Cum să aveți grijă de pisoii orfani mai puțin de trei săptămâni de vârstă

Îngrijirea pisicilor nou-născuți care au fost orfani pot fi foarte recompensați, dar foarte provocatoare. Oamenii sunt înlocuitori săraci pentru o pisică mamă, iar îngrijirea și hrănirea de pisoi foarte tineri este o slujbă cu normă întreagă. Din păcate, uneori o pisică mamei nu este rău și incapabilă să asigure sau altfel ea respinge pisicile, caz în care trebuie să fie crescuți manual. Înainte de a încerca să creați pisoii orfani din spate, adresați-vă adăposturilor și veterinarilor locale pentru a încerca să localizeze o înlocuire a pisicii mamei care alăptează. Unii vor accepta, hrăni și bate pisoii orfani, și acesta este cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a vă asigura că supraviețuiesc. Dacă nu, creați un mediu de cultivare și învățați cum să vă alimentați și să vă îngrijiți în mod corespunzător pisicile cu vârste mai puțin de trei săptămâni.

Pași

Partea 1 din 3:
Crearea unui mediu de cultivare
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru pisoii orfani mai puțin de trei săptămâni de vârstă Pasul 1
1. Aflați cum să vă ocupați de pisoi. Aveți întotdeauna grijă să vă spălați mâinile înainte și după ce ați manipulat pisicile. Acestea pot purta boli sau pot fi susceptibile la germeni și bacterii pe care le-ați luat. Când luați pisoiul, ridicați-le cu atenție. Verificați întotdeauna că se simt cald, văzând dacă plăcuțele picioarelor se simt reci. Sunt șanse, vor începe să plângă dacă sunt reci.
  • Dacă aveți alte animale de companie, asigurați-vă că le păstrați separat de pisoii orfani timp de cel puțin 2 săptămâni. Nu lăsați-i să împărtășească cutii de gunoi, mâncare sau boluri de apă, deoarece acestea ar putea răspândi boala.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisoii orfani mai puțin de trei săptămâni de vârstă Pasul 2
    2. Păstrați-le cald. Pisicile neonatale (cu vârsta sub 2 săptămâni) nu își pot regla temperatura corpului și, de obicei, păstrați cald prin strângerea până la mamă. Deoarece nu pot face acest lucru, obțineți o placă de încălzire destinată puiilor sau pisicilor. Așezați pisoii de pe tamponul de încălzire, asigurându-vă că evitați contactul direct cu tamponul dacă nu există nici o acoperire cu fleece pe ea. Dacă nu există nici o acoperire, înfășurați un prosop în jurul lui.
  • Pisicile nu trebuie să fie direct expuse la tamponul de încălzire, deoarece pot obține arsuri localizate sau supraîncălziți.
  • De asemenea, puteți utiliza o sticlă de apă caldă înfășurată într-un prosop, dar verificați-o frecvent pentru a vă asigura că este încă caldă (aproximativ 100 de grade).
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisoii orfani mai puțin de trei săptămâni de vârstă Pasul 3
    3. Faceți un spot de lenjerie de pat. Plasați o cutie sau un purtător de pisici într-o parte liniștită, izolată din casa dvs. Camera pe care ați pus-o ar trebui să fie caldă și fără schiță, departe de orice alte animale de companie. Setați un prosop în casetă pentru a face un loc confortabil pentru pisoii să se odihnească. De asemenea, ar trebui să acoperiți caseta sau purtătorul cu un prosop pentru ao menține cald.
  • Asigurați-vă că nu acoperiți găurile de aer în cutie sau purtătorul de pisici pentru a preveni sufocarea.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisoii orfani mai puțin de trei săptămâni de vârstă Pasul 4
    4. Păstrați pisoiul împreună. Nu aveți nevoie de cutii separate sau de purtători pentru fiecare pisoi. Plasați-le pe toți în același loc de loturi moi. Acest lucru va ajuta, de asemenea, la menținerea lor caldă și mângâiată. Asigurați-vă că există suficient spațiu pentru pisoi pentru a vă deplasa.
  • De exemplu, pisoii ar trebui să poată trece la marginile unui tampon de încălzire dacă încep să se suprapună.
  • Partea 2 din 3:
    Hrănirea pisicilor
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru pisoii orfani mai puțin de trei săptămâni de vârstă Pasul 5
    1. Cumpăra înlocuitor de lapte de pisică pudră. Cumpărați înlocuitor de lapte de pisică praf, cum ar fi CIMICAT, de la Clinica Vet, Major Pet Pet, sau Internet. Acesta este echivalentul de pisici al formulei de sugari, cu același lapte de compoziție de la mama pisicilor. Nu alimentați laptele de vacă De la zahăr sau lactoză, va deranja probabil stomacurile pisicilor.
    • Dacă nu aveți înlocuirea laptelui, iar pisoii sunt foame, oferiți niște apă fiartă care a fost răcită. Utilizați un picurător sau o seringă, până când puteți ajunge la clinica VET sau la magazinul de animale de companie. Apa păstrează pisicile hidratate și nu va provoca stomacuri supărate.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisoii orfani mai puțin de trei săptămâni de vârstă Pasul 6
    2. Pregătiți-vă să alimentați pisicile. Sterilizați flaconul și mamelonul în apă clocotită, apoi lăsați-i să se răcească complet pe un prosop curat. Amestecați formula de înlocuire a laptelui folosind un pic de mușcătură pentru a scoate din bucăți. Ar trebui să încălziți laptele până la 95 - 100 de grade înainte de ao hrăni cu pisoi. Ca o verificare finală, picurăți câteva picături pe partea inferioară a încheieturii mâinii pentru a vă asigura că nu este prea fierbinte.
  • Asigurați-vă întotdeauna că pisicile în sine sunt calde înainte de a le hrăni. Nu hrăniți niciodată un pisoi a cărui temperatură este mai mică de 95 de grade. Acest lucru ar putea provoca pneumonie de aspirație ceea ce face dificilă respirația și poate fi chiar fatală.
  • Imagine intitulată Îngrijirea pisicilor orfani mai puțin de trei săptămâni de vârstă Pasul 7
    3. Poziționați corect pisicile și sticlele pentru hrănire. Nu țineți niciodată un pisoi și nu-l hrăniți ca un copil uman. În schimb, păstrați picioarele pisicilor în jos și capul drept, ca și cum ar fi îngrijirea de la mama ei. Țineți-o de gâtul ei și puneți mamelul în lateral, apoi centrul gurii ei. Pisoiul o va ajusta până când este confortabil pentru ea.Lăsați pisica să controleze aspirația din sticlă. Nu mișcați sau forțați laptele în gură.
  • Nu uitați să înghiți pisicile după hrănire. Burp pisoi ca tine ar fi un copil uman. Puneți un pisoi pe piept, la poală sau umăr și frecați ușor și bateți-o înapoi cu 2 degete până când ea ar burpsi.
  • Dacă un pisoi are probleme de blocare, țineți fața pisoiului și nu lăsați-o să-și miște capul. Încearcă să o hrănești din nou și să-i scutură doar câteva picături de lapte. Probabil că se aprinde.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisoii orfani mai puțin de trei săptămâni de vârstă Pasul 8
    4. Hrăniți frecvent pisicile. Veți putea spune că un pisoi este foame dacă ea plânge și va bate în jur ca și cum va vâna un mamelon. Pisicile se vor hrăni la fiecare 2 - 3 ore în jurul ceasului în primele 2 săptămâni de viață. Cel mai bine este să utilizați o sticlă de hrănire a pisicilor care are o teatru de pisici special conceput (realizat de catac). Urmați liniile directoare privind pachetul de înlocuitor de lapte pentru a determina cât de mult să se hrănească în fiecare masă. Un pisoi complet adleep în timp ce alăptează și are o burtă rotunjită.
  • În caz de urgență, utilizați un eyedropper sau o mică seringă pentru a picura laptele în gura pisoiului.
  • După 2 săptămâni, furajele pot fi întinse până la fiecare 3 până la 4 ore, cu un decalaj de 6 ore peste noapte.
  • Partea 3 din 3:
    Îngrijirea pisicilor
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru pisoii orfani mai puțin de trei săptămâni de vârstă Pasul 9
    1. Ajutați pisicile să elimine fecalele și urina. În mod normal, mama linge genitalele pisicilor după fiecare feed care îi determină să treacă fecale și urină. Înainte și după fiecare feed, va trebui să ștergeți fundul pisoiului cu un tampon de bumbac înmuiat în apă caldă. Acest lucru stimulează pisoiul pentru a merge la toaletă, pe care nu o poate face fără stimulare până când nu este de câteva săptămâni. Plasați pisoiul pe o pătură curată și rotiți pisoiul de pe partea sa. Utilizați tamponul de bumbac umezit pentru a freca organele genitale într-o singură direcție, nu înainte și înapoi, ceea ce ar putea provoca frecare. Veți observa că pisoiul începe să urineze sau să defecate. Păstrați frecarea până când pisoiul se oprește sau nu poate elimina complet complet.
    • Urina pisicilor nu trebuie să miroasă și ar trebui să fie galben pal în culori. Fecale ar trebui să fie maro gălbui. Dacă observați fecale albe sau verzi sau urină întunecată, care miroase puternic, pisoii pot fi deshidratați sau au nevoie de asistență medicală.
  • Imagine intitulată Îngrijirea pisicilor orfani mai puțin de trei săptămâni de vârstă Pasul 10
    2. Curățați pisicile. Odată ce ați hrănit și ați ajutat pisicile să elimine, va trebui să le curățați. Ia o cârpă umedă caldă și curgeți blănurile pisicilor folosind curse scurte. Asigurați-vă că prosopul uscați pisicile până când ele sunt complet uscate și le plasează înapoi în așternutul lor cald moale.
  • Dacă observați fecalele uscate sunt blocate pe blana pisoiului, scufundați ușor fundul pisoiului într-un castron de apă caldă. Apoi puteți șterge cu atenție fecalele slăbite cu o cârpă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisoii orfani mai puțin de trei săptămâni de vârstă Pasul 11
    3. Verificarea greutății pisicilor. Pisicile ar trebui să câștige în mod constant în greutate pe parcursul primelor luni. Asigurați-vă că cântărește fiecare pisoi în același timp în fiecare zi și înregistrați-le greutățile. Pisicii își dublează, de obicei, greutatea cu o săptămână după naștere. Ei ar trebui să câștige aproximativ o jumătate de uncie în fiecare zi după prima săptămână. Dacă un pisoi nu mai câștigă greutate sau pierde în greutate, există ceva greșit și este posibil să fie nevoie să vadă un veterinar.
  • De exemplu, pisoii se nasc de obicei cântăriți în jurul valorii de 3.0 - 3.7 uncii (90 - 110 grame). În jur de 2 săptămâni, un pisoi ar trebui să cântărească în jur de 7 uncii. Cu vârsta de 3 săptămâni, pisoiul ar trebui să cântărească aproximativ 10 uncii.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru pisoi orfani mai puțin de trei săptămâni de vârstă Pasul 12
    4. Știți când să luați pisoiul la veterinar. Este o idee bună să luați pisicile la medic veterinar cât mai curând posibil pentru a lăsa verificarea VET pentru deshidratare, viermi, paraziți și evaluarea sănătății lor generale. Unii birouri veterinari pot oferi chiar și o vizită gratuită dacă le spui că te îngrijești de pisoi salvați. De asemenea, trebuie să știți când să luați pisoi tineri la VET pentru tratamentul medical. Luați pisoi la veterinar dacă observați:
  • O temperatură ridicată sau joasă (peste 103 sau sub 99 de grade)
  • Lipsa apetitului (dacă un pisoi nu a mâncat deloc într-o zi, primește asistență medicală de urgență)
  • Vărsături (dacă este constantă, obțineți asistență medicală de urgență)
  • Pierdere în greutate
  • Tuse, strănut, descărcarea din ochi sau nas
  • Diareea (dacă este constantă, obțineți asistență medicală de urgență)
  • Lipsa de energie
  • Sângerări de orice fel (Asistență medicală de urgență)
  • Dificultate de respirație (obțineți asistență medicală de urgență)
  • Orice traumă, ca și cum ar fi lovit de o mașină, a scăzut, a scăzut, a pășit, inconștient (obține asistență medicală de urgență)
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Lăsați-o să se ascundă și să nu-l forțeze să facă nimic. Se va deschide în cele din urmă. Obțineți o cutie mare și puneți un pat de pisică înăuntru, astfel încât pisoiul are un loc în care se simte în siguranță.
  • Utilizați o periuță de dinți pentru a ajuta la emularea rugozității limbii unei pisici a mamei în timp ce pisoiul este terminat să mănânce. Puneți un ceas de ceas "Tick Tock" în "cuib" cu pisoi, deoarece îi calmează.
  • Adăposturile de animale sunt adesea locuri bune pentru a merge la sfaturi și de îngrijire Ieftin de Vet și vă pot ajuta să găsiți case pentru pisici atunci când sunt suficient de vechi. Unii chiar au dedicat voluntari care cresc pisoii până când pot fi adoptați.
  • Dacă există doar un pisoi, un animal mic umplute la înghițire va menține cald și îi va aminti de mama și colegii săi.
  • Cel mai bun loc pentru un pisoi nou-născut este cu mama sa. Pisicile sălbatice ar trebui lăsate la mamele lor până la vârsta de 4 săptămâni, dacă este posibil. Observați gunoiul pentru a fi sigur că este orfan sau abandonat înainte de a încerca să-i ridice singur. Uneori mama se ascunde nu departe. Pisicile abandonate vor fi murdare și plângând continuu de la frig și foame.
  • Multe orașe au programe bune pentru a sparge și neutru.
  • Dacă descoperiți o gunoi de pisoi orfani din nou-născuți și nu pot oferi îngrijirea de care au nevoie sau nu știu pe unii oameni care vă vor ajuta, apoi să le duceți la societatea locală umană sau la adăpostul local de animale cât mai curând posibil. Societatea umană sau adăpostul local de animale vor ști cum să aibă grijă de pisoii orfani din Statele Unite dacă nu aveți resursele.
  • Avertizări

    Chiar și cu cele mai bune îngrijiri, pisicile foarte tinere pot muri fără grija mamei lor.
  • Nu hrăniți pisicilor lapte de vacă, lapte evaporat, lapte condensat, pachete de lapte, iaurt sau lapte matern uman. Singurul lucru pe care un pisoi îl poate mânca este laptele de la o pisică mamă (indiferent dacă este de la mama proprie sau o pisică de mame foster), înlocuitor de lapte de pisici, hrană pentru pisici, alimente de pisică (nu pentru o perioadă lungă de timp) sau într-un Laptele de capră de urgență (nu pentru o perioadă lungă de timp). Dacă nu aveți niciunul dintre cele de mai sus, cea mai bună opțiune este să le dați doar apă până când aveți una dintre cele de mai sus.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar