Cum să curățați blind-urile orizontale

Jaluzelele de ferestre sunt utile pentru blocarea unei străluciri, dar ele pot fi rele în colectarea prafului, murdăriei și murdăriei. Praful plutitor liber se stabilește adesea pe suprafețele netede, plate ale blind-urilor, care pot fi dificil de curățat datorită formei și distanței lor. Din fericire, există câteva modalități de a păstra blind-urile curate fără prea multă hassle. Pentru jaluzele netede făcute din lemn, plastic, vinil sau aluminiu, o aspirare simplă sau praf de mână ar trebui să facă truc. Jaluzelele de țesături sunt puțin mai complicate și ar putea fi necesare pentru a fi luate în jos, șterse curate și uscate înainte de a fi rehungite.

Pași

Metoda 1 din 3:
Pălăria de praf de vid, jaluzele de vinil sau din aluminiu
  1. Imagine intitulată Blind-uri orizontale curate Pasul 1
1. Păstrați blind-urile ușor deschise. Rotiți tulpina până când blind-urile sunt în cea mai mare parte închise. Lamele ar trebui să fie îndreptate spre un unghi descendent față de dvs. Este important ca blind-urile să rămână parțial deschise pentru a vă permite să curățați adânc între ele.
  • Nu veți putea să potriviți întregul atașament al periei în blind-urile în sine, dar părul vor pătrunde în adânciturile lor interioare și vor mătură praful în furtun.
  • Praful de aspirație va fi suficient pentru curățarea blind-urilor ușor de prăjit sau murdare.
  • Imagine intitulată Blind-uri orizontale curate Pasul 2
    2. Utilizați un cap de atașare a periei pentru aspiratorul dvs. Extindeți furtunul de aspirație pe aspiratorul dvs. și plasați o atașare cu perie circulară sau dreptunghiulară la sfârșit. Atașamentul perii este excelent pentru lucrările grave de praf din cauza construcției sale. Părul greu vor disloca praful în timp ce se mișcă peste jaluzele și furtunul va aspira.
  • Dacă nu aveți un atașament la pensulă pentru aspiratorul dvs., investiți într-unul. Ele sunt indispensabile ca praful dificil, greu de lovit zone ca blind-urile orizontale.
  • Imagine intitulată Blind-uri orizontale curate Pasul 3
    3. Rulați atașamentul periei de-a lungul lungimii blind-urilor. Porniți vidul la o setare scăzută de aspirație. Începeți în partea de sus a blind-urilor și rulați peria de-a lungul lungimii lor, asigurându-vă că a lovit fiecare ladă. Este posibil să fie necesar să faceți mai multe pasaje pentru a elimina praful gros.
  • Nu apăsați împotriva blind-urilor cu peria ca praful. O mișcare ușoară cu părul va fi suficientă. Prea multă forță poate deteriora lamele delicate.
  • Imagine intitulată Blind-uri orizontale curate Pasul 4
    4. Repetați pe partea opusă a blind-urilor. Rotiți tulpina pentru a transforma blind-urile în sus la un unghi. Păstrați-le ușor deschise. Aspirație cât mai mult praf pe cât puteți de la partea inferioară a plăcilor. Presupunând că blind-urile nu au o mulțime de murdărie, grăsime sau decolorare, acest lucru ar trebui să fie tot ce aveți nevoie pentru a le arăta la fel de bine ca noul.
  • Du-te peste podea sub jaluzele cu vidul când ați terminat pentru a suge orice praf liber care a coborât pe blind-uri.
  • Menținerea blind-urilor s-au împiedicat în mod regulat, vă va împiedica să folosiți mai târziu metode mai extinse de curățare.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea mâinilor, jaluzele de vinil sau din aluminiu
    1. Imagine intitulată Blind-uri orizontale curate Pasul 5
    1. Închideți blind-urile astfel încât lamelele să se îndrepte în jos. Dacă vă curățați jaluzele în bucătărie sau dacă aveți animale de companie în casă, blind-urile dvs. pot avea nevoie de mai mult decât un praf simplu pentru a obține curat. Rotiți tulpina pentru a închide blind-urile. Scoateți plățile și îndreptați-le pentru a expune cât mai mult praf și murdărie.
    • S-ar putea să alegeți să eliminați blind-urile de la setarea lor înainte de a le curăța cu mâna, dar în majoritatea cazurilor acest lucru nu va fi necesar.
  • Imagine intitulată Blind-uri orizontale curate Pasul 6
    2. Îndepărtați cât mai mult praf de la blind-uri, după cum puteți. Rulați un duster de pene, un prosop uscat sau un vid cu o atașare a periei peste lamele blind-urilor ușor. Îndepărtați orice praf a fost colectat pe suprafață. Orice murdărie blocată și murdărie care este lăsată în urmă va trebui să fie curățată de mână.
  • Plasticul alb sau jaluzelele de vinil sunt deosebit de rele pentru a arăta murdăria și decolorarea.
  • Imagine intitulată Blind-uri orizontale curate Pasul 7
    3. Umezi un prosop cu săpun și apă. Combinați o cantitate mică de săpun ușor de mâncare cu apă caldă. Luați un prosop de microfibră sau prosopul grosier și înmuiați-l în soluția de apă cu săpun. Scrierea excesului de apă. Prosopul ar trebui să fie ușor umed pentru a ajuta praful să rămână fără a umezi blind-urile.
  • Evitați utilizarea de curățători abrazivi pe blind-uri, chiar și tipurile de sinteză. Substanțele chimice dure pot mânca prin finisajul lamele.
  • Jaluzele din lemn, în special, nu ar trebui să fie prea umede. Apa în picioare poate să se înmoaie în lemn și să-l provoace de urzeală și să decolorați.
  • Imagine intitulată Blind-uri orizontale curate Pasul 8
    4. Ștergeți blind-urile de la capăt la capăt. Cu o mână, țineți marginea exterioară a plăcii de top. Prindeți prosopul umed al plăcii și trageți mâna de la un capăt la altul, curățând întreaga lungime. Repetați acest proces cu fiecare placă individuală, deplasându-se de sus în jos, la stânga la dreapta. Du-te peste pete deosebit de murdare de câte ori este necesar.
  • Opriți și clătiți prosopul după fiecare puțuri pentru a spăla praful și murdăria care a construit-o pe ea. S-ar putea să fiți surprins de cât de mult murdărie veți ridica curățarea în acest fel!
  • Adăugați ușor lamelele orbite pentru a le împiedica din formă.
  • Metoda 3 din 3:
    Eliminarea și curățarea jaluzelor de țesături
    1. Imagine intitulată Blind-uri orizontale curate Pasul 9
    1. Luați blind-urile de pe setarea lor. Scoateți blind-urile de la setarea lor și scoateți-le în jos. Modalitatea corectă de a face acest lucru va varia în funcție de tipul de blind-uri pe care le aveți. Este necesar să se ia jaluzele de țesături pentru a le curăța, deoarece acestea vor necesita, de obicei, mai mult decât o ștergere simplă pentru a șterge petele.
    • De cele mai multe ori, setările și montajele orb vor fi destul de simple pentru a se afla, dar unele tipuri pot fi mai complicate decât altele. Dacă nu sunteți sigur cum să vă eliminați blind-urile, consultați un profesionist.
    • Blind-urile de țesături ar putea fi nevoie să fie curățate adânc mai frecvent decât soiuri mai ușoare, deoarece suprafețele poroase captează murdăria și petele și nu ștergeți cu ușurință.
  • Imagine intitulată Blind-uri orizontale curate Pasul 10
    2. Închideți sau desfaceți blind-urile. Deschideți blind-urile dintr-o singură bucată și întindeți-le. Dacă aveți imagini venețiene sau "acordeon" - blind-uri pliabile, închideți-le sau extindeți-le, dar păstrați-le să mănânce sau să se răsucească pentru a-și păstra forma. Așezați blind-urile pe o suprafață largă, plană. Îndepărtați praful liber cu un aspirator sau uscat.
  • Utilizați un vid cu un atașament al capului periei pentru a pulveriza blind-urile înainte de a le curăța cu săpun și apă.
  • Imagine intitulată Blind-uri orizontale curate Pasul 11
    3. Ștergeți blind-urile cu apă caldă și cu săpun. Umpleți chiuveta cu apă caldă. Amestecați într-o cantitate mică de detergent ușor de farfurie. Înmuiați un prosop microfibră sau un prosop în apa de săpun și se îndepărtează excesul. Treceți peste petele de pe blind-urile în care murdăria și murdăria s-au acumulat folosind o mișcare ușoară, mișcări de ștergere. Nu aruncați blind-urile, deoarece acest lucru poate dăuna țesăturii.
  • Dacă blind-urile pe care încercați să le curățați sunt culori strălucitoare sau realizate dintr-un material temperamental, efectuați un test de culoare prin tăierea țesăturii cu colțul unui prosop de hârtie umedă pentru a vedea dacă culorile sângerează înainte de a le curăța. Dacă apare sângerări semnificative, este posibil să fie necesar să le tratați profesional.
  • Asigurați-vă că prosopul pe care îl utilizați nu este prea umed când începeți să ștergeți blind-urile. Prea multă umiditate ar putea supraviețui și deteriora țesătura.
  • Imagine intitulată Blind-uri orizontale curate Pasul 12
    4. Răspândiți blind-urile să se usuce. Așezați blind-urile umede pe podea după curățarea acestora. Permiteți-le să stea peste noapte sau atâta timp cât este nevoie pentru ca ei să se usuce complet. Este posibil să puteți accelera procesul de uscare, lăsându-le în lumina directă a soarelui, întorcându-le sub un ventilator de tavan sau păstrarea acestora între două prosoape de baie pentru a ajuta la fabricarea apei rămase.
  • Nu vă înșelați blind-urile umede cu mâna. Acest lucru poate provoca țesătura să se întindă sau să crească.
  • Jaluzelele de țesături pot fi călcate la ridurile drepte înainte de a le reintra. Când călcați blind-urile pliabile, aveți grijă să păstrați chiar și creasta.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Manipulați cu atenție blind-urile din plastic, vinil și metal pentru a le ține de a le manipula.
  • Indiferent ce fel de blind-uri sunt în casa ta, praful ei bine o dată la fiecare două săptămâni. Praful atrage murdăria și provoacă decolorare, așa că întreținerea generală de bază vă va împiedica să trebuiască să-i petreceți în timp ce le-ați curățat mai târziu.
  • Tratați jaluzele din lemn cu o acoperire ușoară a mobilierului polonez pentru a împrumuta finalizarea unui luciu de protecție și a face mai greu ca praf să se stabilească pe ele.
  • Uscați blind-urile ușor cu un prosop de mână după curățarea acestora. Lăsând prea multă apă în urmă, poate provoca pete de apă să formeze sau să deterioreze suprafața plăților.
  • Avertizări

    Jaluzele metalice trebuie să fie uscate complet înainte de a fi atârnate din nou. Jaluzelele umede ar putea duce la rugină și decădere.
  • Nu înmuiați, submergeți de turnarea apei peste jaluzele pentru a le curăța. Acest lucru poate ruina chiar și jaluzele non-tesatura.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Aspirator cu aspirație cu atașament cu perie de praf
    • Microfibră prosop sau prosopul grosier
    • Apa calda
    • Detergentul blând detergent sau săpun cu scop general
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar