Cum să curățați fotografiile vechi

Fotografiile vechi pot fi minunate memento ale trecutului. Cu toate acestea, fotografiile vechi pot aduna și murdărie și dezvoltă pete. Din fericire, cu consumabilele potrivite, puteți curăța cu ușurință și restaurați fotografiile vechi. Este important să faceți mai întâi copii digitale, deoarece există întotdeauna un risc de deteriorare atunci când curățați fotografiile.

Pași

Metoda 1 din 4:
Minimizarea daunelor
  1. Imagine intitulată Poze vechi Clean Pasul 1
1. Scanați mai întâi imaginile digitale. Înainte de a începe procesul de curățare, copiați-vă digital fotografiile. În timp ce curățarea corespunzătoare minimizează riscul de deteriorare, aceasta nu o elimină complet. Scanați fotografiile pe computerul dvs. și salvați-le înainte de a încerca să le curățați.
  • Dacă nu aveți un scaner, opriți-vă de un magazin de imprimare locale și utilizați unul acolo.
  • Imagine intitulată Poze vechi Clean Pasul 2
    2. Utilizați consumabile special pentru curățarea fotografiilor. Fotografiile vechi sunt delicate, nu ar trebui să utilizați niciodată consumabile generice de curățare pe ele. Ar trebui să utilizați Fotografia de curățare a emulsiei și ștergeți în mod specific pentru a curăța fotografiile. Aceste elemente pot fi uneori dificil de găsit în magazine, dar ar trebui să fie ușor de cumpărat online.
  • Emulsii de curățare și șervețele sunt fabricate din ingrediente și materiale în condiții de siguranță pentru a fi utilizate pe fotografii mai vechi. Ele seamănă cu șervețele normale de curățare și curățătorii de pulverizare, dar folosesc ingrediente mai puțin dure.
  • Nu înlocuiți curățătorii. În timp ce obținerea de bunuri specializate este un hassle, merită costul suplimentar pentru a evita deteriorarea fotografiilor.
  • Imagine intitulată Poze vechi Pasul 3
    3. Puneți mănuși de editare. Înainte de a vă ocupa fotografiile, puneți o pereche de mănuși de editare curate. Ca și alte consumabile pentru curățarea fotografiilor, acestea pot fi achiziționate online. Este important să utilizați mănuși de editare peste mănuși generice la curățarea fotografiilor.
  • Editarea mănușilor sunt un tip de mănușă proiectată pentru a fi utilizată atunci când lucrați cu film și fotografii.
  • Metoda 2 din 4:
    Eliminarea murdăriei și a petelor
    1. Imagine intitulată Poze vechi Clean Pasul 4
    1. Așezați fotografia deasupra unui prosop. Așezați un prosop curat pe o suprafață plană. Puneți fotografiile pe prosop. Asigurați-vă că purtați mănușile de editare, chiar și la începutul procesului, pentru a evita deteriorarea.
  • Imagine intitulată Poze vechi Clean Pasul 5
    2. Periați murdăria. Utilizați o cutie de aer comprimat. Suflați aerul peste fotografie pentru a îndepărta orice blocare pe murdărie sau praf. De asemenea, puteți utiliza o perie de curățare soft, care poate funcționa mai bine pentru fotografii foarte delicate.
  • Suflați sau periați fotografia atâta timp cât este necesar pentru a îndepărta orice exces de murdărie sau resturi.
  • Este important să obțineți praf și murdărie înainte de a șterge fotografiile. Nu doriți să obțineți resturi tencuite pe fotografii când le ștergeți.
  • Imagine intitulată Poze vechi Clean Pasul 6
    3. Ștergeți orice resturi persistente. Luați plăcuțele de curățare. Ștergeți ușor suprafața fotografiilor pentru a elimina orice reziduu rămas pe fotografii. Utilizați mișcări extrem de lente pentru a evita ruperea fotografiilor. Deplasați șervețele peste fotografia, eliminând orice resturi și murdărie setate pe măsură ce mergeți.
  • Instrucțiunile precise pentru utilizarea tampoanelor de curățare variază în funcție de tipul de tampon. Trebuie să citiți întotdeauna instrucțiunile producătorului înainte de a utiliza un tampon de curățare.
  • Imagine intitulată Poze vechi Clean Pasul 7
    4. Uscați fotografiile. Țineți un uscător de păr așezat pe o căldură mare de aproximativ 10 centimetri distanță de fotografia dvs. Deplasați uscătorul de păr înainte și înapoi încet. Acest lucru ar trebui să se usuce fotografia. Continuați să mutați uscătorul de păr înainte și înapoi până când fotografia este complet uscată.
  • Este foarte important să păstrați uscător de păr o distanță solidă de la fotografie pentru a evita deteriorarea căldurii.
  • Imagine intitulată Poze vechi Pasul 8
    5. Căutați ajutor profesional pentru petele dificile. Unele fotografii pot fi foarte setate în pete care nu răspund la curățarea de rutină. Nu doriți să utilizați curățătorii aspre sau să vă curățați fotografiile prea agresiv pe cont propriu. Uită-te online pentru a găsi servicii profesionale de curățenie de fotografii în zona dvs. în cazul în care aveți de-a face cu pete foarte dificile. Este mai bine să cheltuiți bani în plus pe serviciile profesionale decât să riscați fotografii vechi de neînlocuit.
  • Metoda 3 din 4:
    Care se ocupă de fotografii rare
    1. Imagine intitulată Poze vechi Clean Pasul 9
    1. Curățați numai sticla de vizualizare a amb. Ambrotipurile sunt fotografii vechi care constau adesea din două plăci de sticlă. O placă conține imaginea în timp ce cealaltă, geamul de vizionare, acoperă imaginea. Doar curățați geamul de vizualizare și numai dacă știți care este sticla de vizionare. Sticla de vizionare trebuie curățată cu tampoane de bumbac înmuiate în alcool. Doar faceți o ușoară ștergere, pentru a freca orice murdărie nedorită și murdărie. Stați departe de colțuri și laturi când curățați, deoarece nu doriți ca lichidul să se scurgă în imagine și să rănească imaginea.
    • Dacă ați achiziționat imaginea undeva, documentele vă pot informa care parte este sticla de vizionare. Puteți spune uneori examinând cu atenție fotografia. Fotografii au folosit adesea un lac negru pe o parte a paharului pentru a-l întuneca. Imaginea se găsește pe geamul opus lacului negru.
    • Dacă nu știți sigur ce parte este sticla de vizionare, luați-vă ambrotipul unui profesionist. Puteți deteriora foarte mult imaginile ambrotipului prin curățarea sticlei care conține imaginea.
  • Imagine intitulată Poze vechi Pasul 10
    2. Nu curățați daguerreotipurile. Daguerreotipurile sunt o altă formă antică de fotografie din secolul al XIX-lea. Datorită naturii lor extrem de delicate, daguerreotipurile nu ar trebui curățate de colectorii amatori. Luați întotdeauna daguerreotipuri la un profesionist pentru curățare.
  • Puteți găsi un profesionist în zona dvs. prin căutarea online. Dacă nu puteți găsi una aproape, vedeți dacă puteți găsi un profesionist puteți lucra cu distanțe lungi. Cineva poate fi dispus să trimită fotografiile înainte și înapoi.
  • Imagine intitulată Poze vechi Clean Pasul 11
    3. Utilizați aer comprimat pe cărți de vintage și cartele de cabinet. Carte de vintage și cartelele de cabinet nu trebuie curățate niciodată cu lichid. Suflați o cutie de aer comprimat deasupra acestor tipuri de fotografii pentru a elimina murdăria și resturile. Dacă murdăria nu este îndepărtată cu aer comprimat, utilizați o perie foarte moale pentru ao șterge folosind mișcări extrem de delicate.
  • Cartele foarte murdare și cartelele de cabinet nu pot fi curățate numai cu aer comprimat. În acest caz, solicitați servicii profesionale de curățenie.
  • Metoda 4 din 4:
    Păstrați-vă fotografiile
    1. Imagine intitulată Poze vechi Clean Pasul 12
    1. Păstrați fotografiile într-un mediu uscat. Odată ce fotografiile vechi sunt curate, păstrați-le într-o zonă protejată, care este, de asemenea, uscată. Puteți, de exemplu, să le puneți într-un plic și să le păstrați într-un sertar în casa dvs. care nu este predispus la umiditate sau umiditate. Acest lucru ar trebui să păstreze fotografiile în formă bună după procesul de curățare.
    • Dacă fotografiile dvs. sunt foarte vechi, luați în considerare stocarea profesională. Puteți verifica online pentru a găsi companii din zona dvs. care oferă depozitare specializată pentru fotografii vechi și valoroase.
  • Imagine intitulată Poze vechi Clean Pasul 13
    2. Îndepărtați repede petele noi. Cu atât mai repede vă curățați petele, cu atât mai bine. Dacă vărsați ceva pe o fotografie veche sau faceți murdărie pe ea cu degetele, curățați-o cu promptitudine pentru a împiedica stabilirea petelor.
  • Petele pot fi îndepărtate rapid prin rularea fotografiilor sub apă de la robinet sau plasându-le într-o tavă de apă scurt. Swista fotografia în jurul valorii de a elimina orice pete.
  • Imagine intitulată Poze vechi Clean Pasul 14
    3. Minimizați cât de des vă ocupați de fotografiile vechi. Manipularea fotografiilor vechi rar le va proteja de daune. Fotografiile vechi sunt fragile, deci este important să nu vă ocupați de ei. Doar manipulați fotografiile atunci când este absolut necesar, cum ar fi atunci când vă mișcați. În cea mai mare parte, păstrați-le în depozit pentru a le păstra în timp.
  • Acesta poate ajuta la a avea copii digitale ale fotografiilor tale. În acest fel, dacă doriți să vă uitați la fotografiile vechi, puteți face acest lucru pe ecran pentru a evita manipularea acestora.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Editarea mănușilor
    • Betisoare de vata
    • Prosop
    • Aer comprimat
    • Emulsie de curățare
    • Perie moale
    • Spirt
    • Uscător de păr
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar