Cum de fibră de sticlă

Dacă ați achiziționat un set de fibră de sticlă, va trebui să știți cum să lucrați cu aceste materiale - sau altfel lucrurile sunt pe cale să obțină un pic murdar. Primul pas vă construiește mucegaiul și apoi vă puteți deplasa la pregătirea cârpei din fibră de sticlă și lucrați cu întăritor. Folosirea rășinii din fibră de sticlă și poliester nu este un proces intimidant atunci când este simplu și simplu - detaliile din acestguide vor completa frumos instrucțiunile kitului dvs., asigurând rezultate de calitate.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătirea și construirea unei matrițe
  1. Imagine intitulată Fiberglass Pasul 1
1. Achiziționați A "Set de fibră de sticlă."Un kit trebuie să conțină rășina poli (poliester), întăritor (catalizator) și o cârpă pentru rezistența structurală.Puteți cumpăra kituri de la centrele de domiciliu, magazinele de magazine sau piese auto în diferite dimensiuni, în funcție de proiectul dvs.
  • Ce anume este Fiberglass? Fiberglasul începe ca un lichid. Acest lichid este apoi extrudat prin găuri mici, care îl transformă în fire subțiri de fire. Aceste fire sunt acoperite cu o soluție chimică și se îmbracă împreună pentru a forma răsturnări sau fascicule lungi de fibre. Adăugați un pic de rășină și aveți o fibră de sticlă puternică, durabilă, flexibilă.
  • Imagine intitulată Fiberglass Pasul 2
    2. Gândiți-vă la o mucegai pentru fibră de sticlă. Dacă faci fibră de sticlă pentru proiect, ca o cutie simplă, castron sau altă formă, probabil că doriți să asamblați a "Matrite" sau "formă" Pentru a vă asigura că fibră de sticlă, care începe în formă lichidă, aderă la forma potrivită. Dacă vă aflați că faceți o reparație din fibră de sticlă pe o barcă sau o mașină, de exemplu, luați în considerare înregistrarea site-ului de reparare și aplicați stratul de fibră de rășină direct la locul de reparații.
  • Imagine intitulată Fiberglass Pasul 3
    3. Utilizați materiale spumă sau pliabile pentru matrițe cu forme organice. Blocurile de spumă de polistiren sau din polistiren funcționează cel mai bine pentru obiecte care au curbe sau alte forme neliniare. Pur și simplu tăiați sau radeți spuma în forma dorită, cum ar fi un fund de fântână, baie de păsări sau cupolă. Acoperiți materialul cu hârtie de ceară și utilizați ceară pentru etanșarea și atașarea tuturor articulațiilor, precum și pentru netezirea cusăturilor brute.
  • Imagine intitulată Fiberglass Pasul 4
    4. Utilizați carton, placaj, MDF sau alte materiale rigide pentru matrițe cu forme liniare sau geometrice. Aceste materiale mai rigide sunt cele mai bune pentru proiecte mari, cum ar fi case de câine sau chiar bărci. Pentru aceste matrițe, acoperiți întreaga suprafață fie cu hârtie de ceară, fie cu un strat bun, chiar de ceară de parafină. Ceară Carnauba poate fi, de asemenea, utilizată ca înlocuitor al ceară de parafină.
  • Imagine intitulată Fiberglass Pasul 5
    5. Pregătiți covorașul din fibră de sticlă sau cârpa în foi tăiate la dimensiuni adecvate pentru a acoperi forma dvs., permițând o mulțime de suprapunere în cazul în care trebuie să vă alăturați la colțuri sau la curbe ascuțite.Materialul va deveni foarte flexibil atunci când se aplică rășina, deci nu vă faceți griji dacă nu puteți să o conformați cu o formă exactă în timp ce este uscată.
  • Partea 2 din 3:
    Amestecarea și aplicarea fibrei de sticlă
    1. Imagine intitulată Fiberglass Pasul 6
    1. Măsurați o cantitate adecvată de rășină într-un recipient metalic.Un castron mare poate funcționa, dar ar trebui să aibă o natură disponibilă.Rășina poate fi amestecată într-un recipient curat din plastic, dar deoarece generează căldură când se fixează, trebuie luată o atenție deosebită dacă utilizați unul.
  • Imagine intitulată Fiberglass Pasul 7
    2. Adăugați întăritorul, conform instrucțiunilor pachetului.Într-un kit, veți avea o pre-măsurată "poate sa" sau găleată de rășină și o pre-măsurată "tub" (ca un tub de lipire) de întăritor, astfel încât să puteți folosi în siguranță o proporție egală din fiecare material, eu.E., jumătate întăritor și jumătate rășină sau o altă proporție.
  • Imagine intitulată Fiberglass Pasul 8
    3. Se amestecă bine acest material, având grijă să amestecați fundul și laturile, și nu doar mijlocul recipientului, folosind un stick de vopsea.
  • Imagine intitulată Fiberglass Pasul 9
    4. Stați mat pe sau în formă și răspândiți amestecul de rășină peste el cu o perie de vopsea de unică folosință.Mat (sau cârpă) va părea să se topească în rășină așa cum o răspândiți și puteți folosi peria și straturile suplimentare de rășină pentru a construi stratul de fibră de sticlă la o grosime de până la /4 inch (0.6 cm).
  • Pe măsură ce răspândiți rășina peste covorașul din fibră de sticlă, asigurați-vă că îl aplicați peste colțuri și pete slabe, cu aceeași acoperire pe care ați depăși suprafețele plate, ușor de ajuns. Dacă nu reușiți să obțineți o acoperire bună în colțuri, de exemplu, fibră de sticlă va dezvolta în cele din urmă deficiențe în aceste colțuri.
  • Imagine intitulată Fiberglass Pasul 10
    5. Lucrați complet mat și rășină peste formularul dvs. până când este acoperit uniform. Continuați să lucrați până când ați folosit toate materialele dvs.
  • Partea 3 din 3:
    Finalizarea procesului
    1. Imagine intitulată Fiberglass Pasul 11
    1. Curățați orice unelte sau scurgeri cu un solvent care conține acetonă înainte ca materialul să se întărească. Acetona este mare pentru curățarea fibrei de fibră de sticlă, deoarece este puternică și se evaporă rapid. Doar asigurați-vă că nu vă înmuiați nici o porțiune din fibră de sticlă în acetonă și păstrați acetonă departe de orice catalare, plastic sau cauciuc.
  • Imagine intitulată Fiberglass Pasul 12
    2. Repetați pașii de aplicare a MAT și rășină până când proiectul finit este la fel de gros pe cât doriți. Fiberglass este de obicei aplicat în straturi până când este suficient de gros pentru a da puterea necesară dorită să realizați. În funcție de proiectul dvs. (lăsând loc pentru flexibilitate, desigur), încercați cel puțin 3 straturi, dar nu mai mult de 10.
  • Dacă este posibil, încercați să așezați covorașul din fibră de sticlă cu fibrele orientate în diferite direcții cu fiecare strat nou. Fibra de fibră este puternică pe axa sa, dar slabă de-a lungul axei sale - dacă puteți orienta stratul de strângere, astfel încât punctele sale slabe să fie distribuite de-a lungul unor axe diferite, în loc de o singură axă, veți ajunge cu o fibră de sticlă mult mai puternică.
  • Nisip între etapele pentru a elimina petele dure unde se poate proiecta covorașul sau cârpa prin rășină.
  • Imagine intitulată Fiberglass Pasul 13
    3. Finalizați proiectul dvs. prin acoperirea cu strat de gel sau un strat neted de rășină. Apoi, vopsea cu un smalț poliuretan sau alchidic, dacă se dorește.
  • Imagine intitulată Fiberglass Pasul 14
    4. Scoateți fibră de sticlă de la formular.Dacă ați acoperit forma sau mucegaiul cu hârtie de ceară sau o ceară de parafină, ar trebui să vă îndepărtați formularul din interiorul formei sau să coaceți forma de pe formular. Fibra de fibră nu se va lipi de ceară.
  • sfaturi

    Curba oricăror colțuri dacă sunteți în stare, deoarece este dificil să lucrați în fibră de sticlă în jurul colțurilor ascuțite.
  • Temperatura afectează viteza de întărire a rășinii poliesterice, la fel ca cantitatea de întăritor utilizat.
  • Proiectele mari pot fi construite prin formarea secțiunilor separate și apoi din fibră de sticlă, apoi folosind fibră de sticlă și rășină pentru a le alătura împreună.
  • "Mat tăiat" pot fi utilizate dacă aveți acces la a "Se taie pistolul", și puteți construi fibră de sticlă la fel de gros pe cât doriți într-o singură aplicație.
  • Pentru a asigura o impregnare uniformă a rășinii la cârpă, încercați sandwich-ul cârpă între două foi mai mari de folii de plastic limpede. Utilizați o carcasă de racletă din plastic sau OldCredit pentru a deplasa rășina în jurul cârpăi. De asemenea, vă puteți tăia cârpa impregnată într-o formă sau o dimensiune specifică prin urmărirea pe plastic. Acest lucru face, de asemenea, curățarea mult mai ușoară
  • Avertizări

    Purtați mănuși și ochelari de protecție atunci când aplicați rășina și evitați contactul cu pielea.
  • Faceți acest proiect într-o zonă foarte bine ventilată.
  • Rășina poliesterică (fibră de sticlă) produce căldură semnificativă când este catalizată, mai ales dacă este folosit prea mult întăritor.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Suficientă plasă din fibră de sticlă pentru a acoperi ceea ce vrei să facă
    • Set de fibră de sticlă
    • Perie de vopsea de unică folosință.
    • Mănuși de unică folosintă.
    • Container de amestecare de unică folosință.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar