Cum de a alege pantofii de rulare

Rularea în pantofii răi poate fi o rețetă pentru dezastru, mai ales dacă planificați la distanță de funcționare sau pe un teren neuniform. O alegere slabă în încălțăminte poate provoca dureri la picioare, dureri de spate, tendinita Achilles, genunchiul alergătorului și alte condiții.Înainte de a vă alege pantofii, va trebui să țineți cont de terenul pe care îl executați, stilul dvs. de funcționare și gusturile dvs. personale. Apoi, veți fi gata să achiziționați și să luați primii pași în noile dvs. pantofi de alergare și când faceți acest lucru, nu veți regreta timpul petrecut.

Pași

Partea 1 din 2:
Determinarea nevoilor dvs
  1. Imagine intitulată Alegeți pantofii de rulare Pasul 1
1. Luați în considerare suprafața pe care o veți desfășura. Acest lucru va influența semnificativ ce fel de pantof va fi cel mai bun pentru piciorul tau. De exemplu, dacă rulați pe o pistă sau o curte special concepută pentru a fi plantă și a mânerului, nu veți avea nevoie de o tracțiune suplimentară pe pantof. În general:
  • Rularea drumului / piesei va necesita mai puțină tracțiune și greutate mai ușoară.
  • Traseul de funcționare ar trebui să aibă o bună tracțiune, suport și pernă pentru un teren neuniform.
Sfat de experți
Tyler Courville

Tyler Courville

Profesional Runnetyler Courville este un ambasador al mărcii pentru funcționarea lui Salomon. El a alergat în 10 curse ultra și montane din Statele Unite și Nepal și a câștigat maratonul de munte din 2018.
Tyler Courville
Tyler Courville
Runner profesionist

Sfat de la Tyler Courville, Runner Ultra și Mountain: "Gearul care este bun pe drumuri nu este neapărat bun în munți, deci fiți specific cu privire la ce pantof aveți nevoie pentru teren."

O poveste de avertizare personală: "Îmi amintesc că am cumpărat o singură pereche de pantofi de traseu o dată. Am fugit cu ei pe drumuri și am crezut că sunt fenomenale. Apoi, le-am purtat pentru un munte tehnic în Montana, iar în mijlocul cursei am descoperit că nu au fost potrivite pentru teren tehnic - piciorul meu era alunecat peste tot. Am ajuns să-i legat atât de strâns pentru a le păstra în loc să mă dau tendinită pe partea de sus a piciorului meu. Este o lecție bună pentru a cunoaște terenul pe care îl conduceți dacă faceți ceva în munți și vă încercați uneltele înainte de o cursă mare."

  • Imagine intitulată Alegeți pantofii de rulare Pasul 2
    2. Identificați tipul de funcționare pe care îl veți face. Este important să nu cumpărați accidental pantofi atletic care nu sunt proiectați în mod expres pentru a alerga. Există multe categorii diferite de pantofi atletici, cum ar fi pantofi de antrenament sau pantofi de mers pe jos, deși acestea nu sunt ideale pentru interior, pistă, cross țară, sprint sau distanța de funcționare.
  • Imagine intitulată Alegeți pantofii de rulare Pasul 3
    3. Primiți o evaluare profesională pentru picioarele voastre. Multe magazine de funcționare de specialitate au acum echipamente care pot analiza mersul (modul în care mergeți / alerga) și tipul de picior. Acest lucru vă va ajuta să știți dacă aveți nevoie de sprijin pentru a împiedica piciorul să se rostogolească spre interior (numit și Pronat). Deși există multe tipuri diferite de picior, principalele trei sunt:
  • Alergători neutri, unde piciorul dvs. intră în contact cu pământul spre mijlocul piciorului.
  • Supraproprierea, unde piciorul tău se rostogolește în interior prea departe.
  • Subpronarea, unde piciorul tău nu se rostogolește destul de departe (optim este de aproximativ 15% dr.). Acest lucru are ca rezultat o dispersie ineficientă de impact și determină partea laterală (în exterior) a picioarelor dvs. să facă mai mult decât este necesar la împingere.
  • Imagine intitulată Alegeți pantofii de rulare Pasul 4
    4. Luați în considerare greutatea. Cu cât sunteți mai greu, cu atât este mai mare impactul dintre picior și pământul va fi. Această creștere a impactului vă poate solicita să achiziționați pantofi cu suport suplimentar, chiar dacă tipul de picior este neutru și în mod normal nu ar fi sfătuit în acest mod.
  • S-ar putea să doriți să aduceți această atenție medicului dumneavoastră sau expertului care vă ajută să vă decideți pantofii, mai ales dacă vă simțiți deja picioarele, piciorul sau durerile de spate.
  • Imagine intitulată Alegeți pantofii de rulare Pasul 5
    5. Consultați un medic despre leziuni și tulburări fizice. Este posibil să aveți un prejudiciu care influențează mersul sau o insuficiență fizică care face același lucru. În ambele cazuri, ar trebui să verificați cu medicul dumneavoastră cu privire la ce fel de pantofi ar oferi cel mai bun suport și experiența de funcționare cu dvs.
  • Partea 2 din 2:
    Achiziționarea pantofilor de alergare
    1. Imagine intitulată Alegeți pantofii de rulare Pasul 6
    1. Mergeți la un magazin de pantofi de specialitate pentru potrivirea dvs. Diferitele desene în pantofi pot schimba drastic se potrivește și simt. Uneori, materialele folosite în a face un pantof pot face să se simtă incomod, rigid sau grele. Împiedicați acest lucru să se întâmple prin încercarea de multe perechi diferite la un magazin fizic.
    • Deși cumpărarea de pantofi online pot fi accesibile, nu există un substitut real pentru încercarea de pantofi în persoană.
    • Alegerea greșită în încălțăminte poate provoca durere, rănire sau disconfort.
  • Imagine intitulată Alegeți pantofii de rulare Pasul 7
    2. Încercați mai târziu pantoful dvs. în după-amiaza. Acest lucru poate suna prost, dar pe parcursul zilei, picioarele dvs. devin umflate din activitatea fizică. Încercând pe pantoful dvs. mai târziu, veți preveni cumpărarea unui pantof prea mic. De asemenea, ați putea lua în considerare:
  • Încercând pe pantofi după o fugă. Acest lucru va simula dimensiunea maximă a piciorului.
  • Dacă aveți orteze sau suporturi generice, aduceți-le cu dvs. Acestea ar trebui luate în considerare în timpul montării dvs.
  • Imagine intitulată Alegeți pantofii de rulare Pasul 8
    3. Scopul pentru pantofi care sunt confortabili. Dacă vă simțiți ciupit sau frecare incomod, pantoful nu este probabil cel mai potrivit potrivit. Pe parcursul alergii tale, picioarele tale se vor umfla în dimensiune. De asemenea, pe parcursul funcționării dvs., caracteristicile incomode vor deveni probabil mai rău cu fiecare mile, determinând disconfort inutil.
  • Legați pantofii și umblați după ce le alunecați pe picioarele voastre. Poate chiar să ia câteva ture în jurul magazinului, dacă sunt permise. În acest fel, veți avea o senzație mai bună pentru potrivirea pantofului.
  • Imagine intitulată Alegeți pantofii de rulare Pasul 9
    4. Ia în considerare o jumătate de dimensiune mai mare. Tulpina pusă pe picioare și umflarea rezultată înseamnă că cei mai mulți alergători trebuie să cumpere un pantof care este o jumătate de dimensiune mai mare decât pantoful lor normal de stradă. O regulă bună de degetul mare este de a testa pantoful dvs. de:
  • Glisați piciorul înainte în pantof.
  • Introduceți un deget între picior și călcâiul pantofului.
  • Verificați că există o lățime a spațiului de deget pentru a împiedica îngroparea pantofilor dvs. când la capătul unei alergii.
  • Imagine intitulată Alegeți pantofii de rulare Pasul 10
    5. Puneți întrebări despre caracteristicile pantofului dvs. O pereche bună de pantofi de alergare poate fi scumpă, astfel încât să doriți să evitați plătiți suplimentar pentru caracteristici inutile. Cereți funcționarului de încălțăminte să vă ajute la caracteristici precum:
  • Orificiu în pantof.
  • Forma sau configurația fundului pantofului.
  • Părți transparente care arată o "vezică de aer" pentru suport.
  • Imagine intitulată Alegeți pantofii de rulare Pasul 11
    6. Ține minte o minte deschisă. Chiar dacă există un pantof care arată perfect pentru dvs., asta este doar în culoarea voastră, nu lăsați aparențele să vă înșele să cumpărați un pantof incomod. Veți petrece o mulțime de timp și câștigați o mulțime de sudoare în noile dvs. pantofi. Încercați multe și notați perechile care se simt cel mai bine.
  • Imagine intitulată Alegeți pantofii de rulare Pasul 12
    7. Întrebați despre specializări în cadrul tipului dvs. de pantofi. Chiar dacă cumpărați un pantof special, ca un pantof de stabilitate sau un pantof de control al mișcării, în interiorul fiecăruia dintre aceste categorii sunt chiar mai multe specializări. De exemplu, o stabilitate Pantoful izbitoare de stabilitate nu va servi bine un atacant de călcâi bine.
  • Cei care sunt predispuși la rănire ar putea considera că pantofii de alergare maximistă, care sunt destinate să reducă și mai mult forța de impact.
  • Imagine intitulată Alegeți pantofii de rulare Pasul 13
    8. Pauze în pantofii dvs. pentru a preveni blisterele și pentru a crește confortul. În timp ce pantofii dvs. se adaptează la picioarele și picioarele dvs. se adaptează la noile pantofi, probabil că va fi o ușoară frecare care ar putea provoca blistere. Începeți să vă rupeți în noile dvs. pantofi, mergând pe scurte scurte sau pe jos. În acest fel, alergi mai puțin de riscul de a dezvolta blistere.
  • Unele studii recente au sugerat că, în special pentru pantofii atletici și de alergare, ar trebui să vă puteți pune imediat noua încălțăminte și să fiți confortabil.
  • Imagine intitulată Alegeți pantofii de rulare Pasul 14
    9. Întrebați și utilizați politicile de returnare. Multe magazine de pantofi permit ca pantofii să fie returnați până la o lună după ce le-ați cumpărat. Dacă, după câteva încercări, decideți că noile dvs. pantofi nu se potrivesc cu adevărat picioarelor, returnați-le și găsiți ceva mai potrivit.
  • sfaturi

    Cele mai multe magazine vă vor permite să schimbați pantoful până la o lună, deci nu vă faceți griji dacă noul dvs. pantof nu este ceea ce ați vrut.
  • Nu lăsați prețul să decidă pantoful pentru dvs. Veți regreta pe termen lung dacă aveți Alegeți un pantof este de 15 dolari mai ieftin, dar nu foarte confortabil.
  • Când încercați pe pantof, atingeți călcâiul pe pământ odată ce aveți pantoful. Acest lucru vă va asigura că piciorul dvs. este cât mai departe în pantof și vă va ajuta să determinați cea mai bună potrivire.
  • Pentru mai multe informații, accesați Asociația Medicală Podiatrică Americană la APMA.Org.
  • Plimbați-vă în pantofii dvs. noi în ziua în care le obțineți. Acest lucru îi va ajuta să le spargă mai bine, rezultând mai puține blistere.
  • Curățați pantofii de alergare cu mâna sau folosind mașina de spălat.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar