Cum să ai grijă de un pește clovn

Ocellaris clownfish (sau doar "Clown Fish" pe scurt) este un mic pește tropical renumit pentru colorarea ei strălucitoare portocalie și albă și afinitatea sa pentru a se ascunde în clustere de anemone de mare. Fie că sunteți un entuziast de viață marin cu experiență sau doar un fan al Găsindu-l pe Nemo, Îngrijirea unui pește de clovn poate fi un angajament oarecum serios, deci este important să înțelegem exact ce implică locul de muncă inainte de Îți faci achiziția. Din fericire, în comparație cu mulți alți pești tropicali, peștele de clovn sunt, în general, destul de rezistenți și simplu de îngrijit!

Pași

Partea 1 din 3:
Configurarea rezervorului
  1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un pește de clovn Pasul 1
1. Cumpărați cel puțin un galon de 20-30 (75.7-113.6 l) rezervor. Un rezervor adecvat este crucial pentru a avea un pește fericit și sănătos de clovn. Din păcate, resursele online de îngrijire a animalelor de companie pot diferi foarte mult atunci când vine vorba de recomandările rezervoarelor pentru peștele de clovn. Unele surse recomandă o dimensiune minimă a rezervorului de doar opt la zece galoane, în timp ce altele sugerează un minim de cel puțin 20 sau 30 de galoane (75.7 sau 113.6 l). Ca regulă generală, este aproape întotdeauna mai bine să ai un rezervor prea mare decât unul prea mic, deoarece rezervoarele mici necesită întreținere suplimentară și pot fi mult mai susceptibile la problemele de salubritate. Astfel, pentru sănătatea și siguranța peștilor din Clown, majoritatea noilor proprietari ar trebui să vizeze cel puțin un galon de 20-30 (75.7-113.6 l) rezervor.
  • Pericolele de a avea un rezervor prea mic nu pot fi supraestimate. Dacă sistemul de filtrare din rezervor este insuficient, impuritățile se pot acumula rapid în apa rezervorului, ceea ce duce la probleme de sănătate pentru FEIP, cum ar fi Fin Rot, Marine Ich și multe altele. În plus, dacă pescuitul multiplu, rezervorul, sferturile înghesuite pot provoca concurență teritorială, ceea ce poate duce la stres, rănire sau chiar moartea.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pește de clovn Pasul 2
    2. Plasați rezervorul într-un loc sigur și retras. Mulți proprietari de acvariu pentru prima dată subestimează ușurința pregătirii și menținerii unui acvariu. De fapt, chiar și locația fizică a rezervorului poate avea un efect major asupra sănătății și fericirii peștilor din interior. Pe măsură ce planificați un loc pentru acvariul dvs., țineți minte următoarele sfaturi:
  • Acvarii ar trebui să fie în afara luminii solare directe și departe de încălzitoare, aparate de aer condiționat, deschideri de ventilație și ferestre. Schimbările bruște ale temperaturii apei pot fi dăunătoare peștelui.
  • Acvariile ar trebui să fie în raza de evacuare electrică (pentru a alimenta sistemele de iluminat și filtrare), dar nu ar trebui să fie în sus pe perete, deoarece acest lucru face dificilă efectuarea de întreținere și schimbarea filtrelor.
  • Acvariile cântăresc de obicei aproximativ 10 kilograme (4.5 kilograme) pentru fiecare galon de apă pe care le conțin. Aceasta înseamnă că un galon de 30 de ani (113.6 l) rezervorul va cântări aproximativ 300 de lire sterline (136 kilograme.) Păstrați acest lucru în minte atunci când alegeți o masă sau un stand pentru al susține.
  • Acvariile ar trebui să fie complet la nivelul solului.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pește de clovn Pasul 3
    3. Testați rezervorul pentru defecte. Tu nu face doriți să descoperiți că rezervorul dvs. conține o scurgere sau este construit prost când este complet plin de apă. Un rezervor adecvat trebuie să fie complet etanș și complet nivel. Testați imperfecțiunile din oricare dintre aceste categorii cu metodele de mai jos:
  • Testați scurgeri prin umplerea rezervorului la aproximativ 1/3 din calea plină într-o locație sigură de apă (ca un duș sau curtea ta.) Uscați exteriorul rezervorului cu un prosop și așteptați aproximativ o oră. Căutați margele de apă de-a lungul colțurilor sau punerea în comun a apei la bază - dacă vedeți aceste semne, returnați rezervorul pentru o rambursare.
  • Testați pentru nivel de nivel cu un nivel de dulgher. Alternativ, adăugați câteva centimetri de apă și marcând linia de apă pe ambele părți - dacă cele două linii diferă, rezervorul nu este la nivel. Rețineți că acest lucru poate reflecta o problemă în suprafața sub ea, mai degrabă decât în ​​rezervorul însuși.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pește de clovn Pasul 4
    4. Adăugați sistemul de filtrare. Un sistem de filtrare bun este crucial Pentru orice acvariu (mai ales, după cum sa menționat mai sus, mai mici.) Spre deosebire de ocean, într-un acvariu, nu există nicăieri pentru impurități din deșeuri biologice să meargă, deci este necesar să le eliminați prin filtru, astfel încât să nu se acumuleze și să înceapă rănirea peștelui. Deși sistemele de filtrare pot varia foarte mult de la produs la produs, mai jos sunt unele foarte Instrucțiuni generale Pentru configurarea unui filtru tipic de subsol pentru un acvariu cu apă sărată (consultați ambalajul produsului sau personalul la un magazin de animale de companie locale pentru mai multe informații):
  • Clătiți toate părțile sistemului de filtrare și plasați filtrele inferioare (care, de obicei, seamănă cu grile sau plăci pătrate) în partea de jos a rezervorului.
  • Atașați toate tuburile, supapele și pompele necesare în filtrele inferioare. De obicei, sistemul de filtrare va conține ceva numit a "verifica valva" care este marcat cu o săgeată - săgeata trebuie să fie îndreptată în sus și supapa ar trebui să fie de aproximativ trei până la patru centimetri de pompa principală de aer.
  • Atașați tuburile de ridicare la plăcile de filtrare, apoi atașați capotile la tuburile de ridicare. Capsii ar trebui să stea sub suprafața apei atunci când rezervorul este plin.
  • Notă: Un tip special, separat, numit un skimmer proteic, dar nu este întotdeauna necesar.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pește de clovn Pasul 5
    5. Adăugați substratul și / sau orificiile. Clătiți substratul (substanța asemănătoare pietrișului pe care o vedeți de obicei în partea de jos a acvariilor de acasă) într-o bucătărie de bucătărie înainte de ao adăuga la rezervor. Asigurați-vă că utilizați un substrat marin special conceput recomandat de magazinul dvs. local de animale, nu pietriș obișnuit de la în aer liber. Dacă utilizați un sistem de filtrare de substanță, substratul trebuie să acopere complet plăcile de filtrare într-un strat subțire de aproximativ 1/2 inch la o grosime groasă.
  • Dacă utilizați Airstones (dispozitive decorative care produc bule și circulă apa), le clătiți și adăugați-le în partea de jos a rezervorului acum.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pește de clovn Pasul 6
    6. Adăugați o mulțime de locuri de ascundere la acvariu. Clownfish sunt renumite pentru a petrece o mare parte din timpul lor de a se ascunde în frunzele de anemone de mare și crăpăturile stâncoase în recifele de corali. Dați-vă peștelui dvs. de clovn o casă fericită adăugând o mulțime de roci, plante, formațiuni de recifieri artificiale și decorațiuni pentru a se ascunde. Clătiți fiecare nouă adăugare în rezervor înainte de ao adăuga. Deși peștele de clovn se bucură de o relație reciproc benefică cu anemone de mare în sălbăticie, nu este nevoie să adăugați anemone de mare la rezervorul dvs. acasă - având o mulțime de crăpături stâncoase ar trebui să fie bine.
  • daca tu do Intenționează să adauge anemone de mare, să știe că pot fi oarecum mai greu de îngrijorat decât clovnfish ei înșiși, deoarece au nevoie de un sistem de filtrare de înaltă calitate, o lumină bună și o hrănire frecventă. Consultați o resursă de acvariu online ca Aquacon.COM pentru informații detaliate de îngrijire a anemone.
  • Următoarea specie de anemone de mare fac gazde bune pentru peștele de clovn:Entacmaea Quadricolor, Heteractis Magnifica, Stichodactyla Gigantea și Stichodactyla Haddoni.
  • Imagine intitulată îngrijire pentru un pește de clovn Pasul 7
    7. Umpleți rezervorul și adăugați sarea marină. Dacă aveți totul deasupra sortate și rezervorul dvs. pare să fie în stare bună de funcționare, completați-o în partea de sus cu apă. În cele din urmă, adăugați suficientă sare marină pentru a produce o gravitate specifică 1.020 la 1.026, care este nivelul salinității ideale pentru peștele de clovn. Suma de care aveți nevoie va fi diferită pe baza dimensiunii rezervorului dvs. - rezervoarele mai mari vor avea nevoie mai mult, în timp ce rezervoarele mai mici vor avea nevoie de mai puțin. Consultați ambalajul sarei marine pentru instrucțiunile exacte de utilizare.
  • Cele mai multe resurse de îngrijire a animalelor de companie recomandă utilizarea unui dispozitiv numit un hidrometru pentru a măsura gravitatea specifică a rezervorului dvs. - soiurile de calitate comercială sunt de obicei disponibile la magazinele de companie pentru ieftine. În plus, multe magazine de companie oferă servicii gratuite de testare a apei.
  • Înțelegeți că rezervoarele pot necesita până la o zi pentru a obține o salinitate uniformă, deci fiți dispuși să lăsați rezervorul să stea până la 24 de ore după adăugarea sarei.
  • Nu utilizați sarea de masă în loc de sare marină. Sarea marină conține aditivi chimici speciali care nu au fost găsiți în sarea obișnuită de masă.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pește de clovn Pasul 8
    8. Adăugați peștele de clovn. Rezervorul dvs. este gata să plece! În acest moment, puteți adăuga peștele de clovn și începeți să vă îngrijiți în funcție de instrucțiunile din secțiunea de mai jos!
  • Partea 2 din 3:
    Întâlniți nevoile dvs. de pește de clovn
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un pește de clovn Pasul 9
    1. Hrăniți peștele dvs. o dată pe zi. Comparativ cu mai multe specii finice de pește, peștele de clovn au nevoi nutriționale care sunt foarte ușor de întâlnit. Clownfish ar trebui să consume cu ușurință cele mai multe fulgi de pește marin comercial. Pentru o creștere maximă, încercați să adăugați un vârf de fulgi de pește în rezervor aproximativ o dată pe zi. Doriți să adăugați destule alimente fiecare hrănire pe care peștele le poate consuma toate în aproximativ două sau trei minute.
    • Majoritatea peștelui de clovn vor supraviețui bine cu hrănirea în fiecare zi. Cu toate acestea, acest lucru va încetini rata de creștere.
    • Deoarece peștele de clovn sunt omnivori, ele pot, de asemenea, să mănânce atât materiei vegetale, cât și de animale, așa că luați în considerare ocazional, adăugând bucăți mici de alge, creveți, viermi tăiați și așa mai departe la rezervor pentru o gamă mai mare de nutriție. Peștele dvs. ar trebui să aprecieze acest lucru!
  • Imagine intitulată îngrijire pentru un pește de clovn Pasul 10
    2. Păstrați rezervorul la o temperatură tropicală. Peștii de la clovn sunt nativi din părțile tropicale ale oceanului - în mod specific, părțile mai calde ale Oceanului Indian de Est și Oceanul Pacific de Vest care se extind de la ecuator până la Australia. Pentru a replica apele calde, moale ale tropicelor, păstrați acvariul la o temperatură de aproximativ 75-85 F (aproximativ 24-30 c.)
  • Dacă nu locuiți în tropice, puteți păstra rezervorul dvs. cald pe tot parcursul anului cu un încălzitor submersibil - acestea seamănă cu tuburi lungi, slabe care se inservesc ușor în colțul unui acvariu. Deoarece încălzitoarele variază în dimensiune și putere, asigurați-vă că ați cumpărat un încălzitor care este evaluat pentru dimensiunea tancului.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pește de clovn Pasul 11
    3. Recreați un ciclu normal de zi / noapte. În mod ideal, rezervorul dvs. ar trebui să aibă propriul sistem de iluminare pentru a oferi plante în ea cu o energie solară mult mai necesară pentru fotosinteza. O parte din întreținerea zilnică ar trebui să fie pentru a vă asigura că această lumină se oprește noaptea. Acest lucru replică ciclul normal al zilei și al nopții, în care se confruntă experiența locuitorului tău în sălbăticie și, de asemenea, ajută la menținerea plantelor și algele din rezervorul dvs. să crească prea rapid.
  • Rețineți că majoritatea luminilor de acvariu au cronometre care vă permit să le setați cu ușurință într-un ciclu automat.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pește de clovn Pasul 12
    4. Verificați zilnic sistemul de filtrare. Defalcarea în sistemul de filtrare a rezervorului dvs. poate crea un mediu toxic pentru peștele dvs. în timp. Pentru a preveni acest lucru, este important să verificați în mod regulat fiecare parte a sistemului de filtrare, dacă nu zilnic. Acest lucru nu ar trebui să dureze mai mult de câteva secunde - tot ce trebuie să faceți este să vă asigurați rapid că totul pare să funcționeze corect. Mai jos sunt câteva sfaturi rapide despre ce să caute:
  • Filtru: Toate pompele trebuie să funcționeze fără probleme și apă ar trebui să curgă prin filtru fără probleme. Nu ar trebui să existe obstacole în niciuna dintre linii.
  • Aeratoare: Un flux mic, continuu de bule ar trebui să plutească din aerator.
  • Proteina Skimmer: Apa ar trebui să treacă prin skimmer cu ușurință - spumă ar trebui să genereze în interiorul skimmerului. Colectorul de deșeuri nu trebuie să fie plin - dacă este, goală-l.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pas de pește de clovn 13
    5. Monitorizați în mod regulat calitatea apei. În plus față de verificarea zilnică a dispozitivelor de calitate a apei, este important să testați apa în sine pentru a vă asigura că peștele dvs. de clovn are condiții optime pentru a prospera. Imediat după ce ați configurat rezervorul dvs., veți dori să verificați calitatea apei aproximativ o dată pe zi, dar deoarece măsurătorile dvs. se stabilizează la un nivel adecvat, puteți începe să verificați o dată pe săptămână. Mai jos sunt măsurători ideale de calitate a apei (împreună cu instrumentele de care trebuie să le măsurați, toate acestea ar trebui să fie disponibile la magazinul dvs.):
  • Temperatura: 75-85 F (aproximativ 24-30 c) - Termometru
  • Salinitate: Gravitate specifică de 1.020 la 1.026 - Hidrometer
  • PH: 8.0-8.4 - contor de pH (vezi: [[Testați pH într-un rezervor de pește | articolul nostru de testare a pH-ului)
  • Amoniac: 0.0 (prea scăzut pentru a detecta) - Kit de testare Amoniac
  • Nitits: < 0.2 părți per milion - kit de testare a nitritei
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pește de clovn Pasul 14
    6. Adresați-vă imediat problemele legate de calitatea apei. Dacă găsiți în timpul unui test de rutină, acvariul dvs. nu îndeplinește una dintre cele mai importante valori de calitate de mai sus, nu pierdeți timpul - adresați imediat sursei problemei pentru a vă menține sănătatea peștelui dvs. de clovn. Vezi mai jos:
  • Temperatura: Dacă este prea mare, reduceți setările încălzitorului - dacă sunt prea mici, măriți setările încălzitorului sau cumpărați un încălzitor care este evaluat pentru dimensiunea rezervorului dvs.
  • Salinitate: dacă este prea mare, înlocuiți o apă rezervorului cu apă - dacă este prea mică, adăugați sare marină.
  • PH: Există multe cauze pentru PHS incorect - consultați o resursă de îngrijire a peștelui pentru strategii specifice. Fiți sigur că există ajustări ale pH-ului treptat - schimbările rapide pot dăuna peștelui.
  • Amoniac: Dacă detectați orice Amoniac, nivelurile dvs. sunt prea mari - verificați sistemul de filtrare pentru probleme. Luați în considerare înlocuirea filtrelor. Dacă sistemul dvs. de filtrare funcționează, poate fi prea mic pentru dimensiunea rezervorului dvs. sau numărul de pești pe care îl aveți.
  • Nitriți: a se vedea amoniacul.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pește de clovn Pasul 15
    7. Schimbați aproximativ un sfert din apă la fiecare câteva săptămâni. Deși acvariile sunt adesea descrise ca "Sisteme închise," În realitate, ei încă mai au nevoie de adăugarea regulată a apei exterioare pentru a rămâne curat și locuibil pentru peștele dvs. Nu trebuie să înlocuiți apa la o dată, totuși, o puteți face treptat și continuu, îndepărtând aproximativ un sfert din apă la fiecare două până la trei săptămâni și înlocuindu-l cu apă nouă.
  • Țineți minte, totuși, că noua dvs. apă trebuie să fie salinitatea corectă pentru ANK dacă nu doriți să provocați o baie potențial periculoasă în nivele de sare.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pește de clovn Pasul 16
    8. Introduceți treptat orice pește nou. Adăugarea mai multor pește în rezervorul dvs. este o modalitate excelentă de a vă face viața de pește de clovn mai interesantă. Cu toate acestea, este, în general, considerat cel mai bine pentru a adăuga pește nou în rezervor unul câte unul pe o perioadă de timp, mai degrabă decât adăugarea de multe ori. Acest lucru oferă peștelui de clovn (a cărui specie este cunoscută pentru a fi oarecum teritorială) timp pentru a se adapta la noul vizitator. Fiți dispuși să luați cel puțin șase luni pentru a obține rezervorul la o capacitate maximă.
  • În plus, luarea unei abordări treptate poate preveni amoniacul brusc "spikes" care poate fi mortală pentru a pescui. Adăugarea bruscă a multor pești la același rezervor va provoca nivele de amoniac din deșeurile de pește pentru a crește mai repede decât bacteriile din rezervor (care neutralizează amoniacul) au șansa de a crește.
  • Țineți minte capacitatea maximă a rezervorului dvs. pe măsură ce adăugați pește nou. Ca o regulă foarte generală, ar trebui să aveți un maxim de unul "inch de pește" pe 2.5 galoane (9.5 l) de apă în rezervor. De exemplu, un 30 de galon (113.6 l) rezervorul ar putea conține un maxim de aproximativ 12 pești de 1 inch sau șase pești de 2 inci sau patru pești de 3 inci etc.
  • Partea 3 din 3:
    Rezolvarea problemelor comune
    1. Imagine intitulată Îngrijire pentru un pește de clovn Pasul 17
    1. Pereche de pește de clovn cu pește docil pentru a reduce luptele. Dacă le potriviți cu specii pașnice, non-agresive, peștii clovni pot fi vecini mari. Pe de altă parte, dacă le potriviți cu specii teritoriale, agresive, pot intra în lupte, ducând la răniri (sau chiar moarte) pentru ambele pești. Mai jos sunt câteva exemple de specii blânde care se împerechează bine cu peștele de clovn:
    • Wrasses
    • Tangs
    • Gobies
    • Dartfish
    • Angelfish
    • Damselfish
    • Pește balon
    • Anemones
    • Marin nevertebrate
    • Coral
    • Notă: Nu împerecheați peștele de clovn cu alți pești de clovn din aceleași specii - sunt susceptibile de a lupta.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pește de clovn Pasul 18
    2. Luați în considerare adăugarea de împachetare pentru a face față deșeurilor. Acumularea deșeurilor biologice este una dintre amenințările numeroase pentru o sănătate a peștelui acvariu. Pentru a face față pericolului, poate fi o idee minunată de a adăuga câțiva scufundări nevertebrate pentru a face față deșeurilor. Aceste tipuri de animale se hrănesc, de obicei, pe materie de plante și animale, făcându-le perfect pentru curățarea deșeurilor rămase și ușurând povara pe sistemul dvs. de filtrare. Cel mai bun dintre toate, nu sunt susceptibile de a lupta cu peștele de clovn pentru teritoriu sau resurse. Unele alegeri bune sunt:
  • Marini melci
  • Crabi mici
  • Stea de mare
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pește de clovn Pasul 19
    3. Îmbunătățirea calității apei pentru putregaiul fin. Finul de putregă este o boală comună a acvariului, ale cărei simptome arată ca și numele său: decădere, aripioare murdare care par să se deschidă și uneori umflarea la baza fin. Aceasta este aproape întotdeauna o problemă de calitate a apei, deci, dacă vedeți acest lucru, luați pașii următori:
  • Verificați sistemul de filtrare pentru erori și, dacă este necesar, curățați sau înlocuiți filtrul.
  • Luați în considerare creșterea ritmului pe care îl înlocuiți apa rezervorului
  • Luați în considerare adăugarea de împachetare (vezi mai sus)
  • Luați în considerare obținerea de antibiotice de acvariu dintr-un magazin de animale de companie sau de companie
  • Eliminați algele construite (vezi mai jos)
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pește de clovn Pasul 20
    4. Utilizați tehnici anti-parazite pentru marine ICH. Marine Ich (nu "mâncărime") este o problemă obișnuită în acvariile de apă sărată cauzate de un parazit microscopic care se învârte în pielea și barele de pește. Această boală poate avea o varietate de simptome, inclusiv mici alb "Dots" Pe piele și branhii, ochii înnorați, mucusul excesiv al pielii, dificultatea respirației și decolorarea. În acest caz, cea mai directă fixă ​​este de obicei pentru a adăuga aditivi anti-paraziți pe bază de cupru la apă și pentru a îmbunătăți calitatea apei cu vârfurile de mai sus.
  • O altă tactică este de a carantina întregul pește al rezervorului într-un rezervor separat, cu salinitate scăzută. Acest lucru perturbă ciclul de viață natural al parazitului, ucigându-l. Consultați o resursă de acvariu sărată pentru mai multe informații.
  • Imagine intitulată Îngrijire pentru un pește de clovn Pasul 21
    5. Ia o poziție agresivă față de alge. De-a lungul timpului, alge, verde târât "Slip" sau "mușchi"-ca organismul, de obicei, se va construi treptat într-un acvariu. Un pic de alge poate fi un lucru bun, ca pește de clovn și alte vieți marine se pot hrăni cu ea. Cu toate acestea, dacă este permis să crească din control, algele se pot răspândi în cele din urmă în rezervor și să înceapă să concureze cu celelalte organisme pentru lumină și nutrienți, în mod esențial să le supăr. Pentru a preveni acest lucru, este mai bine să se ocupe de alge cât mai curând posibil cu măsurile preventive. Utilizați următorii pași pentru a gestiona creșterea algelor:
  • Păstrați rezervorul fără deșeuri organice - nu vă depășiți peștele și nu mulțimi prea multe organisme într-un singur rezervor.
  • Au alte plante în rezervorul dvs. - viața normală a plantelor va concura cu alge pentru aceleași resurse.
  • Utilizați o racletă sau racletă pentru a îndepărta în mod regulat algele de pe pereții rezervorului.
  • Nu lăsați luminile rezervorului dvs. peste noapte.
  • Stocați rezervorul cu o specie care mănâncă o mulțime de alge, cum ar fi somnul.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Anonii nu sunt necesare decât dacă aveți prădător în rezervorul dvs.
  • Rețineți că peștele de clovn vine uneori cu o colorare rară neagră - este normală și nu un semn de boală.
  • Fiți conștienți de faptul că, în sălbăticie, cei mai mari bărbați dominanți dintr-o comunitate de pește clovn se vor transforma în mod spontan în femele ca adulți. Aceasta înseamnă că, chiar dacă ridicați un grup de pește de clovn de sex masculin de la naștere, ele sunt încă capabile să producă descendenți când cresc.
  • Avertizări

    Cumpărați doar pește de clovn înălțat la rezervor, nu cei care au fost prinși în sălbăticie. Peștele ridicate la rezervor sunt, în general, mai sănătoase și mai grele. În plus, cumpărarea de pește ridicată la rezervor nu susține capturarea peștelui sălbatic, care poate (și nu) perturba ecosistemele de recif.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar