Cum de a scăpa de o pisică

În timp ce pisicile pot fi groomii meticuloși, există momente când au nevoie de o baie. Uneori intră în ceva foarte lipicios sau murdar. Alteori, au o afecțiune medicală care necesită scăldat regulat cu șampon medical. În ciuda acestui fapt, majoritatea pisicilor vor reacționa negativ pentru a obține o baie, care poate fi stresantă atât pentru pisică, cât și pentru proprietar. Din fericire, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a face timpul de baie mai puțin stresant pentru ambele părți, iar ThiseWill vă arată cum.

Pași

Partea 1 din 5:
Obtinerea pisicii tale gata pentru o baie
  1. Imagine intitulată baie o pisică Pasul 1
1
Îndepărtați ghearele pisicii. Pisica ta poate deveni emoționată sau speriată atunci când este acoperită de apă, astfel încât să scadă daunele pe care le pot provoca, să-și aranjeze cuiele înainte de a le oferi o baie. Încercați să faceți acest lucru câteva ore sau chiar o zi sau două înainte de baie, astfel încât acestea să aibă timp să se calmeze. Aveți grijă să tăiați la un punct care nu va provoca durere sau sângerare.
  • Oferindu-i pisicilor tale ca o recompensă pentru că unghiile lor tăiate vor face întotdeauna să se simtă mai bine și mai calme.
  • Imagine intitulată baie o pisică Pasul 2
    2
    Periați pisica. Nu treceți peste acest pas. Periajul pisicii va ajuta la îndepărtarea oricăror noduri și încurcări în blană, ceea ce va fi mult mai dificil și dureros de îndepărtat odată ce pisica ta este umedă. Dacă pisicile tale îi place să devină periat, atunci poți folosi peria pentru a face pisica să se simtă mai mult acasă în cada.
  • Uneori vă puteți spăla pisica ca o modalitate de a le distrage suficient pentru a permite unghiilor să fie tăiate. Aceasta este o modalitate excelentă de a ucide două păsări cu o singură piatră, dar veți avea nevoie de o altă persoană care să vă ajute.
  • Imagine intitulată baie o pisică 3
    3. Obțineți șamponul de pisică dreapta. Puteți obține șamponul Kitty de la VET sau magazinul local de animale de companie. Verificați instrucțiunile pentru a vedea dacă este potrivit pentru pisica dvs. și dilua cu apă, dacă este necesar. Folosirea șamponului uman regulat nu poate să vă uscați numai pielea pisicii dvs., dar poate fi toxică pentru pisica dvs. Nu utilizați șamponul de câine într-o pinch, nici. Ești mai bine folosind apă mai degrabă decât un produs care vă poate dăuna pisicii.
  • Poate doriți un prosop pentru masarea șamponului pe corpul pisicii dvs., dar mâinile dvs. pot fi mai bune pentru acest lucru.
  • Imagine intitulată baie o pisică Pasul 4
    4. Faceți ca pisica să vrea să se scalde. Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este Anvelopați-vă Kitty, astfel încât acestea sunt la cele mai moale înainte de a intra în apă. Acest lucru îi va face mai puțin probabil să Bite, zgârietură, sau pentru a încerca să scape. Alegeți un moment în care pisicile dvs. este la calma lor - adesea după ce au fost hrăniți. Dacă încă acționează Hyper, joaca-te cu ei cât de mult poți până când sunt uzate. Iată câteva alte modalități de a vă ajusta Kitty la baie înainte de a le începe să le îmbăiați:
  • Puneți niște jucării de pisici în cada goală. Puneți pisica în ea și jucați câteva minute. Apoi opriți și adăugați o mică apă înainte de a juca din nou. Făcând acest lucru, veți obține pisica cu cadă și apă. Timpul de baie va fi în curând asociat cu ceva plăcut și ne-amenințat.
  • De asemenea, ați putea avea o jucărie specială doar pentru timpul de baie, cum ar fi un șoarece pe un șir sau ceva care plutește. Doar permiteți pisicii dvs. să se joace cu această jucărie în cadă și îl va inspira să aștepte la scăldat, în loc să se teamă de ea.
  • Partea 2 din 5:
    Pregătirea băii
    1. Imagine intitulată baie o pisică Pasul 5
    1. Închideți ușa băii. Acest lucru vă va păstra pisica să scape și, dacă aveți mai mult de o pisică, îi veți ține pe ceilalți. O pisică Yowling poate sperie pisica de baie, făcându-l probabil să zgâriească sau să se panică. Păstrarea ușii închise va împiedica, de asemenea, pisica voastră să fugă și să rupă lucrurile din frică.
    • Dacă pisica ta nu a mai fost niciodată în baie, s-ar putea să vrei să-l folosești în zonă. De asemenea, dacă baia are o toaletă, păstrați scaunul de toaletă în jos în orice moment. Pisica ta poate sări în toaletă într-o panică completă!
    • De asemenea, dacă aveți o cutie de gunoi în aceeași cameră pe care o îmbogățiți pisica, scoateți-o. Dacă pisica voastră scapă de baie, poate face o beelină în cutia de gunoi și poate face o mizerie uriașă.
  • Imagine intitulată baie Pasul 6
    2. Face ca cada să fie sigură. Așezați un covor din cauciuc sau un prosop în cada, astfel încât pisicile dvs. să nu alunece și are o bază mai confortabilă. Va trebui să plasați niște prosoape pe podea, deoarece se va uda. De asemenea, aveți cel puțin două prosoape în mână pentru uscarea pisicilor când vine timpul.
  • De asemenea, puteți plasa un rack mic de răcire sau un suport pentru cuptor în cadă pentru a da pisicii ceva de ținut. Acest lucru reduce șansa de a fi zgâriat și face ca pisica să se simtă mai sigură.
  • Imagine intitulată baie o pisică Pasul 7
    3. Configurați cadă. Umpleți cada cu câțiva centimetri calzi, nu fierbinți, apă înainte de a vă aduce pisica în baie, deoarece unele pisici pot fi nemulțate de apă curentă. Umpleți două cești mari sau, în mod ideal, vase de udare plante, care vă permit să direcționați fluxul de apă în timp ce clătiți pisica. Acest lucru este ca să nu aveți nevoie să rulați mai multă apă în timpul băii, ceea ce ar putea să vă sperie pisica.
  • Nu utilizați capul de duș deasupra capului sau robinetul pentru a vă scălda kitty. Acest lucru va face ca apa să se toarne prea tare și poate să-ți copleșească pisica. Baia ar trebui să fie cât mai blândă și liniștitoare posibilă și nu ar trebui să se simtă ca un atac de apă.
  • Nu veți avea timp să ieșiți pentru orice, în timp ce pisica dvs. este în baie, deci va trebui să aveți totul gata. Fi pregătit și calm.
  • Imagine intitulată baie o pisică Pasul 8
    4. Purtați îmbrăcăminte de protecție. Acest lucru vă va păstra în siguranță de la eventualele zgârieturi, minore sau majore. Un jumper, pulover, o cămașă cu mâneci orlong ar trebui să fie purtate astfel încât pisica ta să nu aibă piele goală să se zgârie. Puteți purta mănuși cu mâneci cu mâneci lungi, dar acestea sunt voluminoase și pot ajunge în cale. Fii atent și blând când îți freci capul și burta, deoarece acestea sunt zone sensibile.
  • Este, de asemenea, o idee bună să purtați îmbrăcăminte care nu este nouă și că nu vă deranjează să vă umezi.
  • Partea 3 din 5:
    Să vă îmbogățiți pisica
    1. Imagine intitulată baie Pasul 9
    1
    Mențineți controlul pisicii dvs. Vorbește cu pisica dvs. într-o voce liniștită, liniștită în timpul spălării.Uneori pisicile vor încerca să iasă din cadă. Dacă preferă să aibă doar două din picioarele lor în apă, se confruntă cu spatele spre partea din spate a cada și lăsați-i să stea pe două picioare. Faceți tot posibilul pentru a le ține liniștit.
    • Utilizarea unei hamuri bine montate este recomandată pentru a ține în siguranță pisica în cadă. O ham vă permite să le țineți în cadă, ținând hamul în loc de gâtul sau gulerul lor, care ar putea răni pisica.
    • Este mai ușor să vă scăldați pisica dacă există doi oameni implicați, mai ales dacă pisica dvs. este destul de puternică și poate lovi cu piciorul și își scroadă calea de ieșire din mâini. O persoană poate să se oprească de scruff și celălalt bate pisica.Ar trebui să planificați să fiți cât mai repede posibil fără a vă grăbi. Asigurați-vă că pisica dvs. poate respira confortabil în timp ce este restrânsă.
  • Imagine intitulată baie o pisică Pasul 10
    2. Evitați să vă luptați cu pisica. În nici un moment nu se recomandă lupta cu pisica ta. O pisică de 10 kilograme speriată poate face o mulțime de daune unui om (sau doi). Este posibil să trebuiască să începeți cu doar picioarele și picioarele umede și apoi opriți. Încercați mai multă zi și lucrați până la o baie completă.
  • Dacă sunteți nervos sau încântați de proces, pisicile dvs. vor ști și va răspunde și a fi nervos.
  • Imagine intitulată baie o pisică Pasul 11
    3. Înmuiați pisicile de la gât în ​​jos. Utilizați un pic de șampon și apă pentru a spăla gâtul pisicii, corpul, picioarele, burta și coada. Începeți la gât și lucrați spre coada lor, în direcția creșterii blănurilor lor. Spălați pisica într-o mișcare de masaj, așa că se simt liniștiți, nu speriați. Acționați ca și cum faceți doar mângâierea și îngrijirea pisicii dvs. și că această excursie la cadă nu este nimic specială.
  • Imagine intitulată baie o pisică Pasul 12
    4. Păstrați șamponul din ochii pisicilor, nasului, gurii și urechilor. Pentru a minimiza riscul de a crea o infecție a urechii, puneți o minge de bumbac - un mic wad de material moale folosit pentru a opri o rană sau o deschidere - în fiecare ureche. Nu uitați să le scoateți la capătul băii. Bumbacul poate reduce, de asemenea, zgomotul și poate face munca mai ușoară.
  • Dacă vă dați pisica o baie de purici, umeziți mai întâi zona din jurul gâtului. Pleasele vor încerca să scape în zonele uscate ale pisicii, ceea ce poate însemna un exod de masă de purici la cap și față în timp ce vă îmbăiați. Un gât umed le va păstra de pe cap și în contact cu samponul de apă și de purici.
  • Imagine intitulată baie o pisică Pasul 13
    5. Clătiți șamponul de la Kitty. Clătiți-vă Kitty folosind apă în cadă. Apoi, scurgeți cada și clătiți încă două ori cu apă din găleată sau apă caldă din robinet. Este esențial să eliminați toate săpunul de la strat. Păstrați clătirea până când apa este complet clară și nu prezintă nici un semn de bule sau săpun.
  • Diluarea șamponului înainte de a începe va ajuta la prevenirea utilizării prea multor săpunuri sau detergenți care vor avea nevoie de clătire suplimentară mai târziu.
  • Dacă pisica ta are o haină lungă, groasă, acest proces va dura și mai mult.
  • Imagine intitulată baie o pisică Pasul 14
    6. Spălați fața pisicului cu apă și un prosop. Nu este nevoie să riscați să vă supărați și să vă răniți pisica prin a obține șampon sau săpun în ochii lor. Luați o cârpă umedă și o rulați ușor de-a lungul fața lui Kitty, spălând blana departe de ochi și nas, până când fața, capul și urechile sunt frumoase și curate.
  • S-ar putea să doriți să luați în considerare lăsarea acestuia pentru un alt moment și să-l apelați după ce ați făcut baie făcută fără succes.
  • Nu forța vreodată fața pisicii tale sub apă. Acest lucru este garantat să le facă panică.
  • Imagine intitulată baie o pisică Pasul 15
    7. Urmăriți pisica dvs. pentru semne de panică și primejdie. Aceste sunete includ: șuierătoare, mârâie, respirație greu, strănut, plâns și plâns. Acordați atenție pisicii dvs. pe tot parcursul băii. Dacă pisica ta este prea înspăimântată de tot ce faci, opriți.Nu există niciun motiv pentru a continua dacă unul sau ambii dintre voi va fi rănit sau pisica este extraordinar de stresat.
  • Fi ușor pe pisica ta pentru prima sa baie. Nu faceți nimic care îi va supăra foarte mult și îl va face să se teamă de următoarea baie. Este mai bine să luați lucrurile încet, astfel încât să puteți încerca din nou data viitoare.
  • Imagine intitulată baie o pisică Pasul 16
    8. Utilizați o cârpă umedă, dacă pisica dvs. cu adevărat protestează că este scăldată. Îndepărtează murdăria exterioară și curăță bine. Puteți găsi cârpe tratate la magazinele de animale de companie care nu au nevoie de apă pentru a îngriji pisica. Ei chiar au un miros plăcut.
  • În loc de un prosop, puteți folosi, de asemenea, un pulverizator pentru a vă curăța pisica, mai degrabă decât să o dungeți într-o baie.
  • Partea 4 din 5:
    Uscarea pisicii tale
    1. Imagine intitulată baie o pisică Pasul 17
    1. Șterge apa de pe pisica ta. Luați un prosop și apăsați ușor cât mai multă apă când puteți de la blană. Apoi, înfășurați pisica în prosop și frecați ușor. Când prosopul devine prea umed pentru a fi eficient, treceți la un alt prosop uscat. Nu opriți până când numai prosopul (prosopurile) nu sunt umede.
    • Când ștergeți apa din pisicuta, faceți-o într-o mișcare blândă, ca și cum vă masați. De asemenea, luați în considerare încălzirea prosoapelor în uscător, cât mai multe pisici găsesc acest reconfortant.
    • Din nou, lucrați cu pisica voastră. Dacă nu vă vor permite să vă uscați cu prosoapele, respectați acest lucru și opriți.
  • Imagine intitulată baie o pisică Pasul 18
    2. Finalizați uscarea pisicii. Pisicile cu părul scurt se pot termina uscarea în baie, atâta timp cât sunt departe de schițe. Ei vor aprecia o sursă de căldură (încălzitor spațiu sau aerisire caldă) și un prosop uscat pentru a sta pe. Cu pisici cu părul lung, va trebui să utilizați un pieptene și mai multe prosoape. Hair-urile lungi matricea mai ușor atunci când este umed, astfel încât ați putea dori să piepați haina până când este complet uscată.
  • Dacă pisica dvs. nu este speriată de un uscător de păr, puteți utiliza un uscător stabilit pe cald, nu fierbinte, pentru a termina uscarea pisicii dvs. de la distanță. Evitați utilizarea unui uscător de suflare fierbinte pe orice pisică, deoarece le poate arde și provoca mai multe traume.
  • De asemenea, puteți să vă spălați ușor blana Kitty pentru a scăpa de orice noduri sau încurcări. Acest lucru poate fi deosebit de util pentru o pisică cu părul lung.
  • Imagine intitulată baie Pasul 19
    3. Recompensați-vă pisica. Aceasta este o necesitate. Dacă doriți ca pisica dvs. să vrea vreodată să facă o baie din nou, trebuie să le acordați o asociere pozitivă cu procesul. Dați mâncarea lor umedă preferată, catnip sau alte tratamente. Poți chiar să-i dai un tratament și mai indulgent pe care îl salvezi pentru ocazii excepțional de rare. Dacă se asociază scăldat cu primirea delicioase tratamente, pisica dvs. va fi înclinată pentru un alt du-te în cadă în cel mai scurt timp.
  • De asemenea, ar trebui să vă lăudați pisicile prin mângâierea lor, spunându-le ce o pisică bună sunt și dând o mulțime de atenție atunci când baia sa terminat. Acestea sunt susceptibile de a se simți vulnerabile și speriate dacă nu sunt iubite, astfel încât afecțiunea dvs. va face o mare diferență.
  • Partea 5 din 5:
    Folosind metode alternative de scăldat pisica
    1. Imagine intitulată baie o pisică Pasul 20
    1. Scăldați pisica folosind găleți mici de apă. Faceți stații separate de scăldat folosind două găleți. Umpleți găurile pe jumătate pline cu apă caldă. Îndepărtați pisica într-o găleată și, folosind un prosop, asigurați-vă că pisica este în întregime umedă. Apoi, masați o cantitate mică de șampon de pisică pe tot parcursul blană. Puneți pisica în cealaltă găleată pentru a clăti până când sapunul a dispărut.
    • Este posibil să aveți nevoie de oa doua găleată cu apă curată pentru a vă asigura că tot săpunul a dispărut de la haina pisicilor.
    • Această tehnică se poate face în afara dacă vremea este caldă și însorită. Două persoane vor fi necesare, deoarece pisica dvs. va încerca cel mai probabil să scape. Această tehnică nu este recomandată pentru pisicile de interior numai care nu sunt obișnuite să fie în afara.
  • Imagine intitulată baie o pisică Pasul 21
    2. Împingeți pisica în duș. Asigurați-vă că pisica are o tracțiune bună, cum ar fi un prosop mic sau un covor de cauciuc în cadă și că dușul are o ușă de închidere, nu o perdea, pentru a preveni scăparea pisicii. Asigurați-vă că aveți un furtun lung pentru a vă umezi complet pisica, apoi înfășurați-l, la furtunul la clătire și apoi continuați cu uscarea. Utilizați un curent blând de apă și păstrați presiunea scăzută.
  • Rețineți că unele pisici par să iubească să fie în duș și nu pot să deranjeze această abordare, dar multe pisici găsesc sunetul de înfricoșător de apă înfricoșătoare. Această tehnică poate duce la cineva rănit, inclusiv pisica.
  • Puteți cumpăra un adaptor de furtun pentru chiuveta dvs. de baie și o furtun suficient de lungă pentru a ajunge la ușa dușului și înapoi la podeaua de duș. Sau obțineți un duș de pulverizare manuală și un adaptor y pentru a vă conecta la capul dvs. regulat de duș.
  • Imagine intitulată baie o pisică Pasul 22
    3. Scăldați pisicile mici într-o chiuvetă sau o cadă mică. Unele pisici se simt mai sigure într-un spațiu închis și pot fi, de asemenea, mai ușor de controlat. Dacă aveți o pisică mică sau speriată, încercați să-l îmbăiați în chiuvetă sau într-o cadă mai mică în cadă. Pur și simplu plasați un recipient de plastic mare în partea de jos a cadă. Mai puteți umple tubul mic sau puteți chiuveta cu câțiva centimetri de apă, șampon Kitty și continuați ca de obicei. Asigurați-vă că chiuveta pe care o utilizați nu are o eliminare a gunoiului, deoarece, chiar dacă este oprită, labele pot aluneca cu ușurință prin scurgere și pot fi răniți de lamele, dedesubt.
  • Acest lucru poate funcționa cu un pisicent mai mare care îi place și spații mici.
  • Puneți un prosop de terrycloth în partea de jos a căzii, astfel încât pisica voastră să se simtă în siguranță prin scufundarea ghearelor în ceva care rămâne constant. De asemenea, puteți aplica lumină la presiunea medie la spatele pisicii dvs. și utilizați un ton calmant pentru a ușura anxietatea.
  • Imagine intitulată baie o pisică Pasul 23
    4. Dă-ți pisica o baie uscată. Dacă pisica dvs. este foarte grasă, luați în considerare utilizarea amidonului de porumb în loc de apă să-l scăldă. Praf pisica ta cu amidon de porumb și ușor de îngrijire pisica pentru a freca cu degetul de porumb în blană. Lăsați-l pe marcă de porumb să stea timp de aproximativ douăzeci de minute și apoi să-l spălați.
  • Această tehnică este mult mai puțin traumatică decât utilizarea apei, dar nu ar trebui să fie folosită pentru a spăla ceva otrăvitor pe care pisica ta a intrat pe blană.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Cu cât începeți mai devreme să vă îmbogățiți pisica, cu atât va fi mai ușor. De-a lungul timpului, pisica va deveni familiarizată cu rutina și va lupta înapoi mai puțin.
  • Când aveți mai mult timp, executați o baie caldă foarte superficială (doar un centimetru adânc pentru a începe cu). PET pisica și dați-i un tratament dacă este orientată spre alimente. Continuați la această profunzime până când pisica nu se panică și încearcă să scape. Repetați zilnic sau la fiecare câteva zile, până când pisica o tratează ca parte a unei rutine, crescând treptat adâncimea apei până când pisica dvs. acceptă în picioare în 4-5 inci (10.2-12.7 cm) de apă. Ca un pas final, ai altcineva să liniștească pisica în timp ce folosiți mâna pentru a face cu ușurință valuri în apă. Acest lucru poate dura o săptămână sau luni, în funcție de pisică, dar merită perseverența de a ști că vă puteți scălda în siguranță pentru animalele de companie atunci când este necesar.
  • Cumpărați un pitcher din plastic pentru a fi utilizat în timpul timpului de baie. Deține mai multă apă și este un salvator în timpul clătirii!
  • Când vă aduceți să vă amintiți să-i mângâie în orice moment.
  • Când îmbăiați pisica amintiți-vă să folosiți apă caldă, va fi mai liniștită și să se simtă mai frumoasă pentru pisică.
  • Dacă toate celelalte nu reușesc, ia-ți pisica într-un groomer de animale de companie profesionist sau un spital veterinar pentru îngrijire. Ei au experiență și echipament pentru a menține calmul pisicii și a fost restrâns în siguranță. Unele pisici pot necesita sedare dacă medicul veterinar simte că medicamentele sunt sigure și adecvate.
  • Scăldat pisica din chiuvetă este mult mai puțin înfricoșătoare pentru pisică. Puteți utiliza Squirter-ul pentru a scăpa animalul cu apă caldă cu apă caldă. Țineți cu blândețe cu pielea pisicii.Pisicile ciudate când sunt plasate în jos într-o cadă, plus pisica este mai ușor de controlat.
  • Un ecran de fereastră poate fi, de asemenea, pus pe vârful chiuvetei și pisica plasată în partea de sus a ecranului.
  • Avertizări

    Dacă nu știți cum să țineți în mod corespunzător o pisică de către scruff, nu o faceți. Pisica ta poate sufoca.
  • Nu vă scăldați animalul de companie mai mult de o dată la două săptămâni. Scăderea excesivă poate elimina uleiurile de protecție din blană, făcând să apară plictisitoare și reducând eficiența naturală a blănurilor împotriva elementelor.
  • Pisicile foarte tinere, foarte vechi sau foarte subțiri nu își reglează bine propriile temperaturi.Asigurați-vă că uscați complet pisica și păstrați-le cald pentru a evita hipotermia (temperatura scăzută a corpului).
  • Asigurați-vă că temperatura exterioară a aerului este de peste 70 ° F (21 ° C) și la umiditate scăzută. Păstrați o pisică în interior și caldă timp de 12 ore după o baie dacă vremea nu va coopera.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Șampon, sigur pentru o pisică
    • Conditioner (opțional)
    • Două sau mai multe prosoape de baie
    • Perie / pieptene
    • O baie
    • Apă caldă (nu călduță, dar aproape fierbinte!)
    • O cămașă cu mâneci lungi, jachetă sau mănuși lungi
    • Două sau mai multe persoane
    • Tratamente
    • O jucărie (opțional)
    • O baie cu ușa închisă
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar