Cum să vă scăldați broască

În condiții normale, nu ar trebui să vă scălim niciodată Pet Frog, nici nu se ocupă nici măcar mai mult decât este necesar. A face acest lucru este un risc pentru sănătatea broască și poate chiar propria ta. În schimb, furnizați-o pur și simplu cu o aprovizionare zilnică de apă curată și necorporală, astfel încât să se poată scălda în sine. Dacă trebuie să vă ocupați de broască, spălați-vă mâinile, purtați mănuși și fiți foarte atenți. Dacă - și numai dacă sunteți un profesionist care lucrează într-un cadru științific, este posibil să fie necesar să faceți o broască într-o soluție antifungică ca parte a procedurii sale de carantină.

Pași

Metoda 1 din 3:
Furnizarea de apă curată pentru auto-baie
  1. Imagine intitulată baie de broască pasul 1
1. Alegeți un castron care permite broasca dvs. să se submineze în apă pe care o veți adăuga. Broaștele se înmoaie în umiditate prin pielea lor în loc de apă potabilă, astfel încât să alegeți un castron sau un fel de mâncare care le dă cameră să se înmoaie confortabil. Bowl-ul ar trebui să permită un nivel de apă care să fie destul de adânc pentru broască pentru a se supune pe deplin, dar nu ar trebui să fie atât de adânc încât este dificil pentru broască să intre și să iasă.
  • Oțel inoxidabil sau vasele ceramice sau mâncăruri sunt alegeri bune. Dacă utilizați un castron de plastic, asigurați-vă că este non-reactiv. Tot ceea ce se scurge în apă va fi absorbit prin pielea broască.
  • Imagine intitulată baie Frog Pasul 2
    2. Adăugați apă necorporală la castron. Nu utilizați apă de la robinet pentru vasul de înmuiere a broaștei, deoarece acestea sunt sensibile la clor. Filtrarea la domiciliu ar trebui să înlăture clorul din apă, dar pariul mai sigur este să folosească cani de apă distilată.
  • Umpleți castronul cu suficientă apă pentru broască pentru a-și submina întregul cap și corp.
  • Imagine intitulată baie de broască pasul 3
    3. Goale, curate și reîncărcați castronul în fiecare zi. Deoarece broaștele le place să se salve în bolurile lor de înmuiere, lucrurile cum ar fi resturile de alimente și fecalele se vor construi în apă. În fiecare zi, scoateți apa și clătiți vasul. Apoi, spălați castronul cu o cârpă curată și un săpun foarte ușor. Clătiți săpunul complet sub robinet, apoi dați o clătire finală cu apă necorporală.
  • După clătirea finală, uscați vasul cu un prosop de hârtie curat, reumpleți-l cu apă necorespunzătoare și returnează-l în incinta broască.
  • Imagine intitulată baie de broască pasul 4
    4. Nu încercați să vă dați broască o baie. Broaștele sunt adepți la auto-curățare și ar trebui lăsate singure cât mai mult posibil. Manipularea unei broaște, asa cum ar fi necesare să le scălim, îi determină o mare stres și le poate expune la bacterii sau substanțe chimice. Concentrați-vă doar pe a vă oferi broască apa curată în fiecare zi.
  • Chiar și broaștele sănătoase pot purta bacterii de salmonella, deci ar trebui să atingeți doar o broască când este necesar. Păstrați broaște departe de copii sub 5 din cauza riscului lor sporit de boală de la expunerea la Salmonella.
  • Metoda 2 din 3:
    Manipularea corectă a unei broaște
    1. Imagine intitulată baie Frog Pasul 5
    1. Spălați-vă mâinile și puneți mănuși de vinil. Orice germeni, substanțe chimice, uleiuri etc. pe mâinile tale vor fi absorbite prin pielea broască și își poate deteriora sănătatea. Spălați-vă bine mâinile cu săpun și apă și să le uscați cu un prosop curat. După aceea, puneți pe o pereche de mănuși de vinil sterile, fără pulbere.
    • Punerea pe mănuși vă protejează. Broaște, chiar și sănătoși, purtau foarte frecvent bacterii de salmonella pe pielea lor.
  • Imagine intitulată baie Frog Pasul 6
    2. Puneți degetul mare subțire chiar sub capul broască. Lucrați calm și mișcați încet, astfel încât să nu înspăimântați broasca mai mult decât este necesar. Atingeți vârful degetului mare pe baza gâtului broasca în pregătirea pentru ao scoate.
  • Această plasare a degetului mare ar trebui făcută împreună cu procedura de scoopare făcută cu degetele, descrisă mai jos.
  • Imagine intitulată baie Frog Pasul 7
    3. Scoateți celelalte degete sub corpul broaștei. Cu degetul mare în spatele capului broaștei, scoateți celelalte patru degete sub corp, astfel încât broasca să fie conținută în mână. Apucați doar destul de bine că broasca nu poate scăpa - nu stoarceți!
  • Dacă broasca este prea mare pentru o mână, oglindiți procesul cu cealaltă mână, cât și plasați ambele degete pe partea din spate a gâtului și scoop-ul în jurul fiecărei părți cu mâinile.
  • Imagine intitulată baie Frog Pasul 8
    4. Ridicați, transportați și eliberați broasca cu atenție. Păstrați mânerul liber, dar sigur pe broască pe măsură ce îl transportați calm, dar rapid la destinație. Când este timpul să eliberați broasca, inversați procesul de preluare - coborâți degetele deținute pe podea, le-ați descurcat din jurul broască și ridicați-vă mâna.
  • Broasca poate să se rătăcească și să încerce să scape, așa că asigurați-vă că nu lăsați-o. Chiar și o cădere scurtă poate fi fatală la o broască.
  • Broasca poate urina sau defeca pe tine din frica. Ignorați acest lucru și continuați să îl transportați cu atenție.
  • Imagine intitulată baie Frog Pasul 9
    5. Aruncați-vă mănușile și spălați-vă bine mâinile. De îndată ce ați terminat în mișcare broasca, vă îndepărtați mănușile și aruncați-le în afară. Apoi, spălați-vă mâinile timp de cel puțin 20 de secunde cu apă curată și săpun. Uscați-le cu un prosop curat.
  • Copiii sub 5 ani nu trebuie să se ocupe de broaște, chiar dacă sunt luate măsuri de precauție adecvate. Sunt prea susceptibili să renunțe la broască și sunt mai susceptibili la boala legate de salmonella.
  • Metoda 3 din 3:
    Oferind băi antifungice în timpul carantinei de laborator
    1. Imagine intitulată baie de broască Pasul 10
    1. Testați o broască sălbatică nou-capturată pentru Chytrid imediat. Amphibian Chytrid (chytrridiomicoză) atacă celulele pielii de broască, se răspândește rapid de la broască la broască și este adesea fatală. Toate broaștele sălbatice ar trebui să fie testate imediat pentru chytrid prin tamponarea părților și buricului de 5 ori fiecare cu un tampon de testare sterilă. Sigilați tamponul într-o pungă sterilă pentru testarea în laborator.
    • Frogii sălbatici ar trebui să fie capturați numai în scopuri de cercetare de către profesioniști instruiți. Nu încercați să capturați o broască sălbatică pentru ao păstra ca pe un animal de companie. Poate fi ilegal, în funcție de tipul de broască și pune în pericol sănătatea broască și, eventual,.
  • Imagine intitulată baie Frog Pasul 11
    2. Izolați broasca timp de 30 de zile ca măsură preventivă. Fiecare broască sălbatică nou capturată trebuie păstrată în izolare de la alte broaște timp de 30 de zile și a început cu tratament antifungic chiar înainte ca rezultatele testului Chytride să revină.
  • Orice operație legitimă care captează broaște sălbatice în scopuri de cercetare ar trebui să aibă o zonă de izolare dedicată pentru noi broaște.
  • Imagine intitulată baie Frog Pasul 12
    3. Se amestecă o soluție antifungică de baie care conține itraconazol. Combinați apa necorporală (nu apă de la robinet) și medicamentul antifungic itraconazol la o doză de 10 miligrame pe mililitru de apă. Aveți nevoie doar de suficientă soluție pentru a umple un recipient până la punctul în care broasca poate abia să se scufunde în lichid.
  • Itraconazolul este un medicament pe bază de prescripție medicală folosit pentru a trata o serie de infecții fungice la om.
  • Imagine intitulată baie Frog Pasul 13
    4. Alegeți broasca până la o înmuiere antifungică. Începeți prin spălarea mâinilor și punerea mănușilor de vinil. Puneți degetul mare chiar în spatele capului broasca, apoi scoateți celelalte degete în jurul și sub broască. O înțelegi suficient pentru ao păstra să scape. Spălați-vă bine mâinile după manipularea broaștei.
  • Ridica o broască numai atunci când este necesar. Îi determină o mare stres și este ușor să transferați bacterii și boli înainte și înapoi.
  • Imagine intitulată baie Frog Pasul 14
    5. Lăsați broasca să se înmoaie în soluție timp de 10 minute pe zi timp de 10 zile. Coborâți cu grijă broasca în recipient cu soluția antifungică, apoi eliberați-vă mâna din jurul lui. Lăsați-l în recipientul antifungic timp de 10 minute, apoi returnați-l cu atenție la rezervorul de izolare. Repetați acest proces în următoarele 9 zile.
  • Imagine intitulată baie de broască pasul 15
    6. Testați din nou broasca și păstrați-o în carantină timp de 30 de zile total. După 10 zile de tratament, testați broasca pentru Chytride încă o dată. Păstrați broasca în izolare timp de încă 20 de zile, pentru un total de 30 de zile. Dacă cel de-al doilea test de chytride se întoarce curat, broasca poate fi eliberată din izolare.
  • Dacă cel de-al doilea test Chytride se întoarce pozitiv, începeți un alt regim de 10 zile de băi antifungice.
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar