Cum se configurează un computer la sistemele de operare multi-boot

Când obțineți un computer care vă place, doriți, de asemenea, să obțineți un sistem de operare care vă place. Dar, uneori, având un sistem de operare care vă place pur și simplu nu este suficient. Vă puteți dori atât de multe sisteme de operare diferite încât să nu puteți alege între ele. Acest tutorial vă va arăta cum să faceți multi-boot între 2 sisteme de operare diferite.

Pași

Partea 1 din 3:
Partiționarea hard disk-ului
  1. Imagine intitulată Configurați un computer la sistemele de operare multiplu Pasul 1
1. Instalați mai întâi un sistem de operare pentru a partiționa unitatea. Alternativ, puteți pune hard diskul într-un alt computer Windows și partiționați-l folosind acest lucru. Deschideți meniul Start și tastați Diskmgmt.MSc. Apoi apăsați ↵ Introduceți.
  • Imagine intitulată Configurați un computer la sistemele de operare multiplu Pasul 2
    2. Așteptați ca o fereastră să apară așa. Presupunând că hard disk-ul dvs. principal este cartografiat C: , faceți clic dreapta și faceți clic pe "Micșorează volumul". Așteptați ca un alt dialog să se deschidă.
  • Imagine intitulată Configurați un computer la sistemele de operare multi-boot Pasul 3
    3. Introduceți suma pentru a micșora hard disk-ul, în megabytes. (De exemplu, dacă ați avut un hard disk Terabyte și ați vrut să faceți o partiție de 500GB mai târziu, veți reduce hard disk-ul cu 514400 MB). Odată ce ați introdus suma pentru a micsia cumpăra apăsați ↵ Introducere.
  • Imagine intitulată Configurați un computer la sistemele de operare multi-boot Pasul 4
    4. Asigurați-vă că vedeți un nou "bloc" asta spune "spatiu nealocat" cu dimensiunea spațiului. Faceți clic dreapta pe acest spațiu și faceți clic pe "Un nou volum simplu". O fereastră ar trebui să pop up care arată așa.
  • Imagine intitulată Configurați un computer la sistemele de operare multi-boot Pasul 5
    5. Clic Următorul.
  • Imagine intitulată Configurați un computer la sistemele de operare multiplu Pasul 6
    6. Dacă doriți să setați o mapare personalizată de unități, puteți să o selectați din lista derulantă - altfel faceți clic pe Următorul.
  • Imagine intitulată Configurați un computer la sistemele de operare multiplu Pasul 7
    7. Alocați partiția un nume dacă doriți. De exemplu, ați putea utiliza previzualizarea tehnică Windows 10. Dacă nu doriți să vă asigurați că caseta de selectare Efectuați un format rapid are o bifă în ea, apoi clicknext.
  • Imagine intitulată Configurați un computer la sistemele de operare multiplu Pasul 8
    8. Clic finalizarea. Repetați o singură dată procesul de partiționare pentru fiecare sistem de operare pe care doriți să-l faceți multi-boot. (Dacă hard disk-ul dvs. are mai puțin capacitatea de 500 GB, este mai bine să instalați maxim 4 OSS și dacă hard disk-ul dvs. este mai mic de 100 GB, este mai bine să evitați acest proces cu totul.)
  • Imagine intitulată Configurați un computer la sistemele de operare multiplu Pasul 9
    9. Închideți autoplay-ul, dacă îl vedeți. Acum că acest lucru ați făcut o fereastră de autoplay care arată așa. Dacă o apropiați doar - nu trebuie să facem nimic altceva la partiție acum.
  • Imagine intitulată Configurați un computer la sistemele de operare multiplă Pasul 10
    10. Înfășurați procesul de partiționare. Am terminat acum cu tot ce trebuie să facem în Windows. Introduceți suportul de încărcare și porniți PC-ul sau dacă ați împărțit unitatea de hard disk cu un alt computer, opriți-l, scoateți hard diskul, opriți computerul țintă și introduceți unitatea hard disk partiționată în computerul țintă.
  • Imagine intitulată Configurați un computer la sistemele de operare multi-boot Pasul 11
    11. Pregătiți-vă pentru a instala OSSS. Dacă instalați prin USB, introduceți-l în mașina țintă și treceți la următorul pas. Dacă instalați printr-un CD / DVD, apoi porniți computerul, introduceți CD-ul / DVD-ul în unitate, apoi țineți apăsat butonul de alimentare timp de 6-8 secunde până când computerul se oprește.
  • Partea 2 din 3:
    Instalarea sistemelor de operare
    1. Imagine intitulată Configurați un computer la sistemele de operare multiplu Pasul 12
    1. Instalați primul sistem de operare. Luați abordarea normală a acestui lucru, dar când vi se prezintă ecranul care vă întreabă unde doriți să îl instalați, selectați numai unul. (Puteți vedea ceva numit "Discul 0 Partiția 1: Sistem rezervat. Ignorați acest lucru și instalați la unul dintre celelalte partiții.)
  • Imagine intitulată Configurați un computer la sistemele de operare multiplu Pasul 13
    2. Instalați al doilea sistem de operare. Când primul dvs. sistem de operare a fost instalat, eliminați prima sursă de instalare, introduceți al doilea, porniți computerul și porniți de pe suportul de încărcare.
  • Când instalați cel de-al doilea sistem de operare, asigurați-vă că instalați într-o altă partiție la cea pe care ați instalat primul sistem de operare pe sau boot-ul multiplu nu va funcționa.
  • Imagine intitulată Configurați un computer la sistemele de operare multiplu Pasul 14
    3. Scoateți suportul de încărcare și închideți computerul în jos. Dacă nu vă eliminați sursa de instalare, computerul poate încerca să pornească din nou.
  • Partea 3 din 3:
    Selectarea sistemului de operare pentru a porni de la
    1. Porniți computerul în sus.
  • Imagine intitulată Configurați un computer la sistemele de operare multiplu Pasul 16
    2. Alegeți sistemul de operare pe care doriți să îl boot. Ambele ar trebui să fie listate acolo.[[Imagine: ecran multi boot.jpg | Center | 399px]
  • Apoi ați configurat corect boot-ul multiplu!
  • sfaturi

    Acest lucru poate fi consumator de timp! Asigurați-vă că aveți ceva de făcut în timpul instalării sistemelor de operare!
  • Mai mult de două sisteme de operare pot fi instalate. Trebuie doar să configurați mai multe partiții și să instalați OSSS în diferite partiții.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar