Cum să ai grijă de pisoi de la naștere

Probabil că așteaptă cu nerăbdare ziua când pisica ta dă naștere unei gunoi de pisoi. Cu toate acestea, entuziasmul poate purta rapid odată ce vă dați seama că sunteți responsabil pentru mai mulți pisici vulnerabile și o nouă mamă. Dacă nu aveți nicio idee unde să începeți, să începeți prin a cultiva nou-născuții și învățați cum să le îngrijiți în timp ce cresc.

Pași

Partea 1 din 2:
Îngrijirea pisicilor nou-născuți
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru pisoi de la naștere Pasul 1
1. Urmăriți problemele în timpul muncii. Urmăriți pisica mamei (regina) în timpul muncii, dar dați-i spațiul. Instinctul ei va lovi cu piciorul și nu va mai avea nevoie să faceți parte din muncă și livrare. În schimb, va trebui să urmăriți și să vă asigurați că nimic nu merge prost medical. Iată lucrurile de căutat:
  • Pisoiul nu este eliberat de sacul de naștere: Pisicile apar de obicei în sacul de naștere individual pe care mama îl linge apoi. Dacă nu o curăță sau nu respinge pisoiul, este posibil să fie nevoie să luați un prosop moale și să vă freci ușor sacul. Dacă aveți îndoieli, dați-i mamei puțin timp să tindă la pisoi înainte de a face acest lucru sau poate respinge pisoiul.
  • Mama împinge greu pentru mai mult de 20 de minute: Acesta este un semn pe care îl are dificultăți în naștere. Au o privire rapidă pentru a vedea dacă un pisoi este pe jumătate. Dacă da, țineți pisoiul cu un prosop moale, curat și trageți ușor înapoi și în jos. Dacă pisoiul nu iese ușor, sunați la veterinar. De asemenea, dacă nu vedeți nimic, sunați la veterinarul.
  • Pisoiul nu are nevoie de o oră: majoritatea pisicilor se aducau într-o oră sau două de nașteri. Dacă acest lucru nu se întâmplă, puneți ușor pisoiul de către tatuajele mamei care ajută pisicul să obțină mirosul de lapte. Dacă, după o jumătate de oră, pisoiul încă nu se alătură, deschideți ușor gura pisoiului și lăsați-l pe un mamelon pentru a alăpta. Dacă după aceea pisoiul nu se hrănește, atunci este posibil să aveți nevoie ridicarea mâinilor pisicuta.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisoi de la nașterea Pasul 2
    2. Face ca pisica mamei să fie confortabilă după muncă. Deoarece pisica maternă va fi în primul rând îngrijirea pisicilor în primele patru săptămâni ale vieții lor, asigurați-vă că are tot ce are nevoie. Mama va alege cel mai probabil un loc de cuibărit unde o poți face confortabil. Puneți o cutie cu un așternut curat și uscat în cameră și păstrați temperatura aproximativ aceeași temperatură pe care o veți simți confortabil în purtarea blugilor și a unui tricou. De asemenea, trebuie să vă asigurați că mama și pisicile au un timp privat de la un flux constant de vizitatori, care ar putea să o facă să se simtă amenințată.
  • Temperatura camerei este importantă. Prea fierbinte și mama va deveni încurcată, dar prea rece și pisoia riscă hipotermia. Pisicile nou-născuților nu pot regla temperaturile corpului și depind de mama să rămână cald.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisoi de la nașterea Pasul 3
    3. Dă-i alimente nutritive ale mamei pisici. Mama își va dubla aportul de alimente după muncă, oferind o mulțime de alimente de înaltă calitate și continuați să o completeze cu vitamine și minerale. Mâncarea Kitten este ideală, deoarece are un conținut mai mare de calorii decât alimentele obișnuite și a adăugat vitamine și minerale. Evitați să-i dați laptelui să bea, deoarece ar putea să-i dea diareea. Așezați alimente și apă aproape de locul de cuibărit, astfel încât nu va trebui să-și părăsească pisoii. Ar trebui să puneți, de asemenea, o cutie de gunoi în vederea cuibului, astfel încât să se pot elibera și să rămână aproape de pisoi.
  • Kittens sunt născuți surzi și orbi. Sensul lor cel mai dezvoltat este mirosul pe care îl folosesc pentru a găsi laptele mamei lor.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisoi de la nașterea Pasul 4
    4. Stabiliți alimentele de pisici. În timp ce există multe modalități de a cânta un pisoi (schimbându-le de la laptele matern la alimente solide), cea mai ușoară cale este să lași pisoii să urmeze plumbul mamei. Ei vor face, în general, acest lucru de la vârsta de patru săptămâni. Vă puteți ajuta prin stabilirea alimentelor de pisici pentru mamă. Pisicile pot apărea doar curioase la început, dar în timp ce ard mai multă energie, vor începe să mănânce mâncarea. Pisicile pot fi mai ușor să înceapă să mănânce alimente moi, cum ar fi mâncarea de pisoi conservată.
  • Mama va încuraja înțărcare prin tăierea sesiunilor de îngrijire medicală. Acest lucru va motiva pisicile să înceapă să mănânce alimente solide.
  • Imagine intitulată Îngrijirea pisicilor de la nașterea Pasul 5
    5. Puneți o cutie de gunoi. Pe măsură ce îmbătrânesc, pisoiul vor începe să se miște, să exploreze, să se joace și să se rătăcească de la cuib. Acum este un moment bun pentru a stabili o tavă mare de gunoi de joasă. Afișați pisicile în care este de a preveni accidentele viitoare de toaletă. Poate ajuta la ca mama să se potrivească în tavă (sau să se stabilească o parte din poopul ei în tavă). Acest lucru va semnala pisicilor că tava este locul de toaletă.
  • Nu folosiți niciodată gunoi de pisică. Dacă pisoiul investighează așternutul și înghite unele, gunoiul se poate agita în intestin, provocând blocaj.
  • Partea 2 din 2:
    Păstrarea pisicilor sănătoși și sociali
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru pisoi de la nașterea Pasul 6
    1. Creați un mediu sigur. Păstrați pisicile în siguranță prin eliminarea pericolelor cum ar fi sticle de apă adâncă, șiruri, panglici sau jucării mici. A face acest lucru poate păstra pisica dvs. de la înec sau sufocare. De asemenea, ar trebui să aveți grijă în cazul în care ați pus băuturi calde în cazul în care pisoii curioși bateți în ele și să vă scalificați. Plăcile cu alimente umane ar trebui, de asemenea, îndepărtate de la pisici, deoarece ar putea mânca alimente care irită stomacurile.
    • Supraveghează orice alte animale de companie (în special câini) în jurul pisicilor și sigilați locurile unde pisoii ar putea să se târască înăuntru și să devină blocați.
    • De asemenea, aveți grijă când intrați într-o cameră în care trăiesc pisoii. Pisicile iubesc să dasnească într-un mod imprevizibil și este ușor să treacă pe un pisoi sau să cadă peste unul.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisoi de la nașterea Pasul 7
    2. Luați în considerare când pentru a ieși din pisoi. Dacă ați decis să nu păstrați pisicile, puteți începe să găsiți case noi pentru ei de îndată ce au opt săptămâni. În timp ce unii sugerează că ar trebui să așteptați până la 12 săptămâni, pisoiul nu se socializează atât de mult de acest punct, ceea ce-i face mai greu să se adapteze la noile lor case. Acesta este motivul pentru care este mai bine să începeți să căutați case între opt și 12 săptămâni.
  • Acest interval de timp permite pisicilor să petreacă mult timp cu mama lor și le permite să-și accepte noile case.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisoi de la nașterea Pasul 8
    3. Verificați pisicile și mama pentru purici. Uită-te îndeaproape la pielea și blana pentru spoturi negre mici. Puteți, de asemenea, să periați blana și să agitați peria pe un prosop alb, umed. S-ar putea să vedeți pete roșii (sânge uscate) și murdărie de purici (excremente de purici). Dacă pisoii sau mama au purici, cereți medicului veterinar să recomande un produs de purici conceput pentru a fi utilizat în pisoi. Aveți grijă să tratați mama, așteptați ca medicamentul să se usuce și să o întoarcă la pisoi.
  • Dacă veterinarul dvs. găsește pisoii au vierme rotunde din laptele matern, pisoii ar putea fi nevoie să fie tratați cu un medicament lichid (Fenbendazol) care este dat de seringă. Puteți da acest lucru pisicilor care au cel puțin trei săptămâni. Repetați tratamentul la fiecare două până la trei săptămâni.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisoi de la nașterea Pasul 9
    4. Vaccinați pisicile. Puteți obține pisoiurile vaccinate după ce au cel puțin nouă săptămâni. Consultați medicul veterinar pentru a determina care vaccinări au nevoie de pisoi. VET-ul dvs. va recomanda probabil vaccinarea împotriva dezmembrării feline, pe care pisica dvs. va fi probabil expusă. Pe de altă parte, VET nu poate recomanda vaccinarea împotriva leucemiei feline dacă pisicile dvs. vor rămâne în interior. Acest lucru se datorează faptului că leucemia felină este răspândită prin contact strâns cu alte pisici.
  • Chiar dacă pisoiul va fi o pisică interioară, vaccinarea este încă recomandabilă, deși medicul veterinar vă poate sfătui cu privire la care sunt esențiale componente și care sunt opționale.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisoi de la nașterea Pasul 10
    5. Socializarea pisicilor. Când pisoii sunt de trei sau patru săptămâni sau nu mai îngrijesc în mod constant, invitați prieteni să se ocupe și să se joace cu pisoi. Asigurați-vă că aceasta este o introducere controlată, astfel încât pisoiul nu sunt copleșiți sau înspăimântați (care ar putea fi traumatizați). Rețineți că este important să vă expuneți pisicile într-o varietate de oameni, sunete, mirosuri și medii înainte de a transforma 12 săptămâni. În acest moment, devine mai greu pentru ei să accepte noi situații și experiențe.
  • Dacă socializați pisicile la o vârstă fragedă, vor accepta, caracteristicile încrezătoare, bine ajustate și ieșite, vor păstra în timp ce cresc în pisici adulte.
  • sfaturi

    Ochii și urechile pisicilor încep să se deschidă la 10 până la 14 zile și încep să încerce să se ridice în jur de trei săptămâni. În acest moment, încep să se miște și pot părăsi cuibul.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar