Cum să plătiți în 3 mișcări în șah

Știți colectorul de la 2 mută, sau colegul lui Fool și știți cel de-al 4-a-misajului, sau colegul cărnii, dar știți cel de-al 3-a deplasării? Apuca un prieten, juca alb, iar următorul joc de șah va dura mai mult pentru a se înființa decât pentru a juca. Puteți obține controlul de control în trei mișcări cu capturarea sau fără capturarea. Pentru oricare dintre aceste metode la locul de muncă necesită un joc destul de rău de la adversarul tău, dar poate că o poți prinde la început.

Pași

Metoda 1 din 2:
Obținerea calculatorului în trei mișcări în timp ce capturați
1. Mișcați-vă pionul rege înainte de E4. În ambele metode, piesa cheie pentru tine este regina ta. Regina este piesa pe care o veți folosi pentru a realiza calculatorul, astfel încât prima dvs. mișcare ar trebui să fie pentru a deschide spațiu pentru regina să se miște în diagonală. Mutarea pionului rege înainte două spații în pătrat E4 realizează acest lucru (E4).
  • Dacă nu sunteți familiarizați cu notația de șah algebrică, verificați WikiHow articolul a peria.
  • Pe lângă eliberarea reginei, aveți nevoie de adversarul dvs. pentru a-și expune regele. Dacă Black își mișcă apoi pionul episcopului 2 spații la F5 la TEMPT WHITE, calculatorul din trei mișcări este pornit!
  • 2. Capturați pionul adversarului la F5. Acum folosiți pionul pentru a capta pionul avansat al adversarului dvs. atacând pe diagonală. Notat, asta e E4xf5. Aici încercați să vă încurajați adversarul dvs. pentru a-și muta pionul cavaler în față două spații la G5, deci este alături de amanet.
  • Aceasta nu este o mișcare inteligentă de la adversarul tău, dar poate o poți lăsa în ea.
  • Ideea acestei mișcări este să vă asigurați că nimic nu vă poate bloca ruta către regele adversarului după ce vă faceți următoarea mișcare.
  • 3. Mutați regina dvs. albă la H5 (QH5). Checkmate! Acum puteți să vă mutați regina pe diagonală la H5 și aveți adversarii tăi regele. Asta e jocul! Veți observa că dacă adversarul tău nu și-a mutat pionul în față, în ultimul lor rând, ei ar fi putut bloca regina, punând un pion în calea lui G6.
  • Chiar aveți nevoie de adversarul dvs. pentru a vă juca în mâinile dvs. pentru a scoate acest credit de trei mișcări.
  • 4. Apelați la calculatorul! Acum puteți lua regele cu regina dvs. pe diagonală și sărbătoriți o victorie foarte rapidă. Dacă adversarul tău a căzut în capcană, probabil că va fi puțin supărat, așa că nu te bucura prea mult!
    Sfat de experți
    Sahaj Grover

    Sahaj Grover

    Shass Grandmastersahaj Grver este un grandmaster de șah, campion mondial și antrenor, care și-a atins titlul de grandmaster la vârsta de 16 ani. El a fost un medalist de bronz junior mondial, campion World U10, Africa de Sud Deschis 2017 & 2018 Champion, și câștigătorul lui Arnold Classic 2018 & 2019.
    Sahaj Grover
    Sahaj Grover
    Grandmaster de șah

    Aceste mișcări sunt distractive, dar nu se bazează pe ele împotriva unui adversar la nivel înalt. Cei mai mulți începători au învățat elementele de bază ale celor trei mișcări de control atunci când încep mai întâi să joace, deci este foarte rar să vezi că cineva cădea pentru asta. Un partener în patru, totuși, este numit partenerul unui cărturar și este de fapt destul de comun.

  • Metoda 2 din 2:
    Obținerea de control în trei mișcări fără capturarea
    1. Mutați pionul reginei la d3. Aceasta este o metodă foarte asemănătoare cu cea anterioară. În principiu, urmărește să obțineți pionii episcopului și cavalerului adversarului înainte și două pătrate, în timp ce eliberați regina dvs. pentru a le permite să se deplaseze pe H5. Rezultatul final este același cu metoda anterioară.
    • Încercați să vă tentați adversarul dvs. pentru a-și mutați pionii episcopi și cavaler.
    • Aveți nevoie de tine adversar să răspunzi prin aducerea pionului episcopului ei un pătrat la F6.
    • De asemenea, poate funcționa dacă își mișcă pionul cu cavaler în față două pătrate pe această întoarcere, atâta timp cât ea mișcă pionul episcopului pe următoarea ei mișcare.
  • 2. Mișcați-vă pionul rege înainte de E4. Următoarea mișcare pentru a face trebuie să vă eliberați regina, astfel încât să poată intra într-o poziție de control pe următoarea mișcare. Pentru a face acest lucru, mutați pionul regelui alb în față cu două pătrate la E4. Acum ați deschis o cale pentru regina dvs. pentru a ajunge la H5.
  • Pentru a clarifica calea către regele adversarului, aveți nevoie de ea pentru a-și muta pionul cavaler înainte două spații la G5.
  • 3. Deplasați regina albă la H5 (QH5). Checkmate! Și asta este, ați prins regele adversarului în aceeași poziție ca metoda anterioară, dar de data aceasta ați făcut-o fără a captura o singură bucată. Joc. A stabilit. Meci. Peste.
  • Din nou, acest lucru pare simplu și este. Așa că nu vă așteptați să lucrați foarte des!
  • În teorie, există o mulțime de variații în acest sens. Mișcările cheie primesc regina dvs. la H5, iar episcopul adversarului și al cavalerului, din calea regelui ei.
  • Sfat de experți
    Sahaj Grover

    Sahaj Grover

    Shass Grandmastersahaj Grver este un grandmaster de șah, campion mondial și antrenor, care și-a atins titlul de grandmaster la vârsta de 16 ani. El a fost un medalist de bronz junior mondial, campion World U10, Africa de Sud Deschis 2017 & 2018 Champion, și câștigătorul lui Arnold Classic 2018 & 2019.
    Sahaj Grover
    Sahaj Grover
    Grandmaster de șah

    Dacă vă veți deplasa la verificarea sacrificării unei bucăți, faceți-o la momentul potrivit. Cele mai multe meciuri clasice sunt de patru ore, oferind fiecărui jucător aproximativ două ore. Dacă sacrificați prea devreme într-un joc, puteți da adversarului timp suficient pentru a afla ce faceți. Dar dacă jucați un joc blitz, care este probabil de cinci minute, nu doriți să așteptați prea mult să vă sacrificați.

    Avertizări

    Pentru ca acest lucru să funcționeze, aveți nevoie de un adversar care este fie foarte cooperativ, fie poate că nu este foarte treaz.
  • Fiți atenți să încercați acest lucru într-un joc mai serios, deoarece nu este probabil să se desprindă. Dacă nu se joacă chiar în mâna ta, calculatorul de 3 mutări nu va funcționa.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar