Cum să contribuiți la wikihow

Doriți să ajutați să construiți cea mai mare calitate din lume, gratuită, gratuită? Poate părea o sarcină epică, dar mii de oameni colaborează pe în fiecare zi pentru a atinge acest obiectiv. Din fericire, există multe modalități în care vă puteți ajuta, deci este obligată să fiți ceva ce puteți face care se potrivește cu interesele și abilitățile voastre.

Pași

Partea 1 din 2:
Modalități ușoare de a începe
  1. Imagine intitulată Semnul  In.jpg
1. Înscrieți-vă pentru un cont de acces la mai multe instrumente. În timp ce WikiHow permite utilizatorilor anonimi să editeze cele mai multe pagini, crearea unui cont vă oferă mai multe instrumente pentru a îmbunătăți WikiHow. Puteți, de asemenea, să mențineți o singură pagină de discuții în loc să vă modificați în mod consecvent adresa adresei IP, ceea ce este mai bine pentru comunicarea cu restul contribuabililor WikiHow.
  • Utilizatorii înregistrați pot, de asemenea, să pornească propria pagină de utilizator cu o introducere despre dvs., statistici de contribuție (e.G. Articolele au început, vizualizări la articole și multe altele) și multe altele.
  • Imagine intitulată wikihow anexequestations.jpg
    2
    Ajutați cititorii WikiHow răspund la întrebările lor despre subiectele dvs. preferate. Utilizați instrumentul de întrebări pentru răspuns pentru a răspunde la întrebări pe care le au cititorii de viață reală despre subiectele de pe site-ul nostru. Puteți filtra coada de subiecte în care sunteți expert în și să vă scufundați pentru a vă oferi ajutor unde cunoașteți răspunsurile.
  • Imagine intitulată Fișierul încărcat nu a fost găsit.jpg
    3
    Editați în sera de subiect. Alegeți o categorie de articole care vă bucurați și editați articole despre ele. Extindeți și îmbunătățiți-le, sau chiar o editare simplă ar contribui la îmbunătățirea articolului.
  • De asemenea, puteți rula o căutare a subiectelor pe care le-ați putea interesa și puteți vedea dacă puteți adăuga informații sau puteți efectua ajustări.
  • Indiferent cât de minore sau majore este, dacă este util, orice schimbare este încurajată. Atâta timp cât nu vandalizați articolele, puteți contribui pe o perioadă nedeterminată la orice subiect al cunoștințelor dvs.
  • Imagine intitulată wikihow- scrie un articol.jpg
    4. Scrieți un nou articol pe un subiect care nu a început încă. Îți place să scrii?Oricine poate începe o nouă pagină pe WikiHow, chiar și pe contribuabili anonimi!Dacă nu sunteți sigur de ce să scrieți, accesați pagina Scrieți o articolă și derulați până la "Vreau sugestii de subiect" secțiune. Introduceți un cuvânt cheie și apăsați "Trimite". Acest lucru vă va oferi idei pentru articole care nu au fost scrise încă despre . Faceți clic pe orice titlu roșu pentru a începe articolul respectiv.
  • Există peste 230.000 de articole pe WikiHow, astfel încât subiectul pe care doriți să-l scrieți poate fi deja acoperit. Articolele privind subiectele duplicate sunt fuzionate, astfel încât cel mai bun pariu este să editați ghidul existent și să îl îmbunătățiți.
  • Imagine intitulată Editare  Articol.jpg
    5. Fixați problemele, greșelile și greșelile. Ești un perfecționist? Dacă vedeți orice fel de greșeală, puteți întotdeauna să faceți clic pe "Editați articolul" Tab în partea de sus a unui articol și fixați-o la fața locului. Nici măcar nu trebuie să vă înregistrați. De asemenea, puteți utiliza instrumentele noastre comunitare de bord pentru a vă concentra pe probleme precum acestea:
  • Utilizați instrumentul SpellChecker pentru a ajuta la stabilirea erorilor potențiale de ortografie pe diferite articole.
  • Citiți sfaturile noastre de copiere și folosiți instrumentul CopyeDediting Greenhouse pentru a aborda articolele care au nevoie de ajutor.
  • Verificați-vă Formatarea orientărilor și utilizați instrumentul de formatare de formatare pentru a reforma articolele care au nevoie.
  • Utilizați instrumentul de curățare Greenhouse pentru a vă ajuta cu articole care au nevoie de toate tipurile de ajutor: Copyediting, Reformatare și alte Tweaks.
  • Imagine intitulată Categorizer App.jpg
    6. Ajutați-ne să ne organizăm. Utilizați instrumentul de clasificare. Clasificarea ajută cititorii noștri să găsească articolele pe care le caută.
  • Partea 2 din 2:
    Sarcini pentru a încerca în continuare
    1. Imagine intitulată Patrol Schimbări recente pe  Pasul 2
    1. Ajutați-ne la patrularea recentelor modificări recente. Pe orice wiki, există o coadă de modificări recente (RC) care arată fiecare schimbare sau adăugare care a fost făcută pe site și permite voluntarilor să accepte sau să remedieze aceste schimbări. Cele mai multe dintre modificările făcute în orice zi sunt de ajutor, iar orice editare proastă (vandalism) sunt de obicei revoltați rapid de un patroller RC. Doriți să vă ajutați? Verificați cum se face în acest articol: Cum să patrolați modificările recente pe WikiHow.
    • Pe linii similare, puteți utiliza alte instrumente de patrulare pentru a verifica alte tipuri de adăugiri. Utilizați gardianul de calitate pentru a vota dacă sfaturile și videoclipurile adăugate recent sunt o potrivire bună pentru articolele pe care le-au adăugat și folosesc sfaturi Patrol pentru Copyedit și publicați sfaturile care merită să vii.
  • Imaginea intitulată Contribuie la  Pasul 6
    2. Lucrați la adăugarea de imagini sau capturi de ecran. Îți place să ia fotografii sau a desena?
  • Uită-te la lista noastră de articole care au nevoie de imagini pas cu pas. Luați în considerare luarea fotografiilor de instruire și adăugându-le la articole!
  • daca tu cum ar fi să desenezi, Multe dintre paginile noastre au nevoie și de diagrame. Puteți să scanați sau să fotografiați desenele și să le încărcați la fel cum ai o fotografie.
  • Dacă vă place sau sunteți bun la luarea de ecran, puteți să vă uitați și la lista noastră de articole care au nevoie de capturi de ecran. Luați în considerare luarea de capturi de ecran și adăugându-le la articole!
  • Imaginea intitulată Contribuie la pasul  Pasul 7
    3. Ajuta la asigurarea acurateței. Esti bun la Verificarea faptului și cercetarea? Să se familiarizeze cu noi Standardele de cercetare si invata Cum se formează legăturile de citare pe WikiHow, atunci...
  • Încercați mâna la Patrula de acuratețe.
  • Răsfoiți articolele etichetate ca având nevoie de citări. De obicei, veți vedea cel puțin o propoziție cu "citare necesare" la sfârșit (e.G.). Verificați dacă această declarație este corectă și corectă sau eliminați-o. Nu uitați să eliminați "citare necesare" Șablon prin ștergerea {{Fapt}}.
  • Extindeți un stub. Unele articole sunt incomplete și au nevoie de ajutor semnificativ pentru a-și atinge întregul potențial. Simțiți-vă liber să vă implicați cu o revizuire majoră.
  • Răsfoiți articole etichetate ca fiind neclar și vezi dacă puteți clarifica sau elabora.
  • Imaginea intitulată Contribuie la  Pasul 8
    4. Adăugați videoclipuri instructive. Dacă vă place să vizionați videoclipuri instructive, atunci ne ajutați Adăugați-le la articolele noastre. Mergeți la adder video pentru a vizualiza articole care au nevoie de videoclipuri sau pentru a accesa orice articol care nu are încă un videoclip și Adăugați un videoclip.
  • Imaginea intitulată Contribuie la  Pasul 15
    5. Accesați lista de pagini noi și editați articole noi. Fixați greșelile de ortografie pe ele, copyedit sau formate, etc. Lăsați un mesaj pentru contribuabilul care a început articolul și, dacă sunt noi, le puteți primi la . Menționează că au făcut o treabă bună, creând un articol util și să le dea laudă.
  • Odată ce aveți o experiență în revizuirea paginilor noi, puteți deveni a Noul articol Booster Dacă îndepliniți cerințele. Boosters îmbunătățesc articolele noi, astfel încât acestea să fie pregătite pentru public și oferă, de asemenea, încurajări și sfaturi prietenoase pentru noii editori. Tot ce va trebui să faceți este să faceți un test cu trei părți și să aveți o adresă de e-mail validă.
  • Imaginea intitulată Contribuie la  Pasul 11
    6. Oferiți mulțumiri și laudă editorilor dvs. Apreciați excelența, entuziasmul și dedicarea lor. Adăugați un premiu pe pagina de discuții a editorului. Aceste acte de bunătate măresc puterea comunității noastre.
  • WikiHow este contribuit de către persoane din diferite țări, profesii, grupuri de vârstă, colegii și multe altele. Veți găsi mulți care împărtășesc ceva în comun cu dvs. și cu cei care sunt absolut unici. Multe dintre articole sunt contribuite de membrii care au experiență cu informațiile. De exemplu, multe articole despre autism sunt scrise și întreținute de persoanele cu autism care au transformat categoria și articolele extraordinar.
  • 7. Face sugestii de-a lungul drumului. După ce ați contribuit la WikiHow, este posibil să aveți în vedere multe idei utile pe care le puteți discuta despre "Paginile de vorbire" ale altor editori. Deși nu este garantat că sugestia dvs. va fi implementată, merită întotdeauna să împărtășiți idei, reflectând pe politicile și liniile directoare, și haming în cazul în care aveți opinii cu privire la anumite articole și cum ar putea ajuta mai bine oamenii.
  • sfaturi

    Fi întotdeauna civil, drăguț, și de susținere, indiferent de activitatea pe care o faceți. Să presupunem o bună credință pe WikiHow în orice moment.
  • Dacă ceva are nevoie de o atenție imediată, cum ar fi vandalismul sau buggingul, contactați consiliul de anunțuri de administrator.
  • Conectați-vă sau creează un cont.Sunteți bineveniți să rămâneți anonimi dacă doriți, dar crearea unui cont permite tuturor să se relaționeze într-un mod mai personal și puteți accesa toate instrumentele editorului.
  • Pentru orice întrebări pe care le aveți, faceți clic pe "Ajutor" în partea de sus a oricărei pagini. Simțiți-vă liber să contactați echipa de ajutor sau orice administrator disponibil, postați în forum, sau trimite un an e-mail.
  • Când aveți mai întâi contul dvs., este foarte sfătuit să ia TheTour.
  • Amintiți-vă că contribuția este despre a ajuta oamenii să învețe să facă lucrurile. Un articol bun care spune cuiva exact ceea ce au vrut să știe, doar o dată, este mai util decât o pagină care este citită foarte mult, dar nu cu adevărat de ajutor și util.
  • Vă puteți aștepta la notificările care vă oferă un mesaj sau un feedback. Ar putea fi:
  • Dacă ați făcut unele modificări sau contribuții la un articol.
  • Patrulate sau lucrate la articole.
  • Aveți un feedback despre dvs. faceți bine sau dacă trebuie să fiți precauți în timp ce editați sau patrulați etc.
  • Veți observa uneori oameni cu diverse mentalități și diverse credințe aici. Dacă întâlniți o dată când există o diferență de opinie, puteți alege să discutați cu privire la preocupările dvs. în mod clar și calm. Dacă soluția dvs. propusă nu este îndeplinită, este recomandabil că nu vă simțiți în jos. Țineți minte: nu toată lumea are aceeași părere și nu vă puteți face întotdeauna calea în viață.
  • Păstrați în legătură cu un editor sau administrator pentru a vă șterge îndoielile. Veți primi răspunsul cel mai devreme care nu depășesc 24 de ore. Dacă administratorul se află într-o pauză, sunteți liber să întrebați altul disponibil.
  • Dacă lucrarea dvs. este refăcută, puteți cere editorului care a revenit de ce au făcut acest lucru, astfel încât să puteți afla de ce acest lucru sa întâmplat să împiedice reapariția situației în viitor.
  • Avertizări

    Vă rugăm să nu vandalizați, spam sau să faceți altfel contribuții contraproductive la . Din păcate, oamenii frecventează frecvent spam, vandalism și informații irelevante sau abuzive pe . Acest lucru este lamentabil deoarece diminuează obiectivul nostru de a crea un manual util, gratuit. Acest lucru vă poate face chiar dacă vă puteți bloca dacă faceți suficient. Dacă credeți că vandalismul și spamul este distractiv, amintiți-vă că blocarea nu este distractivă.
  • Dacă nu găsiți un răspuns favorabil, vă rugăm să vă controlați Angst-ul și să înțelegeți că WikiHow este o comunitate care funcționează pe un curs stabilit. Este întotdeauna disponibil, dar nu întotdeauna plăcut.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar