Cum să se împrietenească o pisică sălbatică sau pisoi

Multe orașe sunt pline de pisici rătăcite și se estimează că există peste 30 de milioane de pisici rătăcite, abandonate și ferate în SUA. Multe municipalități nu sunt în măsură sau nu doresc să ia orice acțiune, dincolo de captarea câtorva pisici pentru a le eutaniza, din cauza lipsei de timp, a banilor și a interesului. Deoarece nu există prea mult ajutor pentru pisicile rătăcite și riscul de deces din răniri, boli și nutriție săracă, vă puteți simți obligat să ajute o pisică sălbatică sau o pisică. Acest proces poate dura ceva timp, deci trebuie să fii răbdător, dar poate fi foarte împlinit să se împrietenească și să ajuți o pisică în nevoie.

Pași

Metoda 1 din 2:
Luând o pisică sălbatică pentru tine
  1. Imagine intitulată se împrieteră cu o pisică sălbatică sau o pisică Pasul 1
1. Diferențiază între o pisică stricată și o pisică ferată. O pisică rătăcită este pisica fosta a cuiva care nu mai are o casă - o pisică ferată sa născut în sălbăticie și este o pisică care este atentă de oameni și, în general, nu este adoptată din cauza faptului că nu este adaptat oamenilor.
  • S-ar putea să aveți succes la împrietenit la o pisică rătăcită - o pisică ferată, probabil, deși poate deveni aclimatizată la prezența dvs.
  • Indiferent dacă aveți o pisică rătăcită sau ferată în jurul casei, capturarea (sau capturarea) pisicii și aducerea acestuia la medicul veterinar pentru vaccinări și să fiți spartă sau sterilistă, este o datorie civică excelentă. Pisicile sălbatice care sunt "fixe" pot fi eliberate în cazul în care le-ați găsit. Veți avea satisfacția de a ști că nu vor putea să reproducă și să contribuie la populația de pisică ferată.
  • Imagine intitulată se împrieteră cu o pisică sălbatică sau un pas de pisici 2
    2. Luați măsuri de siguranță. Pisicile sălbatice pot fi imprevizibile, astfel încât va trebui să exersați unele măsuri de siguranță pe măsură ce încercați să îl împriețiți. Bitele de pisici devin, de obicei, infectate, unele foarte serios, deci va trebui sa purtati maneci lungi si pantaloni atunci cand incerca sa se intorce ca pisica.
  • O altă preocupare este rabia într-o pisică de stare de vaccinare necunoscută. Utilizați prudență și bun simț. Dacă pisica începe să se hiss sau să se mârâie, se pare rău (nasul curgător sau ochii, scabs, strănută / tuse, respira puternic) sau acționează bizar, nu încercați să-l împrietenești. Apelați controlul animalelor și retrageți-vă la casa dvs.
  • Imagine intitulată se împrieteră cu o pisică sălbatică sau un pas de pisici 3
    3. Începeți să vă împrietenești pisica. Dacă pisica apare sănătoasă și nu acționează defensiv și înseamnă față de dvs., puteți încerca să-l împrietenești. Găsiți un loc în care pisica rămâne de obicei, și așteptați în apropiere până când pisica își atinge locul.
  • Stai jos sau stai jos, daca poti sau cel putin crouch. Pisica vă va găsi mult mai puțin intimidantă în acest fel. Stați acolo pentru o vreme. Învățați pisica pe care o veți face rău.
  • Aceasta ar trebui să fie o distanță echitabilă, la 10 picioare sau cam asa ceva, astfel încât să nu intimidați pisica.
  • Imagine intitulată se împrieteră cu o pisică sălbatică sau un pas de pisici 4
    4. Oferi alimente de pisică. Încercați să părăsiți niște alimente cu pisici mirositoare (umed) sau chiar o cutie de ton pentru a atrage pisica în timp ce îl aștepți să sosească. Vrei să faci pisica să te asocieze cu ceva bun, și anume un prânz gratuit.
  • Trebuie doar să renunțați la alimentele mirositoare în prima zi. După aceasta, lăsați un pic uscat Kibble pentru a păstra pisica care se întoarce mai mult.
  • Pisicile nu sunt ca fiind motivate de hrană ca câini. Dacă oferirea de alimente nu funcționează, încercați să le acordați atenție. Jucării sau lucrurile mici, în mișcare le vor încuraja să vă abordeze.
  • Imaginea intitulată se împrieteră cu o pisică sălbatică sau o pisică Pasul 5
    5. Continuați să puneți mici biți de ton mai aproape și mai aproape de dvs. În fiecare zi pisica vine să mănânce, mutați locul dvs. un alt picior mai aproape. Dacă țineți mâncarea pisică în mână pentru o vreme, mirosul tău va fi și pe el. Acest lucru nu va descuraja pisica să o mănânce, dar poate provoca pisica să vă asocieze cu alimente, ceea ce este bun în general. Scoate-ți mâna pentru a lăsa pisica să-l smulgă.
  • Dacă pisica începe să se hissing, învârtindu-și coada înainte și înapoi sau urechile sale se întorc, etc., Ești prea aproape. Trageți-vă mâna înapoi ușor și încet.
  • Imagine intitulată se împrieteră cu o pisică sălbatică sau o pisică Pasul 6
    6. Arată pisica o afecțiune. În cele din urmă, pisica ar trebui să se apropie de tine, apoi să-ți scoți mâna să-ți smulgă mâna mâna. Continuați să hrăniți pisica și așezați în apropiere în liniște și, în cele din urmă, ar trebui să-și câștigați încrederea la punctul în care va veni la dvs. pentru mâncare și paturi blânde. Nu vă așteptați ca acest lucru să se întâmple imediat. Nu vă așteptați ca acestea să mănânce chiar și oricare din tonul.
  • Deși doriți să faceți prieteni, priviți la pisică poate fi înțeles greșit ca un semn de agresiune. Când vine vorba de a fi împrietenit cu o pisică, mai puțin este mai mult. Stați liniștit, în lateral și ignorați pisica. Lăsați-i să vină la voi, dar vă puteți face mai atractivă prin împrăștiere tratați aproape de picioarele voastre.
  • Nu vă descurajați dacă pisica nu vă apropiază imediat. Nu toate pisicile doresc să fie atinse și unii pot fi fericiți să fie în prezența voastră.
  • Metoda 2 din 2:
    Având grijă de o pisică sălbatică sau pisoi
    1. Imaginea intitulată se împrieteră cu o pisică sălbatică sau un pas de pisici 7
    1. Ajuta la găsirea proprietarului pisicii. Întrebați-vă în jurul cartierului dvs. pentru a vedea dacă cineva și-a pierdut pisica. Pisicile care ies în afara pot fi pierdute sau plimbă în jur. Faceți unele apeluri la clinici veterinare locale și la magazinele de animale de companie pentru a vedea dacă cineva lipsește o pisică cu telefonul și făcând clicurile sau postarea pe site-urile sociale pot ajuta, de asemenea, reunirea unei pisici rătăcite cu proprietarii săi.
    • Dacă pisica este ferată în loc de rătăcire, nu va avea un proprietar să fie returnat.
  • Imagine intitulată se împrieteră cu o pisică sălbatică sau un pas de pisici 8
    2. Ia pisica verificată de un medic veterinar. Odată ce sunteți capabili să vă apropiați de pisică și să-l animați, faceți o întâlnire cu medicul veterinar pentru a examina pisica și sterilizată sau spartă. Dacă fondurile sunt strânse, sunați la societatea locală umană pentru a vedea dacă există fonduri disponibile pentru a asista la aceste costuri.
  • Pisica va avea un mic pic de sânge tras pentru a testa virusul leucemiei feline. Dacă rezultatele sunt pozitive, medicul veterinar va discuta opțiunile cu dvs., care includ izolarea pisicii de la alte pisici pentru viața sau eutanasia. Dacă este negativă, se va examina un eșantion fecal pentru a determina dacă pisica are paraziți intestinali și va primi medicamente adecvate.
  • În plus, medicul veterinar va verifica purici și căpușe și va trata dacă este necesar. Vaccinurile (rabie, distemper și eventual leucemie felină) vor fi date și va fi efectuată operația sa de sterilizare. Un microcip poate fi, de asemenea, plasat sub piele dacă este așa dorit. Acest lucru este foarte recomandat.
  • Imagine intitulată se împrieteră cu o pisică sălbatică sau un pas de pisici 9
    3. Găsiți o casă pentru pisică sau pisoi. Acum veți avea un animal de companie sănătos pentru a lua acasă după operarea și vaccinările sale. Munca ta grea va plăti știind că ai salvat o altă pisică dintr-o viață aspră pe stradă. Fie adoptați-vă pisica, fie găsiți o altă casă iubitoare pentru a merge la.
  • sfaturi

    Dacă pisica intră în proprietatea dvs., poate doriți să luați în considerare cumpărarea de jucării pentru el. Jucării scârțâitoare, post de zgâriere sau chiar o minge de fire poate să o împiedice pentru acele vremuri când sunteți prea ocupați să jucați cu el.
  • Dacă pisica pare foarte elegantă și bine hrănită, faceți tot ce puteți pentru a vă asigura că nu are deja un proprietar.
  • Dacă pisica este cu adevărat frică de tine, lăsați-o singură. Simțiți-vă liber să lăsați alimentele pentru ea - poate să vă încălzească în cele din urmă.
  • Dacă observați pisica care vă oferă o clipă lentă, asigurați-vă că ați terminat încet. Aceasta înseamnă că "te iubesc" în pisică și vă poate spune că o pisică te-a acceptat pe deplin și este gata să fie adoptată. Cu toate acestea, dacă vă oferă o priveliște neclintită, înapoi și evitați contactul vizual. Aceasta înseamnă că "ieșiți din teritoriul meu.
  • Dacă pisica este doar un copil sau un pisoi, poate exista o gunoi aproape de. Fii foarte atent!
  • Da pisicii tratate. Atrage pisica mai aproape de tine. Dacă aveți deja o pisică (sau aveți jucării de coarde și cat), atunci dați-i o jucărie pentru a vedea dacă îi place jucăria. Dacă face ca jucăria, jucați cu ea folosind jucăria. Ar trebui să devină mai prietenos dacă o tratezi așa.
  • Dacă adoptați un pisoi rătăcitor, spay sau neutru. Acest lucru face ca pisica ta să fie mai loială și mai afectuoasă și ajută la evitarea sarcinilor nedorite.
  • Avertizări

    Amintiți-vă întotdeauna să vă spălați bine mâinile după atingerea pisicii până când ați avut șansa de ao aduce la medic veterinar.
  • Amintiți-vă, adoptați doar o pisică dacă sunteți dispus să aveți grijă de ea pentru întreaga sa viață sau să o găsiți o altă casă. Dacă trebuie să o găsiți o altă casă, este mai bine să găsiți pe cineva care să o adopte, să nu o ia la o lire. Acestea tind să fie depășite de animale, în special pisici și pot fi forțate să pună pisicile dacă nu mai au încăpere. Deci, chiar dacă nu vă pun în mod specific pisica, puteți provoca o altă să fi pus jos.
  • Nu alerga niciodată spre nici o pisică. Va găsi acest lucru ca un comportament agresiv și poate încerca să muște sau să te zgârie.
  • Abțineți de la postarea de pisică în cauză online. Acesta poate fi revendicat de proprietarul său în acest fel, dar poate fi revendicat și de braconieri, hoarde, oameni care folosesc pisici în inele de câine și persoanele care vând pisici să fie testate. Dacă doriți cu adevărat să puneți un add online, nu postați o imagine a acesteia sau descrieți-o. Proprietarul adevărat ar trebui să-ți descriu acest lucru.
  • Dacă pisica este agresivă, nu încercați să o împrietați. Chiar dacă reușiți, va fi în continuare o pisică sălbatică și poate fi urâtă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar