Cum să evitați să vă loviți de meduză

Dacă ați fost deja lovit de un meduze, va trebui să aveți nevoie tratați zgomotul imediat. Cu toate acestea, puteți evita cu succes cele mai multe lovituri de meduze prin informarea cu privire la riscurile și luarea de măsuri de precauție pe țărm și în apă. Dacă urmați pașii potriviți, atunci nu este nevoie să aveți aceste creaturi interesante să vă ruineze ziua la plajă.

Pași

Partea 1 din 3:
Alegerea zonelor de plajă sigură
  1. Imagine intitulată Evitați să vă loviți de pasul de meduze 1
1. Evitați zonele populate de meduze. Dacă este posibil, nu înotați sau nu petreceți timp pe țărm în zone cunoscute a fi frecventate de meduze. Alegerea unei zone cu risc inferior este cea mai ușoară modalitate de a vă reduce șansele de a fi ucis de un meduze.
  • Puteți solicita salvați de salvare, oficiali de plajă sau rezidenți locali dacă nu sunteți sigur dacă medicii sunt sau nu un pericol într-o anumită zonă. Aflați ce feluri, dacă există, sunt comune și cum să tratați loviturile.
  • Imagine intitulată Evitați să vă loviți de meduze Pasul 2
    2. Recunoașteți condițiile riscante. Jellyfish poate varia aproape de țărm când sunt puternice. Ele pot apărea, de asemenea, în număr mare (cunoscută ca o floare de meduze), deci evitați apa când apar aceste.
  • Imaginea intitulată Evitați să vă loviți de meduze pasul 3
    3. Semnele de avertizare cu atenție. Dacă vedeți un semn de avertizare a meduzei, înseamnă că au fost observate de oficiali. În zonele au fost cunoscute că medicii sunt o amenințare comună, puteți vedea semne permanente. Înotați cu prudență în aceste zone, dacă este deloc.
  • Imagine intitulată Evitați să vă loviți de meduze Pasul 4
    4. Urmăriți steagurile purpurii. La multe plaje, oficialii vor zbura steaguri purpurii în timpul în care sunt prezente meduze sau alte animale marine periculoase. Dacă vedeți aceste steaguri care zboară, acesta este un semnal pentru a rămâne în afara apei pentru a evita a fi stins.
  • Partea 2 din 3:
    Purtând unelte de protecție
    1. Imagine intitulată Evitați să vă loviți de meduze Pasul 5
    1. Purtați pantofi atunci când mergeți pe plajă. Meduze și tulpini de meduze rătăcite pot fi foarte greu de văzut și pot rămâne veninoase pentru o lungă perioadă de timp, chiar și atunci când sunt spălate pe țărm. Prin purtarea de pantofi din cauciuc atunci când umblați pe plajă, veți evita pasul accidental pe ele cu pielea goală și de a fi stins.
  • Imagine intitulată Evitați să vă loviți de meduze Pasul 6
    2. Purtați loțiuni de protecție. Unele dovezi arată că loțiuni de protecție, cum ar fi o mare sigură, pot proteja împotriva ghearelor de meduze. Aplicarea uneia dintre aceste loțiuni înainte de a intra în apă poate fi o precauție suplimentară bună.
  • Căutați loțiuni de protecție la farmacii și magazine care vând scufundări și unelte de plajă.
  • Imagine intitulată Evitați să vă loviți de pasul de meduze 7
    3. Purtați un wetsuit. Dacă veți cheltui o mulțime de timp în apă sau în ape adânci, luați în considerare purtarea unei acoperiri mai extinse. Materialul gros al unui Wetsuit și faptul că va acoperi o cantitate mare de piele, o face un rezultat efectiv de descurajare a ghearelor de meduze.
  • Îmbrăcămintea acoperită în jeleu de petrol sau substanțe similare nu este o protecție fiabilă împotriva melodiilor.
  • Unele magazine care vând echipamente de scufundări transportă, de asemenea, "costume de stingere" speciale pe care le puteți purta pentru a împiedica a fi ucis de un meduze.
  • Chiar dacă purtați un Wetsuit, ar trebui să faceți încă precauție și să evitați meduze, deoarece au fost raportate că au fost raportate covoare prin Wetsuitits.
  • Partea 3 din 3:
    Rămânând în siguranță pe țărm și în apă
    1. Imagine intitulată Evitați să vă loviți de pasul de meduze 8
    1. Nu atingeți meduze care s-au spălat pe țărm. Chiar dacă meduzul este mort, celulele sale otrăvitoare pot provoca în continuare o lovitură. Unele soiuri au tentacule foarte lungi (cum ar fi omul portughez, care are tentacule de până la cincizeci de metri lungime), deci este mai bine să rămâi departe de meduze.
    • Există multe tipuri diferite și forme de meduze și când sunt spălate pe țărm, pot arăta ca niște pungi de plastic sau alte resturi. Dacă nu sunteți sigur dacă ceva este sau nu un meduze, cel mai bine este să nu atingeți deloc.
    • Spuneți o salvare sau altă autoritate de plajă atunci când observați un meduze pe țărm, astfel încât să poată fi îndepărtat în siguranță de cineva instruit să se ocupe de creatură.
  • Imagine intitulată Evitați să vă loviți de meduze Pasul 9
    2. Înotați lângă un salvamar. Salvați de salvare sunt instruiți pentru a ajuta pe plajă într-o varietate de situații, inclusiv atacuri de meduze. Ei vor fi, de asemenea, capabili să vă avertizeze când medicii sunt văzuți.
  • Imaginea intitulată Evitați să vă loviți de meduze Pasul 10
    3. Conduceți medlyfish departe. Dacă vă amestecați picioarele când mergeți în apă puțin adâncă, puteți să deranjați și să îndepărtați niște meduze sau alte creaturi care au potențialul de a vă urca.
  • Imagine intitulată Evitați să vă loviți de meduze Pasul 11
    4. Lăsați apa imediat dacă vedeți sau suspectați un meduze. Adesea, puteți vedea meduze în apă. Ele pot arăta ca o pungă de plastic sau balon plutitoare la suprafața apei și pot veni în grupuri. Dacă vedeți un meduze în apă, calm, dar reveni rapid la țărm pentru a evita ghearele.
  • Spuneți o salvare sau altă autoritate de plajă atunci când observați un meduze în apă, astfel încât să se poată emite un avertisment.
  • sfaturi

    Fi pregatit. Aduceți consumabilele de prim ajutor pe care le-ați putea avea nevoie în cazul unei zgârieturi (oțet, o sticlă sau o ceașcă pentru a vărsa apă sărată caldă pe rană, pensete pentru a îndepărta tentaculele rătăcite, crema antihistaminică, ameliorarea durerii dureroase și epinefrina dacă sunteți conștient de reacțiile alergice la intestinele de meduze).
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar