Cum să curăț bijuteriile de aur

Dacă bijuteriile dvs. de aur arată un pic de lipsită, nu vă faceți griji - o curățenie aprofundată va primi din nou o marcă nouă! Nici măcar nu trebuie să folosiți curățătorii de bijuterii scumpe pentru a obține aur strălucitor și strălucitor. Unele produse de uz casnic simplu pe care le puteți găsi chiar acasă vor face truc.

Pași

Metoda 1 din 4:
Curățarea bijuterii cu săpun de mâncare
1. Puneți câteva picături de detergent lichid de farfurie într-un castron de apă călduță (nu fierbinte). Se amestecă ușor. Deși apa obișnuită de la robinet va funcționa bine, pentru rezultate mai bune, puteți utiliza apă de apă sau sodă de club de apă fără sodiu. Carbonația din aceste lichide poate ajuta la slăbirea murdăriei și a resturilor acumulate.
  • Nu utilizați apă fierbinte sau fierbinte, mai ales dacă bijuteriile dvs. conține pietre prețioase fragile. Unele pietre prețioase, cum ar fi opalurile, pot sparge dacă sunt supuse schimbărilor de temperatură rapidă și drastică. În mod similar, nu utilizați apă rece înghețată deoarece murdăria va contracta și va deveni mai dură.
  • Această metodă poate fi de asemenea utilizată Bijuterii umplute cu aur polonez.
  • 2. Înmuiați bijuteriile de aur din soluție. Permiteți bijuteriilor să stea în apă timp de aproximativ 15-30 de minute. Așa cum se înmoaie, apa caldă cu săpun vor lucra în crăpături și crăpături, slăbind acumularea de murdărie greu de a ajunge.
  • 3. Curățați ușor bijuteriile cu o moale periuta de dinti. Curățați fiecare bucată de bijuterii în mod individual, acordând o atenție deosebită colțurilor și a cranii în care murdăria poate fi ascunsă. Utilizați o perie foarte moale - cea mai moale cu atât mai bine. Pălăria rigidă pot zgâria suprafața bijuteriilor. Dacă bijuteriile dvs. sunt placate cu aur (spre deosebire de aurul solid), în special, părul rigid pot chiar să elimine în întregime stratul de aur! Cu toate acestea, dacă există nici o crevină care nu curăță, ia un tip Q și frecați-l încet de-a lungul fisurii.
  • Perii speciale concepute în acest scop sunt cele mai bune, dar cele mai mici, perii moi (cum ar fi, de exemplu, perii pentru sprâncene) vor funcționa, de asemenea.
  • Imagine intitulată Bijuterii curată de aur Pasul 4
    4. Clătiți fiecare piesă în apă caldă curentă. O clătire bună va ajuta la îndepărtarea murdăriei persistente care a fost slăbită de acțiunea periei. Din nou, asigurați-vă că apa nu este Fierbinte , Mai ales dacă bijuteriile dvs. conține pietre fragile. Nu lăsați apa să curgă într-un flux foarte puternic, în timp ce se toarnă o mulțime de putere pe bijuterie.
  • Dacă clătiți bijuteriile într-o chiuvetă, conectați-vă sau acoperiți scurgerea, astfel încât să nu vă pierdeți accidental bijuteriile dacă se alunecă din mâini. Alternativ, clătiți bijuteriile într-un filtru de paste sau filtru de cafea metal.
  • Imagine intitulată Bijuterii curată de aur Pasul 5
    5. Blot uscat cu o cârpă moale. Apoi, bijuteriile stau pe un prosop să se usuce complet înainte de ao purta din nou. Dacă bijuteriile dvs. sunt încă umede, purtând-o să prindă umiditatea pielii împotriva pielii, ceea ce duce la iritarea minoră a pielii.
  • Metoda 2 din 4:
    Curățarea bijuterii cu amoniac
    1. Imagine intitulată Bijuterii curată de aur Pasul 6
    1. Știți când să curățați cu amoniac. Amoniacul este un detergent puternic, dar, chimic, poate fi oarecum caustic. Evitați să faceți folosind amoniacul pentru a curăța bijuteriile de aur prea des pentru a preveni uzura pe bijuteriile dvs. - amoniacul este un bun candidat pentru ocazional (dar nu frecvent) "Deep curăță."
    • Amoniacul poate deteriora anumite materiale utilizate adesea în bijuterii. Nu utilizați amoniac atunci când curățați piesele de bijuterii de aur care conțin platină sau perle.
  • 2. Adăugați o parte amoniac la șase părți apă. Se amestecă ușor pentru a asigura un amestec uniform.
  • 3. Înmuiați bijuteriile din amestec pentru cel mult un minut. Nu lăsați bijuteriile să stea în amestecul de amoniac prea mult timp - ca o bază puternică, amoniacul poate fi ușor coroziv.
  • Pentru a elimina rapid toate bijuteriile simultan, utilizați un filtru de bucătărie ca și cum ați putea folosi atunci când gătiți pastele. Fie peștii de bijuteriile cu un filtru de mână, fie să urleți castronul într-un filtru mai mare în chiuvetă.
  • Imagine cu titlu curat Bijuterii de aur Pasul 9
    4. Clătiți bijuteriile cu apă curentă. Conectați-vă sau acoperiți scurgerea chiuvetei pentru a preveni pierderea oricărei bijuterii prețioase care alunecă din mână. Alternativ, pur și simplu utilizați filtrul pe care l-ați folosit pentru a scoate bijuteriile din amoniac.
  • Imagine intitulată Bijuterii de aur curat Pasul 10
    5. Uscați ușor bijuteriile cu o cârpă moale de lustruire. Permiteți bijuteriilor să se usuce pe un prosop complet înainte de ao purta.
  • Metoda 3 din 4:
    Curățarea bijuterii cu pietre prețioase lipite
    1. Imagine intitulată Bijuterii curată de aur Pasul 11
    1. Știu ce tipuri de bijuterii ar trebui să fie uscate. Bucăți de bijuterii cu Gemstones care sunt lipite în setarea lor (ca mulți Cercei) nu trebuie scufundat în apă. Apa caldă poate slăbi adezivul, care vă poate determina că pietrele prețioase să cadă, mai ales atunci când sunt supuse unei periere temeinice. Pentru aceste tipuri de bijuterii, utilizați o metodă specială de curățare care evită submersiunea totală în apă.
  • 2. Ștergeți bijuteriile cu o cârpă umedă, cu săpun. Faceți o cantitate mică de soluție de săpun pentru mâncare ca în metoda una. Îndepărtați un prosop moale, delicat în soluție și curățați ușor bijuteriile.
  • 3. "Clătiți" bijuteriile cu o cârpă umezită cu apă curată. Ușor dați o cârpă umedă pe bijuterii, având grijă să se absoarbă orice spumă de săpun rămas.
  • Imagine intitulată Bijuterii curată de aur Pasul 14
    4. Așezați sau atârnați piesele cu susul în jos după curățare. Permiteți bijuteriilor să se usuce în acest fel. Lăsându-vă bijuteriile să se usuce cu susul în jos, permiteți oricărei umiditate rămasă să se scurgă, asigurându-vă că nu se va înmuia în setare.
  • Metoda 4 din 4:
    Folosind apă fierbinte
    1. Imagine intitulată Bijuterii de aur curat Pasul 15
    1. Știți când fierberea este potrivită. Aurul în sine poate fi fiert fără probleme. Cu toate acestea, pietrele delicate delicate (cum ar fi opalle, perle, corali și pietre) le pot provoca spargerea sau deteriorarea - mai ales dacă bijuteriile sunt reci înainte de fierbere. Fierberea este, de asemenea, o idee proastă pentru bijuterii cu pietre prețioase lipite, deoarece poate slăbi adezivul. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea de a curăța bijuterii puternic murdare făcute în întregime din bijuterii de aur sau aur care conține "puternic" Gemstones (cum ar fi diamante), fierberea este o alegere excelentă.
  • Imagine intitulată Bijuterii de aur curat Pasul 16
    2. Aduceți apă la fierbere. Nu aveți nevoie să fierbeți multă apă - suficient pentru a submina toate bijuteriile din. Pe măsură ce așteptați apa să se fierbe, setați bijuteriile de aur într-un castron robust sau într-un alt vas care nu va fi deteriorat de apa clocotită. Pyrex sau vasele de gătit metalice sunt alegeri bune.
  • Aranjați bijuterii în fel de mâncare sau castron, astfel încât nici o bucată de bijuterii să acopere o altă piesă - apă ar trebui să poată ajunge la fiecare bucată de bijuterii.
  • 3. Se toarnă cu grijă apa peste bijuterii. Fiți foarte atenți să nu vărsați sau stropiți prin turnarea prea rapidă - apă clocotită poate provoca arsuri grave. Când toate bijuteriile sunt complet scufundate, ați adăugat suficientă apă.
  • Imagine intitulată Bijuterii curată de aur Pasul 18
    4. Așteptați ca apa să se răcească. Când vă puteți pune în mod confortabil mâinile în apă, puteți elimina bijuteriile. Urmați o fierbere bună prin spălarea fiecărei piese de bijuterii cu o perie moale, apoi dați-o uscată cu un prosop moale și lăsându-l să stea și să se usuce complet complet.
  • Nu vă fie frică dacă apa apare murdar - acest lucru este bun! Pe măsură ce apa de fierbere slăbește murdăria, ceara, murdăria etc. care este construit pe bijuterii, poate pluti la suprafața apei. Cel mai murdar arată apa, cu atât mai mult murdăria ați scos din bijuteriile voastre!
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Păstrați bijuteriile de aur într-un mod care evită zgârieturile. Fiecare bucată de bijuterii trebuie depozitată în sacul propriu.
  • Puteți elimina grăsimea încăpățânată de la bijuterii de aur, scufundându-l în alcool (cu excepția cazului în care pietrele prețioase sunt lipite).
  • Amintiți-vă că vă puteți lua întotdeauna bijuteriile la un profesionist.
  • Pentru a curăța aurul altfel, încercați acest truc: ridicați o bucată de cretă de pe plaja unde marea sa spălat peste ea. Frecați degetul mare pe cretă, apoi frecați degetul mare pe aur pentru o secundă de coasere. Ștergeți cu o cârpă uscată.
  • Avertizări

    Pietrele Opal sunt foarte delicate. Nu folosiți niciodată substanțe chimice, abrazive, pastă de dinți sau curățători cu ultrasunete, în loc să ștergeți ușor cu țesutul facial sau cu bucata de mătase.
  • Dacă aveți un inel de aur cu un diamant sau orice fel de piatră prețioasă, asigurați-vă că vârfurile sale nu sunt deteriorate și piatra este în siguranță de la căderea.
  • Nu utilizați albire...De fapt, nu expuneți bijuteriile la orice fel de clor, deoarece poate să-l decolora permanent.
  • Pasta de dinți poate zgâria bijuteriile de aur și pietre prețioase, deci este, în general, cel mai bine să evitați să o utilizați pentru curățarea la domiciliu.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar