Cum să prindeți un chipmunk

Indiferent dacă doriți să prindeți chipmunks pentru a elimina dăunătorul din curte, sau doar pentru distracția capturii și eliberați, nu este nevoie de mai mult decât unele consumabile simple și know-how-ul de a prinde un chipmunk. Chipmunks și alte rozătoare pot fi găsite fără a privi foarte departe în o mulțime de cartiere. Cu puțină răbdare și planificare, puteți să vă prindeți chipmunks în curtea proprie în cel mai scurt timp.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind o capcană cumpărată de magazin
  1. Imagine intitulată prinde un pas cu pas 1
1. Decideți ce capcana să cumpere. Capcanele mici de rozătoare pot fi cumpărate online sau la magazinul local de hardware. Ele vin în două tipuri de bază, cu 1 ușă și 2 uși. Capcanele cu 1 ușă sunt mai simple și își permit o plasare mai bună a momeală, dar capcanele cu 2 uși au o viteză de captură mai mare datorită faptului că animalul poate vedea prin ambele părți și poate intra prin oricare dintre ele.
  • Imagine intitulată prinde un pas cu pas 2
    2. Localizați locul dvs. de capturare. Localizați locul dvs. de capturare. Căutați semne de chipmunk în jurul proprietății. Vedeți dacă puteți găsi o gaură chipmunk. Dacă aveți un patio, ar trebui să vă uitați la granița. Dacă aveți un pachet, ar trebui să verificați sub ea. Dacă nu găsiți semne de chipmunks, această metodă funcționează la fel de bine pe veverițe.
  • Imagine intitulată prinde o pas cu pas 3
    3. Puneți momeala dvs. Va trebui să utilizați un momeală pe care chipmunkiile nu le pot fura fără a intra în capcană. Untul de arahide funcționează bine, la fel ca orice tip de piuliță care este mai mare decât găurile din ochiul capcanei. Așezați momeala pe declanșator în interiorul capcanei, fie la capătul opus al ușii pe o capcană cu 1 ușă, fie în mijlocul unei capcane cu 2 uși.
  • Imagine intitulată prinde o pas cu pas 4
    4. Setați capcana. Capcana pe care ați cumpărat-o va veni cu propriile instrucțiuni despre cum să setați corect. De obicei, implică echilibrarea atentă a tijelor și încuietorilor. După ce ați setat capcana, veți dori să o testați ușor apăsând pe placa de declanșare. Dacă nu se stinge, consultați instrucțiunile și încercați din nou.
  • După ce capcana dvs. este setată, evitați să mergeți aproape de capcană sau să o deranjați în orice mod, deoarece multe capcane pot fi destul de sensibile.
  • Imagine intitulată prinde un pas cu picătură 5
    5. Prinde un chipmunk. Verificați-vă adesea capcana și în mod regulat. Odată ce ați prins un chipmunk. Manipulați capcana cu grijă. Purtați mănuși pentru a evita mușcătura prin ochiuri. Verificați legile locale înainte de a vă elibera Chipmunk în afara proprietății dvs.
  • După eliberarea chipmunk-ului, dezinfectați capcana înainte de ao folosi din nou. Utilizați un spray dezinfectant și o cârpă pentru a curăța capcana.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind o capcană cupă
    1. Imagine intitulată prinde un pas de chipmunk
    1. Adunați-vă materialele. Pentru o capcană cu găleată, veți avea nevoie de o găleată de plastic mare, ceva care va funcționa ca o rampă, o bucată plată de lemn care va funcționa ca un declanșator și un baston subțire pentru a ține declanșatorul. Veți avea nevoie, de asemenea, de unele momeli, cum ar fi Birdseed. Pentru rampă, găsiți ceva lung, plat și robust, ca o bucată de lemn. Ceva în jurul unei întregi la două picioare va funcționa. Pentru declanșator, veți avea nevoie de o bucată de lemn nu mai mult decât diametrul găleții.
  • Imagine intitulată prinde o pas cu picătură 7
    2. Localizați locul dvs. de capturare. Localizați locul dvs. de capturare. Căutați semne de chipmunk în jurul proprietății. Vedeți dacă puteți găsi o gaură chipmunk. Dacă aveți un patio, ar trebui să vă uitați la granița. Dacă aveți un pachet, ar trebui să verificați sub ea. Dacă nu găsiți semne de chipmunks, această metodă funcționează la fel de bine pe veverițe. Veți dori să plasați găleata în zona din jurul găurii Chipmunk sau zona în care ați văzut Chipmunks.
  • Imagine intitulată prinde un pas cu pas 8
    3. Configurați declanșatorul. Așezați stick-ul peste partea de sus a găleții. Apoi așezați declanșatorul pe găleată, cu un capăt care se sprijină pe marginea găleții, iar celălalt capăt agățat peste bastonul din mijloc. Apoi, ajustați bastonul și declanșați astfel încât cea mai mică cantitate de presiune de la capătul declanșatorului să o determine la vârf.
  • E în regulă dacă nu este perfect echilibrat. Doar utilizați-vă cea mai bună judecată pentru a determina dacă greutatea unui chipmunk pe capătul negativ al declanșatorului va determina declanșatorul să se termine.
  • Imagine intitulată prinde un pas de chipmunk 9
    4. Plasați rampa. Luați bucata lungă de lemn sau alt material pe care îl utilizați ca o rampă și îl așezați astfel încât un capăt să se odihnească pe găleată, lângă partea de sus. Ar trebui să stea pe unul dintre buzele exterioare ale găleții, cât mai aproape de declanșator, fără a deranja declanșatorul.
  • Imagine intitulată prinde un pas cu pas 10
    5. Plasați momeala și apoi așteptați. Puneți o parte din momeala dvs. la intrarea în rampă și chiar mai mult momeală pe capătul instabil al declanșatorului. Este posibil să fie necesar să reglați mai mult declanșatorul și stick-ul mai mult dacă momeala determină declanșatorul la vârf. Apoi tot ce trebuie să faceți este să așteptați ca un chipmunk să cadă pentru capcana dvs. Verificați-l în mod regulat pe tot parcursul zilei.
  • Opțional, puteți plasa un traseu de momeală și pe rampă. Utilizați unt de arahide pentru a face momeala pe rampă fără a aluneca în jos.
  • Metoda 3 din 3:
    Capturați chipmunks într-o gaură
    1. Imagine intitulată prinde un pas de chipmunk 11
    1. Localizați locul dvs. de capturare. Căutați semne de chipmunk în jurul proprietății. Vedeți dacă puteți găsi o gaură chipmunk. Dacă aveți un patio, ar trebui să vă uitați la granița. Dacă aveți un pachet, ar trebui să verificați sub ea. Dacă nu găsiți semne de chipmunks, această metodă funcționează la fel de bine pe veverițe. Găsiți un loc liber de iarbă și sub un copac.
    • Arborele trebuie să aibă o ramură care este cel puțin oarecum orizontală și destul de aproape pentru a atârna ceva de la ea.
  • Imagine intitulată prinde un pas cu pas 12
    2. Pregătiți caseta. Găsiți o cutie de cel puțin 12in x 12in.Tăiați toate clapele de închidere cu foarfece.Tăiați două găuri în centrul vârfului casetei de aproximativ 2in. Apoi, obțineți o bucată lungă de wacker wacker sau sfoară, cel puțin suficient de lungă pentru a trece peste o ramură scăzută în copac și încă mai au multe de rezervă. Introduceți-o prin găuri și legați un nod la aproximativ 1 1 / 2in deasupra cutiei.
  • Imagine intitulată prinde un pas de chipmunk 13
    3. Pune capcana pe copac. Deplasați șirul în exces în jurul valorii astfel încât atunci când îl țineți de la aproximativ un picior în sus, șirul, cutia este decent.Aruncați cutia peste o ramură de copac care se plimbă peste loc liber de iarbă. Da 16 picioare (4.9 m) mai mult de șir (încă atașat piesei originale) începând de unde atinge ramura copacului.
  • Imagine intitulată prinde un pas cu pas 14
    4. Pregătiți celălalt capăt al capcanei. Du-te la locul în care se află vârful șirului. Legați șirul la un stick gros de dimensiuni medii. Trebuie să legați destul de șnur, astfel încât caseta să se ridice cel puțin un picior deasupra solului. Conduceți bastonul în pământ.
  • Imagine intitulată prinde un pas cu pas 15
    5. Marchează unde vei face gaura. Eliberați bastonul de la sol, lăsând astfel căderea casetei. Marchează unde a căzut cutia. Puteți face acest lucru, urmărind o ușoară indenție în murdărie cu un baston.
  • Imagine intitulată prinde un pas cu pas 16
    6. Săpați gaura. Trageți caseta înapoi și conduceți stick-ul înapoi pentru ao asigura. În interiorul graniței unde a căzut cutia, a săpat o gaură 7in adâncime. Asigurați-vă că este de forma casetei. Plasați caseta peste gaură pentru a vă asigura că are aceeași dimensiune. Apoi trageți caseta de rezervă și săturați un inch suplimentar în fiecare mod, astfel încât caseta cade atunci când o reduceți. Continuați să vă testați capcana și măriți gaura până când caseta cade direct în de fiecare dată când eliberați bastonul.
  • Imagine intitulată prinde un pas de chipmunk
    7. Pregătiți momeala și apoi așteptați. Umpleți fundul cu aproximativ 3in de un fel de sămânță ca semințele de dovleac sau semințele de floarea-soarelui. Așteptați cu răbdare și liniștit pentru ca un chipmunk să vină săriți în capcana pentru a avea o sărbătoare. Apoi eliberați caseta. Ce se va întâmpla este probabil că va încerca să sară din gaură și să scape, dar din cauza tuturor alimentelor de păsări sub el, el nu va putea să sară pentru că nu există nici un sprijin și va fi prins.
  • Imagine intitulată prinde o pas cu pas 18
    8. Asigurați capcana. Chipmunks poate mesteca prin carton, deci dacă nu doriți să scape de capcană, veți avea nevoie de un strat suplimentar de protecție. Obțineți o cutie de plastic mare, unul suficient de mare pentru a se potrivi peste gaură. Puneți-o peste gaură și puneți roci sau cărți pe partea de sus pentru ao asigura.
  • sfaturi

    Cel mai bine este să încercați să conduceți șirul într-o zonă în care vă puteți ascunde, ca un tufiș, copac etc.

    Avertizări

    Verificați mai întâi cu peștele și jocul statului înainte de a încerca metoda de mai sus. În caz contrar, ați putea fi amendat pentru a face acest lucru.
  • Pentru a controla chipmunks în NJ, trebuie să obțineți mai întâi un permis din Dep (NJ Fish & Wildlife), deoarece acestea nu sunt enumerate în compendiu pentru reglementările de capturare / vânătoare.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar