Cum să modificați titlul unui articol wikipedia

Ești frustrat de un articol cu ​​adevărat de wikipedia cu adevărat intitulat? Dacă există un titlu greșit formulat pe care îl cunoașteți nevoia, urmați pașii din acest articol și veți fi pe calea dvs. de a face articolul un articol mai bine numit.

Pași

  1. Imagine intitulată Schimbați titlul la un articol Wikipedia Pasul 1.jpg
1. Vizitați și conectați-vă la contul Wikipedia de la Wikipedia În browserul dvs. web. Spre deosebire de noul articol de rapel al articolului WikiHow pentru a putea schimba titlurile, pe Wikipedia, atâta timp cât utilizatorul are un cont înregistrat care are cel puțin patru zile și are cel puțin zece editări, veți putea schimba titlul unui an articol. Va trebui să introduceți numele de utilizator și parola în contul Wikipedia și faceți clic pe "Autentificare" buton.
  • Dacă nu ați creat deja un cont, creați un cont Wikipedia.(Viziteaza English Wikipedia Pagina pentru detalii.) În timp ce procesul de înscriere este similar cu procesul de înscriere pentru WikiHow, numele dvs. de utilizator pentru WikiHow nu este transferabil la Wikipedia.
  • 2. Deschideți pagina de discuție a articolului pe care doriți să le schimbați titlul la.Pe orice wiki, cuvântul potrivit pentru această schimbare este numit a "Mișcare. Vă poate spune că este o idee bună să schimbați titlul sau nu este o idee bună. Dacă nu spune absolut nimic, puteți fi siguri că ați făcut tot ce ați putut pentru a vă asigura că nu ați lipsit nici un utilizator care să se opună unei astfel de schimbări.
  • Dacă nu sunteți sigur de ceea ce ar trebui să fie un titlu mai bun, dar știți că trebuie schimbat, asigurați-vă că trimiteți o sugestie și motiv pentru care credeți că ar trebui să fie mutat în pagina de discuție a articolului.
  • Imagine intitulată Schimbați titlul la un articol Wikipedia Pasul 3.jpg
    3. Deschideți pagina de articol a articolului la articolul de care aveți nevoie pentru a schimba titlul de.
  • Imagine intitulată Schimbarea titlului la un articol Wikipedia Pasul 4.jpg
    4. Faceți clic pe săgeata derulantă în partea dreaptă a "Mai mult" Link (și poate fi găsit în partea stângă a casetei de căutare) și faceți clic pe "Mișcare" Opțiune din lista derulantă. Dacă nu vedeți a "Mai mult" link-ul în colțul din dreapta sus (acest lucru ar putea fi cauzat chiar dacă titlul pe care l-ați gândit la schimbare are o problemă de utilizator ", nu veți putea schimba titlul.
  • Imagine intitulată Schimbarea titlului la un pas wikipedia pas 5.jpg
    5. Introduceți datele desemnate în casetele corespunzătoare. Va trebui să introduceți un nou nume în "La un titlu nou" caseta, precum și de ce ați decis să schimbați titlul său în "Motiv" cutie. Cel mai adesea, nu ar trebui să citești cu "Titlu nou" Drop-down caseta care vă va permite să schimbați spațiul de nume, dar acea parte a schimbării este destul de rară pe Wikipedia.
  • Ce motiv introduceți în "Motiv" caseta va diferi de la caz la caz, deci nici o schimbare de titlu nu va avea vreodată același motiv.
  • Imagine intitulată movtalkpagebuttonwp.jpg
    6. Asigurați-vă "Deplasați pagina de discuții asociată" Se verifică caseta de selectare. Aceste două tipuri de pagini trebuie să rămână împreună, dacă nu se spune altfel.
  • Nu violezi cu "Pagina sursă de vizionare și pagina țintă" cu excepția cazului în care intenționați să vizionați articolul pentru modificările ulterioare după schimbarea titlului dvs. a trecut prin.
  • Imagine intitulată Schimbați titlul la un pas wikipedia Pasul 6.jpg
    7. Faceți clic pe albastru și alb "Deplasați pagina" Butonul care este situat sub casetele de selectare de două-la-trei de pe această pagină.
  • Imagine intitulată Schimbați titlul la un articol Wikipedia Pasul 7.jpg
    8. Organizați articolele pe "Ce link-uri aici" pentru titlul articolului vechi din partea stângă a paginii sub "Trusa de scule" Tab / drop-down în partea stângă a ecranului dedesubt "Instrumente" Lista grupată.Veți fi prezentat cu fiecare articol care a fost vreodată mutat sau redirecționat către articolul original, unde acest titlu a fost legat și trebuie să fie acum schimbat.
  • Faceți clic pe linkul de deasupra listei care este intitulată "Afișați redirecționările numai".Va trebui să schimbați toate acestea la numele titlului articolului curent.Deschideți fiecare dintre paginile de articol listate pe pagina rezultată și modificați titlul articolului enumerat în parantezele pătrate (același concept ca redirecționarea aici pe WikiHow) la noul nume pe care l-ați mutat acest articol la.
  • sfaturi

    Dacă aveți nevoie de ajutor să veniți cu un nume bun pentru un articol, citiți instrucțiunile despre convențiile de numire ale Wikipedia pe site-ul lor Aici. Dacă sunteți încă blocați să veniți cu un nume bun, deschideți WP: RM link-ul, navigați spre lista articolelor solicitate și introduceți articolul și furnizați detalii cu motivul pentru care nu vă mișcați (retrageți), dar oferiți cât mai multe motive de fapt posibil pentru a explica scenariul.
  • Pentru alte articole care solicită schimbări de titlu, puteți găsi "Mișcările solicitate" pagină Aici.
  • Dacă aveți nevoie de ajutor de administrator într-o situație simplă a paginii, care este blocată de istoric la țintă a mișcării, cea mai ușoară modalitate este de a eticheta paginile care trebuie să fie șterse pentru a face loc pentru mutare (țintă) cu {DB- mișcare}.
  • Deși nu trebuie să vă uitați prin jurnalele de mișcare ale celor mai multe articole "Mutați pagini, dacă veți vedea mișcări suspecte (mișcări care nu ar fi trebuit niciodată încercate), întrebați utilizatorul de ce au efectuat mișcarea, apoi contactați Wikipedia prin intermediul lor IRC charoom pentru a le face să vă ajute să remedieți situația.
  • Să fie politicos și să evitați sunetul un pic flamet, dacă intenționați să modificați un nume de articol. Lăsați un mesaj pe pagina de discuții a autorului original și pe pagina de discuție. Dacă un articol a fost postat de luni de zile și a lucrat mulți editori, este posibil ca articolul dvs. să se mute care va fi respins sau revenit. În multe cazuri, numirea unui articol nu este o chestiune a preferințelor dvs. de gust, ci a urmăririi convențiilor, orientărilor și regulilor Wikipedia.
  • Dacă sunteți un administrator sau o pagină mover, atunci puteți suprima crearea redirecționării prin debifarea casetei etichetate "Lăsați o redirecționare în urmă".
  • Avertizări

    Dacă nu ați creat articolul și ați făcut o greșeală în numire, nu modificați titlul articolului Wikipedia dacă nu înțelegeți Convențiile de numire și regulile de capitalizare. Luați-o de la sine că persoana care a scris inițial articolul probabil a venit cu cel mai bun nume pentru articol (dacă articolul este bine stabilit pe parcursul mai multor ani).
  • Wikipedia nu vă permite să schimbați titlul unui articol la una dintr-o gamă largă de articole recomandate care se schimbă în fiecare zi de la pagina de pornire Wikipedia.
  • Nu este niciodată acceptabil să mutați o pagină fără a citi pagina de discuție a articolului și notele furnizate pe pagina de mișcare solicitată (fără a lua orice altă acțiune: cum ar fi modificările suplimentare pentru a clarifica articolul chiar mai departe).Dacă nu sunteți sigur, mai degrabă săriți articolul și lăsați-i pe altcineva să o facă.
  • Nu copiați și lipiți conținutul articolului de la articolul original la pagina unui articol nou.Astfel, nu păstrează istoria editărilor care și-au făcut drumul pe pagină. Contribuitorii își dețin propriile licențe protejate prin drepturi de autor și, făcând acest lucru, vă rupeți licența și legea.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar