Cum să vă schimbați numele în arkansas

În Arkansas, adulții își pot schimba numele pentru o varietate de motive: după o căsătorie, după un divorț sau din alte motive personale. Pentru a schimba legal un nume, trebuie să completați și să trimiteți o serie de documente oficiale și, în unele cazuri, să apară în instanță pentru o audiere. Schimbarea numelui dvs. poate dura ceva timp și va include un număr de cercuri birocratice pentru a trece prin, dar se poate face cu un pic de perseverență, răbdare și atenție la detalii.

Pași

Metoda 1 din 4:
Schimbarea numelui dvs. din cauza căsătoriei sau a divorțului
  1. Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Pasul 1 din Arkansas
1. Completați căsătoria sau divorțul. În Arkansas, aveți posibilitatea de a vă schimba numele în cursul procedurii normale de a deveni căsătoriți sau de a obține un divorț și este posibil să nu trebuie să aplicați separat pentru o schimbare de nume ordonată.
  • Dacă doriți să vă schimbați numele din cauza căsătoriei, trebuie să vă asigurați că ați completat licența de căsătorie și orice alte forme necesare pentru finalizarea căsătoriei. Aceste documente pot fi utilizate ca dovadă a modificării numelui dvs. în alte scopuri, cum ar fi obținerea unui nou card de securitate socială și permis de conducere. Nu trebuie să petiți-vă instanța să vă schimbe numele de familie din cauza căsătoriei.
  • Dacă doriți să vă schimbați numele din cauza divorțului, va fi o oportunitate de a aborda acest lucru în cursul procedurii judiciare pentru divorț. Decretul dvs. de divorț poate fi apoi utilizat ca dovadă a modificării numelui dvs. în alte scopuri, cum ar fi obținerea unui nou card de securitate socială și permis de conducere.
  • Dacă nu solicitați să vă schimbați numele în timpul depunerii unui divorț, dar doriți să urmați ulterior procesul de a vă schimba numele ca adult. Veți lista divorțul ca motiv pentru a solicita schimbarea numelui.
  • 2. Aplicați pentru a vă schimba numele cu Administrația Securității Sociale. Du-te la biroul local de securitate socială și arată dovada schimbărilor dvs. de nume legale (licența de căsătorie sau decretul dvs. de divorț), dovada identității dvs. (de exemplu, un pașaport și / sau permis de conducere) și dovada u.S. Cetățenia (cum ar fi un certificat de naștere),
  • O nouă carte de securitate socială va fi apoi eliberată cu noul dvs. nume. Puteți apoi să utilizați acest lucru ca dovadă a modificării numelui dvs. din motive generale.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Pasul 3 Arkansas
    3. Aplicați pentru o modificare a numelui a permisului de conducere. Luați permisul de conducere actual, dovada vârstei și a identificării (cum ar fi un pașaport) și dovada căsătoriei sau divorțului la biroul serviciilor șoferului. Dacă aveți documentația corectă, acestea vă vor emite o nouă licență de conducere cu noul dvs. nume.
  • Există o taxă de 10 USD pentru o licență de înlocuire cu un nume nou.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Pasul 4 Arkansas
    4. Modificați-vă numele pe toate celelalte documente și conturi. Unele conturi pe care trebuie să le schimbați includ (dar nu se limitează la): conturile bancare și carduri de credit, ipotecile, titlurile auto, înregistrarea alegătorilor, pașaportul și birourile medicului. Contactați birourile sau agențiile relevante pentru instrucțiuni privind schimbarea numelui în înregistrările lor.
  • Metoda 2 din 4:
    Petiționarea pentru a vă schimba numele din alte motive
    1. Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Pasul 5 Arkansas
    1. Alegeți un motiv valid pentru schimbarea numelui. În afară de schimbarea numelui dvs. din cauza căsătoriei sau a divorțului, vă puteți schimba numele dvs. din motive personale, cu condiția să aveți aprobarea instanței de a face acest lucru. Acestea includ: dacă nu vă place numele dvs. actual, dacă doriți să schimbați din motive religioase sau dacă doriți să luați numele unui partener fără să se căsătorească. Acestea sunt toate motive comune pentru a alege să vă schimbați numele, dar instanța va decide să aprobe sau să nege cererea.
    • Motivul pentru care afirmați că doriți să vă schimbați numele va fi factorul primar pentru a determina dacă un judecător acordă sau nu cererea, astfel încât doriți să scrieți acest lucru clar.
    • Procesul de schimbare a unui nume are mulți pași și necesită o serie de documente oficiale. În timp ce puteți finaliza procesul pe cont propriu, dacă nu înțelegeți pe deplin sau știți cum să finalizați fiecare dintre pașii, trebuie să contactați un avocat pentru consiliere și reprezentare.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Arkansas Pasul 6
    2. Examinați informațiile despre modul de petiție pentru a vă schimba numele în Arkansas. Legea statului din Arkansas dictează că o schimbare de nume poate fi acordată oricui petiții să facă acest lucru în scris și oferă un motiv pentru schimbarea numelui. Aceasta înseamnă că va trebui să creați un document numit "petiție pentru schimbarea numelui" și să îl trimiteți unei instanțe spre aprobare.
  • Puteți găsi șabloane pentru o petiție pentru a vă schimba numele prin intermediul site-ului web al Parteneriatului Services Arkansas.
  • Trebuie să aveți 18 ani sau mai mult pentru a solicita o schimbare de nume.
  • Petiția ar trebui să conțină informații specifice, inclusiv în județul în care locuiți, instanța de care depuneți-vă, numele complet curent și numele pe care doriți să îl modificați. Asigurați-vă că aveți aceste informații gata înainte de a începe să scrieți petiția pentru schimbarea numelui.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Pasul 7 Arkansas
    3. Scrieți petiția pentru schimbarea numelui. Introduceți numele exact pe care doriți să-l schimbați. Petiția dvs. ar trebui să precizeze în mod clar noul nume pe care doriți să-l doriți. Trebuie să fiți absolut sigur să scrieți corect acest nume nou. Dacă nu, acesta va fi înregistrat incorect și va trebui să treceți din nou prin proces pentru ao schimba.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Pasul 8 din Arkansas
    4. Formatați petiția. Judecătorii preferă ca petițiile să fie scrise astfel încât să fie mai ușor de citit. Un format sugerat este de a introduce și tipări petiția pe hârtie standard de 8 ½ x 11, cu margini de 1 inch. Utilizați un font conservator, cum ar fi Times New Roman.
  • Dacă nu puteți să introduceți și să imprimați petiția, utilizați hârtie curată, simplă și scrieți foarte bine.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Arkansas Pasul 9
    5. Luați petiția completă la un notar public. Va trebui să vă semnați petiția în fața unui notar public. El sau ea va notariza oficial documentul.
  • Probabil va exista o taxă mică (aproximativ 10 USD) pentru notarizare.
  • Puteți căuta un notar public în apropierea dvs., mergeți la secretarul de la Statele Unite ale ARKANSAS.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Pasul 10 din Arkansas
    6. Completați foaia de acoperire pentru instanța civilă. Acesta este un formular standard care va fi utilizat pentru depunerea petiției pentru o schimbare de nume cu sistemul Curții Arkansas. Acest lucru vă conține pur și simplu numele dvs. și informațiile de contact și le spune Curții clar ce este cererea dvs. în ceea ce privește. Puteți descărca și tipări o foaie de acoperire pentru instanța civilă de pe site-ul Judiciar Judiciar Arkansas.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Pasul 11 ​​din Arkansas
    7. Imprimați o "ordine de schimbare a numelui."Acesta este un document un judecător va semna pentru a aproba schimbarea numelui. Trebuie să furnizați acest document Curții împreună cu petiția dvs. pentru a vă schimba numele. Documentul afirmă că ați cerut schimbarea numelui, ceea ce este noul dvs. nume și că cererea a fost introdusă și acordată (dacă este cazul) de către instanță.
  • Puteți găsi un șablon pentru "Ordinea schimbării de nume" prin intermediul site-ului web al Parteneriatului Arkansas Legal Services. Imprimați acest șablon, completați-l cu informațiile dvs. specifice (inclusiv numele dvs. curent și numele nou pe care doriți) și includeți-l cu petiția dvs. atunci când îl depuneți la instanță.
  • Imagine intitulată Schimbați numele dvs. în Pasul 12 din Arkansas
    8. Luați petiția și 3 exemplare la tribunalul local. Faceți trei copii ale petiției dvs. completate, semnate și notariate (inclusiv foaia de acoperire) și livrați-le împreună cu o "ordine de schimbare a numelui tipărită la grefierul în județul în care locuiți. Veți depune cererea cu această instanță.
  • Este o idee bună să păstrați o copie suplimentară a petiției dvs. pentru înregistrările dvs. și, în cazul în care se întâmplă ceva cu originalul.
  • Puteți găsi tribunalul local, mergând pe site-ul Judiciar al Judiciarului Arkansas.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Arkansas Pasul 13
    9. Plătiți taxa de depunere. Pentru a face petiția pentru a vă schimba numele, trebuie să plătiți o taxă de depunere a Curții care acoperă costurile procesului. Taxa de bază este de 140 USD. Dacă există servicii speciale necesare, taxa poate fi mai mult.
  • În mod obișnuit, puteți plăti prin numerar, card de credit (Visa, Mastercard, Descoperire sau American Express), verificați (în stare) sau ordin de plată.
  • 10. Du-te la biroul local de securitate socială. Solicitați o nouă carte, arătând dovada modificării numelui legale (documentele dvs.), dovada identității dvs. și dovada U.S. Cetățenia (guvernul a emis documente precum un pașaport, certificat de naștere și licența de conducere pot stabili acest lucru).
  • Imagine intitulată Modificați-vă numele în Pasul 15 din Arkansas
    11. Aplicați pentru o modificare a numelui a permisului de conducere. Luați permisul de conducere actual, dovada vârstei și identificării (cum ar fi un pașaport) și dovada căsătoriei sau divorțului (dacă este cazul) la Oficiul de Servicii de conducere. Dacă aveți documentația corectă, acestea vă vor emite o nouă licență de conducere cu noul dvs. nume.
  • Există o taxă de 10 USD pentru o licență de înlocuire cu un nume nou.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Arkansas Pasul 16
    12. Contactați Recordurile Vitale Arkansas pentru a solicita informații despre schimbarea numelui dvs. pe certificatul dvs. de naștere.Puteți apela înregistrări vitale (800-637-9314) sau puteți vizita site-ul lor pentru mai multe informații. În mod normal, veți avea nevoie de un avocat pentru a face o cerere de schimbare a numelui unui certificat de naștere. Aceste solicitări pot fi negate.
  • Dacă v-ați născut într-un alt stat, va trebui să contactați Biroul de înregistrări vitale din acel stat pentru a vă schimba numele pe certificatul de naștere, deoarece pot exista cerințe diferite.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Pasul 17 din Arkansas
    13. Modificați-vă numele pe toate celelalte documente și conturi. Unele conturi pe care trebuie să le schimbați includ (dar nu se limitează la): conturile bancare și carduri de credit, ipotecile, titlurile auto, înregistrarea alegătorilor, pașaportul și birourile medicului. Contactați birourile sau agențiile relevante pentru instrucțiuni privind schimbarea numelui în înregistrările lor.
  • Metoda 3 din 4:
    Schimbarea numelui unui copil
    1. Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Pasul 18 din Arkansas
    1. Determinați dacă sunteți în stare să schimbați numele copilului. Legea din Arkansas cere ca părintele copilului sau tutorele legal al unui minor (sub 18 ani) să-și schimbe numele.
    • Poate fi dificil să schimbi numele unui copil în Arkansas, deci luați în considerare vorbirea cu a Avocatul dreptului de familie pentru a vă asigura că totul se face corect.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Arkansas Pasul 19
    2. Determinați dacă aveți nevoie de o hotărâre judecătorească. Dacă doriți doar să corectați o eroare minoră în numele copilului dvs., cum ar fi o greșeală, puteți aplica direct biroului Arkansas de înregistrări vitale pentru schimbare. În cele mai multe alte cazuri, veți avea nevoie de o hotărâre judecătorească pentru a emite o schimbare de nume, inclusiv în următoarele situații:
  • Crearea unui nou certificat de naștere după adoptarea unui copil
  • Schimbarea prenumeului copilului
  • Modificări ale numelui altora decât erorile tipografice
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Arkansas Pasul 20
    3. Furnizați informațiile necesare. Statul Arkansas nu necesită un formular specific pentru un proces de schimbare a numelui. Trebuie să furnizați pur și simplu un document care să furnizeze toate informațiile necesare. Puteți găsi un formular de eșantion de la serviciile juridice Arkansas Aici. Puteți completa formularul corespunzător și îl puteți aduce în instanță. În documentul dvs., trebuie să furnizați următoarele informații:
  • Numele dumneavoastră
  • Numele actual al copilului și numele pe care doriți să-l modificați
  • Județul în care locuiește copilul
  • Relația dvs. cu copilul
  • Motivele pentru schimbarea numelui copilului
  • O declarație pe care ceilalți părinți sau părinți ai copilului consimtă la schimbare
  • O declarație pe care nu o căutați schimbări de nume pentru scopuri frauduloase
  • Informațiile dvs. de contact locale, inclusiv adresa și numărul de telefon
  • Indiferent dacă sunteți reprezentat de un avocat sau pro SE (reprezentând-vă)
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Arkansas Pasul 21
    4. Obțineți consimțământul părților interesate. Dacă sunteți părinte al copilului, trebuie să arătați că celălalt părinte consimtă la schimbarea numelui. Dacă sunteți tutorele legal al copilului, trebuie să arătați că ambii părinți consimțământ, dacă este posibil. Puteți obține un formular de consimțământ de probă de la serviciile juridice Arkansas Aici.
  • În cazul în care părintele (părintele) consimțământul, cereți-le să semneze renunțarea la notificare, intrarea aspectului și consimțământul formularului de schimbare a numelui furnizat de ALS. Aceasta recunoaște că cealaltă persoană a fost informată cu privire la procesul de schimbare a numelui și consimtă la schimbarea fără a fi nevoie să apară în instanță.
  • Această afirmație trebuie să fie notatizată, adică celălalt părinte trebuie să semneze documentul în prezența unui notar.
  • Dacă nu puteți obține cealaltă persoană să consimțăm, luați în considerare angajarea unui mediator legal cu experiență sau avocatul dreptului familiei pentru a vă ajuta.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Pasul 22 din Arkansas
    5. Furnizați notificarea necesară. Dacă nu știți unde trăiesc celălalt părinte sau părinți, trebuie să depuneți totuși toate eforturile pentru a le notifica despre schimbarea numelui. Acest lucru se poate face de obicei prin "publicare," în care publicați o notificare despre schimbarea numelui în așteptare într-un ziar circulat public pentru un anumit număr de săptămâni. Contactați ofertele județului dvs. pentru cerințele în care locuiți.
  • Dacă știți unde trăiește ceilalți părinte, dar este prea departe de a apărea personal, puteți trimite notificare prin poștă certificată. Puteți găsi formularul pentru acest tip de notificare Aici.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Pasul 23 din Arkansas
    6. Completați comanda pentru schimbarea numelui. Va trebui să aduceți acest lucru cu dvs. când petiția pentru schimbarea numelui copilului dvs. Puteți găsi o comandă de probă Aici. Do nu semnați-l până când vă aflați în prezența judecătorului la audierea voastră.
  • Judecătorul va semna comanda dacă vă aprobă petiția. Ordinul va lua efect legal după ce este semnat.
  • 7. Dosar formularele din județul în care locuiește copilul. Cererea de schimbare a numelui copilului dvs. ar trebui depusă în județul în care locuiește copilul. Faceți mai multe copii ale formularelor completate. Du-te la funcționarul tău de instanță la tribunalul tău județ cu formularele pe care le-ai completat.
  • Va trebui să plătiți o taxă de depunere. Dacă nu vă puteți permite această taxă, există uneori planuri de plată sau derogări disponibile pentru partidele cu venituri mici. Adresați-vă funcționarului dacă aceasta este o opțiune pentru dvs.
  • Asigurați-vă că grefierul ștampilează Copiile pe care le-ați făcut și le întoarce la dvs. Păstrați-le pentru înregistrările dvs.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Arkansas Pasul 25
    8. Participă la o audiere, dacă este necesar. Deoarece schimbarea numelui este pentru un minor, este probabil să vi se solicite să participați la o audiere a instanței. Obțineți data și ora ședinței dvs. de la funcționarul Curții. Asigurați-vă că sunteți la timp la audiere.
  • Imagine intitulată Modificați-vă numele în Pasul 26 din Arkansas
    9. Schimbați numele copilului pe documente juridice. Va trebui să schimbați numele copilului cu privire la înregistrările legale, cum ar fi certificatul de naștere, pașaportul copilului și permisul de conducere al copilului dacă copilul este de vârstă de conducere (dar sub 18 ani).
  • Poate doriți să păstrați un avocat pentru acest proces, deoarece poate fi complicat și resursele oficiale din Arkansas sunt rare.
  • Metoda 4 din 4:
    Schimbarea numelui dvs. și alocării de gen
    1. Imagine intitulată Modificați-vă numele în Pasul 27 din Arkansas
    1. Obțineți o scrisoare de la un medic care a afirmat că ați suferit o intervenție chirurgicală de reasignare sexuală. În Arkansas, dacă doriți să vă schimbați numele și atribuirea de gen în documente juridice, veți avea nevoie de o scrisoare de la un medic care să ateste că ați suferit o intervenție chirurgicală de reasignare sexuală.
    • Această scrisoare ar trebui să confirme data procedurii medicale și să fie semnată, datată și notarizată.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Pasul 28 din Arkansas
    2. Solicitați o schimbare de nume ordonată de instanță. Urmați pașii de mai sus în metodă "Schimbarea numelui dvs. ca adult." Veți avea nevoie de o copie a hotărârii judecătorești de aprobare a modificării numelui dvs. pentru a vă modifica numele și sexul pe certificatul dvs. de naștere și permisul de conducere.
  • Imagine intitulată Modificați-vă numele în Pasul 29 din Arkansas
    3. Schimbați numele și sexul dvs. asupra certificatului de naștere. Contactați biroul Arkansas al înregistrărilor vitale odată ce ați comandat modificarea numelui comandată. Va trebui să furnizați scrisoarea instanței și scrisoarea medicului dumneavoastră. Statul Arkansas va emite apoi un certificat de naștere modificat.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Pasul 30 din Arkansas
    4. Schimbați-vă numele și genul cu Administrația Securității Sociale. Va trebui să completați o cerere pentru un card de securitate socială și să includeți o dovadă a modificării numelui legale (ordinul instanței de schimbare a numelui), dovada identității dvs. și dovada U.S. Cetățenia (guvernul a emis documente precum un pașaport, certificat de naștere și licența de conducere pot stabili acest lucru).
  • În aplicația pentru un card de securitate socială, va trebui să specificați că doriți a "corectată" Cardul de securitate socială sub "Tipul de card."
  • Detaliile de gen nu apar pe cardurile de securitate socială, ci să vă schimbe sexul depus la Administrația Securității Sociale, puteți arăta un certificat de naștere modificat de stat, scrisoarea medicală care certifică tratamentul clinic sau de zece ani.S. Pașaport care prezintă marcajul de gen corespunzător.
  • Imagine intitulată Schimbă numele dvs. în Pasul 31 din Arkansas
    5. Aplicați pentru o modificare a numelui a permisului de conducere. Luați permisul de conducere actual, dovada vârstei și a identificării (cum ar fi un pașaport) și a ordinii judecătorești a unui nume de modificare a serviciilor șoferului. Dacă aveți documentația corectă, acestea vă vor emite o nouă licență a șoferului cu noul dvs. nume și alocarea corectă de gen.
  • Există o taxă de 10 USD pentru o licență de înlocuire cu un nume nou.
  • Poate doriți să aduceți toate documentele asociate cu dvs. atunci când mergeți la biroul serviciilor de conducere, în cazul în care vi se cere mai multă verificare.
  • Modificați-vă numele pe toate celelalte documente și conturi. Unele conturi pe care trebuie să le schimbați includ (dar nu se limitează la): conturile bancare și carduri de credit, ipotecile, titlurile auto, înregistrarea alegătorilor, pașaportul și birourile medicului. Contactați birourile sau agențiile relevante pentru instrucțiuni privind schimbarea numelui în înregistrările lor.
  • sfaturi

    Schimbarea numelui unui minor va fi mai complexă. Pentru a proteja copilul și interesele dvs., poate fi o idee bună să angajeze un avocat de drept familial pentru a vă duce procesul.
  • Dacă schimbarea numelui dvs. este refuzată din orice motiv, puteți face cel mai probabil să faceți apel și să cereți ca cererea dvs. să fie luată în considerare din nou. Pentru cea mai bună șansă de acest lucru, ar trebui să consultați imediat un avocat (există adesea o limită a cât timp puteți aștepta să apelați).
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar