Cum se formează un articol wikihow

La WikiHow, încercăm să avem toate paginile noastre să urmărim un format consistent pentru o citire mai ușoară. Nu toate instrucțiunile se îndreaptă către acest format, dar majoritatea. Deci, atunci când editați pagini, încercați să păstrați în minte următoarele linii directoare și, de asemenea, consultați Ghidul scriitorului Pentru mai multe informații despre stilul de scriere.

Pași

Imagine intitulată Semnul pas
Imagine intitulată Semnul pas
1. Porniți fiecare pas pe o linie nouă și cu un #. Nu introduceți fluxuri de linii suplimentare între pași sau acest lucru va determina resetarea și crearea unei alte pasi 1.
  • 2. Limitați fiecare pas la o acțiune principală. Identificați pasul cu o propoziție scurtă (care va fi în mod automat cu caractere aldine) și apoi descrie-o mai detaliat. În mod ideal, cititorul ar trebui să poată depune peste aceste fraze îndrăznețe inițiale și să aibă un sentiment de metodă globală înainte de a citi pentru mai multe detalii.
  • În cazuri rare, este posibil să trebuiască să încurajați manual ultima parte a primei teze dacă conține o perioadă, un punct de exclamare sau un semn de întrebare altul decât cel care încetează propoziția. Pentru a încorpora manual o propoziție, utilizați "Text" "(trei apostrofe în jurul începutului și sfârșitul textului pe care doriți să-l îmbogățiți).
  • 3. Porniți fiecare pas cu un verb, cu câteva excepții. Puteți utiliza verbe care sunt concrete / fizice (cum ar fi "A tăia," "A desena," "Da-o naibii," etc), sau puteți utiliza verbe care sunt abstracte / non-fizice (cum ar fi "Considera," "Fi conștient," "A intelege," "Evita," "Limită," etc).
  • Evitați formularea tranzitorie sau introductivă. Începeți cu o acțiune clară de acțiune - o activitate pentru persoana care urmează instrucțiunile de efectuat. Evitați începând cu, "Primul," "Atunci," "De asemenea," sau cuvinte introductive similare.
  • Fraze condiționate sunt uneori acceptabile.De exemplu: "Dacă partea de sus devine maro, scoateți-o imediat din cuptor." Cu toate acestea, începând cu un verb este încă preferat: "Scoateți-l din cuptor imediat dacă partea de sus devine maro."
  • Evitați utilizarea referințelor personale (I / Mine / My) în pașii dvs. În loc să spunem ce ați făcut, spuneți ce doriți să faceți cititorul dvs. Fiecare pas ar trebui să citească ca o instrucțiune sau o comandă.
  • Imagine intitulată Break Up Pași
    Imagine intitulată Break Up Pași
    4. Descompune pașii lungi. Le puteți împărți în pași separați sau în sub-pași. Încercați să păstrați fiecare pas și sub-pas substanțial, însă, mai degrabă decât foarte scurt (2-3 propoziții sunt adesea ideale, dar variază în funcție de subiect și lungimea propoziției).
  • Rețineți că, dacă sub-pașii devin atât de numeroase sau, încât cititorul să poată uita ce pas pe care se află, subsecțiunile pot fi mai adecvate (descrise în etapa următoare).
  • Faceți gloanțe pe sub-pași cu # * *.
  • Imagine intitulată Header 300
    Imagine intitulată Header 300
    5
    Utilizați subsecțiunile Pentru a lista mai multe metode pe o singură pagină sau pentru a descompune un proces foarte lung în părți.
  • A face subpozițiile, Utilizați editorul avansat și etichetați subpozițiile ca === titlul subpoziției ===
  • Dacă constatați că fiecare subsecțiune ar putea necesita propriul set de sfaturi și avertismente, acesta este un semn că articolul ar putea avea nevoie despicare.
  • Notă: Chiar dacă există multe subsecțiuni, asigurați-vă că există o poziție de secțiune de pași sau altfel titlul nu va spune "Cum să" La început, și alte lucruri vor începe să meargă în neregulă cu pagina. Titlul == == Titlul este important pentru ingineria / aspectul articolului.
  • Imagine intitulată Metode sau părți 300
    Imagine intitulată Metode sau părți 300
    6. Să decidă dacă subsecțiunile ar trebui să fie formatate ca "Parte" sau "Metodă." Utilizare "Metodă" La citirea unei singure secțiuni permite cititorului să realizeze scopul "Parte" Când citiți toate secțiunile sunt necesare pentru a realiza scopul.
  • Dacă fiecare subsecțiune descrie o metodă diferită, puneți cuvântul magic __methods__ în partea de jos a articolului, iar antetul direct sub titlu va citi automat ca metode.
  • Dacă fiecare subsecțiune descrie o parte diferită, puneți cuvântul magic __parts__, iar antetul direct sub titlu va citi automat ca părți.
  • Notă: Uneori va fi dificil să se decidă "Parte" sau "Metodă." Pentru articolele nuanțate, unde este dificil să se spună care antetul secțiunii să aleagă, să folosiți cea mai bună judecată. Pentru un caz foarte complicat, puteți utiliza, de asemenea, anteturi suplimentare în cadrul părților principale sau al metodei (utilizând ====), dar acest lucru nu este recomandat, deoarece nu este ideal în mod ideal în aspect.
  • Imagine intitulată plasarea imaginii
    Imagine intitulată plasarea imaginii
    7. Asigurați-vă că imaginile sunt corecte și bine plasate. Cele mai multe plasări de imagine se vor face automat de către software - toate imaginile care sunt suficient de mari vor fi centrate și mărite deasupra fiecărui pas. O excepție se aplică pentru imagini mici, orientate spre portret, care pot fi aliniate la dreapta pasului.
  • Pentru mai multe informații, verificați Cum să puneți o fotografie într-un articol și Cum să aliniați o fotografie în WikiHow.
  • Plasați imaginea la sfârșitul textului pasului / subtepului (aceeași linie).
  • 8. Utilizați etichetele standard și comanda standard pentru secțiunile dvs. Aceasta este ordinea în editorul ghidat, dar uneori secțiunile se amestecă dacă au fost editate în editorul avansat. Dacă vedeți secțiuni care nu sunt comandate sau care au o poziție necorespunzătoare, nu se simt liberi să le îndrepte! Ordinea preferată este după cum urmează:
  • Începeți cu introducerea. Aceasta ar trebui să fie de 2-5 propoziții care atrag cititorul în articol. Această secțiune nu primește titlu, deci începeți să scrieți.
    [[Categorie: Exemplu]]
    == ingrediente ==
    * Primul ingredient
    * Al doilea ingredient
    * Etc.

    == pași ==
    === metode / antetul pieselor merge aici (opțional) ===
    # Porniți fiecare pas sau substrat (punctul de bullet) pe o linie nouă. Nu introduceți linii suplimentare.
    # Începeți fiecare pas folosind "#". Scrieți ce să faceți.
    # * Porniți un punct de glonț, unde este necesar, folosind "# *".
    # Începeți următorul pas. Scrieți ce să faceți.
    # Continuați până când ați terminat.
    === metode / antetul pieselor merge aici (opțional) ===
    # Notă că metodele sau piesele sunt opționale.
    # Recunoaște că pot fi de ajutor, totuși, în ruperea proceselor lungi!

    == video ==
    {{Video: exemplu}}

    == sfaturi ==
    * Sfat unul merge aici, dacă aveți unul.
    * Vârful doi.
    * Etc.

    == avertismente ==
    * Iată avertismentul meu, dacă aveți unul.

    == lucruri de care aveți nevoie ==
    * Primul element fizic necesar
    * Cel de-al doilea element fizic necesar

    == wikihow-uri legate ==
    * [[Contribuiți la ]]

    == referințe ==
    * https: // examplelink.COM /
    {{reflest}} - Utilizați numai dacă etichetele sunt utilizate în articol.

    __Parts__ sau __methods __-Utilizați aceste coduri pentru a afecta modul în care anchetele secțiunii afișează (E.G., Partea 1 sau metoda 1).

    == rezumat rapid ==
    {{Sumar: articol-name}} - Această secțiune trebuie adăugată numai utilizând interfața de editare rapidă a sumarului, nu manual.

    sfaturi

    Du-te la Formatul serii pentru articole care au nevoie de formatare.
  • Utilizare Formatare avansată de sintaxă Wiki Pentru a vă ajuta cu formatarea și aspectul, după cum este necesar.
  • Vezi Ghidul scriitorului Pentru mai multe informații despre scrierea WikiHow.
  • Consolidarea ingredientelor. Lista ingredientelor merge înainte de pași. Dacă există mai multe rețete în articol, încercați să le păstrați împreună, separați de anteturi cum ar fi acest sau acest.
  • Asigurați-vă că lucrurile de care aveți nevoie sunt toate obiectele. O regulă bună este că, dacă nu este ceva ce puteți cumpăra la un magazin sau găsiți acasă, probabil că nu ar trebui să fie pe listă. Exemple de lucruri care nu sunt puse sunt a "un prieten", "zece minute", sau "un câine de companie". Lucrurile pe care le puteți include includeți "lipici", "creion", sau "fire".
  • Veți vedea uneori o secțiune cu probă PDFS - acestea sunt, în general, prezentate sub secțiunile pașilor, dar sunt uneori în partea de sus dacă sunt centrale pe subiectul articolului. De obicei, puteți să le lăsați acolo unde sunt, deoarece utilitatea și locația lor sunt monitorizate prin proiectul Thesamples.
  • Unele pagini au caracteristica {{Greenbox}} sau {{ExpertGreenbox}}} text - acestea, în general, de la sfârșitul textului pasului sau substep sunt incluse pe. Atâta timp cât nu există pauze suplimentare înainte de cutii, ei nu vor rupe autonumberingul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar