Cum să prindeți un păun

Uimitor de frumos ca ei, păunurile pot fi un pic de neplăcere. Pentru început, aceste păsări cu adevărat mari tind să facă o mulțime de zgomot, mai ales noaptea când au răsturnat. Ei îi place, de asemenea, să zgârie în curtea ta, să distrugă paturile de flori și să facă o mizerie pe măsură ce se scufundă pentru mâncare. Dacă ați avut destule păuni de pesky, ați putea încerca să o prindeți și să o mutați în sălbăticie. Un păun sălbatic poate fi agitat cu ușurință atunci când vă apropiați, deci trebuie să o prindeți cu atenție pentru a evita rănirea păsării și pentru dvs.

Pași

Metoda 1 din 2:
Capturarea unui păun într-o cușcă
  1. Imagine intitulată prinde un pas de păun 1
1. Cumpărați o cușcă special concepută pentru capturarea păunurilor. O capcană este o modalitate de a prinde un păun. Puteți folosi o capcană într-o zonă mică ca o curte sau o patio. Capcana are o ușă pe care o puteți susține cu un baston pentru ca păunul să intre și să elibereze rapid odată ce este înăuntru. O capcană bine concepută are spațiu pentru coada păunului pentru a se răspândi.
  • S-ar putea să puteți găsi o capcană de păun la magazinul local de aprovizionare.
  • Contactați centrul local de control al animalelor pentru a afla dacă au o capcană de păun pe care o puteți împrumuta.
  • Imagine intitulată prinde un păun Pasul 2
    2. Așezați mâncarea adâncă în interiorul capcanei. Păunurile tind să fie jumpy, așa că dacă puneți mâncarea la marginea capcanei, păunul poate să-l ia și să fugă. Păunurile iubesc curățarea pentru mâncare, totuși. În plus față de insecte, viermi și șerpi mici, ei iubesc să mănânce:
  • Birdseed
  • Fragmente de mâncare gustoase
  • Boabe de cereale
  • Imagine intitulată prinde un pas de păun 3
    3. Permiteți păunului să găsească mâncarea în interiorul cuștii. Acest lucru poate fi nevoie de răbdare. Cea mai bună modalitate de a captura un păun cu succes este să-l lăsați să găsească mâncarea pe care ați plasat-o în cușcă. Marele lucru despre păuni este că au o vedere mare și nu le place să muncească din greu să găsească mâncare. Pe scurt, dacă puneți alimente într-o capcană pentru ei, o vor vedea.
  • Imagine intitulată prinde un păun Pasul 4
    4. Trageți păunul. Odată ce păunul este în cușcă care se bucura de mâncare, se apropie rapid, dar în liniște cusca din spate. Eliberați ușa capcanei prin îndepărtarea stick-ului care se deschid și lăsați caderea ușii să fie închisă. Lăsați păunul să se calmeze, deoarece va fi agitat odată ce realizează că a fost capturat.
  • Eliminarea unui păun într-o capcană este la fel de simplă ca și ridicarea capcanei și duceți-o la vehiculul dvs.
  • Plasați mai multe straturi de ziar sau o prelată pe podeaua vehiculului dvs. Acest lucru face curat ușor, dacă este necesar.
  • S-ar putea să arunci o pătură peste cușcă pentru a ajuta păunul să rămână calm în timpul transportului.
  • Metoda 2 din 2:
    Capturarea unui păun cu o plasă de pescuit sau o pătură
    1. Imagine intitulată prinde un păun Pasul 5
    1. Obțineți o rețea mare de aterizare sau o pătură veche. O plasă de aterizare, utilizată în mod obișnuit de pescari, arată ca un con și are un mâner lung. Prinderea unui păun cu o aterizare sau o pătură necesită rezistență fizică și curaj. Acest lucru se datorează faptului că, în cele din urmă, trebuie să angajați capul păunului pentru ao prinde, ridicați-l în brațe și puneți-l într-o cutie sau cușcă.La fel ca majoritatea păsărilor, păunurile se culcă în întuneric, atât de ușor aruncând o pătură peste ele le poate opri în piesele lor.
    • Magazin pentru o plasă de aterizare la magazinul local de pescuit.
  • Imagine intitulată prinde un păun Pasul 6
    2. Plasați alimente în zona în care doriți să prindeți păunul. Într-o curte mică, s-ar putea să aibă sens să plasați mâncarea în mijlocul curții pentru a evita deteriorarea paturilor de flori și a bunurilor personale. Într-un spațiu mai mare, s-ar putea să aibă sens să plasați alimente pentru păuni într-un colț.
  • Luați în considerare cererea unui prieten să vă ajute să prindeți un păun folosind o plasă de pescuit sau o pătură. Unul dintre voi poate arunca plasa sau pătură peste păun, iar celălalt poate să-i iau picioarele și să-l iau odată ce se calmează.
  • Imagine intitulată prinde un pas de păun 7
    3. Abordați păunul liniștit în timp ce mănâncă. Cred că descrierile de desene animate ale personajelor se îndreaptă către unii pe alții. Asta trebuie să faceți. Asigurați-vă că sunteți gata să vă mișcați rapid pentru a arunca plasa sau pătura peste pasăre.
  • Dacă păunul simte prezența și timpul dvs., luați în considerare susținerea pentru câteva momente. Un păun agitat poate zbura rapid sau poate face alte mișcări bruște care vă pot răni sau.
  • Imagine intitulată prinde un pas de păun 8
    4. Aruncați plasa de pescuit peste capul și pieptul păunului. Aduceți-o ușor la sol și țineți plasa în poziție. Peacock-ul surprins va fi agitat la început, dar se va liniști după câteva momente. Apoi, țineți atât picioarele păunului împreună cu mâna stângă și ridicați-o sub brațul dvs. drept. Plasați-l într-o cutie sau cușcă pentru transport.
  • Ținând picioarele păunului împreună și ținându-ți pasărea sub brațe, asigură că nu se va răni sau pe tine.
  • Dacă aruncați o pătură peste un păun, va fi agitată în mod similar pentru câteva momente și apoi se calmează. Apoi, ridicați pătură din spate, menținând capul păunului acoperit. Țineți ambele picioare împreună și puneți pasărea sub brațe.
  • sfaturi

    Dacă intenționați să mutați păunul într-o cutie, asigurați-vă că ați tăiat găuri în partea superioară a cutiei, astfel încât pasărea să poată respira. Tăiați un slot la capătul inferior al cutiei și plasați păunul astfel încât să-și extindă coada.
  • Consultați centrul local de control al animalelor pentru consiliere și asistență în capturarea și îndepărtarea păunurilor din proprietatea dvs.
  • Avertizări

    Așteptați până când păunul se concentrează în totalitate asupra mâncării înainte de a vă aborda. Dacă speriți-o, se poate agitat și provoca vătămări grave sau dvs. dacă sunteți prea aproape.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar