Cum să evitați rechinii în timpul navigării

Deși extrem de rare, șansa de a întâmpina un rechin în timp ce navigarea este suficientă pentru a menține unii oameni să ia o placă de surf. Probabilitatea de a fi atacată de un rechin este considerată a fi 1 din 11.5 milioane, și doar 4 sau 5 persoane din întreaga lume mor în fiecare an din atacurile de rechin. Dacă sunteți încă nervos cu privire la întâlnirea cu unul dintre acești prădători oceani, consultați aceste instrucțiuni pentru a vă ajuta să minimalizați în continuare șansele unei întâlniri.

Pași

Metoda 1 din 3:
Alegerea unui loc sigur pentru a surf
  1. Imaginea intitulată Evitați rechinii în timpul navigării pasului 1
1. Evitați zonele în care rechinii sunt susceptibili să se hrănească. Există pete evidente, cum ar fi în apropierea pescarilor sau bărcile de pescuit, unde momeală, pești răniți și sângele și curajul sunt abundente și pot atrage rechini. Alte zone potențial periculoase includ:
  • River guri și canale. Acesta este locul în care mâncarea, animalele moarte și peștii care curg în jos în jos intră în ocean, făcându-le pete minunate pentru rechini să stea afară.
  • Zone în care canalizarea intră în apă. Canalizarea atrage pește, care va atrage rechini.
  • Canale adânci, în apropierea nisipului de nisip sau în cazul în care reciful sau nisipul scade abrupt. Rechinii se ascund în aceste zone pentru a prinde pește care se rătăcesc din plăci.
  • Unde grupe mari de rechin pradă stau afară. Dacă există garnituri de garnitură în apropiere sau o populație de alte animale marine din zonă, rechinii pot vâna în apropiere și se pot confunda cu ușurință cu pradă.
  • Imaginea intitulată Evitați rechinii în timpul navigării cu pasul 2
    2. Căutați semne de avertizare. Dacă rechinii au fost recent văzuți, ar trebui să existe avertismente postate pe plajă - iad-le. Dacă plaja este închisă, reveniți încă o zi.
  • Imagine intitulată Evitați rechinii în timpul navigării pasului 3
    3. Stați în afara apei în timpul primelor timpi de vânătoare. Rechinii se hrănesc în general în zori, amurg și noapte, astfel încât să rămână la sesiunile de dimineață întârziere sau după-amiază.
  • Imaginea intitulată Evitați rechinii în timpul navigării Pasul 4
    4. Evitați apa murdară. Cele mai multe atacuri de rechin apar deoarece rechinul a confundat un surfer cu pradă. Vizibilitatea este scăzută în apă tulbure, făcându-l mai probabil că un rechin vă va confunda cu un sigiliu și un atac.
  • Apa poate fi deosebit de tulbure după furtuni sau precipitații grele. Ploaia poate, de asemenea, a agitat momeală și atrage rechinii.
  • Imagine intitulată Evitați rechinii în timpul navigării pasului 5
    5. Luați în considerare navigarea în zonele dense cu Kelp. Unii rechini, în special albii adulți, tind să evite pădurile Kelp.
  • Imaginea intitulată Evitați rechinii în timpul navigării Pasul 6
    6. Luați o pauză în luna octombrie. Din nou, este foarte puțin probabil că veți vedea vreodată un rechin, dar unii experți cred că unii rechini migrează mai aproape de teren în luna octombrie, eventual să dea naștere. Deci, dacă sunteți cu adevărat îngrijorați de a avea un run-in cu un rechin, poate aștepta până în noiembrie pentru a izbucni wetsuit.
  • Metoda 2 din 3:
    Surfing în siguranță
    1. Imaginea intitulată Evitați rechinii în timpul navigării pasul 7
    1. Surf cu prietenii. În loc să navigheze singur, navigați cu un amic sau un grup de oameni. Rechinii țintă indivizi și sunt mai puțin probabil să se apropie de un grup.
    • Surfingul cu un prieten mărește șansele de supraviețuire, în cazul puțin probabil un atac de rechin are loc. Cele mai multe decese ale atacurilor de rechin se datorează faptului că nu este de ajutor suficient de repede. Un prieten care vă poate scoate din apă și notificați salvamarul vă poate salva viața.
  • Imaginea intitulată Evitați rechinii în timpul navigării pasului 8
    2. Evitați să arătați ca pradă. Rechinii nu pot vedea culori, dar pot vedea contrastul (cum ar fi un costum de înot alb-negru).Obiectele strălucitoare pot prinde lumina și seamănă cu scale de pește. Îndepărtați toate bijuteriile înainte de a intra în apă și lipiți la wetsuits și costume de baie în culori solide, bland.
  • Costumele galbene, portocalii, albe și colorate ar trebui evitate.
  • Dacă aveți un tan cu contrast ridicat (zone ale pielii voastre expuse sunt foarte întunecate, în timp ce alte zone sunt foarte albe), purtați un costum care acoperă acele zone albe, așa că apar uniformă în culoare.
  • Imaginea intitulată Evitați rechinii în timpul navigării pasului 9
    3. Nu intrați în apă cu tăieturi sau răni deschise. Dacă vă răniți în timpul navigării și începeți să sângerați, ieșiți din apă. Un sânge mic în apă poate atrage rechini de până la 1/3 de mile.
  • Unii experți recomandă, de asemenea, femeile să ia o pauză de la surfing în timpul menstruației. Deși este puțin probabil că rechinii asociază sângele evacuat în timpul menstruației cu hrănire, celelalte fluide din descărcare pot provoca curiozitatea rechinului.
  • Metoda 3 din 3:
    Întâmpinând un rechin
    1. Imaginea intitulată Evitați rechinii în timpul navigării Pasul 10
    1. Rămân calm. Rechinii sunt atrași de Thrashing - ei echivalează mișcările cu pradă rănită - și pot simți frica, ambele care le pot trimite în modul de atac. Încercați să vă păstrați inteligența despre dvs., astfel încât să puteți lua decizii inteligente și să vă pregătiți să vă apărați.
  • Imaginea intitulată Evitați rechinii în timpul navigării Pasul 11
    2. Ieși din apă. Dacă rechinul este în apropiere și nu a atacat, se mișcă spre țărm cât mai repede și liniștit, folosind lovituri netede, ritmice.
  • Încercați să păstrați rechinul în viziunile dvs. în orice moment.
  • Dacă observați că rechinul prezintă un comportament agresiv (mișcări neregulate, un spate pornit sau rapid), mișcați cât mai repede posibil cu o piatră de piatră, în apropiere de baldachin sau țărm.
  • Imagine intitulată Evitați rechinii în timpul navigării pasului 12
    3. Încercați să utilizați suportul de surf ca un tampon. Obțineți-o între corp și rechin și utilizați-l ca un scut, protejându-vă din față și laturile.
  • Flotabilitatea surfboardului poate împiedica un rechin să vă tragă adânc sub apă, ar trebui să atace.
  • Imaginea intitulată Evitați rechinii în timpul navigării Pasul 13
    4. Apărați-vă agresiv. Dacă rechinul atacă, nu jucați mort. Folosește-ți placa de surf ca armă. Încercați să evitați să vă folosiți mâinile dacă este posibil, deoarece vă puteți răni pe dinții rechinului. Îndreptați-vă loviturile la ochii rechinului, branhii sau nasul.
  • Imaginea intitulată Evitați rechinii în timpul navigării Pasul 14
    5. Ieșiți din apă și căutați o atenție medicală imediată dacă este atacată. Viața ta depinde de atenția medicală rapidă. Scream pentru ajutor, trimite un prieten pentru a obține salvamar și a apela 911, face tot ce este nevoie pentru a vă asigura că ajutorul este pe drum cât mai curând posibil.
  • sfaturi

    Ar putea fi o idee bună Aflați cum să supraviețuiți unui atac de rechin, doar în cazul în care ar trebui să apară.

    Avertizări

    Dacă un rechin este aproape, nu rămâneți în apă. Ieșiți calm din apă și notificați salvați dacă rechinul era aproape de țărm.
  • Nu presupuneți că pentru că înotați cu delfini, veți fi în siguranță.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar