Cum să faci colegul de școală în șah

Colegul lui Scholar (cunoscut și sub numele de "Mate-in-Four") este un joc de șah celebru folosit pentru a obține un colector de control în cel puțin patru mișcări ale începutului unui joc. Ideea este de a lansa un atac concentrat asupra pionului episcop al regelui negru, pentru a obține controlul asupra Piața F7 și a câștiga o victorie rapidă. Rețineți că, în timp ce partenerul lui Scholar vă poate permite să dominați un jucător neexperimentat, este posibil să nu funcționeze la fel de bine pe buffele mai avansate de șah.

Pași

Metoda 1 din 2:
Efectuarea piesei
  1. Imagine intitulată face savaner
1. Alegeți să jucați alb. Matele lui Scholar funcționează numai dacă sunteți în controlul pieselor albe, deoarece persoana care joacă alb are privilegiul de a face prima mișcare. Dacă adversarul dvs. insistă să înceapă ca alb, nu veți avea de ales decât să așteptați până la următorul joc de locuri de schimb.
  • Dacă sunteți forțat să jucați negru, săriți-vă în fața secțiunii de apărare împotriva partenerului savantului pentru a afla cum puteți evita căderea victimei la jocul dvs.
  • Imagine intitulată face savaner
    2. Începeți jocul prin mutarea pionului regelui înainte de două pătrate de la E2 la E4. Acest lucru va scoate din cale, ca să vă puteți strecura episcopul regelui din spate. Din moment ce mutarea unui pion două pătrate este o mișcare comună de deschidere, un adversar care nu se întreabă nu va avea nici un motiv să creadă că merg într-o capcană.
  • Termenul "pionul regelui" se referă pur și simplu la pionul poziționat direct în fața regelui.
  • Pătratele de pe o tablă de șah sunt etichetate pentru a ajuta jucătorii să urmărească mișcările lor. Dacă vă confruntați cu bordul, primul pătrat din fiecare rând are o literă corespunzătoare (a până la h), în timp ce pătratele înainte sunt numerotate de la 1 la 8.
  • Imagine intitulată face savaner
    3. Mutați episcopul regelui 3 pătrate în diagonală de la F1 la C4. Glisați piesa spre stânga prin decalajul creat de mișcarea de deschidere. În această poziție, acesta va amenința pionul episcopului regelui adversarului, care stă la F7.
  • Nu vă faceți griji dacă adversarul dvs. avansează pionul F7 pe mișcarea lor de deschidere. Veți putea continua să intrați în poziția de care aveți nevoie pentru a asigura un calculator rapid.
  • Imagine intitulată face savaner
    4. Avansați regina 4 pătrate în diagonală de la D1 la H5. Mutați regina spre dreapta, în direcția opusă pe care ați mutat episcopul. Acum va fi o amenințare la adresa pionului F7.
  • În acest moment, un adversar care este familiarizat cu partenerul savantului va ști ce vine. Consultați secțiunea de mai jos pentru mai multe informații despre modul în care negru poate bloca placa.
  • Sfat de experți
    Vitaly Neimer

    Vitaly Neimer

    Șahul internațional Mastervitaly Neimer este un antrenor internațional de șah și antrenor de șah certificat cu peste 15 ani de experiență de formare. El a făcut parte din echipa națională de campion Statele Unite ale Statelor Unite și este, de asemenea, un campion național național de șah israelian.
    Vitaly Neimer
    Vitaly Neimer
    Maestrul internațional de șah

    Colegul școlarului vă expune regina. Dacă te duci pentru colegul cărnolului împotriva cuiva care știe cum să-l apere împotriva ei, te vei pune într-o poziție mai proastă. Acest lucru se datorează faptului că atunci când jucați partenerul lui Scholar, trebuie să vă dezvoltați regina imediat, ceea ce o lasă deschisă pentru atac.

  • Imagine intitulată face savaner
    5. Capturați pionul episcopului regelui la F7 cu regina dvs. pentru colect. Odată ce adversarul dvs. face următoarea mișcare, tot ce a lăsat să facă este să glisați regina pe două pătrate în diagonală la F7. Acest lucru îi va lăsa nicăieri pentru a-și mișca regele că nu va fi pus în pericol de regina ta. Ei nu vor putea, de asemenea, să vă ia regina în represalii, deoarece este protejată de episcopul tău.
  • De asemenea, aveți opțiunea de a lua pionul F7 cu episcopul dvs. în locul reginei dvs., dar acest lucru nu ar duce la un colector de control.
  • Imagine intitulată face savaner
    6. Indicați colegul de credit dacă adversarul dvs. nu îl vede. Dacă este necesar, puteți explica pașii pe care i-ați luat pentru a ajunge acolo și demonstrați că nu există nici o mișcare pe care o pot face pentru a-și salva regele. Apoi, așezați placa înapoi și începeți un nou joc!
  • Rețineți că probabil că nu veți putea folosi acest joc mai mult decât o dată împotriva aceluiași adversar. Colegul cărnului nu este genul de truc pe care majoritatea oamenilor vor cădea din nou odată ce înțeleg cum funcționează.
  • Metoda 2 din 2:
    Apărarea împotriva partenerului savantului ca negru
    1. Imagine intitulată face savaner
    1. Redați prima mișcare, oricum doriți. Nu face nici o diferență care este mișcarea de deschidere. În acest moment, vă așteptați doar adversarul dvs. să-și dezvolte episcopul regelui, astfel încât să puteți monta o apărare adecvată.
    • Pentru a "dezvolta" o piesă înseamnă a ieși din poziția de plecare. În general vorbind, cu atât mai multe piese pe care le-ați dezvoltat decât adversarul dvs., cu atât veți avea mai mult un avantaj asupra lor.
  • Imagine intitulată face savaner
    2. Mutați pionul regelui tău un pătrat sau pionul reginei dvs. două pătrate. Acest lucru va lua pionierul regelui dvs. de la E7 la E6 și pionul reginei dvs. de la D7 la D5, respectiv. Oricum, episcopul albului nu va mai fi o amenințare la adresa F7.
  • Aceasta este o mișcare crucială, deoarece nu puteți permite adversarului dvs. să-și plaseze episcopul într-o poziție în care va fi capabil să ofere sprijin pentru regina lor.
  • Notă: Dacă v-ați deschis și ați mutat amantul regelui dvs. doi pași înainte, săriți la pasul 3.

  • Imagine intitulată face savaner
    3. Faceți orice mișcare care protejează F7. Utilizați următorul rând pentru a împiedica adversarul dvs. să câștige controlul asupra pieței la toate costurile. Unele mișcări includ:
  • Muta-ti Regină la F6 Dacă v-ați mutat pe pionul regelui înainte cu doi pași pentru a deschide. Acest lucru permite regina dvs. să deschidă și să protejeze F7 în același timp. Acesta este modul recomandat.
  • Mișcați-vă regele Cavaler la H6. Acest lucru îi permite să preia controlul asupra F7.
  • Mutați regina Episcop la E6. Episcopul tău poate proteja F7 în acest fel.
  • Deoarece atenția adversarului dvs. se va concentra în întregime pe revendicarea pătratului F7, ar trebui să fie, de asemenea.
  • Avertizare! Nu mișcați pionul G la G7 pentru a bloca calea reginei Dacă pionul regelui tău este la E5. Regina vă poate capta pionul E și apoi captați diagonal-ul dvs., deci aceasta este cea mai gravă mișcare posibilă.

  • Imagine intitulată face savaner
    4. Concentrați-vă pe blocarea atacului reginei albe asupra viitoarelor transformări. Dacă adversarul dvs. și-a dezvoltat regina la F3, de exemplu, luați pionul F7 la F6 sau cavalerul reginei dvs. de la G8 la F6 pentru a-și opri avansul. Dacă regina lui White este deja pe H5, cea mai bună apărare este să vă mutați pionul G7 la G6 pentru a opri regina și a forța o retragere fără să vă prindă episcopul.
  • G7-G6 va funcționa numai dacă aveți o bucată pe E7 sau E6 (în fața regelui). În caz contrar, albul poate să-și miște regina la E5, făcându-ți regele și plânge. Acest lucru va pune regele dvs. în verificare, permițându-vă adversarului dvs. să vă captureze liber Rook-ul.
  • Regina este cea mai manevrabilă și, prin urmare, cea mai puternică piesă din tablă. Din acest motiv, este important să vă asigurați că adversarul dvs. nu are șansa de a-și folosi regina pentru a vă aduce într-o poziție fără apărare.
  • Comunitatea Q & A

    Căutare
    Adăugați o nouă întrebare
    • Întrebare
      Sunt un începător, care sunt câteva sfaturi utile pentru a învinge adversarul meu?
      Donagan
      Donagan
      Top answerwer
      Un începător ar trebui să dezvolte obiceiul de a lua în considerare cu atenție fiecare piesă de pe tablă înainte de a face o mișcare. Fiecare dintre piesele dvs. ar trebui privită pentru oportunitățile sale de a vă ajuta, iar fiecare dintre piesele adversarului dvs. ar trebui să fie privite pentru oportunitățile sale de a vă răni. Nu vă grăbiți să faceți o mișcare. Șahul normal nu este destinat să fie un joc rapid.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu este de ajutor 3helpful 45
    • Întrebare
      Ar trebui să mă simt rău dacă aș cădea accidental pentru partenerul savantului?
      Donagan
      Donagan
      Top answerwer
      Șahul este un joc dificil și complicat. Nu vă simțiți niciodată rău dacă faceți o greșeală. Fiecare jucător le face.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu este util 8Alpful 50
    • Întrebare
      Nu înțeleg. Nu-l poate ucide regina care amenință să-l omoare? (Deoarece regele poate muta orice spațiu în orice direcție.)
      Donagan
      Donagan
      Top answerwer
      Nu, pentru că episcopul albului protejează regina pe măsură ce îi atacă pe rege.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu este de ajutor 5 uimitor 31
    Vedeți mai multe răspunsuri

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    În unele cazuri, ar putea fi în continuare posibil să scoateți partenerul școlar, chiar dacă adversarul dvs. încearcă să vă împiedice planurile - ar putea dura mai mult de patru mișcări.

    Avertizări

    Fiți conștienți de faptul că cei mai experimentați jucători vor putea să vă identifice intențiile de la o milă distanță, ceea ce va lăsa regina voastră vulnerabilă. Expunerea reginei dvs. devreme, fără a vă dezvolta celelalte piese vă va pune la un dezavantaj hotărât.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar