Cum să obțineți lipici de sticlă

Adezivul și alte substanțe lipicioase pot lăsa reziduuri inestetice pe suprafețe de sticlă și, uneori, este nevoie de mai mult decât săpun și apă și o mică curățare pentru a curăța. Prin utilizarea diferitelor solvenți de curățare sau răzuirea cu atenție cu o lamă, veți putea avea suprafețe de sticlă fără murdărie.

Pași

Metoda 1 din 2:
Frecarea lipirii
  1. Imaginea intitulată Obțineți lipici de sticlă Pasul 1
1. Curățați suprafața de sticlă cu săpun și apă. Pulverizați geamul cu un dispozitiv de curățare a gospodăriei și ștergeți bine cu un prosop uscat pentru a îndepărta ceea ce puteți fără agenți de curățare. Asigurați-vă că lăsați sticla să se usuce complet înainte de a încerca să eliminați adezivul.
  • 2. Frecați adezivul folosind un prosop umezit cu un alcool casnic. Defierea alcoolului sau a unghiilor de remover este, cel mai adesea, cea mai bună alegere pentru îndepărtarea substanțelor lipicioase din sticlă. Se toarnă o cantitate mică de lichid pe o hârtie sau un prosop de pânză. Într-o mișcare circulară, frecați adezivul uscat cu prosopul de hârtie pentru a înmuia substanța. Odată se înmoaie, utilizați același prosop pentru a șterge adezivul și orice reziduu suplimentar.
  • 3. Acoperiți reziduul cu un curățător puternic pentru a descompune cleiurile mai dure. Dacă adezivul de pe sticlă este un tip mai puternic, este posibil să trebuiască să utilizați un curățitor special pentru a descompune substanțele lipicioase sau uleioase. Secțiunea de curățare de la o piață din apropiere sau un magazin de automobile ar trebui să aibă aceste elemente în stoc. Acestea ar putea fi curățenii de fereastră sau de sticlă, cum ar fi Windx, sau cu mașini de curățare automobile, cum ar fi goo-plecat sau goo. Umeziți un prosop cu solventul, puneți-l pe adeziv și lăsați prosopul acolo pentru câteva momente pentru a lăsa aparatul să înceapă să descompună adezivul. Luați prosopul și ștergeți orice adeziv rămas cu un prosop curat.
  • Curățătorii comerciali conțin substanțe chimice pentru a descompune reziduurile. Pentru a le folosi în siguranță, asigurați-vă că utilizați produsele într-o zonă bine ventilată, cu uneltele de protecție adecvate pentru a acoperi pielea și ochii.
  • 4. Înmuiați adezivul folosind căldură sau alți agenți. Dacă metodele anterioare nu funcționează la început, încercați să înmuziți lipiciul cu alte mijloace înainte de a încerca să o ștergeți din nou. Acest lucru se poate face cel mai eficient prin încălzirea lipiciului prin turnarea apei calde pe ea sau prin suflare cu un uscător de păr sau prin înmuierea lipiciului cu alte culori chimice, cum ar fi oțet, ulei de gătit sau lichid mai ușor. Dacă acest lucru funcționează pentru a înmuia reziduul, apoi ștergeți-l folosind un prosop curat.
  • Metoda 2 din 2:
    Răzuiți lipirea
    1. Răzuiți lipiciul departe cu un răzuitor după înmuiere cu un solvent. Chip departe la adeziv folosind un răzuitor robust și ascuțit. Asigurați-vă că vă îndepărtați de fața și corpul, astfel încât, dacă racleta se alunecă, nu vă tăiați.
    • Nu utilizați o lamă foarte subțire sau fragilă. Răzuirea cu o lamă ca aceasta necesită să aplicați mult mai multă forță decât ați folosi cu o lamă mai groasă, mai puternică și acest lucru vă poate face să zgâriați sau să spargeți paharul.
  • 2. Chip departe la bucăți de lipici mai puțin încăpățânat cu un instrument mai mic de răzuire. Aceasta poate fi o mică lamă de ras, capul unei șurubelnițe sau un cuțit. Scoateți adezivul folosind mișcări netede, împingând. Amintiți-vă să vă îndepărtați de fața și corpul vostru.
  • 3. Ștergeți orice reziduu rămas sau solvent cu un prosop. Dacă există încă niște lipici rămași, frecarea ușoară a suprafeței cu vată de oțel umed sau un prosop umed poate scăpa de biții rămași. În caz contrar, ștergeți paharul cu un prosop uscat și curat.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Avertizări

    Când lucrați cu substanțe chimice de orice fel, asigurați-vă că mediul în care lucrați are o ventilație adecvată și că vă acoperiți pielea și ochii după cum este necesar. Urmați instrucțiunile date pe etichetele agenților de curățare pe care îl utilizați.
  • Dacă utilizați metoda de răzuire, folosind o lamă cu un mâner este cea mai sigură opțiune. Dacă unul cu un mâner nu este disponibil, exersați o atenție deosebită atunci când răzuiți lipiciul departe - ar trebui să faceți mișcări foarte lente și deliberate cu lama.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar