Cum să curățați un bloc de cuțite

Un bloc de cuțit poate încuraja mucegaiul și bacteriile, în special în sloturile cuțitului. Începeți prin eliminarea oricăror prăjituri și resturi din interiorul blocului. Apoi, veți dori să curățați bine blocul din interior și în afară cu săpun și apă. Terminați prin dezinfectarea blocului cu o soluție ușoară de înălbire.

Pași

Partea 1 din 3:
Eliminarea miezului
  1. Imagine intitulată Curățați un bloc de cuțit Pasul 1
1. Întoarce-l. O modalitate simplă de a începe eliminarea unor cruste sau resturi care ar fi construit în blocul dvs. de cuțite este să transformați pur și simplu totul. Petreceți un minut sau două scuturați-l peste coșul de gunoi pentru a ajuta la eliminarea miezului.
  • Pentru a ajuta procesul de-a lungul timpului, încercați să utilizați un uscător de suflare pentru a dezlănțui miezurile.
  • Imagine intitulată Curățați un bloc de cuțit Pasul 2
    2. Încercați vidul. Atașați instrumentul de crevină la furtun și utilizați-l pentru a ajunge în jos cât puteți în blocul cuțitului. Care ar trebui să aspiră majoritatea resturilor.
  • Imagine intitulată Curățați un bloc de cuțit Pasul 3
    3. Utilizați un dispozitiv de curățare a țevilor pentru a coborî în sloturi. Lipiți-l acolo, folosindu-l pentru a ajunge departe în colțuri. Este posibil să trebuiască să răsuciți sau să-l răsuciți puțin pentru a captura murdăria. Curățați-vă scula din când în când, astfel încât încă îndepărtați murdăria în loc să o adăugați.
  • Partea 2 din 3:
    Curățarea blocului
    1. Imagine intitulată Curățați un bloc de cuțit Pasul 4
    1. Curățați-vă în afara. Folosind apă caldă, cu săpun, curățați exteriorul blocului. Nu uitați să obțineți și partea inferioară, așa cum poate construi bacterii. Este posibil să aveți nevoie să curățați mai mult pentru a scăpa de orice grăsime sau pete lipicioase.
  • Imagine intitulată Curățați un bloc de cuțit Pasul 5
    2. Spălați în interiorul sloturilor cuțitului. Pentru această parte, veți avea nevoie de o perie subțire. O perie de pensulă pentru sticle pentru copii, dar puteți încerca, de asemenea, o curățare a țevilor. Utilizați-l pentru a curăța în interiorul sloturilor cuțitului, obținerea cât mai departe de acolo.
  • Imagine intitulată Curățați un bloc de cuțit Pasul 6
    3. Clătiți-o. Începând cu interior, spălați blocul cu apă caldă pentru a clăti săpunul. Deplasați-vă spre exterior, asigurându-vă că clătiți bine toate părțile blocului cu apă. Este posibil să aveți nevoie să o frecați cu mâinile un pic pentru a vă asigura că săpunul a dispărut.
  • Partea 3 din 3:
    Dezinfectarea blocului
    1. Imagine intitulată Curățați un bloc de cuțit Pasul 7
    1. Se toarnă o soluție de înălbire în sloturile cuțitului. Se amestecă o lingură de înălbitor cu un galon de apă. Bleachul pur este prea puternic în acest scop, iar acest amestec va sanci în mod eficient blocul. Ștergeți soluția în jurul valorii de exterior a recipientului și apoi turnați amestecul în sloturi, umplându-le tot drumul.
    • În loc de înălbitor, puteți folosi oțet nediluat sau peroxid de hidrogen.
  • Imagine intitulată Curățați un bloc de cuțit Pasul 8
    2. Lăsați amestecul să stea. Blocul trebuie să stea cu soluția pe el timp de aproximativ un minut, ceea ce va ajuta la dezinfectarea blocului. Puteți să-l lăsați mai mult, dar încercați să nu lăsați să se usuce pe bloc.
  • Imagine intitulată Curățați un bloc de cuțit Pasul 9
    3. Clătiți și uscați. Clătiți bine blocul. Asigurați-vă că obțineți apă în sloturi, precum și în toată lumea pentru a clăti înălbirea. Odată ce ați terminat, puneți-o cu susul în jos pe un prosop curat și lăsați-l să se usuce la aer. Așteptați până când sloturile sunt uscate înainte de a pune camioanele înapoi.
  • sfaturi

    Asigurați-vă întotdeauna că cuțitele dvs. sunt uscate înainte de a le pune în raft, astfel încât umiditatea nu va încuraja bacteriile.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar