Cum să sunați la o pisică

Contrar credinței populare, este de fapt posibil să se antreneze o pisică! O modalitate de a-ți antrena pisica este să o învețe să vină când o suni. Din fericire, pisicile învață de obicei această abilitate destul de ușor, deci nu ar trebui să dureze prea mult înainte ca pisica dvs. să răspundă în mod constant la apelul dvs. Cu un pic de răbdare și o mulțime de recompense, ar trebui în cele din urmă să vă puteți numi pisica de oriunde în casă și să o facă să alerge (sau să meargă) pentru tine.

Pași

Partea 1 din 2:
Pregătiți-vă să vă sunați pisica
  1. Imagine intitulată Apelați o pisică Pasul 1
1. Aflați beneficiile de a vă apela pisica. Există mai multe beneficii pentru ca pisica voastră să vină la dvs. când o numiți. De exemplu, o puteți numi atunci când este de joc sau de masă. De asemenea, puteți să vă sunați pisica dacă nu puteți localiza-o în casa dvs. În plus, atunci când pisica ta știe cum să vină la tine când o spui, vei avea reasigurarea că este contabilizată în siguranță dacă trebuie să părăsiți casa.
  • Dacă pisica dvs. este indoor / în aer liber, va fi util să o sunați să se întoarcă înăuntru.
  • Apelarea pisicii dvs. este, de asemenea, benefică atunci când este timpul să părăsiți casa pentru numirea ei veterinară. Pisica ta poate să nu vizualizeze o excursie la medicul veterinar ca o experiență plăcută, astfel încât să aveți nevoie să permiteți ceva timp suplimentar pentru a ajunge la dvs. la dvs. când este timpul să plecați la numirea ei.
  • Deoarece pisicile sunt în mod natural inteligente, învățând pisica voastră să vină la dvs. când ea este chemată este un mare exercițiu mental pentru ea.
  • Imagine intitulată Apelați o pisică Pasul 2
    2. Selectați o recompensă. Deși armarea pozitivă (laudă verbală, petting) este o componentă importantă a instruirii de succes, cheia de formare a pisicii dvs. pentru a răspunde la apelul dvs. este o recompensă atrăgătoare. Cea mai atractivă recompensă pentru ea va fi probabil alimente pe care o crede că este delicioasă, cum ar fi tonul, puiul tocat sau sardinele. De asemenea, puteți cumpăra pisici tratate la magazinul dvs. local de animale de companie.
  • Păstrați mai multe tratamente la îndemână. Când o recompensați, puteți varia de mâncare pe care o răsplătiți astfel încât să nu se aștepte la aceeași recompensă de fiecare dată.
  • Catnip este nu o recompensă bună. Dorința pisicii dvs. de catnip ar diminua probabil dacă o primește mai mult de o dată pe săptămână, deci ar fi mai bine să selectați un tratament de hrană care îi va atrage în mod constant.
  • Indiferent de recompensa alimentelor pe care o alegeți, utilizați-o numai când o numiți. Este de preferat ca pisica ta să asocieze această recompensă gustoasă cu răspunsul la apel și nici alte comenzi sau indicii verbale.
  • Playtime poate fi, de asemenea, o recompensă atrăgătoare.
  • Imagine intitulată Apelați o pisică Pasul 3
    3. Decideți ce Cue verbal veți folosi pentru a vă apela pisica. Puteți utiliza orice contract verbal pe care doriți. Un semn verbal comun pe care proprietarii de pisici îl vor folosi este "aici, Kitty Kitty."De asemenea, puteți folosi cuvintele" vin "sau" tratează."Cue verbal nu ar trebui să fie ceva pe care îl utilizați deja, cum ar fi numele ei.
  • De asemenea, puteți utiliza diferite tonuri de voce. Pisicile răspund de obicei la un ton de voce ridicat, deoarece prada lor face de obicei sunete înalte în sălbăticie.
  • Dacă nu sunteți singura persoană din casă care vă va numi pisica, asigurați-vă că toată lumea folosește aceeași tavă verbală și tonul pentru aouna.
  • Dacă pisica dvs. este surdă sau greu de auzit, va trebui să utilizați câteva metode diferite pentru a-și atrage atenția, cum ar fi indicațiile vizuale - luminând o lumină aprinsă și oprită sau folosind un indicator laser (disponibil la magazinul dvs. local de animale de companie). Pisicile cu insuficiență surde sau auzite, de asemenea, răspund la vibrațiile din podea, astfel încât să puteți bate sau stomp de podea pentru a vă apela pisica.
  • Partea 2 din 2:
    Apelarea pisicii tale
    1. Imagine intitulată Apelați o pisică Pasul 4
    1. Alegeți când veți apela pisica. Un timp convenabil pentru a practica chemarea pisicii dvs. este în jurul valorii de timpul de hrănire. Pisica ta va fi deja foame, ceea ce poate face procesul de antrenament mai ușor și mai rapid. În plus, ea va fi deja folosită pentru a merge la bucătărie (sau oriunde vă păstrați vasul de alimente), astfel încât să nu o sunați într-o cameră care nu este familiarizată atunci când începeți să o antrenezi.
    • Un alt beneficiu pentru ao numi la timpul ei obișnuit de hrănire este că ea va ști deja ce oră pentru a-și obține mâncarea. Acest lucru va face ca antrenamentul inițial să fie mai ușor pentru că nu veți face ceva care nu este complet nefamiliar pentru ea.
    • Dacă alegeți să răsplătiți cu jocul său suplimentar, atunci puteți practica să o sunați când se apropie de momentul programului de joc.
    • Dacă bucătăria și zonele ei de joc au o mulțime de distragere, ia în considerare apelarea pisicii într-o cameră liniștită care nu are distragere care ar putea să o țină de la tine.
  • Imagine intitulată Apelați o pisică Pasul 5
    2. Sună-ți pisica. Când vă aflați în camera în care doriți să vină la voi, spuneți-vă vâjele voastre verbale într-o voce ridicată. Dacă o sunați când este timpul ca ea să mănânce, asigurați-vă că spuneți cue verbale inainte de deschideți o cutie de mâncare sau rupeți o pungă de alimente. Vrei să te asiguri că pisica ta vine pentru că a auzit cug-ul tău verbal, nu din cauza zgomotelor de pregătire a alimentelor.
  • Recompensați-o imediat când vine vorba de dvs., indiferent dacă este vorba de tratamentul gustos sau în plus. Armarea suplimentară pozitivă prin laudă verbală va fi de asemenea utilă.
  • Chiar dacă o sunați la masă, este încă important să o dați tratatul gustos ca o recompensă, mai degrabă decât să-i hrănească alimentele obișnuite.
  • Dacă o sunați în jurul valorii de Playtime, spuneți cuge verbală fără a evita o jucărie care face zgomot.
  • Poate să o ia o săptămână sau cam așa, înainte de a începe să vină în mod constant la tine când o suni.
  • Imagine intitulată Apelați o pisică Pasul 6
    3. Creșteți provocarea de a vă apela pisica. Odată ce pisica dvs. vine în mod constant la jocul ei sau în zonele de hrănire când o sunați, luați dificultatea într-o crestătură. De exemplu, dacă altcineva trăiește cu dvs., puteți practica să-i sunați înainte și înapoi între tine și altă persoană. Pentru această provocare, fiecare persoană ar trebui să o răsplătească când răspunde corect la apel.
  • Dacă pisica dvs. este indoor / în aer liber, puteți practica, de asemenea, apelându-i înapoi atunci când este în afara. Acest lucru ar fi mai practic când este o distanță relativ apropiată de casa unde te-ar putea auzi.
  • Practicați-o de la fiecare dintre camerele din casa dvs. În cele din urmă, ea va învăța cum să vină la tine oriunde este în casa ta.
  • sfaturi

    Ca și în multe alte exerciții de formare, este mai ușor să instruiți un pisoi decât o pisică mai mare. Dacă pisica dvs. este un adult, poate dura ceva mai mult înainte de a prinde să fie chemată.
  • Practicați-i de mai multe ori pe zi. Apelarea ei la momentele sale obișnuite de hrănire vă va ajuta practica mai mult de o dată pe zi.
  • Recompensa-o chiar dacă durează mult timp pentru a răspunde la apel. Ea poate alege să dureze mult timp să vină la tine (care poate fi foarte frustrant), dar va fi în continuare important să o recompensați când ea decide în cele din urmă să răspundă la apelul dvs.
  • Dacă se pare că pisica ta nu răspunde pentru că nu te poate auzi, du-te la medicul veterinar pentru a-ți fi testat auzul.
  • Pisica ta nu poate veni atunci când este chemată deoarece este timidă sau temător. Luați în considerare discuția cu veterinarul sau cu comportamentul dvs. veterinar pentru sfaturi privind ajutând pisica voastră să-i depășească frică sau timiditate.
  • În loc să folosiți vocea pentru a vă apela pisica, un clopot poate funcționa bine. În acest fel, apelul nu va varia dacă mai mulți oameni vor să vă poată numi pisica. De asemenea, va fi mai ușor pentru pisica voastră să audă.
  • Dați tratamente pentru pisica dvs. dacă vă răspunde bine.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar