Cum se depune pentru șomaj în kansas

Pierderea slujbei dvs. poate fi o experiență înfricoșătoare și stresantă. Din fericire, dacă locuiți în Kansas și pierdeți-vă slujba prin nici o vină a dvs., este posibil să fiți eligibili pentru prestații de șomaj de la Departamentul de Muncă din Kansas (KDOL). Aceste beneficii sunt oferite săptămânal, atâta timp cât sunteți în stare și disponibil pentru a lucra. Cantitatea de beneficii pe care o primiți se bazează pe suma de bani pe care ați făcut-o înainte de a vă pierde locul de muncă. Centrele de muncă locale oferă, de asemenea, resurse și servicii pentru a vă ajuta să găsiți o nouă poziție.

Pași

Partea 1 din 3:
Calcularea beneficiilor dvs
  1. Imagine denumită fișierul pentru șomaj în Kansas Pasul 1
1. Confirmați că sunteți eligibil pentru prestații de șomaj. În general, trebuie să vă pierdeți locul de muncă prin nici o vină a dvs. pentru a fi eligibilă pentru prestații de șomaj. Aceasta înseamnă că nu sunteți eligibil dacă ați fost concediat pentru încălcarea regulilor sau politicilor angajatorului dvs. De asemenea, trebuie să vă pierdeți în mod permanent slujba, ceea ce înseamnă că nu sunteți de obicei eligibili pentru beneficiile de șomaj dacă ați fost temporar concediați sau suspendați, chiar dacă separarea temporară nu se datorează nici o vină proprie.
  • Pentru a determina eligibilitatea monetară, KDOL va examina cantitatea de salarii pe care ați câștigat-o de la angajare în primele 4 dintre cele 5 trimestre calendaristice finalizate care au precedat data în care ați depus beneficii.
  • Dacă ați mutat recent la Kansas dintr-un alt stat, puteți include salariile obținute într-un alt stat ca parte a acestei perioade de bază. Cu toate acestea, beneficiile dvs. pot fi amânate în timp ce KDOL primește informații salariale de la celălalt stat pentru a verifica informațiile pe care le-ați furnizat.

Bacsis: Este posibil să fiți eligibili pentru beneficiile de șomaj dacă renunțați la locul de muncă, cu condiția să renunțați la un motiv legal justificat, cum ar fi hărțuirea sau eșecul angajatorului dvs. de a vă adapta dizabilității. Dacă sunteți în această situație, consultați un avocat care este specializat în șomaj, deoarece aceste cazuri pot fi complicate.

  • Imagine denumită fișierul pentru șomaj în Kansas Pasul 2
    2. Determinați perioada de bază. Perioada de bază este definită ca primele 4 din cele 5 trimestre calendaristice finalizate imediat înainte de a vă depune cererea pentru prestațiile de șomaj. Trebuie să fi câștigat salarii în cel puțin 2 din aceste 4 trimestre pentru a se califica pentru prestații de șomaj.
  • Calendarii se desfășoară după cum urmează: ianuarie - martie (primul trimestru), aprilie - iunie (al doilea trimestru), iulie - septembrie (trimestrul 3), octombrie - cartierul 4).
  • De exemplu, dacă ați depus cererea dvs. în aprilie, perioada de bază ar fi din ianuarie până în decembrie a anului precedent. Aprilie se încadrează în al doilea trimestru, iar primul trimestru al anului (ianuarie - martie) nu ar fi luat în considerare.
  • Imagine denumită fișierul pentru șomaj în Kansas Pasul 3
    3. Calculați suma săptămânală a beneficiilor (WBA). Adăugați salariile pe care le-ați câștigat în fiecare trimestru. Identificați trimestrul în care ați câștigat cele mai multe salarii. Luați această sumă și înmulțiți-o cu 4.25%. Acest lucru vă oferă WBA.
  • Când vă determinați WBA, în jurul oricăror zecimale până la cel mai apropiat număr întreg. De exemplu, dacă ați câștigat 5.000 de dolari în cel mai înalt trimestru, veți multiplica 5.000 de dolari cu 0.0425. Rezultatul, rotunjit până la cel mai apropiat număr întreg, este de $ 212.
  • Bacsis: Salariile includ orice bani câștigați de la un angajator. Suma nu include niciun venit din activități independente.

  • Imagine denumită fișierul pentru șomaj în Kansas Pasul 4
    4. Comparați WBA-ul dvs. cu salariul total de bază. Adăugați salariile dvs. pentru cele patru trimestre care alcătuiesc perioada de bază. Apoi, luați-vă WBA și înmulțiți-l cu 30 de ani. Pentru a fi eligibili pentru prestații de șomaj, salariile totale de bază trebuie să fie mai mari de 30 de ori pe WBA.
  • De exemplu, să presupunem că WBA dvs. este de 212 de dolari, iar salariile dvs. de bază totale sunt de 6.250 $. Deoarece 30 x 212 dolari este de 6.360 dolari, nu ai avea dreptul la prestații de șomaj deoarece 6.360 dolari este mai mare de 6.250 de dolari.
  • Partea 2 din 3:
    Trimiterea cererii inițiale
    1. Imagine denumită fișierul pentru șomaj în Kansas Pasul 5
    1. Strângeți documentele de care aveți nevoie pentru a vă depune cererea. Înainte de a vă depune cererea inițială, înregistrați documentele de care veți avea nevoie pentru a furniza informații exacte despre salariile și angajarea dvs. în ultimele 18 luni. Pay Stubs, Formulare W-2 sau declarații fiscale pot avea informațiile de care aveți nevoie. În mod specific, va trebui să furnizați următoarele informații:
    • Numele și adresa de corespondență a ultimului dvs. angajator
    • Informații salariale pentru toți angajatorii din ultimele 18 luni
    • Data la care ați început și ați încetat să lucrați pentru fiecare angajator
    • Motivul pentru care ați încetat să lucrați pentru fiecare angajator
    • Valoarea oricărei separări, vacanță sau plăți de vacanță pe care ați primit-o la data separării de la ultimul angajator sau va primi în viitor
  • Imagine denumită fișierul pentru șomaj în Kansas Pasul 6
    2. Mergeți la site-ul Beneficiilor de șomaj pentru a vă depune cererea online. Pentru a începe, du-te la https: // getkansasbenefits.Gov / și faceți clic pe "Crea" Pentru a crea un nume de utilizator, o parolă și un cod PIN. Apoi, puteți utiliza aceste informații pentru a vă conecta și pentru a vă depune cererea.
  • Serviciile de reclamații online sunt disponibile duminică de la prânz până la ora 9:00 p.M., Marți până vineri de la 7:00 a.M. la 9:00 P.M., și sâmbătă de la 7:00 a.M. la 10:00 P.M.
  • S-ar putea să vi se solicite să atașați documente în revendicarea dvs. Puteți să scanați aceste documente și să le încărcați prin documentele de sistem online sau pe hârtie de poștă electronică la adresa furnizată pentru Centrul de Contact pentru șomaj din Kansas.
  • Bacsis: Nu puteți depune cererea dvs. online dacă ați lucrat în orice alt stat decât Kansas în ultimele 18 luni, a depus o cerere de șomaj într-un alt stat în ultimele 12 luni sau a fost în armată sau angajată de guvernul federal în ultimele 18 luni.

  • Imagine denumită fișierul pentru șomaj în Kansas Pasul 7
    3. Fișier de revendicare prin telefon dacă nu puteți fișierul online. Dacă nu sunteți eligibil pentru a depune online online sau nu aveți acces la internet de încredere, apelați la Centrul de Contact Kansas Șomaj. Sistemul de telefonie automată este disponibil de la 7:00 a.M. la 7:00 P.M. Luni până vineri și 9:00 a.M. la 7:00 P.M. sâmbăta. De obicei, va trebui să vorbiți cu un specialist în reclamații. Specialiștii de revendicare sunt disponibili luni până vineri de la 8 a.M. la 4:15 P.M. Cu excepția sărbătorilor de stat. Cu toate acestea, puteți depune cererea dvs. în orice moment și apoi apelați înapoi pentru a vorbi cu un specialist în revendicări. Informațiile dvs. vor fi salvate timp de 7 zile. Numerele pentru Centrul de Contact pentru șomaj din Kansas sunt:
  • Kansas City Area: 913-596-3500
  • Zona Topeka: 785-575-1460
  • Zona Wichita: 316-383-9947
  • Alte domenii: 800-292-6333
  • TTY: 800-766-3777
  • Imagine intitulată fișier pentru șomaj în Kansas Pasul 8
    4. Finalizați procesul de verificare a identității. Trebuie să furnizați o copie a cardului dvs. de securitate socială și a permisului de conducere sau a altui cod de fotografie emis de stat atunci când depuneți cererea inițială. Aceste informații vor fi transmise Administrației Securității Sociale (SSA) pentru a vă verifica identitatea.
  • Dacă ați schimbat recent numele dvs., trebuie să raportați mai întâi numele numelui SSA. Veți avea nevoie de o copie a unui document oficial care să recunoască schimbarea numelui, cum ar fi un certificat de căsătorie, decretul divorțului sau ordinul judecătoresc.
  • Este posibil să primiți un formular de verificare a identității de la KDOL dacă aplicația dvs. a fost selectată aleator sau dacă sunt necesare informații suplimentare pentru a vă verifica identitatea. Completați și trimiteți acest formular cât mai curând posibil pentru a evita întârzierea în continuare la primirea beneficiilor dvs.
  • Imagine denumită fișierul pentru șomaj în Kansas Pasul 9
    5. Așteptați să primiți scrisoarea de determinare. În câteva săptămâni după ce trimiteți cererea dvs., veți obține o scrisoare de determinare la poștă de la Kdol. Această scrisoare arată dacă ați câștigat suficienți bani pentru a vă califica pentru beneficiile șomajului. Nu înseamnă neapărat că veți primi beneficii.
  • Scrisoarea include data de începere a revendicării dvs., cantitatea de salarii raportate de fiecare angajator, perioada de bază, suma săptămânală a beneficiului (WBA) și suma totală a beneficiilor dvs.
  • Dacă oricare dintre informațiile din literă este incorectă, contactați Centrul de Contact Kansas de șomaj cât mai curând posibil utilizând informațiile de contact din scrisoare. Vi se va cere să furnizați documentația care dovedește că informațiile despre scrisoare este incorectă, cum ar fi salariile sau declarațiile W-2.
  • Dacă scrisoarea dvs. de determinare concluzionează că nu sunteți eligibil pentru beneficii și credeți că această determinare este incorectă, puteți face apel. Aveți 16 zile pentru a vă depune recursul scris. Informațiile despre modul de apel vor fi incluse în scrisoarea dvs. de determinare.
  • Imagine denumită fișierul pentru șomaj în Kansas Pasul 10
    6. Să participe la un interviu dacă este necesar. Biroul de beneficii poate programa un interviu telefonic dacă au nevoie de mai multe informații pentru a procesa reclamația. Asigurați-vă că sunteți disponibil la numărul de telefon pe care l-ați furnizat la data și ora interviului este programat. Oficiul va face doar o încercare de a vă contacta și aceste interviuri nu pot fi reprogramate.
  • Dacă este programat un interviu telefonic, veți primi o notificare prin poștă cu data și ora interviului și numărul pe care îl vor apela la dvs. Dacă acest număr este incorect sau dacă aveți un număr mai bun pentru a le utiliza, contactați biroul cât mai curând posibil pentru a obține numărul modificat.
  • Anunțul include a "Declarația de separare a reclamantului" formă. Completați acest formular imediat și trimiteți-l înapoi la birou la adresa afișată pe formular. Oficiul trebuie să-l primească înainte de interviul dvs. de telefon programat.
  • Bacsis: Continuați să depuneți cererile săptămânale pentru fiecare săptămână sunteți eligibil pentru prestații de șomaj în timp ce investigația se desfășoară. Dacă primiți beneficii, veți beneficia de aceste săptămâni. Cu toate acestea, nu veți primi niciun beneficiu pentru săptămâni în care nu ați reușit să depuneți o cerere săptămânală.

    Partea 3 din 3:
    Menținându-vă eligibilitatea
    1. Imagine denumită fișierul pentru șomaj în Kansas Pasul 11
    1. Completați formularul planului de reel. Kdol trimite "Planul meu de reel" formează împreună cu scrisoarea dvs. de determinare monetară. Acest formular trebuie trimis înapoi la KDOL la adresa de pe formular în termen de 7 zile de la data determinării dvs. Dacă nu trimiteți formularul înapoi, beneficiile dvs. pot fi negate sau poate fi necesar să plătiți beneficii înapoi pe care le-ați primit deja.
    • Dacă pierdeți formularul de hârtie inclus în scrisoarea dvs. de determinare, puteți descărca o copie de la site-ul web al șomajului KDOL la https: // getkansasbenefits.Gov / formulare.ASPX. O copie a formularului este, de asemenea, disponibilă în limba spaniolă.

    Bacsis: Este o idee bună să faceți o copie a formularului dvs. după ce ați terminat-o. Informațiile despre formular vă vor fi utile în căutarea dvs. de locuri de muncă.

  • Imagine denumită fișierul pentru șomaj în Kansas Pasul 12
    2. Fișier o cerere săptămânală pentru fiecare săptămână că doriți beneficii. Puteți depune cereri săptămânale online la https: // getkansasbenefits.Gov / sau prin apelarea Centrului de Contact de șomaj din Kansas. Veți fi întrebat 13 întrebări despre activitățile dvs. de căutare a locurilor de muncă și despre locul de muncă în timpul săptămânii. Trebuie să răspundeți la toate aceste întrebări pentru a vă depune cererea.
  • În funcție de răspunsurile dvs. la întrebări, puteți primi mai puțin în beneficiile săptămânii. De exemplu, dacă ați lucrat cu fracțiune de normă în timpul săptămânii, veți obține mai puțin în beneficiile. Cu toate acestea, trebuie să depuneți încă o revendicare pentru acea săptămână pentru a vă menține activitatea activă.
  • Imagine denumită fișierul pentru șomaj în Kansas Pasul 13
    3. Efectuați cel puțin 3 activități de căutare în fiecare săptămână. Ca o condiție de menținere a eligibilității pentru prestațiile de șomaj, KDOL vă cere să căutați în mod activ angajarea. Activitățile aprobate includ depunerea cererilor sau a deșeurilor pentru muncă, participând la interviuri de angajare sau efectuarea unor căutări la site-urile de postare de locuri de muncă.
  • Veți primi, de asemenea, credit pentru ateliere de lucru și formarea profesională pe care o utilizați, cum ar fi un curs de revizuire de la Résumé sau un program de certificare. Participarea la un târg de locuri de muncă contează, de asemenea, ca activitate de căutare a locurilor de muncă.
  • Image denumită fișierul pentru șomaj în Kansas Pasul 14
    4. Mențineți un jurnal cu informații despre activitățile dvs. de căutare a locurilor de muncă. KDOL va încheia activitățile de căutare a locului de muncă. Păstrați un jurnal care enumeră fiecare activitate, data la care a avut loc activitatea, locația acestei activități și orice alte informații relevante.
  • Dacă ați depus o cerere sau un CVSumé unui potențial angajator, includeți informații cum ar fi numele și adresa companiei și o descriere a poziției. Dacă ați solicitat loc de muncă pe baza unei liste online, este posibil să doriți să imprimați o copie a listei pentru a include cu jurnalul dvs.
  • Împreună cu copii ale oricăror liste de locuri de muncă, ați răspuns, atașați broșuri, broșuri, copii ale e-mailurilor și alte documente legate de activitățile dvs. de căutare a locurilor de muncă. Toate aceste documente oferă dovezi ale activităților dvs. în cazul unui audit.
  • KDOL are un formular pe care îl puteți utiliza. De asemenea, puteți obține copii de hârtie ale acestui formular la centrul forței de muncă locale.
  • Imagine denumită fișierul pentru șomaj în Kansas Pasul 15
    5. Participați la serviciile de reel, dacă este necesar. KDOL vă va trimite un anunț dacă vi se solicită să participați la orice programe oferite de Centrul dvs. local de forță de muncă. Dacă primiți una dintre aceste anunțuri, participarea dvs. este obligatorie dacă ați găsit deja un alt loc de muncă.
  • Pentru a găsi centrul local de muncă, mergeți la https: // Kansasworks.COM / ADA / R / CONTACT și derulați prin listă până când găsiți locația cea mai apropiată de dvs.
  • Chiar dacă nu vi se cere să participați la serviciile de reel, sunteți bineveniți să vă înscrieți pentru programe care vă interesează sau că vă gândiți că vă va aduce beneficii de căutare de locuri de muncă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar