Cum să alegeți cleatele de fotbal

Alegerea clemelor de fotbal din dreapta pot fi confuze.Există atât de multe tipuri diferite de pantofi disponibile și toate sunt proiectate special pentru anumite tipuri de jucători și condiții.În timp ce o clipă specială de fotbal poate fi perfectă în anumite circumstanțe, ea poate fi inutilă sau chiar periculoasă pentru a purta în cele greșite.Dacă doriți să obțineți clemele potrivite pentru a vă ajuta să efectuați la vârf, va trebui să știți exact ce să căutați.

Pași

Partea 1 din 3:
Alegerea modelului de știft drept pentru teren
  1. Imagine intitulată Alegeți clemele de fotbal Pasul 1
1. Redați pe suprafețe ferme.Dacă veți juca pe un pas de iarbă naturală, unde nu plouă prea regulat, ar trebui să utilizați o pereche de pantofi fermi ferme.Pantofii fermi fermi au, de obicei, zece sau mai multe știfturi lungi, care sunt distribuite uniform pe toată marginea de jos a pantofului.Ele oferă o cantitate suficientă de tracțiune pentru condiții normale de joc.Șuruburile pot fi fie conice, fie în formă de lamă.
  • Șuruburile conice sunt rotunjite în partea de jos.Ele permit unui jucător să aibă flexibilitate a mișcării.
  • Șuruburile în formă de lamă devin mai subțiri în partea de jos a pantofului.Ele sunt concepute pentru a săpa în teren și de a da un jucător o tracțiune mai bună.Cu toate acestea, ei nu oferă destul de multă flexibilitate ca niște știfturi conice, deoarece este mai greu să le eliminați de la sol.
  • Pantofii fermi sunt cei mai sigure pantofi pentru a cumpăra dacă nu știți ce tip de câmp veți juca.Ele sunt considerate acceptabile pentru multe condiții diferite de joc.
  • Imagine intitulată Alegeți clemele de fotbal Pasul 2
    2. Să fie pregătit pentru suprafețe moi.Dacă veți juca pe un teren în care plouă adesea, va trebui să purtați o pereche de clei moale.Șuruburile de pe o clemă moale a solului sunt similare cu cele de pe o clipă fermă.Cu toate acestea, există de obicei doar șase dintre ele și sunt plasate strategic, astfel încât pantoful poate oferi o tracțiune maximă.
  • Șuruburile de pe un amestec moale pot fi, de asemenea, în formă conică sau lamă.
  • Pe pantofi moale, vor exista două lame în partea din spate a pantofului de pe ambele părți ale călcâiului și patru lame așezate pe partea din față a pantofului (două pe ambele părți aproximativ un celuilalt) pentru a menține echilibrul.
  • Pantofii de masă moale trebuie utilizați numai pe suprafețe moi.Purtarea lor în alte condiții poate duce la rănire.
  • Imagine intitulată Alegeți clemele de fotbal Pasul 3
    3. Păstrați piciorul pe suprafețe dure.Pantofii de la sol sunt concepuți pentru a da jucătorilor tracți și echilibru pe suprafețe în care o mare parte a ierbii a fost purtată în jos lăsând doar terenul rigid sub el.Partea inferioară a unui strat de pământ dur este acoperită cu știfturi mici, plate.Spre deosebire de cele de lapte ferm și moale, știfturile de pe o clemă de masă dură sunt întinse pe întregul fund al pantofului.
  • Cleatele de la sol nu sunt concepute pentru a săpa în pământ.Mai degrabă, ei oferă o aderență pentru a ajuta un echilibru jucător pe o suprafață solidă.
  • Numele lor pot părea similare, dar pantofii grei nu sunt adecvate pentru terenuri ferme.
  • Imagine intitulată Alegeți clemele de fotbal Pasul 4
    4. Manipulați-vă pe gazon.Multe ligi de fotbal încep să joace pe gazon.Este ușor și ieftin să vă mențineți și rămâne același în aproape orice fel de vreme.Dacă clemele de gazon au deloc, vor fi foarte mici și se întind pe întregul fund al pantofului.Mai degrabă decât bolțurile, ei pot pur și simplu să aibă un model ușor ridicat în partea de jos, care le permite să ofere tracțiune pe gazon.
  • Nu purtați clești de gazon pe orice altă suprafață decât gazonul.Ei nu au studii lungi sau ascuțite suficient pentru a prinde suprafețe diferite.
  • Partea 2 din 3:
    Selectarea pantofilor pentru poziția dvs
    1. Imagine intitulată Alegeți clemele de fotbal Pasul 5
    1. Lovește mingea.Dacă sunteți un forward, principala dvs. preocupare de pe teren este de a înscrie goluri.Veți avea nevoie de un pantof cu o zonă de grevă curată, astfel încât să vă puteți conecta cu mingea în mod eficient.Zona de grevă a unui clei de fotbal este partea care ar trebui să facă în mod ideal contactul cu mingea.Zona de grevă sau Vamp de pantof este situată pe partea frontală superioară a pantofului.
    • Ca un înainte, poate doriți, de asemenea, să obțineți pantofi mai brichete, astfel încât să puteți face mișcări explozive.Căutați pantofi care cântăresc oriunde de la cinci la opt uncii.
  • Imagine intitulată Alegeți clemele de fotbal Pasul 6
    2. Fă-te comod.Dacă sunteți un mijlocaș, veți petrece cea mai mare parte a unui meci care rulează în sus și în jos pe teren.Veți avea nevoie de pantofi care nu vă vor irita picioarele după ce ați petrecut nouăzeci de minute, spinând înainte și înapoi.Asigurați-vă că alegeți pantofi cu insole confortabile și mitralii în ele cu o mulțime de sprijin pentru tocuri.
  • Insolele sunt pernele moi din interiorul pantofilor.Unele clei de fotbal au insole detașabile.
  • Midsolele sunt perne care sunt construite în pantof.
  • Imagine intitulată Alegeți clemele de fotbal Pasul 7
    3. Joacă apărare.Dacă aveți o poziție defensivă, pantofii dvs. vor lua o mulțime de pedeapsă.Obțineți pantofi cu o talie dură care poate rezista la daunele.Va trebui să vă puteți opri într-un dime și să schimbați cu ușurință direcțiile în timp ce urmăriți opoziția înainte.Luați în considerare obținerea de pantofi cu o mare tracțiune.
  • S-ar putea, de asemenea, doriți ca pantofii să aibă o zonă de grevă mare pentru a șterge mingea în mod eficient.
  • Talpa este partea de jos a pantofului care ia deteriorarea pe măsură ce începeți și opriți.
  • Imagine intitulată Alegeți clemele de fotbal Pasul 8
    4. Mișcați lateral.Dacă sunteți un portar, tracțiunea va fi cea mai importantă parte a pantofului dvs.Găsiți pantofi care se pot ocupa de mișcarea din spate și înapoi. Va trebui să vă puteți săturați în picioare și să săriți de la o parte la o parte cu ușurință.O zonă de grevă considerabilă va beneficia, de asemenea, de capacitatea dvs. de a efectua kick-outs și pașii din spate.
  • Partea 3 din 3:
    Selectarea clemelor potrivite pentru picioarele dvs
    1. Imagine intitulată Alegeți clemele de fotbal Pasul 9
    1. Alegeți materialul preferat.Cleaturile de fotbal pot fi făcute dintr-o varietate de țesături diferite.Clei de piele Kangaroo de înaltă calitate se vor muta în picioare după ce au jucat în ei pentru o vreme și sunt foarte durabile.Cu toate acestea, ele sunt puțin mai grele decât pantofii din materiale sintetice.Pe de altă parte, pantofii făcuți prin ochiuri sunt, de obicei, foarte ușoară, dar nu sunt bune pentru a juca în condiții umede, deoarece pot permite apa să se scurgă în șosete.Încercați pe pantofi din câteva materiale diferite înainte de a decide care dintre dvs. vă place.
    • Cleats din piele de vițel sau de capră sunt mai puțin costisitoare decât cele realizate din piele de cangur și vă pot oferi o senzație similară.
    • Unele companii dezvoltă tulpini de piele sintetice ca răspuns la activiștii de animale.Beneficiul pieii artificiale este că diferite calități, cum ar fi rezistența la apă, pot fi adăugate la material.
  • Imagine intitulată Alegeți clemele de fotbal Pasul 10
    2. Verificați potrivirea pantofului.Vrei ca pantofii tăi să se simtă confortabil, dar nu prea strâns.Ar trebui să existe o lățime a degetului unui copil între degetul de la picioare și partea din față a pantofului tău.Dacă vă puteți simți degetele de la picioare în fața pantofului, atunci sunt prea mici.Dacă vă puteți potrivi întregului deget între degetele de la picioare și față, atunci pantofii sunt prea mari.
  • Dacă aveți picioare largi, este posibil să trebuiască să faceți niște căutări pentru pantofi care se potrivesc confortabil.Diferite branduri fac pantofi pentru diferite lățimi de picior.De exemplu: Nike desenează pantofi foarte subțiri, în timp ce Adidas face pantofi care sunt puțin mai largi.
  • Purtând pantofi care nu se potrivesc în mod corespunzător poate fi foarte dureros într-un meci de fotbal și vă pot oferi blistere pe picioarele voastre.Pe termen lung, pot provoca chiar și bunioni.
  • Imagine intitulată Alegeți clemele de fotbal Pasul 11
    3. Obțineți cele mai bune pantofi pentru bugetul dvs.Dacă intenționați să jucați în mod competitiv fotbal, trebuie să cumpărați pantofi care sunt fie top-tier, fie mijlocul de nivel în ceea ce privește calitatea.Cleaturile de top sunt cele pe care le poartă profesiile.Ele sunt concepute pentru a găzdui jocul de performanță de vârf.Cu toate acestea, nu sunt construite pentru a dura, în timp ce jucătorii profesioniști de fotbal primesc adesea pantofi noi la fiecare câteva meciuri.Pantofii de nivel mediu sunt mai ieftini, mai durabili și adesea oferă performanță care este aproape de cea a pantofilor de top.
  • Pantofii de vârf costă de obicei o sută cincizeci de dolari sau mai mult.
  • Pantofii mijlocii variază de la optzeci la o sută cincizeci de dolari.
  • Pantofii de nivel scăzut costă de la patruzeci și optzeci de dolari și ar trebui să fie purtați numai dacă jucați fotbal pentru distracție.
  • Aveți grijă să cumpărați pantofi care sunt inițial la prețuri sub patruzeci de dolari.Calitatea este adesea foarte slabă și poate crește riscul de rănire.
  • Imagine intitulată Alegeți clemele de fotbal Pasul 12
    4. Decideți cu privire la plasarea corectă a dantelă.Cleatele moderne de fotbal nu au întotdeauna șireturile în centru.Unele cleați sunt proiectate cu curele lor spre exteriorul pantofului pentru a crea o zonă de grevă mai mare.Dacă sunteți obișnuit cu lacesul dvs., este central, poate dura ceva timp pentru a vă obișnui să le aveți pe partea laterală.Plasarea dantelă poate modifica potrivirea și senzația de pantof.
  • Dacă vă plac clemele dvs. pentru a vă simți strâns, poate doriți să rămâneți cu lacesul central.Pantofii laterați pot avea o senzație mai slabă.
  • sfaturi

    În timp ce nu ar trebui să cumpărați niciodată pantofi care sunt inițial la prețul de sub patruzeci de dolari, este posibil să găsiți pantofi de calitate care sunt în vânzare.Magazinul de aproximativ un timp înainte de a lua o decizie.
  • Spargeți pantofii dvs. prin jogging în ele de câteva ori.Dacă le purtați imediat într-un meci, ei ar putea să vă rănească picioarele.
  • Avertizări

    Dacă cleștile voastre nu se simt confortabile după câțiva poartă, obțineți noi.Banii pe care i-ai cheltuit pe ei nu merită să vă deterioreze picioarele pe termen lung.
  • Cunosc regulile ligii tale.Unele ligi nu permit lucruri precum clemele cu știfturi detașabile.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar