Cum să îndoiți formica

Formica este un laminat din plastic folosit pe scară largă pentru blaturile și ușile de dulapuri. Se face prin lipirea straturilor de hârtie împreună cu o rășină din plastic sub căldură ridicată și o presiune extraordinară pentru a crea un strat solid unic. Cele mai strânse curbe Formica sunt formate în timpul procesului de fabricație, deoarece este dificil să se îndoaie și să se formeze manual. Cu toate acestea, este obișnuit să se facă curbe mici în timpul instalării, astfel încât să puteți crea o muncă detaliată. Pentru o curbă blândă, nu va trebui să utilizați căldură, ci pentru o curbă mai strânsă, căldura cu fi necesară.

Pași

Metoda 1 din 2:
Formica de îndoire fără căldură
  1. Imagine intitulată Bend Formica Pasul 1
1. Verificați dacă curba are cel puțin 3 în (7.6 cm) rază. Plasați o bucată de hârtie pătrată sau formica peste curba pe care doriți să o acoperiți. Aliniați părțile laterale ale pătratului cu părțile laterale la capătul curbei. Dacă acestea sunt aliniate corect, punctul pătratului va fi lipit direct din centrul curbei. Marcați unde fiecare parte în care curba se termină pe pătrat. Măsură între fiecare dintre aceste puncte și punctul pătratului. Această măsurătoare este raza curbei dvs.
  • Pentru a îndoi o bucată de Formica fără căldură, curba trebuie să fie o anumită dimensiune sau Formica se va sparge. Este, în general, convenit asupra acestei curbe care este mai mică de 3 inci (7.6 cm) este foarte probabil să se spargă.
  • Imagine intitulată Bend Formica Pasul 2
    2. Neteziți și curățați suprafața curbei. Contorsk orice unghii sau șuruburi și umple găurile cu chit-uri de lemn. Lăsați să se usuce și să nisip întreaga suprafață, îndepărtând orice vopsea sau lac pe ea. Curățați bine suprafața, astfel încât praful să fie îndepărtat. Acest lucru asigură că toate imperfecțiunile, punctele sau petele mari au dispărut și nu se afișează prin Formica după instalare.
  • Îndepărtarea întregului praf de pe suprafață este importantă deoarece va ajuta adezivul să rămână mai bine la suprafață.
  • Imagine intitulată Bend Formica Pasul 3
    3. Tăiați piesa pe care o veți îndoi. Măsurați zona curbată care trebuie acoperită utilizând o măsură de bandă bendabilă care poate fi conformă cu curba. Apoi transferați măsurătorile la Formica, asigurându-vă că liniile sunt drepte. Puneți protecția ochilor și tăiați piesa, permițând un extra /4 inch (0.64 cm) toate în jur de tăiere.
  • Pentru lucrări mici, puteți tăia formica cu un cuțit de utilitate și un strat de metal. Lucrați din spate și scorați linia profund. Tăiat din nou, apoi loviți capătul mai scurt al formicei pe o suprafață solidă pentru ao întrerupe.
  • Pentru locuri de muncă mari cu o mulțime de tăieturi, utilizați un ferăstrău electric, din nou lucrează din spate. Utilizați o lamă fină, pentru a preveni așchierea.
  • Imagine intitulată Bend Formica Pasul 4
    4. Nisip spatele formicei pentru a face mai flexibil. Apuca o bucată de șmirghel mediu și o rulați înainte și înapoi de-a lungul părții din spate a formicei. Scopul este de a lua doar suficient de suport, astfel încât Formica să se îndoaie mai ușor. Acesta va fi un strat foarte subțire de material.
  • Pentru a elimina suma potrivită, verificați flexibilitatea formicei după fiecare câteva lovituri cu șmirghelul. Odată ce Formica începe să se îndoaie mai ușor, opriți în picioare.
  • Utilizați un șmirghel care are între 60 și 100 grit pentru a vă asigura că puteți obține cu ușurință unele dintre suporturile îndepărtate.
  • Fă-ți șlefuirea afară și purta o mască de praf în timp ce o faci. Praful vă poate irita gura, nasul și plămânii dacă îl inspirați.
  • Bacsis: Odată ce Formica începe să se îndoaie puțin mai ușoară, opriți șlefuirea. Nu doriți să scoateți atât de mult material pe care îl slăbiți dramatic formica.

  • Imagine intitulată Bend Formica Pasul 5
    5. Aplicați adezivul la Formica și la suprafața aplicației. Pentru a aplica Formica veți folosi un ciment de contact care este etichetat special pentru utilizarea cu laminate. Acest tip de produs face o legătură puternică între suprafețe imediat. Pentru ao folosi, puneți formica pe o suprafață curată, cu suportul cu fața în sus. Periați sau rotiți un strat de adeziv pe formica înapoi și pe suprafața curbată, unde o veți aplica.
  • Urmați instrucțiunile producătorului pentru perioadele de adeziv și de uscare adecvate. În unele cazuri, va trebui să lăsați lichidarea aerului adeziv pentru o anumită perioadă de timp înainte de a aplica Formica la substrat.
  • Imagine intitulată Bend Formica Pasul 6
    6. Aplicați Formica la curbă foarte lent și tocmai. Începeți la un capăt al curbei și aliniați sfârșitul piesei Formica exact unde doriți să mergeți. Nu veți putea să repoziționați formica odată ce a fost aplicată, deci este important să o primiți în poziția corectă prima dată.
  • Imagine intitulată Bend Formica Pasul 7
    7. Utilizați un roller J pentru a netezi suprafața. Îndoiți treptat formica în jurul curbei. Rulați cilindrul de-a lungul întregii bucăți de Formica în timp ce o aplicați. Este important să scoateți toate bulele de aer între Formica și suprafața curbată, deoarece zonele cu bule de aer sunt mai susceptibile de a sparge.
  • Continuați atașarea formicei, trăgând-o taut și apăsând ferm substratului cu cilindrul până când ați acoperit întreaga curbă.
  • Imagine intitulată Bend Formica Pasul 8
    8. Strângeți formica în timp ce mergeți. Așezați o clemă care va ține fermica ferm la începutul curbei. Puteți utiliza orice tip de cleme pe care le aveți la îndemână, indiferent dacă acesta este C-Cleme, cleme de bare sau cleme de primăvară. Apoi continuați să le atașați de-a lungul curbei, astfel încât formica va fi strânsă împotriva suprafeței pe măsură ce cleiurile se usucă.
  • Dacă clemele dvs. au plăcuțe metalice, care vor intra în contact cu Formica, puneți o bucată de carton sau lemn subțire între tampoanele de prindere și Formica.
  • Imagine intitulată Bend Formica Pasul 9
    9. Lăsați adezivul să se usuce complet înainte de a declanșa orice material suplimentar. Uită-te la instrucțiunile care au venit pe adezivul pentru orele de uscare. Dacă aveți o cantitate mică de Formica în exces pe orice parte a curbei, lăsați-o în poziție și nu o tăiați încă. Așteptați ca adezivul să se usuce bine înainte de a utiliza un cuțit utilitar, ferăstrău sau router pentru al scoate mai târziu.
  • Cu majoritatea adezivilor, veți dori să lăsați Formica să stea timp de cel puțin 24 de ore înainte de ao tăia. Acest lucru se va asigura că lipiciul este la o rezistență maximă.
  • Metoda 2 din 2:
    Formica de îndoire cu căldură
    1. Imagine intitulată Bend Formica Pasul 10
    1. Neted și curățați suprafața curbei. Setați toate unghiile, astfel încât acestea să fie spălate cu suprafața. Utilizați șmirghel pentru a netezi toate zonele aspre. Odată ce suprafața este netedă, curățați-o cu o cârpă ușoară umedă pentru a îndepărta praful sau resturile rămase.
    • Pregătirea corectă a suprafeței va ajuta la asigurarea faptului că lucrarea finită arată bine și că adezivul atașează corect la suprafața curbată.
    • După ce utilizați o cârpă umedă pentru a șterge suprafața, asigurați-vă că lăsați-o să se usuce bine înainte de a trece la lipire.
  • Imagine intitulată Bend Formica Pasul 11
    2. Tăiați bucata de Formica pe care o veți îndoi. Măsurați curba pe care doriți să o acoperiți cu o bandă flexibilă de măsurare. Transferați acele măsurători pe spatele unei bucăți de Formica, care este suficient de mare pentru a acoperi întreaga curbă. Verificați dublu măsurarea dvs. încă o dată și apoi tăiați piesa cu un cuțit utilitar sau ferăstrău electric, lăsând un extra /4 inch (0.64 cm) pe fiecare parte pentru a vă oferi o cameră de wiggle.
  • În timp ce tăiați formica, ar trebui să purtați protecția ochilor. De asemenea, dacă utilizați un ferăstrău electric, luați în considerare purtarea unei mascuri de praf.
  • Imagine intitulată Bend Formica Pasul 12
    3. Aplicați adezivul la ambele suprafețe. Puneți unele pe spatele formicei și pe suprafața în care va fi aplicată. Așezați formica cu fața în jos pe o suprafață curată și solidă. Utilizați o perie sau o rolă pentru a aplica adezivul pe întreaga suprafață în timp ce încercați să nu obțineți o mulțime de care picură peste margini. Aplicați, de asemenea, adezivul la suprafața curbei imediat.
  • În majoritatea cazurilor, puteți utiliza Contact Ciment ca adeziv, deși există produse de specialitate fabricate în mod specific pentru aplicarea laminatelor ca Formica.
  • Bacsis: Citiți și urmați instrucțiunile de pe ambalajul adeziv înainte de a le aplica. Acest lucru vă va informa cum să aplicați în mod corespunzător adezivul și cât timp veți avea înainte de a avea nevoie să o faceți în poziție.

  • Imagine intitulată Bend Formica Pasul 13
    4. Puneți mănuși de lucru rezistente la căldură și scoateți sursa de căldură. Mănușile de lucru din piele tind să lucreze excelent pentru a vă proteja mâinile și a avea o anumită dexteritate în timp ce lucrați. Pentru a încălzi formica puteți folosi un pistol de căldură sau un fier. Indiferent de ce utilizați, trebuie să poată încălzi formica la o temperatură între 315 ° F (157 ° C) și 325 ° F (163 ° C). Aceasta este fereastra de temperatură atunci când Formica va deveni pliabilă.
  • Dacă utilizați un fier, utilizați una pe care nu trebuie să o utilizați pe haine în viitor. Există riscul ca fierul să se murdărească și că veți obține lipici pe suprafața de încălzire în timp ce îl utilizați.
  • Imagine intitulată Bend Formica Pasul 14
    5. Clema unui capăt al formicei în loc. Poziționați capătul astfel încât să fie în poziția exactă pe care ați dori-o atunci când proiectul este terminat. Utilizați o clemă pentru al atașa la suprafața curbată, astfel încât să nu se miște în timp ce puneți tensiunea pe ea.
  • Puteți utiliza orice cleme pe care le aveți la îndemână care se vor potrivi peste curbă și formica, inclusiv clemele C, cleme de bare sau cleme de arc. Cu toate acestea, dacă tampoanele de pe clemă sunt metalice, puneți ceva între tampon și formica, astfel încât să nu se zgârie. Cel mai simplu lucru de utilizat este o bucată mică de carton.
  • Imagine intitulată Bend Formica Pasul 15
    6. Se încălzește secțiunile mici și apoi le atașați imediat. Rulați pistolul de căldură sau fierul peste o secțiune de Formica, care este de 2-3 inci (5.1-7.6 cm) lung. Odată ce puteți simți că zona este flexibilă, împingeți-o ferm pe suprafața curbată. Continuați să lucrați în jos curba în acest fel, încălzirea secțiunilor mici și apoi atașați-le.
  • Utilizați mana de mănușă sau un roller J pentru a apăsa ferm formica pe suprafața curbată. Rulați-vă mâna peste suprafață pentru a vă asigura că nu există bule de aer dedesubt, că este în poziția corectă și că piesa este bine atașată.
  • Atașați clemele pe măsură ce mergeți pentru a vă asigura că Formica rămâne atașată în siguranță în timp ce se vindecă adezivul.
  • Bacsis: Încercați să tăiați o bucată de resturi de Formica și să practici folosind pistolul de căldură sau de fier pe ea pentru a vedea cât durează să devină pliabil înainte de a începe pe proiectul mare.

  • Imagine intitulată Bend Formica Pasul 16
    7. Permiteți adezivului să se vindece înainte de a tăia orice exces. Urmați instrucțiunile producătorului adeziv pentru timpul de uscare. Odată ce a trecut suficient timp, utilizați un router, ferăstrău sau un cuțit utilitar pentru a elimina orice Formica în exces de-a lungul marginilor.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Avertizări

    Păstrați pistolul de căldură în mișcare pe măsură ce îl utilizați. Dacă lăsați într-un singur loc prea mult, suprafața va arde și Formica se va răsuci.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    Formica de îndoire fără căldură

    • Formica piese
    • Măsură de bandă bendabilă
    • Cuțit utilitar sau ferăstrău electric
    • Protecție pentru ochi
    • Șaibă
    • Masca de praf
    • Adeziv
    • Pensulă sau rolă de vopsea
    • J-Roller
    • Cleme

    Formica de îndoire cu căldură

    • Formica piese
    • Măsură de bandă bendabilă
    • Cuțit utilitar sau ferăstrău electric
    • Protecție pentru ochi
    • Adeziv
    • Pensulă sau rolă de vopsea
    • Pistol cu ​​aer cald
    • Mănuși rezistente la căldură
    • J-Roller
    • Cleme
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar