Cum să colorați părul negru în mod natural

Vopsirea părului negru vă poate oferi aspectul nou pe care l-ați sperat. Din păcate, substanțele chimice utilizate în produsele tradiționale de colorare a părului pot deteriora părul. Din fericire, există mai multe opțiuni naturale de a alege de la. Puteți să vă vopsiți părul negru folosind henna și praful indigo sau utilizați cafea organică. Cu toate acestea, fiți conștienți de faptul că utilizarea cafelei poate să nu vopsească părul roșu sau blond complet negru. Aceste produse naturale nu numai că vă pot întuneca părul, dar pot, de asemenea, să-l întărească, să adauge strălucirea și să stimuleze creșterea părului.

Pași

Metoda 1 din 2:
Folosind Henna și Indigo
  1. Imaginea intitulată Părul de colorant negru în mod natural Pasul 1
1. Se toarnă praful Henna într-un castron și se amestecă cu preparate ceai de musetel. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să se prelească 1 cană (240 ml) de ceai de mușețel. Ceaiul este folosit pentru a elibera colorantul în henna. În timp ce este încă fierbinte, se toarnă încet într-un castron de pulbere de henna pure de 100% și se amestecă cu o furculiță sau se amestecă până când primești o consistență de iaurt chinky. Cantitatea de henna pe care o folosiți depinde de lungimea și grosimea părului. Se recomandă utilizarea 3.5 uncii (99 g) pentru fiecare 6 inci (15 cm) de păr.
  • Utilizați numai pulberi pure de henna și indigo pure 100% în loc de vopsea de păr henna cumpărată. Acestea pot conține substanțe chimice dăunătoare și nu sunt complet naturale.
  • Imagine intitulată de păr negru negru în mod natural Pasul 2
    2. Acoperiți amestecul de henna cu folie de plastic și lăsați-l să stea timp de 8-10 ore. Amestecul dvs. de henna trebuie să stea pentru o perioadă lungă de timp pentru a îngroșa și a elibera vopseaua. Odată ce ați terminat să amestecați ceaiul și henna, acoperiți castronul cu folie de plastic și lăsați-l într-un loc cald timp de cel puțin 8 ore.Lăsați-o printr-o fereastră însorită sau sub o lampă, deoarece temperatura caldă va permite colorantului să se elibereze mai repede.
  • Veți ști că este gata atunci când vedeți un ulei roșiatic așezat pe suprafața amestecului.
  • Imagine intitulată Părul de colorant negru în mod natural Pasul 3
    3. Se amestecă praful indigo și apa într-un castron separat. Pregătiți-vă praful indigo într-un castron separat din amestecul de henna și ceai. Adăugați apă și amestecați-l cu o furculiță până când consistența este groasă și cremoasă. Pulberea mai indigonală pe care o utilizați, cu atât culoarea mai închisă se va întoarce. Când amestecați în cele din urmă Henna și Indigo împreună, veți dori ca Indigo să facă 75% din amestec pentru ca părul să fie complet negru.
  • De exemplu, dacă ați folosit 3.5 uncii (99 g) de henna, utilizați cel puțin 7.5 uncii (210 g) de pulbere indigo. Dacă faceți mai puțin, culoarea părului va deveni maro închis sau roșu.
  • Imagine intitulată Părul de colorant negru în mod natural Pasul 4
    4. Amestecați amestecurile indigo și henna împreună. Acum, adăugați amestecul de henna în castron cu indigo. Se amestecă împreună cu o furculiță până se amestecă complet. Păstrați agitarea până când cele două culori devin una. Dacă există rămășițe ale amestecurilor de pe părțile interioare ale castronului, le îndepărtați cu furculița și amestecați-le în partea de jos. Acest lucru se va asigura că totul este complet combinat.
  • Este foarte important ca cele două amestecuri să fie complet amestecate. Dacă nu, puteți ajunge la vopsirea diferitelor părți ale părului diferite culori.
  • Imagine intitulată Dye Hair negru În mod natural Pasul 5
    5. Îndepărtați-vă părul și vă protejați pielea de la colorant. Henna lucrează cel mai bine atunci când sunt aplicate părului umed. Asigurați-vă că este umedă, nu umedă, prin umezirea părului și îndepărtarea excesului de apă cu un prosop. Când ați terminat, adăugați un strat subțire de jeleu de petrol pe urechile dvs. și în jurul părului dvs. pentru a preveni amestecul de henna să-ți coloreze pielea.
  • Utilizați un prosop microfibră sau tricou pentru a vă usca părul pentru a preveni spargerea.
  • Imagine intitulată Dye Hair negru În mod natural Pasul 6
    6. Separați părul în secțiuni.Începeți prin a face o parte verticală în mijlocul spatelui capului pentru a vă separa părul în două secțiuni. Apoi, împărțiți fiecare dintre aceste secțiuni la jumătate orizontal. Utilizați clipuri de păr pentru a păstra părul separat.
  • Imagine intitulată Colorarea părului Negru în mod natural Pasul 7
    7. Puneți o pereche de mănuși și aplicați amestecul de henna cu degetele. Aplicați cantități generoase ale amestecului de henna în fiecare secțiune a părului dvs. la un moment dat. Începeți cu secțiunile din față și lucrați spre spate. Asigurați-vă că henna este pe deplin masată în fiecare fir de păr, precum și scalpul tău.
  • Asigurați-vă că purtați mănuși atunci când aplicați amestecul deoarece henna va pata pielea. Acoperiți hainele cu un prosop și folosiți pungi de plastic pentru a acoperi podeaua de baie și pentru a evita colorarea hainelor și a suprafețelor casei.
  • Imagine intitulată Colorarea părului negru În mod natural Pasul 8
    8. Acoperiți părul cu folie de plastic și lăsați henna să stea timp de 2 ore. Odată ce părul dvs. este complet saturat cu amestecul de henna, împingeți-l și împachetați-l cu folie de plastic. Înfășurarea din plastic va ține în umiditate în timp ce culoarea vă pătrunde în foliculii de păr. Părul tău ar trebui să fie umed și suficient de rigid pentru ao plia pe capul tău. În timp ce este în această poziție, obțineți suficientă înveliș de plastic pentru a vă acoperi părul. Lăsați-o să stea așa de cel puțin 2 ore în timp ce colorantul vă pătrunde în firele de păr.
  • Cel mai bine este să utilizați folie de plastic, spre deosebire de un capac de duș, deoarece va face o treabă mai bună de a menține umiditatea și de a ține părul în sus fără a lăsa să cadă.
  • Imagine intitulată Dye Hair negru natural Pasul 9
    9. Clătiți amestecul de henna și spălați-vă părul cu șampon și balsam. După ce a lăsat henna să stea pe părul tău, este timpul să-l clătiți. Puteți utiliza apă caldă sau rece - asigurați-vă că tot amestecul de henna este clătit. Odată ce ați terminat clătirea, spălați-vă părul așa cum ați fi în mod normal cu șampon și balsam.
  • Utilizați balsamul cu un parfum frumos pe care îl bucurați. Indigo este cunoscut că are un miros neplăcut.
  • Imagine intitulată Părul de colorant negru în mod natural Pasul 10
    10. Repetați tratamentul părului Henna la fiecare 4-6 săptămâni. Deși vopsea de păr Henna durează de mult timp, culoarea nu este permanentă. Henna și Indigo vor începe să se estompeze după doar câteva săptămâni. Repetați acest proces la fiecare 4-6 săptămâni pentru a vă menține culoarea părului negru.
  • Asigurați-vă că așteptați cel puțin 2 săptămâni între aplicații. Poate fi foarte uscat la părul dvs. și poate provoca ruperea dacă este aplicată prea frecvent.
  • Metoda 2 din 2:
    Vopsirea părului negru cu cafea
    1. Imagine intitulată Dye Hair negru natural Pasul 11
    1. Spălați-vă și uscați-vă părul. Acest tip de vopsire ar trebui să se facă pe păr curat și uscat, deci va trebui să vă spălați părul înainte de a pune amestecul de cafea în ea. Alegeți un șampon care este cel mai bun pentru tipul de păr și spălați bine. Când ați terminat, clătiți șamponul cu apă și uscați-l complet.
  • Imagine intitulată de păr negru negru în mod natural Pasul 12
    2. Brew 2 cupe (470 ml) de cafea de friptură întunecată și lăsați-o să se răcească. Pentru a obține părul cât mai întunecat posibil, cumpărați cafea care este o friptură întunecată, cum ar fi espresso. Puteți prepara cafeaua, cu toate acestea, fie cu o mașină de cafea, fie pe aragaz. Lăsați cafeaua să se răcească până când nu mai vedeți aburul care iese din ceașcă.
  • Alegeți întotdeauna cafeaua organică. Cafeaua non-organică poate conține câteva substanțe chimice adăugate.
  • Face ca berea cât mai puternică posibil prin adăugarea de terenuri suplimentare de cafea la brew-ul dvs. de 2 cani (470 ml). Acest lucru vă va asigura că culoarea părului dvs. iese cât mai negru posibil.
  • Imagine intitulată Colorarea părului Negru în mod natural Pasul 13
    3. Se amestecă cafeaua finită cu balsam și cafenea. Odată ce cafeaua sa răcit complet, adăugați în 2 cani (470 ml) din balsamul preferat. Este mai bine dacă balsamul este foarte hidratat și gros, deoarece va face aplicația mai ușoară. Apoi, adăugați 4 linguri de cafea (~ 20 g) de teren de cafea. Se amestecă toate ingredientele împreună cu o lingură până când cafeaua măcinată se dizolvă și amestecul este neted și negru.
  • Dacă aveți păr deosebit de gros, dublați ingredientele în cazul în care aveți nevoie de extra.
  • Imagine intitulată Hair negru negru în mod natural Pasul 14
    4. Aplicați amestecul de cafea în părul dvs. și lăsați-l timp de o oră. Separați părul în 4 secțiuni uniforme. Utilizați un aplicator perie pentru a aplica amestecul de cafea la fiecare secțiune, asigurându-vă că saturați complet fiecare fir. Utilizați un pieptene de dinte largi pentru a afla amestecul de-a lungul părului și lăsați-l în mai mult de o oră. Utilizați un PIN Bobby sau o bandă de păr pentru a fixa părul în sus și păstrați-l din față.
  • Nu lăsați amestecul în părul dvs. mai mult de o oră, va începe să se usuce și să se întărească. Acest lucru va face mai dificil să se clătească.
  • Acest amestec de cafea poate pata îmbrăcămintea și mobilierul, deci aveți grijă să nu lăsați să se scurgă lângă aceste materiale. Înfășurați un prosop negru pe care nu vă deranjează să vă bucurați în jurul umerilor, astfel încât să nu vă distrugeți hainele.
  • Puneți un capac de duș din plastic după aplicarea amestecului în părul dvs., deci totul rămâne pus.
  • Imagine intitulată Părul de colorant negru în mod natural Pasul 15
    5. Clătiți amestecul de cafea cu apă. După o oră, este timpul să clătiți amestecul din părul dvs. Stați în duș și clătiți-vă părul până când apa rulează clar. Puteți lăsa părul părului să se usuce sau să se usuce. Încercați să nu uscați cu un prosop, deoarece ați putea freca o parte din culoarea întunecată. Părul tău va fi mai întunecat și mai strălucitor când ai terminat.
  • Nu adăugați șampon la clătirea dvs. Acesta va elimina toată culoarea pe care tocmai ați aplicat-o.
  • Imagine intitulată Hair negru negru în mod natural Pasul 16
    6. Repetați această aplicație de cafea de două ori pe lună pentru a vă menține părul negru. Din păcate, vopsirea părului cu cafea nu este permanentă. Va trebui să aplicați acest amestec de cafea pe părul dvs. de două ori pe lună pentru a păstra culoarea neagră. Dacă nu continuați să aplicați amestecul de cafea, părul dvs. se va întoarce treptat la culoarea originală între spălări.
  • Dacă acoperiți părul gri, aplicați cafeaua de două ori la rând în primele două ori pentru a vă asigura că părul negru durează.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Folosind Henna și Indigo

    • 100% pulbere de henna pure
    • 100% pudră de indigo pură
    • Ceai de musetel
    • Înghețarea legăturii
    • 2 boluri mari
    • Furculiță sau amestecați
    • Mănuși de cauciuc sau vinil
    • Șampon și balsam

    Vopsirea părului negru cu cafea

    • Cafeaua de prăjire întunecată (organică)
    • Zaț de cafea
    • Balsam
    • Şampon
    • Pieptene de dinți largi
    • Booby pin sau bandă de păr

    sfaturi

    Avertizări

    Utilizați întotdeauna mănuși când manipulați amestecul Henna și Indigo. Ei vă vor pata pielea.
  • Nu folosiți vopsea permanentă a părului după vopsirea părului cu Henna. Ingredientele din unele henna pot interacționa prost cu amoniacul găsit în vopsea de păr, provocând daune. Așteptați cel puțin 2 luni să vă colorați părul după aplicarea Henna sau utilizați vopsea semi-permanentă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar