Cum de a culoarea aerului uscat cu aer

Lovia uscată a aerului este o modalitate excelentă de a sculpta fără a se ocupa de un cuptor sau un cuptor, dar colorarea poate fi puțin mai complicată. În funcție de metoda pe care o alegeți, puteți adăuga modele și culori la argilă înainte sau după ce ați uscat-o. Învățând cum să colorați lut înainte de modelare, trageți cu un marker pe lut uscat sau modele de vopsea pe lut uscat vă va ajuta să vă aduceți creațiile la viață.

Pași

Metoda 1 din 3:
Colorarea înainte de uscare
1. Alegeți tipul potrivit de lut pentru vopsire. Clay-ul alb uscat de aer vă va oferi cele mai bune rezultate. Verificați pentru a vă asigura că argila dvs. nu este colorată. Chiar și argila alb-negru va afecta culoarea finală. Chiar dacă utilizați lut alb, încercați întotdeauna o bucată mică, pentru a determina cum va funcționa culoarea și pentru a obține nuanța pe care o faceți după.
  • Imagine intitulată Culoarea aerului uscat Clay Pasul 2
    2. Alegeți-vă colorantul. Dacă doriți ca lutura dvs. să fie o singură culoare solidă, vopsirea acestuia cu pigment înainte de a se usista va obține rezultatele de care aveți nevoie. Există multe opțiuni pentru lut uscat cu aer pre-colorat, deci nu ezitați să experimentați!
  • Acrilic, tempera sau vopsele poster vă vor da o culoare strălucitoare.
  • Vopselele de ulei vor funcționa, de asemenea, pentru colorarea de bază, dar sunt mai greu de curățat.
  • Dacă doriți o culoare foarte profundă, vie, încercați o calitate acrilică sau ulei de calitate a artiștilor.
  • Colorarea alimentelor sau colorarea înghețată va da rezultate similare ca acrilice și tempera.
  • Dacă doriți o culoare pastelă sau foarte ușoară, încercați Pastel Chalk.
  • De asemenea, puteți cumpăra coloranți de argilă gata, dar vin în culori limitate și pot fi scumpe.
  • 3. Configurați suprafața de lucru. Clay de vopsire poate fi dezordonată. Asigurați-vă că mâinile și suprafața dvs. de lucru sunt protejate de colorare. Funcționează numai pe suprafețe de unică folosință sau lavabilă, ca o foaie de hârtie de ceară pe un contor sau o placă de tăiere din plastic. Purtați mănuși din plastic sau cauciuc, mai ales dacă lucrați cu vopsea de ulei sau colorarea alimentelor. Mănuși de unică folosință sunt cele mai bune.
  • Imagine intitulată Culoare Aer uscat Clay Pasul 3
    4. Frământați argila înainte de a adăuga coloranți. Petreceți ceva timp de frământare și apăsând lut cu mâinile înainte de a adăuga colorantul. Acest lucru îl va ajuta să se înmoaie, astfel încât să poată absorbi culoarea mai repede și uniform. Frământarea înseamnă să vă apăsați în mod repetat degetele în lut.Timpul petrecut de frământare va depinde de temperatura și altitudinea la care vă aflați, dar nu ar trebui să dureze mai mult de 5 minute. Veți ști că se face atunci când culoarea este distribuită uniform prin lut.
  • Imagine intitulată Culoare Air Clay Uscat Pasul 4
    5. Adăugați o mică picătură de colorant la lut și frământați-o. Frământați colorantul în lut până când întreaga piesă este colorată uniform. Acest lucru poate dura până la 5 minute, deci nu vă îngrijorați dacă nu schimbă culorile imediat!
  • Dacă utilizați un colorant solid, cum ar fi Calk Pastel, adăugați un pic de praf la lut.
  • 6. Continuați să adăugați o picătură de colorant până când argila este culoarea dorită. Aveți grijă să adăugați colorant suplimentar - nu ar trebui să adăugați mai mult decât o picătură la un moment dat. Asigurați-vă că frământați bine lut după fiecare picătură!
  • Imagine intitulată Culoare Air Clay uscat Pasul 7
    7. Sculpt și uscat ca de obicei. După ce ați primit culoarea dorită, puteți continua să lucrați cu lut. Clayle vopsită se usucă adesea mai repede decât lut nedeterminat, așa că ar putea fi nevoie să lucrați puțin mai repede decât de obicei.
  • Metoda 2 din 3:
    Desen pe lut uscat
    1. Sculpt și uscați argila ca de obicei. Asigurați-vă că argila dvs. este complet uscată și solidă înainte de a începe să desenați pe ea. Lecția umedă va provoca un marker pentru a mânca, distrugându-ți piesa. Clay alb este cea mai bună pentru a vă asigura că desenul dvs. apare, dar puteți utiliza orice culoare dorită.
  • 2. Ia niște marcatori. Marcatorii de vopsele acrilice sunt cele mai bune pentru a fi desenate pe lut, dar puteți folosi și markeri regulați pentru copii, markeri permanenți sau markeri de acuarelă. Evitați utilizarea markerilor de petrol - pot dura foarte mult timp să se usuce și să se îmbrace cu ușurință.
  • 3. Planificați-vă designul. Este important să dați seama ce doriți să desenați înainte de a începe! Nu veți putea să vă ștergeți desenele și să începeți cu lut. Petreceți câteva minute practicând desenul pe hârtie până când îl puteți face perfect de mai multe ori la rând.
  • Imagine cu titlu Culoare Air Clay uscat Pasul 9
    4. Spălați și uscați complet mâinile. Lucrul cu mâinile umede va mângâia și va transfera cerneala markerului, mai ales dacă lucrați cu marcatori de acuarelă. Asigurați-vă că mâinile sunt curate și uscate bine înainte de a începe.
  • Imagine intitulată Culoare Aer uscat Clay Pasul 12
    5. Desenați designul pe lut. Țineți piesa de lut într-o mână și trageți-vă designul foarte atent cu mâna dvs. dominantă. Trageți cu o singură culoare la un moment dat pentru a preveni transferurile și trageți mai întâi culori mai ușoare. De exemplu, dacă aveți un design negru și galben planificat, trageți mai întâi galbenul, lăsați-l să se usuce, apoi trageți designul negru.
  • 6. Lăsați designul să se usuce bine. Când ați terminat desenați o parte sau folosind o singură culoare, puneți piesa în jos și așteptați până când marcatorul este complet uscat înainte de ao atinge din nou. Verificați pachetul marker pentru perioade estimate de uscare dacă nu sunteți sigur cât timp să așteptați. Continuați până când piesa este terminată.
  • Imagine intitulată Culoare Aer uscat Clay Pasul 13
    7. Sigilați în design pentru a preveni murdărirea sau decolorarea. Verificați ambalajul de lut pentru un material de etanșare recomandat. Majoritatea agenților de etanșare sunt pulverizați, dar puteți utiliza, de asemenea, un material de etanșare picată sau chiar lustruire de unghii.
  • Pentru etanșările cumpărate de magazin, urmați instrucțiunile de pachet pentru cele mai bune rezultate.
  • Dacă utilizați poloneză de unghii, aplicați-o într-o zonă bine ventilată. Vopsiți încet și cu atenție, asigurându-vă că fiecare parte este uscată înainte de ao transforma.
  • Metoda 3 din 3:
    Pictura lut uscat
    1. Sculpt și uscați argila ca de obicei. Pictura pe lutură umedă sau sculptarea lut vopsită nu va funcționa - modelele dvs. vor alerga sau vor froma. Va trebui să așteptați până când piesa dvs. este complet finalizată și uscată în întregime pentru a începe pictura. Clay alb va afișa vopseaua cel mai bine.
  • Imagine intitulată Culoare Air Clay Uscat Pasul 15
    2. Alegeți vopsele acrilice sau tempera pentru a vă culoarea lut. Aceste tipuri de vopsele sunt cele mai bune pentru a picta argila uscată a aerului, dar puteți utiliza, de asemenea, vopsea poster sau chiar poloneză de unghii dacă doriți. Asigurați-vă că deschideți recipientul și uitați-vă la vopseaua reală mai întâi pentru a vă asigura că este umbra pe care o doriți.
  • Acuarele și vopselele de ulei pot funcționa prea, dar sunt mult mai greu de manevrat și nu vor avea același efect ca acrilic.
  • Imagine cu titlu Culoare Air Clay uscat Pasul 16
    3. Alegeți pensule dreapta pentru designul dvs. Folosind pericul de uzură, vă poate ruina designul! Dacă planificați un design complicat, utilizați o pensulă foarte fină, astfel încât să puteți obține detaliile corecte. Pe de altă parte, dacă pictați o suprafață mare de culoare solidă, utilizați o perie mare pentru a vă asigura un strat uniform.
  • Asigurați-vă că pensule este în stare bună. O pensiune veche sau deteriorată poate vărsa periile care mirosi designul!
  • Imagine intitulată Culoare Air Clay uscat Pasul 18
    4. Practicați-vă designul pe hârtie. Dacă pictați un design pe lut, în loc să aplicați doar o culoare solidă, practicați-o de câteva ori pe hârtie sau resturi de lut pentru a fi sigur că o primiți drept. Acest lucru este deosebit de important dacă este un design complicat sau dacă nu sunteți obișnuit să pictați - nu veți primi oa doua șansă!
  • Imagine intitulată Culoare Aer uscat Clay Pasul 19
    5. Vopsiți-vă designul pe piesa de lut. În timp ce țineți piesa într-o mână, vopsea designul cu celălalt. O puteți odihni, de asemenea, pe o zonă de lucru curată și protejată dacă preferați să nu o țineți. Amintiți-vă să aplicați o singură culoare la un moment dat și să puneți mai întâi culorile luminoase, dacă este posibil. De exemplu, dacă pictați o albină, faceți mai întâi galben, apoi negru.
  • Asigurați-vă că mâinile dvs. sunt curate înainte și în timpul procesului de pictură!
  • Imagine cu titlu Culoare Aer uscat Clay Pasul 20
    6. Spălați peria și așteptați ca vopseaua să se usuce între fiecare culoare. Dacă periculosul dvs. de paint este umed, ați putea risca să transferați sau chiar să vă comprimați! Când aveți îndoieli, este mai bine să așteptați mai mult, pentru a preveni orice greșeli. De asemenea, trebuie să așteptați ca vopseaua să se usuce înainte de a începe o parte nouă.
  • Imagine intitulată Culoarea aerului uscat Clay Pasul 21
    7. Adăugați un strat de etanșare la creația dvs. Verificați eticheta din pachetul de lut pentru a vă asigura că materialul de etanșare pe care îl utilizați este potrivit pentru lut. Puteți utiliza agentul de etanșare sau etanșantul de vopsea. Citiți cu atenție instrucțiunile pentru a vă asigura cele mai bune rezultate.
  • Clear unghiul de unghii este un material de etanșare universal bun, dar poate fi dificil să se aplice la o piesă mai mare. Dacă utilizați acest lucru, aplicați-l într-o zonă bine ventilată și asigurați-vă că așteptați până când se usucă pentru a începe o altă parte.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Testați întotdeauna metoda de colorare pe o bucată de lut de lut.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Clay uscat cu aer
    • Coloranți cum ar fi vopseaua, pastelurile de cretă sau colorarea alimentelor (pentru colorarea integrală)
    • Marcatori de vopsea
    • Vopsea acrilică sau tempera
    • Pensulă
    • O suprafață de lucru curată, inclusiv protecție pentru ea
    • Etanșant
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar