Cum să îndoiți conducta

Puteți îndoi conducta și tubulatura într-una din mai multe metode, în funcție de ceea ce intenționați să utilizați conducta sau tubul îndoit pentru. Problema în țeavă de îndoire se găsește în cazul în care și cât de mult pentru a îndoi conducta. În timp ce multe instrumente de îndoire vin cu un set de instrucțiuni pentru a imagina astfel de lucruri ca și alocațiile de îndoire și deducerile îndoite, ele sunt adesea scrise într-o manieră complexă și își asumă o cunoaștere a matematicii care intimidează mulți utilizatori. În timp ce nu este posibil să eliminați complet matematica, este posibil să planificați cum să îndoiți o bucată de țeavă într-un mod care să figureze unghiul de îndoire este simplificat și astfel încât singura matematică necesară este aritmetică simplă. Metoda descrisă mai jos nu este simplă, dar cu practică, îl puteți stăpâni.

Pași

Metoda 1 din 3:
Selectarea unui instrument de îndoire
  1. Imagine cu titlu de îndoire Pasul 1
1. Alegeți instrumentele de îndoajare corecte pentru nevoile dvs. Există 6 metode principale de îndoire. Fiecare este cel mai potrivit pentru un anumit tip de țeavă.
  • Îndoirea stilului RAM, denumită și îndoirea incrementală, este utilizată de obicei pentru a pune coturi mari în metalul de ecartament ușor, cum ar fi conducta electrică. În această metodă, conducta este ținută în jos la 2 puncte externe, iar berbecul împinge pe țeavă la axa sa centrală pentru ao îndoi. Coturile tind să se deformeze într-o formă ovală atât în ​​interiorul cât și în afara curbei.
  • Rotary Draw Busting este utilizat pentru a îndoi conducta pentru a fi utilizate ca balustrade sau fier ornamental, precum și șasiu auto, cuști de rulou și rame de remorcă, precum și o conductă mai mare. Rotary Draw Busting utilizează 2 moare: o matriță staționară de îndoire și o rază fixă ​​mor pentru a forma curbarea. Se utilizează atunci când conducta trebuie să aibă un finisaj bun și un diametru constant pe tot parcursul lungimii sale.
  • Mandrel Beding este folosit pentru a face țevi de stocare și de evacuare personalizate, tuburi de lapte și tuburi de schimbător de căldură. În plus față de moarele utilizate în îndoirea trasei rotative, îndoirea Mandrel utilizează un suport flexibil care se îndoaie cu conducta sau tubulatura pentru a vă asigura că interiorul conductei nu este deformat.
  • Inducerea inducției încălzește zona care urmează să fie îndoită cu o bobină electrică și apoi conducta sau tubul este îndoit cu moare similare cu cele utilizate în îndoirea trasei rotative. Metalul este imediat răcit cu apă pentru ao tempera. Produce coturi mai stricte decât îndoire dreaptă rotativă.
  • Îndoirea roților, numită și îndoire la rece, se utilizează ori de câte ori sunt necesare coturi mari în țeavă sau tubulară, cum ar fi în suporturi de copertină, rame de grătar de grătar sau roluri de tambur, precum și în majoritatea lucrărilor de construcție. Roll Benders utilizează 3 rulouri pe arbori individuali pentru a rula conducta, deoarece cilindrul de sus împinge în jos pentru a îndoi conducta. (Deoarece rulourile sunt aranjate într-un triunghi, această metodă se numește uneori la îndoire piramidă.)
  • Înclinarea caldă, în contrast, este utilizată considerabil în lucrările de reparații. Metalul este încălzit la locul în care trebuie să fie îndoit să-l înmoaie.
Metoda 2 din 3:
Făcând o îndoire cu unghi drept
  1. Imagine cu titlu de îndoire Pasul 2
1. Îndoiți o țeavă de testare la un unghi de 90 de grade. Nu numai că vă va familiariza cu cât de multă forță trebuie să aplicați pentru a vă opera Bender, dar această țeavă va servi drept referință pentru viitoarele coturi.
  • Pentru a verifica unghiul țevii, puneți-l pe pătratul unui dulgher cu îndurarea exterioară îndreptată spre colțul pătratului. Ambele capete ale țevii ar trebui să atingă doar laturile pătratului și să ruleze paralele cu ele.
  • Imagine intitulată Conducta de îndoire Pasul 3
    2. Găsiți locul în care începe curbarea în țeavă. Ar trebui să vedeți sau să vă simțiți un mic loc plat sau o distorsiune la locul unde începe curba și unde se termină.
  • Imagine cu titlu de îndoire Pasul 4
    3. Marcați capetele curbei cu un marker permanent. Desenați linia complet în jurul conductei.
  • Imagine cu titlu de îndoire Pasul 5
    4. Așezați din nou conducta împotriva pătratului pentru a găsi lungimea țevii în curbă. Rețineți locul de pe fiecare parte a pătratului în care marcajele conductei atinge. Acestea ar trebui să fie la aceeași distanță față de colțul interior al pătratului. Adăugați aceste lungimi împreună.
  • Dacă marcajele de pe fiecare capăt al îndoirii țevii atingeți pătratul la 6 cm (15 cm) din colțul interior al pătratului, lungimea totală a secțiunii îndoite a țevii este de 12 inci (30 cm).
  • Imagine intitulată Tubul de îndoire Pasul 6
    5. Găsiți locul de pe moartea dvs. de îndoire unde începe Bend. Așezați tubul îndoit înapoi în Bender cu matrița folosită pentru ao îndoiți și a nota unde pe marcajul de pe conductă. Marcați acest loc cu un punct de vopsea sau prin producerea metalului cu un fișier.
  • Dacă aveți mai mult de o moară (pentru diferite diametre de țeavă), faceți o îndoire de încercare pentru fiecare matriță, deoarece fiecare diametru va necesita o cantitate diferită de metal pentru a face o curbă de 90 de grade.
  • Odată ce știți cât de multă țeavă este necesară pentru a forma curbura, puteți calcula cât timp o bucată de țeavă de care aveți nevoie prin adăugarea acestei figuri (numită deducerea îndoirii) la lungimile verticale și orizontale ale țevii.
  • Metoda 3 din 3:
    Făcând mai multe curbe
    1. Imagine cu titlu de îndoire Pasul 7
    1. Măsurați spațiul pe care țeavă îndoiți va ocupa. Dacă faceți o bară de rulare pentru un buggy de dune care va ocupa un spațiu de 60 inci (150 cm) lățime de 50 de centimetri (125 cm) înălțime, faceți un dreptunghi cu aceste dimensiuni pe un spațiu curat de podea din beton cu o bucată de o bucată de beton cretă.
  • Imagine cu titlu de îndoire Pasul 8
    2. Împărțiți dreptunghiul cu o linie centrală. Linia centrală trebuie să bisecteze pe laturile mai lungi (lățimea) dreptunghiului.
  • Imagine cu titlu de îndoire Pasul 9
    3. Măsurați din colțurile de sus ale dreptunghiului la locul în care începe porțiunea orizontală a țevii îndoite. Dacă partea de sus a barei de rulare trebuie să funcționeze doar 40 de centimetri (100 cm), scade această lungime de la lățime pentru partea inferioară, apoi măsurați jumătate din distanța din fiecare dintre colțurile superioare. Aceasta funcționează la o diferență de 20 de centimetri (50 cm), jumătate din care este de 10 cm (25 cm), care este distanța de măsurare. Marcați această distanță din fiecare dintre colțurile de sus.
  • Imagine cu titlu de îndoire Pasul 10
    4. Măsurați din colțurile de jos spre locul în care începe curba inferioară. Dacă distanța de la partea inferioară a barei de rulare la prima îndoire este de 40 de centimetri (100 cm), măsurați și marcați această distanță în sus de fiecare parte a colțurilor de jos.
  • Imagine cu titlu de îndoire Pasul 11
    5. Conectați marcajele în care vor fi făcute curbele, folosind un straight sau conducător. Puteți măsura liniile de legătură cu un conducător.
  • În acest exemplu, linia diagonală care leagă mărcile de pe liniile orizontale și verticale este de aproximativ 14 cm (70 cm) lungime.
  • Imagine cu titlu de îndoire Pasul 12
    6. Așezați conducta de îndoială de 90 de grade în interiorul liniei de sus a cadrului. Așezați-o astfel încât capătul orizontal drept să atingă interiorul liniei orizontale superioare.
  • Imagine intitulată Tubul de îndoire Pasul 13
    7. Glisați conducta până când atinge diagonalele pe care le-ați tras.
  • Imagine cu titlu de îndoire Pasul 14
    8. Marcați locul în care marcajul de îndoire intersectează linia de cadru.
  • Imagine cu titlu de îndoire Pasul 15
    9. Rotiți conducta astfel încât cealaltă marcă de îndoire intersectează diagonala. Marcați acest loc pe diagonală.
  • Imagine cu titlu de îndoire Pasul 16
    10. Repetați ultimele 4 pași pentru celălalt colț de sus.
  • Imagine cu titlu de îndoire Pasul 17
    11. Calculați lungimea totală a țevii necesare. Adăugați împreună măsurătorile din colțurile de jos la primele mărci, lungimile țevii dintre curbea inferioară și lungimea dintre curbea superioară.
  • În exemplul de mai sus, porțiunile verticale ale barei de rulare vor fi de 40 de centimetri (100 cm) lungime, porțiunile diagonale vor fi de 14 inci (70 cm) lungime, iar porțiunea orizontală va avea o lungime de 40 de centimetri. Lungimea minimă totală a țevii va fi de 40 + 14 + 40 + 14 + 40 inci (100 + 70 + 100 + 70 + 100 cm) sau 144 cm (440 cm).
  • Imagine cu titlu de îndoire Pasul 18
    12. Tăiați conducta. Deși lungimea minimă a țevii necesare este de 144 centimetri, este o idee bună să permiteți eroare, adăugați cel puțin 4 inci (10 cm), făcând lungimea totală de 148 inci (450 cm).
  • Imagine cu titlu de îndoire Pasul 19
    13. Găsiți și marcați centrul țevii. Veți lucra din acest punct spre exterior.
  • Imagine cu titlu de îndoire Pasul 20
    14. Așezați conducta pe linia de sus a cadrului de aspect, aliniați centrul conductei cu linia centrală. Marcați pe conducta în care curbele superioare trebuie să înceapă și să termine folosind marcajele de pe cadru.
  • De asemenea, este posibil să doriți să marcați direcția coturilor prin punerea săgeți pe țeavă care indică spre exterior.
  • Imagine cu titlu de îndoire Pasul 21
    15. Faceți fiecare dintre coturile superioare cu instrumentul de îndoire. Asigurați-vă că cusătura țevii este în interior când îndoiți - acest lucru împiedică răsucirea sau înclinarea în timpul procesului de îndoire.
  • Pentru a vă asigura că Bender este setat la unghiul corect, puteți pregăti un instrument de referință de 2 bucăți plate de metal, ale căror capete sunt atașate la un pivot. Îndoiți acest instrument la unghiul indicat pe cadrul dvs. și apoi potriviți unghiul de îndoire al instrumentului de îndoire la acest unghi.
  • După ce ați făcut fiecare îndoire, puneți conducta împotriva cadrului pentru a verifica dacă unghiul curbei este corect.
  • Imagine cu titlu de îndoire Pasul 22
    16. Faceți fiecare dintre coturile inferioare cu instrumentul de îndoire. Urmați aceleași proceduri după cum se arată în pasul anterior.
  • Imagine cu titlu de îndoire Pasul 23
    17. Tăiați orice exces de la capetele conductei îndoite.
  • sfaturi

    Începeți cu proiecte simple de îndoire a țevilor înainte de a aborda ceva mai complicat. Este posibil să trebuiască să faceți mai multe belduri de practică înainte de a vă simți confortabil cu această tehnică.
  • Permiteți spațiul de lucru suficient pentru echipamentul dvs. Țeava metalică va intra înapoi într-o oarecare măsură de a fi îndoită, așa că trebuie să permiteți locului să se întâmple astfel încât să puteți ieși din cale când este necesar. Veți dori o distanță minimă de 10 picioare (3 m) și 20 de picioare (6 m) este mai bună.
  • Pulverizați podeaua în jurul instrumentului de îndoire cu un adeziv de pulverizare pentru a asigura o tracțiune suplimentară la picior atunci când îndoiți conducta.
  • Avertizări

    Inspectați în mod regulat instrumentul de îndoire și moare pentru uzură după conducta de îndoire. Chiar și pinii și șuruburile de 1/2 până la 5/8 inch (1.25 la 1.56 cm) în diametru se va îndoi și va eșua după un timp.
  • Tubul de îndoire 2 inci (5 cm) sau mai mult în diametru este cel mai bun la un profesionist.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Lungimea conductei
    • Instrumentul de îndoire și moare
    • Plăci plat, curat sau masă mare
    • Chalk (sau foaie de hârtie de măcelărie și creion dacă se utilizează o masă)
    • Piața lui Carpenter
    • Cutter de țevi
    • Asistent (pentru o conductă lungă, grea)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar