Cum să curăț bijuteriile de argint

Argintul este un metal versatil, cu un luciu moale care face pentru bijuterii frumoase. Din păcate, argintul este, de asemenea, destul de fragil în comparație cu multe metale mai frecvent utilizate și poate dezvolta rapid tarină, pete sau zgârieturi. De asemenea, poate fi un pic intimidant pentru a încerca să curățați piesele de argint deoarece sunt atât de delicate. Cu toate acestea, nu trebuie să fii un profesionist sau să folosești instrumente scumpe pentru a-ți curăța singur argintul.

Pași

Metoda 1 din 3:
Făcând o baie de sare
  1. Imagine intitulată Curățați bijuterii de argint Pasul 1
1. Se toarnă două cești de apă fierbinte într-un castron. Ai nevoie de suficient pentru a acoperi bijuteriile pe care le curăți. Această metodă funcționează ca un detergent blând care îndepărtează tăliau fără a abra. Dacă argintul dvs. este ușor perturbat, baia de sare ar trebui să ia în dreapta.
  • Dacă curățați o mulțime de bijuterii simultan, puteți folosi mai multă apă. Pentru doar o bucată de bijuterii, utilizați mai puțină apă.
  • Dacă bijuteriile dvs. are pietre prețioase, asigurați-vă că nu vor fi afectați de a fi scufundați într-o soluție de apă sărată. Această soluție este blândă pe majoritatea pietrelor, dar dacă curățați bijuterii foarte fine cu pietre prețioase scumpe, sunteți mai bine să o luați la un profesionist doar în caz. De asemenea, puteți contacta bijutierul pentru sfaturi.
  • 2. Adăugați sare și folie de aluminiu. Se amestecă o lingură de sare în apă caldă cu o lingură până când se dizolvă complet. Luați o foaie de folie de aluminiu și scoateți câteva benzi, apoi puneți-le în castron. Combinația de sare și aluminiu va reacționa cu pământul de pe suprafața argintului și va crea o suprafață strălucitoare și strălucitoare în locul tălii.
  • Tarnish se întâmplă atunci când suprafața de argint se combină cu sulf și se transformă în sulfură de argint, care este negru. Când sulfura de argint reacționează cu aluminiu într-o soluție de sare, reacția chimică dintre substanțe transformă sulfura de argint înapoi la argint. Reacția se întâmplă mai rapidă atunci când soluția este caldă.
  • Dacă nu aveți sare de masă la îndemână, puteți utiliza în schimb sifonul de copt. Are proprietățile potrivite pentru a facilita aceeași reacție chimică.
  • 3. Submergeți bijuteriile în soluție. Lăsați-o să stea timp de 5 minute. Amestecați-l în jurul unui pic pentru a vedea dacă terenul pleacă. Când vedeți că strălucirea argintului a fost restaurată, scoateți argintul din soluție.
  • Dacă lucrați cu argint profund înclinat, este posibil să trebuiască să repetați procesul de două sau mai multe ori. Asigurați-vă că soluția este complet încălzită, deoarece reacția este mult mai lentă dacă soluția este rece.
  • 4. Clătiți bijuteriile. Rulați-o sub apă răcoritoare pentru a clăti sarea, apoi uscați ușor folosind o cârpă moale sau un prosop de microfibră. Bijuteriile ar trebui să fie bune ca noi. Dacă vedeți încă semne de tăcere, repetați procesul până când arată curat.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățenie profundă bijuterii de argint
    1. Imagine intitulată Curățați bijuterii de argint Pasul 5
    1. Achiziționați un polonez de argint. Când Tarnish se dezvoltă pe argint, poate să nu fie suficientă o baie simplă de sare și o baie de aluminiu pentru al scoate. Polishele de bijuterii din argint special sunt cele mai sigure opțiuni pentru lustruirea bijuteriilor de argint, mai ales dacă aveți de-a face cu o antică sau o piesă care are design complicat gravate în ea.
    • Chiar și lustruirea specială pot elimina un strat de argint, deci obțineți o curățare profesională dacă aveți de-a face cu o bucată delicată.
    • În loc să cumpărați poloneză de argint de la farmacie, luați în considerare obținerea de la un magazin de bijuterii sau un magazin cu un departament de bijuterii de înaltă calitate.
  • 2. Frecați bijuteriile cu un pic polonez. Umeziți o cârpă moale de lustruire de argint sau buretele inclusă cu polishul de argint și luați puțin poloneză pe cârpă. Frecați ușor polonezii în bijuteriile de argint. Utilizați numai o mișcare dreaptă, înapoi și înapoi. Evitați curățarea sau frecare în cercuri, deoarece acest lucru poate lăsa zgârieturi sau modele în suprafața bijuteriilor. Lăsați-l pe poloneză să facă treaba.
  • 3. Clătiți și uscați bijuteriile de argint. Clătiți-o sub apă curentă. Asigurați-vă că ați curățat toate reziduurile poloneze, astfel încât să nu continue să lucreze la suprafața bijuteriilor. Uscați complet folosind o cârpă moale.
  • Imagine intitulată Curățați bijuterii de argint Pasul 8
    4. Luați în considerare utilizarea produselor obișnuite de uz casnic pentru o piese mai puțin rare sau mai puțin valoroase. Acestea vor lucra de obicei pentru a îndepărta durerea dură, dar pot provoca daune, cum ar fi semne de Pock sau zgârieturi. Încercați-le pe propriul risc.
  • Încercați pastă de dinți. Selectați o pastă de dinți albă, fără opțiunile speciale de albire. Luați o cârpă moale, umezită sau un burete umed și puneți niște pastă de dinți pe ea. Frecați ușor bijuteriile de argint în mișcări drepte, înapoi și înapoi. Fi foarte blând, și dacă observați zgâriați în orice punct, opriți și clătiți pasta de dinți. Pe măsură ce cârpa sau buretele devine întunecată cu pătratul, adăugați mai multă pastă de dinți într-o parte curată a cârpei / burete umezelii și continuați lustruirea ușoară. Clătiți bine cu apă caldă și uscați cu un prosop moale.
  • Soda de copt poate elimina tăierea încăpățânată, dar nu o folosiți decât dacă nu vă deranjează riscul de a deteriora argintul. Faceți o pastă de bicarbonat de sodiu și apă caldă, frecați ușor în suprafața bijuteriilor și clătiți când tarina este îndepărtată.
  • Imagine intitulată Curățați bijuteriile de argint Pasul 9
    5. Încercați o baie de argint. Argint comercial "dips" poate dizolva petele fără a freca bijuteriile de argint, deși pot scoate un strat de argint. Din acest motiv, ei ar trebui să fie folosite doar ca o ultimă instanță. Contrar a ceea ce cuvântul "diploma" implică, profesioniștii rareori înmuiați argintul în aceste produse, cel puțin nu pentru mult timp. Dips sunt, în general, substanțe chimice potențial, potențial periculoase, astfel încât urmați instrucțiunile cu atenție și consultați un profesionist când aveți îndoieli.
  • Metoda 3 din 3:
    Menținerea bijuteriilor
    1. Imagine intitulată Curățați bijuterii de argint Pasul 10
    1. Curățați-o de multe ori. Curățați-vă bijuteriile de argint adesea și curățați-l imediat după utilizare. Bijuteriile de argint care este frecvent utilizate rar are probleme de tarifare. Când Tarnish nu este încă prezent, sau când începe doar să se dezvolte, să vă spălați pur și simplu bijuteriile de argint în apă caldă (nu fierbinte), cu un detergent fără fosfat fără fosfat.
    • Curățarea rapidă este deosebit de importantă atunci când bijuteriile de argint au fost expuse anumitor alimente care conțin sulf sau cele care sunt acide sau sărate. În special, alimentele comune, cum ar fi sare de masă, ouă, unele fructe, ceapă, maioneză și oțet sunt dăunătoare argintului.
    • În orice caz, spălați-vă bijuteriile de argint imediat sau cel puțin clătiți-o bine cu apă caldă și nu lăsați argintul așezat în mașina de înșurubare, care pot conține urme ale acestor alimente.
  • Imagine intitulată Curățați bijuterii de argint Pasul 11
    2. Spălați-l separat. Este o idee bună să spălați argintul separat de alte piese de argint, cum ar fi bolurile sau argintul, deoarece chiuvetele de metal și ustensilele pot zgâria bijuteriile de argint.
  • De asemenea, ar trebui să evitați să utilizați mănuși de cauciuc atunci când spălați argintul, sub formă de coroabe de cauciuc bijuterii de argint.
  • Oțelul inoxidabil poate deteriora, de asemenea, finisajul dacă vine în contact cu bijuteriile de argint, deci evitați să o puneți în chiuvetă - utilizați un castron pentru ao spăla în schimb.
  • 3. Uscați-l cu o cârpă de lustruire. Utilizați o cârpă specială de lustruire sau pur și simplu o cârpă moale, fără scame, pentru a freca ușor argintul curat după spălare. Asigurați-vă că se usucă complet.
  • Argintul poate fi atât de moale încât chiar și folosind un prosop dur, ar putea fi suficient pentru a face indentări în suprafața sa. Asigurați-vă că utilizați o cârpă moale.
  • Pe măsură ce uscați bijuteriile, cumpărați ușor strălucirea cu o cârpă moale de bumbac.
  • Imagine intitulată Curățați bijuterii de argint Pasul 13
    4. Păstrați-vă corect bijuteriile de argint. Dincolo de curățarea rapidă și frecventă, cea mai bună modalitate de a vă păstra argintul este să o stocați corect. Asigurați-vă că fiecare piesă este complet uscată înainte de ao depozita. Puteți cumpăra pungi speciale pentru depozitarea bijuterii de argint care îi împiedică să se țină. Dacă nu aveți saci, utilizați această tehnică:
  • Înfășurați fiecare bucată de argintură în hârtie de țesut fără acid sau hârtie anti-tarnină. De asemenea, puteți împacheta bucăți în flanel.
  • Depozitați argintul într-un compartiment separat de restul bijuteriilor. Nu depozitați niciodată bijuterii de argint în cazul în care poate contacta cauciuc, oțel inoxidabil sau vopsea.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Acest lucru va elimina orice pălărie, chiar și cele antice. Aruncați apă sărată în jos după răcire. Aceasta este o reacție simplă între metalul de aluminiu și sulfura de argint. Sarea de masă acționează ca un electrolit pentru a permite ca reacția să se întâmple.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar