Cum să curățați un vid termosflask care are pete în partea de jos

Flacoanele izolate sunt toate furie în aceste zile și pentru un motiv bun. Sunt accesibile, ușor de transportat și păstrați băuturile preferate doar temperatura corectă timp de ore și ore. Din cauza construcției lor, pot fi dificile a curata După ce au fost folosite pentru a deține cafea, ceai și alte lichide care pot provoca decolorarea metalului din interior. Vestea bună este că există mai multe modalități rapide și ușoare de a scăpa de balonul dvs. de pete inestetice și, mai ales, necesită doar materiale de bază pe care le puteți găsi în jurul casei.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind soda de copt și oțet
  1. Imaginea intitulată Curățați un vid termosflask care are pete în partea de jos a pasului 1
1. Puneți o sodă de copt și oțet în partea de jos a balonului dvs. Se toarnă aproximativ o jumătate de ceașcă (120 ml) de oțet albă distilată în balonul tăiat. Apoi, agitați în aproximativ o lingură (15 ml) de sodă de copt pentru fiecare ceașcă de balon. Oțetul și amestecul de sodiu de copt va spuma, deci asigurați-vă că ați pus balonul în chiuvetă când le combinați.
  • Soda de copt și oțetul sunt excelente la uciderea germenilor și purtând pete în jos atunci când acționează împreună.
  • Este important să utilizați oțetul albă distilat, deoarece este mai acidă și va duce la o curățare mai bună. Este, de asemenea, mai puțin probabil să lase un miros sau un gust persistent în balonul dvs., pe care alte tipuri de oțet le pot face.
  • Imagine intitulată Curățați un vid termosflask care are pete în partea de jos a pasului 2
    2. Umpleți balonul cu apă fierbinte. După ce amestecul de bicicletă de copt a murit, umpleți balonul restul drumului cu apă caldă. Acest lucru va ajuta la slăbirea petelor uscate de pe suprafața interioară a balonului, precum și distribuirea oțetului și a bicarbiei din întreaga. Lăsați capacul de pe balon pentru a menține presiunea de a construi prea mult.
  • Soda și oțetul de copt sunt reactive. Punerea capacului pe balon cu ambele substanțe în interior ar putea duce la o scurgere dezordonată sau chiar deteriorări.
  • Imaginea intitulată Curățați un vid termosflask care are pete în partea de jos a pasului 3
    3. Lăsați balonul să stea câteva minute. Lăsați balonul să se înmoaie timp de 8-10 minute. Soluția de sodiu de copt va începe să lucreze la cel mai rău decolorare, în timp ce căldura apei se înmoaie și colectează reziduul care provoacă. Este la fel de ușor ca asta!
  • Pentru acumularea deosebită sau decolorare puternică, dați oțetul și bicarismul mai mult pentru a se înființa.
  • Imaginea intitulată Curățați un vid termosflask care are pete în partea de jos a pasului 4
    4. Curățați interiorul balonului cu o perie de sticlă. Achiziționați o perie de sticlă în culoarul bebelușului supermarket-ului local sau al magazinului. Aceste perii au fost concepute pentru a curăța tipurile de sticle folosite pentru a alimenta sugarii, care tind să fie înalți și înguste, așa că vor lucra perfect pentru spălarea balonului. Utilizați peria de sticlă pentru a curăța orice pete încăpățânate pe care amestecul de sodiu de copt nu a fost deja eliminat.
  • O perie de bază de sticlă costă doar aproximativ 5 dolari, dar este un instrument foarte util să aibă la îndemână locuri de muncă dificile de curățare.
  • Asigurați-vă că ați rulat peria de sticlă prin mașina de spălat vase după ce ați folosit-o pentru a curăța un balon colorat.
  • Imaginea intitulată Curățați o vacuum termosflask care are pete în partea de jos a pasului 5
    5. Se toarnă amestecul și clătiți. Scoateți amestecul astfel încât balonul să fie complet gol. Clătiți-o în mod repetat cu apă fierbinte până când nu rămâne nici o urmă de oțet sau de sodiu de copt. Nu uitați să clătiți în jurul deschiderii balonului. Balonul dvs. ar trebui să fie acum curat și gata de utilizare.
  • Pat corpul, gura și capacul balonului uscați cu un prosop curat sau lăsați-l să stea și să se usuce la aer.
  • Dați deschiderea balonului. Dacă încă mai puteți mirosi oțetul, clătiți-l de câteva ori, sau umpleți-l cu apă fierbinte și lăsați-l să se înmoaie, până când este inodor.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind gheață și sare
    1. Imaginea intitulată Curățați un vid termosflask care are pete în partea de jos a pasului 6
    1. Umpleți balonul cu gheață. Goliți-vă balonul dacă există lichid în el. Încărcați balonul aproximativ un sfert din calea plină cu gheață. Este mai bine dacă gheața este zdrobită sau în bucăți mai mici, neregulate, deși cuburile normale vor funcționa și. Cantitatea exactă de gheață pe care o utilizați va depinde de dimensiunea balonului dvs.
    • Tipul de gheață bagată pe care o puteți cumpăra la magazinul alimentar este perfectă pentru această sarcină.
    • Dacă aveți doar acces la cuburi de gheață mari, netede sau rotunjite, le puteți rupe într-o dimensiune mai eficientă, plasându-le într-o pungă de plastic și zdrobind-le sau aruncându-le într-un procesor de alimente.
  • Imagine intitulată Curățați o vacuum termosflask care are pete în partea de jos a pasului 7
    2. Adăugați câteva linguri de sare. Se presară 2-3 linguri de soț de sare peste gheață. În scopul curățării, sarea unui boaber mai mare, cum ar fi sarea de koster grosieră sau sare de mare, va fi cel mai făcut. Adăugați sarea la balon rapid, astfel încât gheața pe care o puneți înăuntru nu are șansa de a se topi.
  • Utilizați o jumătate de lingură suplimentară (aproximativ 7 ml) de sare dacă este un cereale mai fine.
  • Gheața care se topește în balon poate dizolva sarea, făcându-l mai puțin util pentru curățare.
  • Imaginea intitulată Curățați un vid termosflask care are pete în partea de jos a pasului 8
    3. Închideți capacul și agitați. Așezați capacul pe balon și asigurați-vă că este sigur. Agitați viguros balonul. Pe măsură ce granulele de sare cu gheață și jagged se mișcă în interiorul balonului, vor răsturna orice pete și murdărie s-au acumulat pe metalul izolat. Agitați atâta timp cât doriți, până când vă simțiți încrezători că gheața și sarea și-au făcut treaba.
  • Combinația de sare și gheață va acționa în mod esențial ca un "exfoliantor" pentru pereții balonului.
  • Nu vă faceți griji cu privire la deteriorarea metalului pe care îl face balonul dvs. Ele sunt concepute pentru a rezista la temperaturi extreme, impacturi ușoare de a fi scăpate și uzură generală.
  • Imaginea intitulată Curățați un vid termosflask care are pete în partea de jos a pasului 9
    4. Clătiți balonul. Luați capacul de pe balon și turnați amestecul de sare de gheață. Rulați o apă caldă în balon și rotiți-o pentru a elimina orice rămășițe persistente. Clătiți și gura balonului și lăsați capacul în timp ce se usucă.
  • Folosind gheață și sare pentru a purta petele în jos este o soluție naturală, naturală. Ambele ingrediente sunt netoxice și nu conțin substanțe chimice care pot fi dăunătoare dacă sunt ingerate.
  • Metoda 3 din 3:
    Utilizarea comprimatelor de curățare a protezelor
    1. Imagine intitulată Curățați un vid termosflask care are pete în partea de jos a pasului 10
    1. Cumpărați un pachet de comprimate de curățare a protezelor. Rulați la farmacia dvs. locală și ridicați un pachet de comprimate de curățare a protezelor de dizolvare. Cele mai multe comprimate proteze conțin bicarbonat de sodiu (bicarbonat de sodiu) ca ingredient activ, care se simze atunci când comprimatele sunt adăugate la apă. Acestea sunt concepute pentru a elimina petele din dinții artificiali, deoarece se înmoaie, ceea ce înseamnă că sunt perfect siguri de a folosi pentru obiecte pe care le veți pune în jurul gurii.
    • Un pachet de comprimate dentare vă va executa doar câțiva dolari, oferind multe utilizări în curățarea balonului dvs. bine folosit.
    • Acțiunea de dizolvare a comprimatelor proteze are, de asemenea, un efect antibacterian, sterilizarea balonului în timp ce curăță.
  • Imaginea intitulată Curățați un vid termosflask care are pete în partea de jos a pasului 11
    2. Umpleți balonul cu apă. Umpleți balonul gol la punctul de până la jumătatea distanței cu apă caldă sau caldă. Cu cât este mai mare temperatura apei, cu atât mai repede va începe să slăbească petele dificile. Permiteți balonului să se înmoaie timp de câteva minute înainte de a trece la următorul pas.
  • Răsturnați apa din interiorul balonului pentru a vă asigura că este complet umed pe tot parcursul. Acest lucru va ajuta bicarbonatul de sodiu să reacționeze pe toate părțile din suprafața interioară a balonului.
  • Imagine intitulată Curățați un vid termosflask care are pete în partea de jos a pasului 12
    3. Adăugați una sau două comprimate de curățare a protezelor. Drop câteva comprimate de proteză în balonul umplut cu apă. Reacția chimică va determina apa la bule și spumă, deci este mai bine să faceți acest lucru în chiuvetă, în afara sau undeva nu trebuie să vă faceți griji că faceți o mizerie. Nu capac balonul - acest lucru va cauza presiuni pentru a se construi în interior.
  • O bună orientare generală este utilizarea unei comprimate pentru fiecare două cești de volum al balonului.
  • Imaginea intitulată Curățați o vacuum termosflask care are pete în partea de jos a pasului 13
    4. Lăsați balonul să stea pentru o vreme. Plecați departe de balon în timp ce comprimatele își fac chestia. Pe măsură ce se dizolvă, acțiunea efervescentă va dezintegra, de asemenea, acumularea pe pereții balonului. Permiteți balonului să stea până la o jumătate de oră, până când efectul comprimatelor a început să se diminueze.
  • Comprimatele de curățare a protezelor sunt una dintre cele mai sigure și mai eficiente modalități de a curăța un balon murdar sau termos. Tot ce trebuie să faceți este să așteptați.
  • Odată ce reacția a murit în jos, puteți trece peste interiorul balonului cu o perie de sticlă pentru o curățare mai amănunțită.
  • Imagine intitulată Curățați un vid termosflask care are pete în partea de jos a pasului 14
    5. Clătiți în mod repetat. Turnați apa pe care comprimatele proteze dizolvate în. Rulați apă proaspătă în și din balon de câteva ori pentru a îndepărta ce urme sunt lăsate în urmă. În timp ce balonul este uscat, păstrați-l în partea dreaptă cu capacul oprit. După aceea, va arăta la fel de bun ca noul!
  • Punerea capacului în balonul dvs. în timp ce este încă umed, va încuraja bacteriile să înființeze magazinul înăuntru.
  • sfaturi

    Curățați balonul izolat la fiecare două săptămâni pentru a vă asigura că rămâne suficient de sanitar pentru a bea.
  • Goliți-vă balonul când nu este utilizat. Acest lucru îi va permite să se usuce și să păstreze mucegaiul și bacteriile să se construiască în interior.
  • Capacele detașabile și paiele de capac pot fi spălate, de obicei, în siguranță într-o mașină de spălat vase.
  • Luați în considerare cumpărarea unui termos separat pentru băuturi precum cafeaua și ceaiul care tind să pată containerele pe care le sunt transportate. În acest fel, nu va trebui să vă curățați cu profund balonul de fiecare dată când treceți de la apă la alte fluide.
  • Avertizări

    Niciodată microunde, înghețați sau aplicați căldură directă la balonul izolat.
  • Evitați utilizarea bureților și a uneltelor similare pentru a vă curăța balonul. Acestea sunt, de obicei, prea mari pentru a funcționa bine și, de cele mai multe ori, nu se vor sfârși prin a fi prinși în interiorul corpului îngust al balonului.
  • În general, nu este o idee bună să vă curățați recipientul de băut cu cleme chimice dure și potențial toxice, cum ar fi Lysol, Bleach sau Oxiclean. Ingerarea chiar și o mică cantitate de substanțe chimice te-ar putea face grav bolnavi.
  • Flacoanele și termosurile de vid nu ar trebui să fie puse niciodată prin mașina de spălat vase. Căldura intensă poate îndepărta materialele flaconului proprietăților sale izolatoare și poate deteriora finisajul pe bază de pulberi.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Apă caldă sau caldă
    • Bicarbonat de sodiu
    • Oțet albă distilată
    • Gheata zdrobita
    • Grâu grosier sau sare kosher
    • Tablete de curățare a protezei
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar