Cum se adaptează ochelarii ochiului

După utilizare prelungită, ramele de ochelari pot aluneca din loc, prindeți nasul, răniți urechile sau pur și simplu apar strâmb. Puteți să vă luați ochelari la un optometrist pentru o ajustare sau puteți să vă ajustați cu ușurință privirea ochelarilor urmând pașii din acest articol.

Pași

Partea 1 din 3:
Decideți ce ajustări să facă
1. Stați în fața unei oglinzi și arătați drept înainte. Poziționați ochelarii, astfel încât mijlocul lentilelor sunt situate în centrul ochilor. Acesta este centrul optic și locația ideală pentru ochelarii dvs. Toate ajustările la ochelari de vedere trebuie să fie făcute pentru a realiza această poziție optimă.
  • Dacă aveți o lentilă bifocală, linia ar trebui să stea la pleoapa inferioară. Dacă aveți o lentilă trifocală, linia de sus ar trebui să stea în partea de jos a elevului.
  • 2. Căutați probleme cu brațele templului. Dacă ochelarii se uită strâmbă sau înclinată puternic într-o parte, este probabil rezultatul armelor templului strâmb. O modalitate de a testa brațele templului este de a vă pune ochelarii cu susul în jos pe o suprafață plană. Ambele brațe templu ar trebui să se odihnească în mod egal pe suprafața plană. Dacă nu, va trebui să le ajustați.
  • Dacă ochelarii dvs. apar la nivel pe față, dar stați strâmb la atunci când se odihnește pe o suprafață plană, acest lucru poate însemna că una dintre urechi este mai mare decât cealaltă. Armele templului ar trebui să fie îndoite pentru a găzdui orice diferențe în înălțimea urechii.
  • Imagine intitulată Reglați ochelarii ochi Pasul 3
    3. Identificați problemele din nas. Căutați înălțimea la care se odihnesc ochelarii dvs. când vă aflați pe față. Dacă lentilele se odihnesc prea sus sau prea scăzute, este probabil o problemă cu capătul de nas și va trebui să faceți o ajustare a acestei părți a ochelarilor.
  • 4. Verificați pentru stoarcere sau alunecare. Ochelarii dvs. se pot așeza centrat pe față și la înălțimea corectă, dar totuși se simt puțin liberă sau puțin strânsă. Puteți regla etanșeitatea / slăbiciunea ochelarilor, înclinându-vă căștile spre exterior sau spre interior, în funcție de nevoile dvs. Locul ideal pentru a face această ajustare este chiar la balama. Plecând căștile ochelarilor spre exterior va ușura orice presiune inutilă pe părțile laterale ale capului sau templelor, în timp ce se înclină căștile spre interior le va ajuta să se potrivească mai bine în partea laterală a capului tău.
  • 5
    Căutați alunecare. S-ar putea să găsiți că, în ciuda oricărei altceva care privesc bine, ochelarii dvs. încă alunecă pe față. Dacă este cazul, puteți efectua pur și simplu ajustări la șuruburile care atașează brațele la lentilele ochelarilor.
  • Partea 2 din 3:
    Făcând ajustările
    1. Nivelul brațelor templului. Brațele templului se extind peste și în jurul urechilor și țineți-l pe cadru în poziție. După ce trebuie să se facă ajustări, va trebui să luați în considerare stilul ochelarilor pe care îl purtați, deoarece corectarea problemei diferă de la cadrele din plastic la sârmă.
    • Pentru cadrele de sârmă, îndoiți ușor brațele cu clești mici până când sunt drepte. Puneți ochelarii și observați în oglindă pentru a vedea dacă sunt corecte.
    • Nu utilizați tăietori de sârmă. Trebuie să utilizați clești căptușeli sau cadrele vor fi probabil deteriorate.
  • Pentru ramele de plastic, plasticul de pe brațul inferior trebuie încălzit de o sursă de aer cald, cum ar fi un uscător de păr, pentru a face pliabil pliabil. Mișc încet plasticul în sus cu mâinile până când se află în poziția dorită.Fii atent folosind uscătorul de păr așa cum ați putea topi plasticul.
  • O altă modalitate de a îndoi cadrele de plastic este să le rulați sub apă fierbinte timp de 15 până la 25 de secunde înainte de a încerca să facă ajustări. Brațul ar trebui să devină suficient de flexibil pentru a se adapta, dar fii atent. Plasticul se poate fixa chiar și atunci când este încălzit.
  • 2. Ajustați căștile. Verificați curbura căștilor. Dacă ochelarii sunt ciupiți sau săpați în urechile dvs. sau în partea laterală a capului, îndoiți secțiunea căștilor din brațe spre exterior. Dacă ochelarii sunt prea liberi și ochelarii își alunecă nasul, răsuciți căștile spre interior spre cap. Din nou, modul în care realizați acest lucru depinde de tipul de cadru pe care îl aveți.
  • Pentru cadrele de sârmă, această ajustare poate fi făcută cu clești sau chiar mâinile goale.
  • Pentru cadrele de plastic, va trebui să faceți plasamentul pliabil folosind apă încălzită sau aer, înainte de a îndoi secțiunea căștilor din cadre.
  • 3. Strângeți șuruburile pe fiecare parte a templului. Făcând acest lucru va repara ochelarii care se alunecă în jos nasul și vor păstra lentilele securizate în interiorul cadrelor. Această remediere va necesita o șurubelniță foarte mică. Aceste șurubelnițe mici sunt de obicei găsite în kiturile de curățare și reparare a ochelarilor standard.
  • Aveți grijă să nu strângeți șuruburile sau riscați deteriorarea plasticului sau a metalului pe care îl țineau în poziție.
  • 4. Fixați tampoanele pentru confort. Dacă ochelarii stau prea înalt pe față, tampoanele nasului trebuie să fie mutate mai departe. Dacă ochelarii stau prea scăzut, apoi strângeți tampoanele cu nasul mai aproape împreună. Încercați să vă asigurați că îndoiți fiecare dintre piesele de nas împreună sau în afară de distanțe egale pentru a păstra simetria ochelarilor.
  • Partea 3 din 3:
    Evitând distrugerea ochelarilor
    1. Imagine intitulată Reglarea ochelarilor ochi Pasul 10
    1. Faceți ajustări minore. Nu faceți niciodată ajustări uriașe și drastice la ochelarii dvs. dintr-o dată. Poate fi mai greu să îndoiți ochelari înapoi într-o poziție adecvată după o reparație decât este de a face ajustarea inițială. Efectuați ajustări minore, verificați ochelarii și continuați să efectuați ajustări minore până când acestea sunt corectate.
  • 2. Evitați ruperea. Când efectuați reparații la cadrele de plastic, aplicați întotdeauna cea mai mică cantitate de presiune posibilă pentru a efectua ajustările necesare ochelarilor. Exercitarea prea multă forță în plastic încălzit poate provoca snap-urile. Atunci ochelarii vor fi distruși permanent.
  • 3. Ia măsuri de precauție. Când utilizați clești pentru a face ajustări ale cadrelor de ochelari, înfășurați capetele cleștei în bandă. Acest lucru vă va ajuta să evitați zgârierea permanentă a cadrelor ochelarilor. Nu există nici o modalitate de a repara aceste zgârieturi, astfel încât ochelarii să se potrivească corect, ei vor arăta ca un câine le-a mestecat.
  • Imagine intitulată Reglați ochelarii ochi Pasul 13
    4. Aflați despre cadrele dvs. Există câteva stiluri de ochelari care sunt făcute cu materiale care nu pot fi ajustate. Cadre din titan, plastic de memorie sau aliaj de aluminiu sunt făcute astfel încât cadrul să fie rezistent la îndoire, manipulare sau ajustare.
  • 5. Știți când să renunțați. În timp ce ajustările simple pentru a face ca ochelarii să se potrivească mai bine, pot fi efectuate la domiciliu, poate veni un moment în care este prudent să cumpere pur și simplu ochelari noi. Dacă ați făcut mai multe ajustări ale cadrului, nasului sau căștilor, iar ochelarii nu se simt bine, este probabil timpul să mutați glonțul și să cumpărați niște ochelari noi. După ani de utilizare, unele ochelari pur și simplu nu pot fi salvate.
  • Pe o notă laterală, se sugerează că ați verificat ochii cel puțin pe o bază anuală pentru a vă asigura că prescripția din lentilele dvs. este încă ideală pentru viziunea dvs.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă nu vă puteți da seama cum să faceți acest lucru, puteți merge și la optometristul dvs. Rețineți că majoritatea optometriștilor oferă acest serviciu la un cost puțin sau deloc.
  • Kiturile de reparare a ochelarilor sunt disponibile la magazinele optice, la farmacii și magazine de bacanie. Aceste kituri conțin instrumentele pe care le veți avea nevoie pentru a face ajustări simple ale ochelarilor.
  • Stocați întotdeauna ochelarii într-un caz de protecție pentru a preveni zgârieturile și pentru a prelungi durata de viață a cadrelor.
  • Protejați lentilele de la bomboane și zgârieturi, folosind o cârpă microboră pentru a ține ochelarii în timp ce făceau reparații.
  • Avertizări

    Fi blând atunci când îndoiți ochelari. Forța excesivă sau manipularea frecventă poate rupe cadrele sau lentilele.
  • Fiți precauți la ajustarea ochelarilor progresivi. Ajustările mici pot face o mare diferență în modul în care aceste lentile funcționează. Când aveți îndoieli, utilizați un optician pentru a le ajusta în mod corespunzător.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Oglindă
    • Șurubelniță mică flacără
    • Clești nasul acului
    • Curățenie curată, microbră de fibră
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar