Cum să curățați cizmele de drumeții

Cizmele de drumeții sunt concepute pentru a fi murdare, dar curățarea în mod obișnuit pot ajuta la extinderea duratei lor de viață. După o excursie, scoateți curelele și insolele, apoi utilizați o perie de nailon pentru a îndepărta depozitele de murdărie. Spălați cizmele cu apă și de detergent de mâncare și utilizați o periuță de dinți pentru a curăța nooks și crannies. Încercați să vă înghețați cizmele pentru a elimina ceara lipicioasă sau SAP. După spălarea lor, aplicați o compoziție de impermeabilizare și o cremă de condiționare pentru a le proteja. Aeria se usucă complet din lumina directă a soarelui și evită expunerea lor la surse intense de căldură.

Pași

Partea 1 din 3:
Eliminarea murdăriei și a petelor
  1. Imagine intitulată Cizme de drumeție curată Pasul 1
1. Scoateți curelele și hainele. Insolele pot colecta o mulțime de umiditate, astfel încât să le eliminați înainte de a începe să vă curățați cizmele. Stropirea lor cu sifonul de copt va ajuta la uscarea lor si elimina mirosurile. În plus, scoaterea lacesului va face mai ușor curățarea și lustruirea găurilor de dantelă și a hardware-ului metalic.
  • Pentru a vă curăța curele, clătiți-le cu apă caldă și săpun de mâncare, apoi lăsați-i să se usuce.
  • 2. Periați depozitele de murdărie. Utilizați o perie rigidă de pantofi de nylon pentru a elimina orice murdărie de capătul de pe suprafețele pantofilor. Într-un vârf, puteți utiliza, de asemenea, prosoape de hârtie umedă pentru a elimina murdăria acumulată.
  • Dacă cizmele tale au pete de sare încăpățânată, înmuiați-le în apă timp de o oră sau două.
  • 3. Curățați cizmele cu apă și detergent blând. Apă caldă și un săpun blând ar trebui să fie suficient pentru a îndepărta cele mai multe murdari și pete de la cizme. Curățați cu o cârpă moale sau, pentru pete încăpățânate, o perie moale trist. Dacă cizmele dvs. sunt suede, utilizați o presiune blândă, astfel încât să nu deteriorați materialul.
  • Utilizați o periuță de dinți pentru a curăța greu pentru a ajunge la colțuri și cranii.
  • Încercați să utilizați un eraser creion pentru a elimina pielea care nu se îndepărtează cu detergentul de mâncare.
  • 4. Ștergeți săpunul. După spălare, clătiți-vă cârpa sub apă caldă pentru a spăla reziduul săpun sau doar luați o nouă cârpă umedă. Utilizați cârpa umedă pentru a șterge săpunul de pe cizme.
  • Când pânza primește săpună, clătiți-o sub apă curentă, o strângeți afară, apoi continuați să ștergeți cizmele până când ați însumat tot săpunul.
  • Imagine intitulată Cizme de drumeție curată Pasul 5
    5. Aruncați cizmele în congelator pentru a elimina SAP. Pentru gunk-ul Pisky, cum ar fi SAP, ceară sau gumă, puneți cizmele într-o pungă congelator și plasați-le în congelator. Păstrați-i în interior timp de o oră sau două sau până când locul lipicios sa întărit. Odată ce este înghețat, îl puteți elimina cu ușurință folosind un cuțit blunt sau un fișier de unghii.
  • Partea 2 din 3:
    Impermeabilizare și condiționare
    1. Utilizați ceară sau un compus de impermeabilizare pentru a impermea cizmele. După curățare, porii de suprafață de cizme pe bază de piele (piele, piele de piele și nubucă) se vor deschide, făcându-le mai receptivi la apă. Pentru a le închide și a le proteja, trebuie să aplicați o pulverizare de impermeabilizare etichetate pentru materialul lor specific. O ceară va rezista și hidratează cizmele.
    • Pulverizați-le în timp ce sunt încă umede pentru a impregna cel mai bine materialul și împiedică absorbția viitoare a apei.
    • Impermeabilizează cizmele dvs. ori de câte ori le spălați. Pentru a le păstra în cea mai bună formă, dați-le un spray sau o ceară cu o zi înainte de a merge drumeții.
  • 2. Aplicați o piele de piele, nubucă sau piele de piele. După impermeabilizarea cizmelor pe bază de ascunde, trebuie să aplicați o cremă sau un balsam, cum ar fi un protector pe bază de silicon, pentru a ajuta la păstrarea umidității. Utilizați un produs de îngrijire etichetat pentru materialul specific pentru cizme. Aplicați produsul la cizme imediat după impermeabilizare, deoarece cizmele ar trebui să fie umezite atunci când le condiționați.
  • În timp ce prea multă umiditate este rea pentru cizme pe bază de ascundere, suma potrivită îi va ajuta să-i împiedice să poarte sau să crăpească.
  • Cel mai bine este să vă condiționați cizmele din piele ori de câte ori vă spălați și impermeabil. Doar nu aplicați prea multă condiționare la un moment dat, sau cizmele dvs. vor deveni prea moi.
  • 3. Tratează hardware-ul cu poloneză cromată. Hardware, cum ar fi metalul din jurul găurilor de dantelă a cizmelor, este predispus la rugină. Puteți elimina și împiedica rugina utilizând un tampon de bumbac pentru a aplica o poloneză cromată. Aplicați polonezul, lăsați-l să stea, apoi ștergeți excesul cu o cârpă uscată.
  • Partea 3 din 3:
    Uscarea cizmelor
    1. Uscați cizmele din lumina directă a soarelui. Alegeți o locație deschisă, bine-difuzată pentru a vă usca cu aer cizmele. Pentru a preveni crăparea și decolorarea, găsiți un loc din lumina directă a soarelui.
    • Încercați stropirea sifonului de copt și plasarea ziarului încorporat în interiorul cizmelor pentru a le ajuta să se usuce și să elimine mirosurile. Înlocuiți ziarul ori de câte ori devine umed.
  • Imagine intitulată Cizme de drumeție curată Pasul 10
    2. Evitați să vă uscați cizmele lângă o sursă de căldură. Nu folosiți niciodată surse de căldură cum ar fi radiatoarele, uscătoarele, uscătoarele de suflare sau un cuptor pentru a vă usca cizmele. Căldura intensă va cauza deteriorări ireversibile pentru a ascunde fibrele bazate pe ascuns, iar cizmele dvs. vor ajunge în aer uscate, crăpate și rău.
  • Soarele fierbinte va avea același efect ca un radiator sau un uscător, deci evitați să vă lăsați cizmele afară să se usuce.
  • 3. Puneți cizmele numai când sunt complet uscate. Odată ce acestea sunt complet uscate, le-ați re-dantează și înlocuiți-le pe insolele, apoi păstrați-le într-o pungă sau cutie de pantofi. Depozitarea cizmelor umede sau umede promovează creșterea mucegaiului, deci lăsați-vă cizmele să se usuce timp de cel puțin 24 de ore.
  • Încercați să nu lăsați cizmele în mașină după ce le folosiți sau veți ajunge cu cizme colorate, colorate.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar