Cum să curăț aluminiu periat

Aluminiu periat își dă frumusețea la multe obiecte de uz casnic. Veți vedea marcajele sale de argint, fineră pe totul, de la aparatele de bucătărie și robinete la bijuterii și hubcaps. Din cauza finisajului special al aluminiului, este important să păstrați câteva lucruri în minte atunci când îl curățați. Folosind un tampon de curățare non-zgâriat pe el în mod regulat și reziduu de curățare profundă, veți păstra strălucirea din aluminiu periat ca nou.

Pași

Metoda 1 din 3:
Curățarea din aluminiu periat în mod regulat
  1. Imagine intitulată Aluminiu curată Pasul 1
1. Îndepărtați reziduul de suprafață cu o cârpă umedă. Ștergeți orice murdărie sau praf acumulată de pe suprafața de aluminiu periat cu o cârpă umedă sau un prosop de hârtie.
  • Imagine intitulată Aluminiu curată Pasul 2
    2. Scrub cu un tampon de curățare non-zgâriat. Nu distrugeți designul delicat al aluminiului periat prin spălarea cu plăcuțe abrazive de cupru sau din oțel. Scapă de murdăria încăpățânată utilizând un pad sau un burete de curățare non-zgârieturi. Adăugați o picătură de săpun de mâncare la un tampon umed și se îndepărtează.
  • Imagine intitulată Aluminiu periat curat Pasul 3
    3. Spray și ștergeți suprafața cu clemei de sticlă. O fereastră sau un dispozitiv de curățare a sticlei va ajuta scânteia de aluminiu periat. Pulverizați suprafața în jos, lăsați aparatul de curățare să stea timp de aproximativ 30 de secunde și să-l ștergeți cu un prosop de hârtie uscat.
  • Metoda 2 din 3:
    Îndepărtarea oxidării și curățarea profundă
    1. Imagine intitulată Aluminiu curată Pasul 4
    1. Curățați grăsimea cu apă caldă și săpun. Înainte de a începe să abordați petele și zonele oxidate pe aluminiu periat, asigurați-vă că ați tăiat orice grăsime sau murdărie construită. Umezi un tampon de spălare fără zgârieturi, cu apă caldă și săpun pentru a curăța suprafața curată.
  • Imagine intitulată Aluminiu periat curat Pasul 5
    2. Utilizați oțet și apă pe zone oxidate. Aluminiu este mai puțin probabil să obțină o construcție de culoare albă, plictisitoare decât argintul, dar suprafața poate continua să oxideze. O soluție ușor acidă ca 1 parte oțet alb la 1 parte apă va curăța suprafața frumos cu un pic de mușchi. Îndepărtați o cârpă de mâncare în oțet și apă, frecați aluminiu și repetați dacă este necesar.
  • Imagine intitulată Aluminiu curată Pasul 6
    3. Îndepărtați petele cu cremă de tartru. Aluminiu periat poate construi pete în lucruri folosite în mod regulat, cum ar fi gătit. Combate acest lucru prin amestecarea a 2 linguri de cremă de tartru la 1 lingură de apă și aplicați amestecul la suprafața decolorată. Lăsați-o să stea câteva minute și să se curățească cu o cârpă uscată de spălare sau un burete fără zgârieturi. Ștergeți orice cremă stânga de tartar cu un prosop uscat de hârtie.
  • Metoda 3 din 3:
    Lustruirea și etanșarea finisajului
    1. Imagine intitulată curată aluminiu periat Pasul 7
    1. Ștergeți suprafața cu un curățitor delicat. Nu folosiți niciodată curățătorii abrazivi, cum ar fi curățătorii de albine sau cuptor, pe aluminiu periat. Pulverizați o bucătărie multifuncțională sau o curățare a ferestrelor pe suprafață și ștergeți-o cu un prosop uscat.
  • Imagine intitulată curată aluminiu periat Pasul 8
    2. Aplicați metalul polonez cu mâna. Pentru a străluci aluminiu periat și a proteja finisajul, utilizați un polonez metalic. Polonia poate fi folosită pe mai multe tipuri de metal, cum ar fi cuprul și cromul. Îndepărtați o cârpă în poloneză și aplicați un strat gros la suprafață folosind mișcări circulare.
  • Imagine intitulată Aluminiu curată Pasul 9
    3. Blând ușor metalul. Amintiți-vă că aluminiu periat poate fi delicat, astfel încât să doriți să cumpărați ușor polonezii în suprafață. Dacă utilizați un instrument de bomboane rotative, plasați-l pe cea mai mică setare. Utilizați mișcări circulare pentru a freca polonezul în mână cu o cârpă moale.
  • Imagine intitulată Aluminiu periat curat Pasul 10
    4. Ștergeți orice poloneză rămasă. Creați o strălucire frumoasă la aluminiu periat prin ștergerea oricărui polonez rămas. Ștergeți suprafața de sus în jos cu o cârpă curată, uscată și moale.
  • Imagine intitulată curată aluminiu periat Pasul 11
    5. Înălțim aluminiu cu un material de etanșare limpezi. Pentru a proteja finisajul din aluminiu periat, utilizați în cele din urmă un material de etanșare limpezi. Această metodă funcționează în special pentru HUBCAPS și puteți găsi un material de etanșare metalică clară la orice magazin de piese auto.
  • sfaturi

    Găsiți o perie de păr din plastic pentru a curăța în liniile fine de aluminiu periat.
  • Lustruirea și etanșarea funcționează bine pe Hubcaps.
  • Avertizări

    Nu utilizați poloneză și de etanșare pe ghivece și tigăi.
  • Produsele de acid citric pot deteriora aluminiu periat.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar