Cum să ai grijă de un terrier australian

Terrierii australieni, așa cum sugerează și numele lor, au fost crescuți mai întâi sub, inițial ca câini de lucru pentru a menține populațiile de legare. Oamenii din întreaga lume îi iubesc pentru că sunt animale de companie spirituale și adaptabile care pot lua la orice climă. Mici, robuste și iubitoare, acești câini de mare energie au urechi periculoase și haine distincte cu rafoare moi. Dacă înțelegeți nevoile și trăsăturile lor specifice, pot face animale de companie ideale. Aussies va prospera în orice casă dacă le dați dreptul și supravegherea corectă.

Pași

Metoda 1 din 4:
Asigurați-vă că Aussie este sănătoasă
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un terrier australian pas 1
1. Aflați istoricul sănătății Aussie. Înainte de a cumpăra un terrier australian, crescătorul vă oferă proiecții independente de sănătate certificate pentru ambii părinți ai câinelui care verifică că sunt liberi de orice boli sau tulburări moștenite care ar putea fi transmise animalului dvs. de companie. Breeder ar trebui să furnizeze, de asemenea, o garanție de sănătate pentru câinele dvs. (afirmând că pot fi returnate dacă VET găsește defecte imediate) ca parte a contractului de vânzare.
  • Crediții responsabili vor înregistra părinții liturilor lor în baza de date a Centrului de Informare a Sănătății Canine. Puteți căuta baza de date pentru înregistrările lor, care ar trebui să includă evaluări pentru ochii fiecărui Aussie, tiroidă și genunchi. Verificați-le pentru a vă asigura că sirele câinilor dvs. și barajul nu transportă boli genetice care sunt greu de tratat.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un terrier australian Pasul 2
    2. Luați Aussie la veterinarul pentru verificări regulate. Înregistrați-vă imediat terrierul cu o practică veterinară locală. Aussies sunt o rasă, în general, sănătoasă, cu puține afecțiuni genetice, dar încă mai solicită vizite regulate la veterinar pentru a prinde orice probleme care pot apărea și asigurați-vă că sunt actualizate cu vaccinări și tratamente de control paraziți.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un terrier australian Pasul 3
    3. Să fie atenți la potențialele condiții comune. Terrierii australieni, ca multe rase mici, sunt susceptibile la tulburări osoase. Dacă câinele dvs. devine din ce în ce mai mare sau având probleme consistente în mișcare într-un mod natural pe toate cele patru picioare, faceți o programare pentru o examinare veterinară.
  • Cele mai comune condiții pentru terrii australieni sunt boala Legg-Perthes, care provoacă degenerarea în articulațiile de șold și patellasul de lux, care determină capătile genunchiului să alunece din loc. Ambele pot lovi aussusii de la o vârstă foarte fragedă, cât mai curând cu cinci luni.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un terrier australian Pasul 4
    4. Ai grijă de alergii alimentare. Aussii sunt predispuși la intoleranțele și alergiile alimentare. Dacă observați că au simptome recurente, cum ar fi zgârierea frecvent, vărsăturile sau având în mod constant intestine, mergeți la medic veterinar pentru a le testat și a se consulta cu privire la orice schimbări dietetice necesare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un terrier australian Pasul 5
    5. Fii vigilent despre controlul puricii. Terrierii australieni primesc reacții deosebit de rele (și uneori chiar alergice) la purici. Consultați-vă cu veterinarul dvs. despre cele mai bune metode de control al puricii pentru animalul dvs. de companie (de la colare la tratamente topice) și asigurați-vă că le-ați actualizat.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un terrier australian Pasul 6
    6. Hrăniți câinele dvs. o dietă sănătoasă. O dietă sănătoasă pentru terrierul dvs. începe cu o alimentație de câine uscată de înaltă calitate, care este formulată în special pentru nevoile nutritive ale raselor mici (care, în general, au metabolizme mai mari decât cele mari). Aussies nu sunt consumatori agitati, asa ca vrei doar sa te asiguri ca primesc un kibble "complete si echilibrate" care sunt fortificate cu vitamine, minerale si antioxidanti.
  • Antioxidanții sunt importanți pentru terrii australieni, deoarece au o durată mai lungă de viață de 12-15 ani.
  • Asigurați-vă că selectați o alimentație potrivită pentru etapa de viață (catelus sau adult) și urmați instrucțiunile de pe pachet cu privire la cât de mult ar trebui să le hrăniți în funcție de vârsta, greutatea și nivelul de activitate. Păstrați câinele dvs. sănătos și tăiați prin măsurarea fiecărei mese și nu depășiți niciodată servirea recomandată.
  • Dacă sunteți blocat cu privire la ce brand de mâncare pentru a merge, adresați-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un terrier australian Pasul 7
    7. Oferiți-vă câinelui accesul la apa proaspătă în orice moment. Un terrier australian bine hidratat este un terrier sănătos, deoarece apa este esențială pentru digestia, nutriția și sănătatea lor comună. Se asigură că apa curată este în mod constant disponibilă, chiar și noaptea.
  • Metoda 2 din 4:
    Crearea unui mediu sigur pentru Aussie
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un terrier australian Pasul 8
    1. Păstrați-le în spații bine închise. Aussii au fost crescuți pentru a fi vânători, astfel încât acestea sunt susceptibile de a urmări după orice animal mic care traversează calea lor. Această urmărire nebună poate fi deosebit de periculoasă dacă locuiți lângă un drum. Pentru a le împiedica să se piardă sau să funcționeze în trafic, asigurați-vă că sunt întotdeauna într-o zonă închisă.
    • Orice zone în aer liber în care le lăsați să se piardă ar trebui să aibă o margine împrejmuită fără goluri sau găuri. Asigurați-vă că ați verificat în mod constant curtea împrejmuită pentru găuri pe care câinele dvs. le-a săpat de când terrierii australieni au o îndrăzneală reală pentru săpare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un terrier australian Pasul 9
    2. Casa Aussie ta în interior cu tine. Terrierii australieni sunt câini de casă loiali care iubesc să fie în jurul poporului lor. Nu-i hrăniți în aer liber sau nu le țineți în afara nesupravegheată pentru perioade lungi de timp.
  • Aussii sunt deosebit de sociali și dedicați proprietarilor lor. Nu obțineți unul dacă nu intenționați să fiți mai des decât nu.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un terrier australian Pasul 10
    3. Ia-ți terrierul o cutie. Aussies le place să aibă propria lor zi, așa că este recomandat să aveți o cutie unde se pot odihni și pot dormi. Asigurați-vă că este unul destinat pentru rase mici și suficient de mare pentru ca ei să se ridice, să se culce și să se întoarcă. Puneți așternut moale, curat în partea de jos pentru ao face o casă confortabilă pentru tine pooch.
  • Deoarece teritorii australieni cum ar fi săparea și mestecarea, cutii pot oferi, de asemenea, un loc minunat pentru a păstra canini sub împușcături când trebuie să ieși. Asigurați-vă că le lăsați cu jucării, apă și tratamente și nu le păstrați niciodată acolo pentru mai mult de câteva ore la un moment dat.
  • Metoda 3 din 4:
    Recuperarea comportamentului Ausiei
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un terrier australian Pasul 11
    1
    Socializați câinele dvs. Terrierii australieni tind să fie agresivi față de alte canini, deci este important să le socializați mai devreme. Să ia timp mai devreme pentru a le aduce într-o varietate de medii noi în care pot întâlni oameni și câini noi. Dacă vă extindeți treptat cunoștințele despre lumea exterioară, animalul dvs. va fi mai puțin predispus la un comportament agresiv sau motivat de teamă.
    • Încercați să faceți aceste introduceri cât mai pozitive posibil. Nu începeți să luați terrierul în centrul unui parc de câine aglomerat, deoarece acesta va fi alarmant și le-a stabilit să eșueze. În schimb, începeți să le luați într-un câmp în care există câțiva câini prezenți în depărtare și să lucrați până la întâlniri mai strânse.
    • Dacă câinele dvs. reacționează negativ într-un loc sau câine, este cel mai probabil din teamă. Cel mai bun răspuns nu este certat. În schimb, dați-le o reasigurare calmă și o afecțiune până când sunt mai în largul lor.
    • Asigurați-vă că sunt expuși în condiții de siguranță altor câini, aducându-le în clase de catelus în care pot interacționa cu alți câini într-un mediu controlat, cu un instructor prezent.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un terrier australian Pasul 12
    2
    Antrenează-ți câinele. Aussies poate fi încăpățânată și dominantă, deci este important să le luați în formarea de ascultare pentru a minimiza aceste trăsături și a se asigura că sunt membri buni ai familiei. Începeți să mergeți la cursuri cu un antrenor profesionist cu experiență, apoi păstrați lecțiile care merg acasă.
  • Terrierii australieni sunt câini de lucru inteligenți care răspund, în general, la formare. Cu toate acestea, inteligența lor înseamnă, de asemenea, că se pot plictisi ușor de repetiție. Antrenează-le în sesiuni scurte folosind activități provocatoare cu recompense mari pentru a le menține angajați și atenți.
  • Utilizați întotdeauna metode de formare bazate pe recompense, cu Aussie și căutați un antrenor care face același lucru. Ei răspund bine la consistență și fermitate, dar nu la agresiune.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un terrier australian Pasul 13
    3. Exercitați-vă animalul de companie pentru o oră în fiecare zi. Deoarece terrierii australieni au fost crescuți ca câini de lucru, ei au destul de mult energie și trebuie să fie exercitate zilnic pentru a le menține din punct de vedere mental și fizic. Scoateți-le pe o plimbare pentru cel puțin o oră în fiecare zi.
  • Asigurați-vă că le păstrați pe o lesă pentru a le menține de la fugă după acele animale mici au un instinct de a vâna.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un terrier australian Pasul 14
    4. Ridica după Aussie. Fii un proprietar responsabil de câine, asigurându-vă că PET dvs. nu lasă nici o urmă. Aceasta înseamnă că trebuie să-i ridicați imediat fecțiile folosind o pungă și să le eliminați pentru a păstra spațiile publice curate și pentru a preveni răspândirea bolii. De asemenea, înseamnă că ar trebui să fiți conștienți și să abordați orice daune pe care terrierul dvs. le poate provoca în zonele publice.
  • Terrierii australieni au un instinct puternic de săpat. Asigurați-vă că vă uitați și completați orice găuri când le luați pe plimbări. Dacă încercați să cultivați o grădină bine manicurală, nu lăsați-o pe Aussie să se piardă în ea.
  • Metoda 4 din 4:
    Îngrijindu-ți Aussie
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un terrier australian Pasul 15
    1. Periați-vă săptămânalul terrier australian. Aussies sunt o întreținere redusă atunci când vine vorba de îngrijire, deoarece au o haină genetică, rezistentă la intemperii și murdăria, care face o mare parte din munca pentru dvs. Pieptenei lor cel puțin o dată pe săptămână pentru a controla vărsarea și asigurați-vă că uleiurile naturale din pielea lor sunt distribuite pe tot parcursul blănii lor.
    • Utilizați o perie de păr, perie de pini și / sau un pieptene metalice pentru a peria stratul terrier în direcția creșterii părului. Stick pentru a-și deduce acoperirea de acoperire - nu încercați să pătrundeți la subsolul său.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un terrier australian Pasul 16
    2. Dați-vă Aussie un turn după cum este necesar. Părul cu pene în jurul feței și extremităților câinelui dvs. ar trebui să fie păstrat scurt pentru a le menține confortabil și pentru a preveni covorașul.
  • Utilizați o foarfece pentru a păstra părul moale, spinos în jurul ochilor, urechilor, coada și labei scurte, astfel încât să poată vedea confortabil și nu colectează murdăria.
  • Dacă sunteți îngrijorat de utilizarea foarților în jurul feței și urechilor terrier, obțineți un aparat de ras electric destinat raselor mici. Asigurați-vă întotdeauna să radeți în aceeași direcție ca și creșterea părului.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un terrier australian Pasul 17
    3
    Scăldați câinele rar. De trei până la patru ori pe an ar trebui să facă truc. Aussii au o piele sensibilă, o baie atât de frecventă, le poate lăsa cu mâncăruri și cutanate, compromiterea imaginilor naturale a straturilor lor.
  • Lăsați-le numai atunci când este necesar, folosind un șampon de câine ușor, hipoalergenic. Le strângeți de la gât în ​​jos (pentru a evita să sapun în ochii sau urechile lor) și să le clătiți cu apă caldă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un terrier australian Pasul 18
    4. Curățați urechile o dată pe săptămână. Terrierii australieni au urechi periculoase care sunt susceptibile la infecții. Păstrați-le cu ceară și murdărie, ștergându-le ușor cu o minge de bumbac înfundată într-un dispozitiv de curățare a urechii ușoare.
  • În timp ce sunteți la el, fiți în căutarea unor semne de infecție, cum ar fi roșeață, erupții cutanate, umflături, descărcări sau mirosuri greșite. Dacă observați oricare dintre aceste simptome, luați câinele la veterinar.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un terrier australian Pasul 19
    5
    Periați dinții cel puțin de două ori pe săptămână. Acest lucru vă va păstra câinele de respirație urâtă, acumularea tartrului și infecțiile bacteriene. Pur și simplu ridicați buzele lui Aussie pentru a-și expune dinții și pentru a le peria așa cum ar fi propria dvs.
  • Asigurați-vă că utilizați o perie și o pastă de dinți care sunt făcute în special pentru câini. Pasta de dinți umană, în special cele care conțin fluorură, pot fi otrăvitoare pentru canini.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un terrier australian Pasul 20
    6
    Clipul lor o data pe luna. Pentru a evita crăparea sau creșterea excesivă, utilizați un mic mașină de schimb special conceput pentru canini pentru a tăia în mod regulat toenailurile terrierului australian. Începând cu labele din față, mergeți la o labă și un cui la un moment dat. Asigurați-vă că câinele dvs. stă în continuare în timp ce o faceți.
  • Verificați întotdeauna partea inferioară a toenailului câinelui înainte de ao tăia pentru a vedea unde se termină nervul. Ar trebui să tăiați doar bitul care se extinde dincolo de nerv. Jucați-l în siguranță prin erri pe partea de a lăsa prea mult decât tăierea dureroasă a terminațiilor nervoase ale animalului.
  • sfaturi

    Dacă căutați un catelus Aussie, Clubul Australian Terrier din America este un loc bun pentru a începe să căutați un crescător de reputație. Site-ul lor are o listă de recomandare în care puteți urmări crescătorii și puii disponibili în zona dvs. Fiecare crescător înregistrat a semnat la codul de etică al clubului pentru a se asigura că respectă practicile care sunt cele mai bune pentru cățeluși și pentru rasă.
  • Familiarizați-vă cu standardul de rasă AKC pentru terrii australieni, care își identifică trăsăturile, aspectul și temperamentele ideale, pentru a evalua calitatea fiecărui catelus.
  • Dacă sunteți în căutarea unui câine adult, încercați să contactați salvarea terrierilor australiană pentru a găsi animale de companie care trebuie să fie rețentrate.
  • Avertizări

    Terrierii australieni sunt câini de mare energie și foarte devotați. Nu vă angajați să dețineți unul dacă nu sunteți gata să vă angajați îngrijirii pe tot parcursul vieții.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar