Cum se înregistrează un raport mediawiki bug

Observați ceva cu MediaWiki Software sau una dintre extensiile sale?Felicitări, ați găsit un bug și merită să fie raportat dezvoltatorilor MediaWiki.Pentru a raporta un bug particular pentru software-ul MediaWiki sau la o extensie MediaWiki menținută de Fundația Wikimedia, deschideți un raport privind bug-ul Wikimedia Fabricator.Bugurile cu alte extensii ar trebui raportate dezvoltatorului lor respectiv.

Pași

1. Încercați să reproduceți bug-ul.Utilizați o nouă versiune de MediaWiki sau extensia pentru a vedea dacă problema a fost patch-urilor.Dacă bug-ul încă mai există sau caracteristica nu a fost implementată, continuați.
  • Dezactivați scripturile de utilizator atunci când faceți acest lucru - acest lucru se poate face prin adăugarea ?Safemode = 1 la adresa URL a oricărui site MediaWiki care utilizează scripturi de utilizator.
  • 2. Determină dacă altcineva a raportat problema.Efectuați o căutare pentru a căuta duplicate.Dacă nu sunteți sigur, apoi faceți un raport oricum - este mai bine să aveți rapoarte de bug-uri duplicate decât bug-uri nedeclarate.
  • Partea 1 din 3:
    Raportarea unui bug cu MediaWiki
    1. Înregistrați un cont pe MediaWiki.Pentru a face acest lucru, faceți clic pe "Creează cont" Butonul din colț.Acest lucru vă va oferi posibilitatea de a crea un cont MediaWiki Developer.
    • Dacă utilizați un proiect Wikimedia, din cauza conectării unice, veți putea utiliza contul Wikimedia pe MediaWiki și nu veți putea să creați un cont cu același nume de utilizator ca un alt cont Wikimedia.
    • Înregistrarea unui cont pe MediaWiki înregistrează, de asemenea, un cont pentru toate proiectele Wikimedia.
  • 2. Vizita Wikimedia Fabricator.Acest site este site-ul oficial pentru raportarea bug-urilor cu extensii MediaWiki Core și Wikimedia, inclusiv piei Wikimedia (cum ar fi vectorul și monobook).
  • 3. Conectați-vă la Wikimedia Fabricator.Pentru a face acest lucru, faceți clic pe "Autentificare" butonul din colțul ecranului.Din ecranul următor, faceți clic pe "Conectați-vă sau înregistrați (MediaWiki)".Apoi acceptați solicitarea pentru a permite fabricitului să acceseze detaliile dvs. de conectare MediaWiki.
  • 4. Faceți clic pe marcaj.Acest lucru vă va permite să inițializați procesul de raportare a rapoartelor / caracteristicilor.
  • 5. Determinați dacă bug-ul dispune de implicații de securitate.De exemplu, un bug care ar putea să expună adresele dvs. de e-mail sau de altă natură să aibă probleme serioase de securitate.Aceste bug-uri trebuie raportate prin utilizarea "Raportați o problemă de securitate" buton.Acest lucru va ascunde automat sarcina de la toată lumea, cu excepția creatorului sarcinii și a dezvoltatorilor până când problema este hotărâtă să fie rezolvată.
  • Toate celelalte rapoarte de eroare / solicitări de caracteristici pot fi făcute făcând clic pe "Creați o sarcină nouă".
  • 6. Completați formularul de raportare a erorilor.Pentru mai multe informații despre cum să scrieți un bun raport BUG, ​​consultați această secțiune.
  • 7. Introduceți etichete pentru care este listată bug-ul.Etichetele vor clasifica bug-ul cu proiectele corecte.Dacă nu sunteți sigur, îl puteți lăsa necompletat.
  • 8. Click pe Creați sarcină.În mod implicit, un dezvoltator Wikimedia, Aklapper, va fi adăugat la aproape fiecare sarcină nouă.Acestea vor îmbina / închide sarcina, vor edita descrierea sarcinii sau vă vor oferi mai multe întrebări cu sarcina.
  • Partea 2 din 3:
    Raportarea unui bug cu extensii MediaWiki
    1. Determinați locul potrivit pentru a raporta bug-uri.Pentru extensii scrise în mare de Wikimedia, Wikimedia Phabricator este locul potrivit.Pentru extensiile non-Wikimedia, este mai bine să contactați dezvoltatorul prin metoda preferată de contact, cum ar fi e-mailul sau prin Git.

    Raportarea unui bug wikihow

    1. 1. a lua legatura Jayne sau Chris pentru problemele de securitate.Problemele de securitate ar trebui nu Fiți dezvăluiți pe forumurile publice ale WikiHow, care sunt accesibile oricui de pe Internet.În schimb, este mai bine să contactați WikiHow în mod privat pentru aceste probleme de securitate.
    2. 2. Viziteaza WikiHow Forums.Acesta va fi locul unde veți putea deschide un raport de eroare.
    3. 3. Click pe "Autentificare" in colt.Veți fi îndreptat spre pagina de conectare a WikiHow.După conectare, veți putea posta pe forumurile WikiHow.
    4. 4. Localizați categoria rapoartelor Bug.Puteți accesa acest lucru făcând clic pe "Categorii" fila în colț, apoi făcând clic pe "BUG Rapoarte".
    5. 5. Click pe "Subiect nou".Acest lucru vă va permite să începeți raportul dvs. de eroare.
    6. 6. Includeți detalii despre raportul Bug.Pentru mai multe informații despre cum să scrieți un bun raport BUG, ​​consultați această secțiune.
    7. 7. Trimiteți raportul dvs. de eroare.Pe , alți membri ai comunității vor încerca să ajute la diagnosticarea bug-ului, iar personalul va depune bug-ul dacă pare să fie valabil.

    Raportarea unui bug la git

    1. 1. Navigați la depozitul GIT care găzduiește extensia.Acest lucru va fi fie Github, Gitlab, fie un alt serviciu de găzduire a depozitelor git.
    2. 2. Du-te la fila etichetă "Probleme".Aici vor fi enumerate rapoartele de eroare.
    3. 3. Click pe Problemă nouă.Acest lucru va începe noua dvs. problemă.
    4. 4. Completați formularul de raportare a erorilor.Pentru mai multe informații despre cum să scrieți un bun raport BUG, ​​consultați această secțiune.
    5. 5. Determinați dacă problema dvs. este confidențială.Dacă problema dvs. este un bug de securitate, atunci este mai bine să îl raportați confidențial.Verificați caseta sau marcatorul corespunzător pentru a face acest lucru.
    6. 6. Click pe Trimite.Acest lucru va posta problema la git.
    Partea 3 din 3:
    Scrierea unui raport bun Bug
    1. Alegeți un titlu pentru raport.Un titlu bun explică problema cu cât mai multe detalii, după cum este necesar.Un raport Bad Bug utilizează fie un titlu vag, fie un titlu prea complicat.
    • De exemplu, "Vaca nu sară peste lună" este un titlu bun, deoarece detaliază problema cu software-ul concis, fără nici un detaliu inutil."MediaWiki nu funcționează" este un titlu rău, deoarece este prea vag pentru oricine lucrează la sarcina de a repara.
  • 2. Umple descrierea.O descriere excelentă are cât mai multe detalii posibil.Aceasta explică problema cu suficientă detaliere pe care oricine îl poate replica.Nu este nevoie să propunem soluții la această problemă, deoarece cineva va lucra la o soluție eficientă și va depune o cerere de tragere.
  • 3. Includeți pașii preluați pentru rapoartele BUG.De exemplu, "Pe pagina de vacă, țin bara de spațiu pentru ao aduce la spațiul cosmic.Apoi, fac clic pe Lună pentru a aduce vaca acolo, dar vaca nu se mișcă.În loc de vaca care merge pe Lună, continuă să zboare în spațiul cosmic."
  • 4. Includeți capturi de ecran și / sau screencasturi pentru a oferi mai multe detalii la această problemă.În cazul în care cuvintele nu vor fi suficiente, screenshot-urile vor.
  • 5. Dați o descriere a ceea ce doriți să realizați cu software-ul pentru cererile de caracteristici.Ce credeți că problema va rezolva?De exemplu, "Ar fi uimitor dacă am reușit să fac o rolă de baril pe acest site, deoarece mă va face mai binevenită pe acest site".Puteți oferi un mockup dacă este necesar.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar