Cum de a cank

Caulk este un material de etanșare folosit pentru a reduce un decalaj între materialele de construcție. Are multe utilizări diferite. Cel mai frecvent, CAULK este folosit pentru a repara intermitent pe un acoperiș, sigilați în jurul cadă și chiuvete, grămadă ușile sau ferestrele, umpleți articulațiile de expansiune și instalați sau ascundeți fisuri inestetice în turnarea coroanei. Există două tipuri principale de caulk - silicon și latex acrilic. Este important să alegeți caulkul potrivit pentru proiectul dvs. special, deoarece cele două tipuri funcționează diferit. Folosind tipul de caulk ideal și aplicându-l cu instrumentele adecvate, capătul poate fi un proiect de îmbunătățire a casei pe care îl completați fără a angaja un profesionist.

Pași

Metoda 1 din 3:
Pregătirea suprafeței
  1. Imagine intitulată caulk Pasul 1
1. Utilizați caulk siliconic dacă aveți nevoie de un material de etanșare neutră în apă. Există două tipuri principale de caulk - silicon și latex acrilic. Siliconul Caulk este un material de etanșare complet impermeabil și flexibil. Se va lega cu o mulțime de tipuri diferite de suprafețe. Silicon este o alegere bună dacă vă înșelați în aer liber, sau pete umede de interior, cum ar fi tarabe de duș și căzi de baie. Este destul de scump și nu face bine în zonele cu trafic ridicat.
  • Silicon Caulk este ideal pentru zonele de umiditate ridicată care trebuie să rămână fără mucegai.
  • Siliconul Caulk poate fi, de asemenea, util atunci când trebuie să respectați suprafețele, cum ar fi blaturile de fixare la pereți sau punerea unui top pe o vanitate.
  • Silicon Caulk este de obicei disponibil numai în trei nuanțe - limpede, alb și migdale. Siliconul Caulk nu poate fi vopsit peste.
  • Imagine intitulată Caulk Pasul 2
    2. Utilizați caulk acrilic latex dacă aveți nevoie de un material de etanșare pe bază de apă colorată. Acryl Latex Caulk este mai ușor de utilizat și mai ieftin decât siliconul. Poate fi folosit pentru o gamă mai largă de proiecte și vine într-un sortiment de curcubeu de culori pentru a se potrivi cu bulgăre de baie și glazuri de chiuvetă. Acrilul latex este bazat pe apă, deci este cel mai bine folosit în interior. Nu este la fel de durabilă ca și caulkul siliconic și nu va dura cât timp.
  • Deoarece latexul acrilic este bazat pe apă, este posibil să pictați peste el.
  • Acrilic latex caulk scade mai mult decât silicon. De asemenea, se usucă mult mai greu.
  • Cu excepția cazului în care este notat în mod specific pe ambalaj, caulkul latex nu este adecvat pentru suprafețele exterioare.
  • Acrilic latex caulk nu este potrivit pentru tigla sau zone cu lumina directă a soarelui.
  • Imagine intitulată Caulk Pasul 3
    3. Eliminați caulkul existent de pe suprafața dvs. de lucru. Vechile caulk trebuie eliminat înainte de a adăuga mai mult. Utilizați un cuțit utilitar, raze de ras sau un instrument de pictor pentru a tăia caulkul existent. Utilizați curse rapide, ascuțite. Rețineți că lamele metalice nu sunt ideale pentru a utiliza în jurul corpurilor de plastic. Utilizați un instrument cu o lamă de ras din plastic, pe care o puteți obține la orice magazin de îmbunătățire a casei, pentru a evita deteriorarea plasticului.
  • Pentru aplicațiile de beton și zidărie, utilizați o perie de sârmă pentru îndepărtare.
  • Magazinele de îmbunătățire a casei Vindem produse de remover de caulk care vor elimina chimic vechea caulk. Rețineți că aceste produse vor deteriora suprafețele din plastic.
  • Pentru Silicon Caulk, este posibil să aveți nevoie doar să rupeți suficient încât să puteți lua un capăt cu o pereche de clești de persoane. Apoi, puteți scoate caulkul într-o singură bandă lungă.
  • Imagine intitulată Caulk Pasul 4
    4. Curățați suprafața. Utilizați o perie sau vid pentru a elimina resturile rămase din zona de lucru. Scour suprafața curată cu un burete uscat, neabraziv sau un tampon. Utilizați alcool de frecare pentru a elimina spumul de săpun și uleiurile de corp dintr-o cadă sau cabină de duș. Uscați complet zona înainte de a începe capătarea.
  • Ambele feluri de caulk au nevoie de o suprafață curată, dar dacă utilizați silicon, este imperativ să eliminați toate resturile și reziduurile de la suprafață înainte de a începe.
  • Pentru curățarea siliconului, înmuiați o cârpă cu spirite minerale (cum ar fi terebentină) și ștergeți suprafața cu ea. Apoi utilizați o cârpă umedă pentru a șterge din nou suprafața.
  • Imagine intitulată Caulk Pasul 5
    5. Utilizați banda albastră a pictorului pentru a masca zonele și asigurați-vă linii drepte. Aplicați benzi de bandă pentru a proteja orice suprafață în care caulk nu ar trebui să apară. Puneți-le pe verticală pe ambele părți ale zonei pe care intenționați să o luați. Banda pictorului acționează ca un ghid pentru a vă asigura că liniile de caulk sunt drepte și uniforme. Rezultatul final va arăta mai lustruit și profesional dacă folosiți banda de pictor.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind un pistol de caulk
    1. Imagine intitulată Caulk Pasul 6
    1. Obțineți o pistol de înaltă calitate din metal robust. Gunsurile din CAULK costă între cinci și zece dolari la orice magazin de îmbunătățire a casei. Asigurați-vă că obțineți una care este făcută din metale grele. Pistoalele de caulk cu arbori solide produc linii foarte bune și, în general, obține rezultate mai bune. Arborii solizi sunt o alegere mai bună decât armele cu arbore-shaft.
  • Imagine intitulată Caulk Pasul 7
    2. Tăiați duza tubului Caulk la dimensiunea dorită a bilelor. Trimirea duzei permite caulk să curgă liber din tub. Puteți controla dimensiunea liniei de caulk, numită și "margele", când faceți snipul. Cu atât mai departe pe duză faceți tăietura, cu atât mai larg va fi margele. Pentru lucrările rapide, de bază, tăiați capătul duzei direct.
  • Tăiați duza la un unghi de 45 de grade dacă aveți nevoie de mai multă precizie și control.
  • Verificați în interiorul duzei pentru o etanșare a foliei. Dacă are un sigiliu de folie, folosiți ceva ascuțit și îngust (ca un cui lung) pentru ao perfora.
  • Imagine intitulată Caulk Pasul 8
    3. Introduceți tubul de caulk în pistol. Va fi o tijă lungă, cutanată la capătul armei. Trageți-l tot drumul înapoi. Acest lucru va deschide arma, astfel încât să puteți introduce tubul de caulk. Așezați mai întâi baza tubului în arma. Apoi înclinați capătul duzei tubului în partea superioară a pistolului. Rotiți tija cuptată astfel încât partea cuplată să fie îndreptată în sus și partea cu dinții se îndreaptă spre jos.
  • Strângeți ușor declanșatorul pentru a obține caulkul curge și apoi este gata de utilizare.
  • Imagine intitulată caulk Pasul 9
    4. Așezați vârful duzei pe locul în care trebuie să începeți capătarea. Aplicați o presiune ușoară și constantă la declanșator. Caulk va începe să curgă. Trageți pistolul de înlăturare de-a lungul liniei sau a zonei care urmează să fie capătul. Continuați să strângeți ușor declanșarea pe măsură ce mergeți pentru a vă asigura o eliberare continuă de caulk. Mișcați arma la o viteză constantă. CAULK-ul se va forma "margele" așa cum apare. Încercați să obțineți una continuă, chiar și margele de-a lungul fiecărei lungimi.
  • Păstrați o cârpă umedă (înmoaie în apă sau spirite minerale) la îndemână, pentru ștergerea rapidă a greșelilor.
  • Pentru a opri fluxul de caulk, apăsați butonul sub arborele din spatele acului. Aceasta va scuti tensiunea pistolului și va evita o mizerie.
  • Imagine intitulată Caulk Pasul 10
    5. Verificați îngrijirea mărgelei dvs. Nu conduceți lungimea margelei la mai mult de aproximativ 5 picioare (1.5 metri) înainte de a opri și evalua munca dvs. pentru îngrijire. Dacă margele de caulk arată deja curat și uniformă, lăsați-o singură. Dacă trebuie să fie netezită, utilizați un instrument de caducere, un cuțit de pungă, degetul (umeziți-l mai întâi) sau o cârpă umedă pentru a trage de-a lungul articulației și apăsați butonul caulk.
  • Este mult mai ușor să neșerați caulk în timp ce mergeți, în timp ce este încă umed. Ajungeți la aceasta în termen de două până la cinci minute de aplicare pentru cele mai bune rezultate.
  • Dacă nu vă opriți frecvent calea, porțiunile anterioare s-ar putea usca înainte de a putea să vă puteți întări sau să îndreptați erorile. Va trebui să răsturnați caulkul uscat dacă doriți să-l înfuriați.
  • Imagine intitulată Caulk Pasul 11
    6. Trageți bandă de pictor. Banda trebuie să fie trasă în fața caulkului să se usuce. Ridicați încet marginea benzii. Trageți-l departe de dvs. și la un unghi de 45 de grade. Faceți acest lucru cu atenție și încercați să evitați atingerea caulk-ului proaspăt. Puteți trage banda imediat după ce creați margele dacă vă place, dar cu siguranță o ridici în câteva ore. Dacă mergeți mai mult, caulkul ar putea pielea.
  • Permiteți caulkului cel puțin 24 de ore pentru a vindeca înainte de a le deranja sau a fi umed.
  • Metoda 3 din 3:
    Utilizarea altor metode de aplicare
    1. Imagine intitulată Caulk Pasul 12
    1. Utilizați un tub de stoarcere pentru lucrările mici, interioare de cazare. Un pistol de iluminat nu este necesar pentru toate locurile de muncă. Utilizați tuburi de stoarcere de 5 uncii atunci când aveți un proiect mic, interior. Scoateți capacul din tubul de strângere, apoi tăiați capătul de pe duza cu foarfece. Pentru cel mai mult control asupra fluxului de caulk, tăiați duza la un unghi de 45 de grade.
    • Strângeți flaconul cu o presiune constantă, astfel încât margele dvs. va arăta uniformă și îngrijită.
  • Imagine intitulată Caulk Pasul 13
    2. Caulk deasupra capului cu o cutie presurizată de caulk. Cutii presurizate sunt de obicei aproximativ 7 uncii o bucată. Ele sunt ideale atunci când trebuie să creați o marcă uniformă în timp ce vă aflați deasupra capului sau oricând vă aflați cu o singură mână. Ar trebui să puteți obține cutii presurizate de caulk la orice magazin de îmbunătățire a casei.
  • Imagine intitulată caulk Pasul 14
    3. Practica aplicabilă mai întâi caulk. Dacă nu ați coborât niciodată, este mai bine să vă simțiți pentru modul în care cancanul curge înainte de ao aplica. Chiar dacă ați apărut înainte, este o idee bună să vă simțiți pentru caulk-ul specific pe care îl utilizați pentru acest loc de muncă. Practica prin aplicarea CAULK în colțurile interioare ale unei cutii de carton sau pe un alt material de aruncare.
  • Lucrați la crearea unui flux constant și a unei mărci uniforme. Încercați să utilizați un instrument de finisare caulk pe măsură ce practicați. Acestea dau muncitorilor la îndemână la domiciliu un rezultat mai profesionist.
  • Odată ce ați ținut atârna, treceți la sarcina reală de cazare.
  • sfaturi

    Utilizați numai caulk pentru a umple golurile mai mici de 0.4 inci (1.0 cm) lățime.
  • Păstrați o găleată de apă în apropiere pentru a clăti ragul dvs. de netezire pe măsură ce lucrați.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar