Cum să curățați pantofii murdari

Pantofii tuturor se murdăresc la un moment dat sau altul. Având timp pentru a vă curăța pantofii în funcție de materialele lor de construcție, nu numai că vă veți uita cel mai bine, dar poate, de asemenea, să prelungească viața pantofilor dvs!

Pași

Metoda 1 din 6:
Curățarea pantofilor de canvas
1. Îndepărtați murdăria sau resturile de la pantofi. Utilizați o periuță de dinți veche sau o pensulă mică de încălțăminte și o lovitură ușoară a murdăriei sau resturilor care sunt aderate la pantof. Utilizați doar o presiune suficientă pentru a slăbi legătura de murdărie la pantof. Acest lucru se va slăbi și va elimina resturile sau murdăria.
  • 2. Curățați tălpile folosind o pastă de sodă de coacere. Obținerea tălpilor pantofii de pânză curată poate fi dificilă, așa că faceți o pastă folosind piese egale de copt de sodiu și apă. Îndepărtați periuța de dinți în pastă și masați tălpile pantofilor. Ștergeți cu o cârpă umedă când ați terminat.
  • 3. Pretrată orice pete cu o removersiune pete. Dacă pantofii dvs. de pânză au pete pe ele, puneți o cantitate mică de îndepărtare a patului pe zona colorată a pantofului. Permiteți îndepărtarea petelor să stea pe pantof pentru timp recomandată pe ambalajul de îndepărtare a patului.
  • Asigurați-vă că testați îndepărtarea petelor pe o parte inconspicuoasă a pantofului. În acest fel, puteți să vă asigurați că produsul nu va fi decolorat sau pată pantofii.
  • Imagine intitulată Pantofi murdari curat Pasul 4
    4. Spălați într-o mașină de spălat pe ciclul blând. Adăugați un detergent de spălare blând la mașină, alegeți rece ca temperatura apei și începeți să rulați ciclul blând sau delicat. Când mașina este de aproximativ trei sferturi din calea plină de apă, adăugați pantofii și închideți capacul.
  • Imagine intitulată Pantofi murdari curat Pasul 5
    5. Aerul uscați pantofii. Odată ce mașina de spălat și-a terminat complet ciclul, este timpul să scoateți pantofii de la mașină. Plasați-le într-o zonă care este departe de soare, căldură sau orificiu de aer. Permiteți uscarea peste noapte.
  • Metoda 2 din 6:
    Curățarea pantofilor din piele
    1. Îndepărtați orice resturi sau murdărie de la suprafața pantofului. Folosind o perie rigidă îngroșată sau o periuță de dinți veche, îndepărtați ușor orice murdărie din pantofii din piele. Aveți grijă să nu curățați prea tare sau ați putea zgâria accidental suprafața pantofului.
  • 2. Ștergeți grăsimea și murdăria de pe suprafața pantofului. Găsiți o cârpă curată și uscată pe care o puteți utiliza pentru a șterge ușor orice grăsime, ulei sau murdărie care ar putea fi pe suprafața pieii. Un prosop vechi, prosopul de mâncare sau prosop de mână funcționează bine în acest scop.
  • 3. Ștergeți pantoful cu o cârpă umedă. Odată ce ați folosit cârpa uscată pentru a șterge grăsimea și murdăria, umeziți o cârpă cu apă caldă și ștergeți ușor suprafața pantofului. Asigurați-vă că nu saturați pielea sau puteți provoca daune.
  • Imagine intitulată Pantofi murdare Dirty Pasul 9
    4. Aerul uscați pantofii. Este important să vă dați pantofii din piele o cantitate amplă de timp pentru a usca cu aer după ce ați terminat procesul de curățare și înainte de a le purta. Permiteți pantofilor să se usuce timp de cel puțin 30 de minute într-un spațiu departe de lumina directă a soarelui, căldura sau orificiile de aer.
  • 5. Tratați pielea. Aplicați o poloneză de piele cremă cu o cârpă moale și permiteți să stați câteva minute. Apoi luați pânza și cumpărați pielea la o strălucire. Acest lucru vă va ajuta să păstrați și să vă protejați pantofii din piele.
  • Metoda 3 din 6:
    Curățarea pantofilor de căprioară
    1. Utilizați o perie de încălțăminte moale făcută special pentru piele de piele și nubucă pentru a elimina resturile. Periați ușor peste suprafața pantofilor pentru a îndepărta murdăria sau resturile care s-au adunat la suprafața pantofului. Asigurați-vă că nu aplicați prea multă presiune, deoarece acest lucru poate zgâria suede-ul și vă ruinează pantofii.
    • Asigurați-vă că vă periați în aceeași direcție. Periajul în diferite direcții poate face ca pantofii să pară două culori diferite de piele de piele.
    • Nu utilizați o perie de sârmă pe piele de piele. Acest lucru vă poate distruge pantofii.
  • 2. Utilizați un radieră de cauciuc pentru a elimina orice murdărie sau murdărie. Uneori, pantofii de suede primesc smudged, iar un Eraser este un instrument ușor accesibil pentru a vă ajuta să eliminați orice murdărie inestetică. Frecați ușor orice murdărie sau frotiuri cu radiera pentru a le elimina.
  • În cele mai multe cazuri, spălarea murdăriei și ștergerile de ștergere va fi suficientă Restaurați suedezii.
  • 3. Tratați cu un spray de silicon. Folosirea unui spray de silicon va ajuta la prevenirea unor noi pete sau deteriorarea apei pe pantofii de suede. Odată ce ați terminat îndepărtarea murdăriei, resturilor și murdăririi, pulverizați ușor suprafața căprioarei cu un spray de siliciu pentru o protecție suplimentară. Acest lucru poate spori durata de viață a pantofilor dvs.
  • Metoda 4 din 6:
    Curățarea încălțămintei de vinil
    1. Îndepărtați murdăria și resturile folosind o periuță de dinți veche sau o perie de încălțăminte moale. Primul pas pentru curățarea unei perechi de pantofi de vinil este de a îndepărta murdăria sau resturile de la suprafața și talpa pantofilor. Periați ușor pantofii pentru a îndepărta murdăria înainte de a efectua orice altă curățare.
  • 2. Îndepărtați scuffurile ușoare folosind un radieră creionului. O radieră simplă de uz casnic vă va ajuta să eliminați nici un fel de scuffs sau smudges de la pantofii dvs. de vinil. Ștergeți ușor aceste semne cu o radieră de artă, fie o radieră cu creion regulat. Asigurați-vă că nu utilizați prea multă presiune.
  • 3. Curățați suprafața pantofului cu o cârpă umedă. Găsiți o cârpă moale, curată, cum ar fi un prosop vechi sau un prosop de mână și o umezi cu apă călduță. De asemenea, puteți adăuga o picătură de detergent de rufe ușoară la cârpă. Spălați ușor suprafața pantofului. Dacă utilizați săpun, ștergeți orice resturi de săpun rămânând pe pantofii cu o cârpă curată umedă înainte de uscare.
  • Imagine intitulată pantofi murdari curat Pasul 17
    4. Aerul uscați pantofii. Odată ce ați terminat ștergeți pantofii de vinil, lăsați-i să se usuce la aer înainte de a purta. Plasați pantofii într-un spațiu sigur, departe de căldură, lumina directă a soarelui și orificiile de aerisire. Permiteți-le să se usuce cel puțin 30 de minute, dacă nu mai sunt mai lungi, înainte de a purta.
  • Metoda 5 din 6:
    Curățarea pantofilor albi
    1. Curățați pantofi din piele albă cu o cârpă umedă și curățător de pantofi din piele albă. Ștergeți pantofii cu o cârpă umedă la fiecare câteva zile. Dacă primiți pete, strângeți un pic de curățare a pantofilor făcute în special pentru pantofi albi sau pastă de dinți albi pe pantofi și apoi frecați ușor cu o cârpă umedă. Utilizați un prosop curat și uscat pentru a șterge pantoful curat.
  • 2. Pantofi de panza albă cu detergent. Testați un plasture de curățare într-o zonă inconspicuoasă a pantofului. Dacă nu afectează negativ materialul sau culoarea încălțămintei, utilizați o perie de încălțăminte pentru a curăța ușor pantofii cu detergent. Clătiți bine și apoi scufundați în apă caldă, cu o picătură de înălbitor și uscat aerisit.
  • Imagine intitulată Pantofi murdari curat Pasul 20
    3. Curățați adidașii de plasă albă în mașina de spălat. După îndepărtarea oricăror murdărie în exces cu o periuță de dinți, aruncați-le în mașină cu o stropire de detergent pe ciclul apei calde. Asigurați-vă că scoateți lacesul înainte de spălare. Evitați înălbitorul, deoarece poate provoca fibre sintetice la galben.
  • Metoda 6 din 6:
    Curățarea insolelor murdare sau murdare
    1. Scoateți insolele de la pantofi. Pentru a curăța în mod eficient insolele mirositoare sau murdare, va trebui mai întâi să eliminați insolele din pantofii dvs. Prinde spatele branțului lângă călcâi și trageți ușor branțul spre tine până când acesta este scos din pantof.
  • 2. Îndepărtați excesul de murdărie și resturile cu o periuță de dinți veche sau o perie de încălțăminte moale. Curățați ușor branțul cu peria până când toate resturile vizibile sunt îndepărtate. Nu curățați prea tare, deoarece acest lucru poate cauza anumite țesături de branț în pilulă.
  • 3. Utilizați o cârpă umedă și detergent pentru spălarea insolelor. Aplicați o cantitate mică de detergent la o cârpă care a fost scufundată în apă caldă. Curățați branțul și clătiți scurt în apă caldă înainte de uscarea aerului.
  • Imagine intitulată Pantofi murdari curat Pasul 24
    4. Aerul se usucă pe insolele înainte de a le întoarce la pantofi. Odată ce ați curățat și clătiți hainele, puneți-le într-o zonă departe de căldură, aerisire sau lumină directă a soarelui pentru a se usca la aer. Odată ce acestea sunt complet uscate, le puteți întoarce la pantofi.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar