Cum să curăț bijuterii de argint sterlină

Silverul de argint nu este pur (argintul pur este cunoscut sub numele de argint fin), ci mai degrabă un aliaj care conține aproximativ 10% din alt metal, cum ar fi cuprul. Argintul este de fapt un metal foarte moale, deci este combinat cu alte metale pentru ao face mai puternică și mai funcțională. Silver Silver este adesea folosit pentru tacâmuri, servind ustensile, bijuterii, accesorii, cum ar fi clipuri de păr și chiar instrumente de afaceri cum ar fi deschizătorii de scrisori. Argintul care se află în argint sterlină poate să scadă atunci când intră în contact cu anumiți poluanți de mediu, iar metalele din aliaj sunt adesea reactive cu oxigen, făcând predispuse la argint sterlină la coroziune și de tăiere. Dar dacă aveți nevoie să vă curățați ceasul preferat, oda de supă a bunicii dvs. sau tacâmuri de fantezie în pregătirea pentru o petrecere de cină mare, este posibil, și relativ simplu, la curat și obiecte de argint polonez.

Pași

Partea 1 din 3:
Curățarea cu metoda electrolitului
  1. Imagine intitulată Clean Sterling Bijuterii de argint Pasul 1
1. Strângeți consumabilele. Metoda de electroliți pentru curățarea argintului utilizează o reacție chimică de bază cu bicarbonat de sodiu, sare, apă și folie de aluminiu pentru a curăța și a poliza argintul sterlină. Această metodă nu este potrivită pentru piesele de argint care au pietre poroase sau pietre, cum ar fi perle, cochilii sau turcoaz sau pentru antichități (cum ar fi sfeșnicile) sau bijuterii care sunt aplicate cu adeziv. Pentru această metodă, veți avea nevoie de:
  • 2 linguri (30 g) fiecare dintre sare și sodă de coacere
  • 2 linguri (30 ml) săpun lichid (opțional)
  • 2 cani (480 ml) apă clocotită
  • Un vas de copt (sau castron) suficient de mare pentru a se potrivi piesele pe care doriți să le curățați
  • Folie de aluminiu pentru a linia vasul de copt
  • Piesele de argint pe care doriți să le curățați.
  • Imagine intitulată Bijuterii curată Sterling Pasul 2
    2. Pregătiți vasul de coacere. Line vasul cu folia de aluminiu. Asigurați-vă că partea strălucitoare a foliei este orientată în sus. Apoi plasați argintul dvs. sterlină în vasul de copt.
  • Imagine intitulată Clean Sterling Bijuterii de argint Pasul 3
    3. Adăugați agenții de curățare. Se toarnă sarea, soda de coacere și săpun de mâncare peste piesele de argint și apoi se toarnă apa clocotită deasupra. Se amestecă soluția pentru a ajuta la dizolvarea surii de sare și de coacere.
  • Asigurați-vă că toate piesele de argint ating folia, deoarece terenul de la argint se va transfera în folie.
  • Imagine intitulată Clean Sterling Bijuterii de argint Pasul 4
    4. Așteptați ca reacția să aibă loc. Lăsați argintul să stea în soluție timp de cinci până la 10 minute. Nu fi alarmat dacă miroase ca ouă putrede: acesta este doar sulful de pe argint.
  • Pentru a ajuta procesul, utilizați degetele pentru a freca ușor și pentru a muta argintul în jurul valorii de soluție.
  • Imagine intitulată Clean Sterling Bijuterii de argint Pasul 5
    5. Clătiți și bucurați-vă de argintărie. Scoateți argintul din soluție și clătiți-l sub apă caldă. Blocați ușor bucățile cu o cârpă moale pentru a usca și a poliza argintul.
  • Deoarece argintul este atât de moale, se poate zgâria cu ușurință. Asigurați-vă că utilizați o cârpă moale și nerabrazivă la poloneză, cum ar fi microfibră sau flanel fără scame.
  • Mereu poloneză și argint buff în direcția cerealelor metalice și niciodată într-o mișcare circulară.
  • Partea 2 din 3:
    Îndepărtarea pământului din argintul delicat
    1. Imagine intitulată Clean Sterling Bijuterii de argint Pasul 6
    1. Utilizați săpun și apă. Pentru bijuterii decorate cu pietre poroase, ceasuri, antichități care au bucăți ținute cu lipici sau alte piese de argint delicate care nu pot fi scufundate în apă sau curățate cu metoda de electroliză, există încă mai multe opțiuni pentru curățare.
    • Se amestecă o lingură (15 ml) săpun de spălat vase (ceva care este fără fosfat și fără amoniac) cu o ceașcă (240 ml) apă caldă și se amestecă bine. Dacă doriți, utilizați un blender de mână pentru a amesteca unele SUDS.
    • Îndepărtați o cârpă moale în apa de săpun și înfășurați excesul. Utilizați cârpa umedă pentru a curăța argintul. Clătiți pânza cu apă curată și ștergeți orice rest de săpunuri rămase. Utilizați o cârpă proaspătă pentru a bufni și usca argintul.
    Sfat de experți
    Jerry Ehrenwald

    Jerry Ehrenwald

    Președinte, Institutul Internațional Gemologic & Gemologi GemologyJerry Ehrenwald, GG, ASA, este un Gemolog absolvent din New York City. El este președintele precedent al Institutului Internațional Gemologic și al inventatorului U.S.-Lasercribe brevetate, un mijloc de inscripție laser pe un diamant o indicație unică, cum ar fi un DIN (număr de identificare diamant). El este un membru senior al Societății Americane de evaluatori (ASA) și este membru al Clubului Karat de douăzeci și patru din orașul New York, un club social limitat la 200 de indivizi cei mai realizați în afaceri de bijuterii.
    Jerry Ehrenwald
    Jerry Ehrenwald
    Președinte, Institutul Internațional de Gemologie și Gemolog absolvent

    Începeți cu săpun și apă înainte de a utiliza alte metode. Alegeți un săpun ușor, de amoniac și fosfat. Umpleți un castron cu săpunul și apa caldă, scufundați o periuță de dinți în castron și curățați ușor bijuteriile. Clătiți piesa într-un castron separat de apă caldă și uscați-l cu un prosop.

  • Imagine intitulată Clean Sterling Bijuterii de argint Pasul 7
    2. Faceți o pastă de sodiu de coacere. Luați o lingură (15 g) de bicarbonat de sodiu și amestecați-l cu suficientă apă pentru a face o pastă. Cu o periuță de dinți sau o cârpă de dinți moale, curățați argintul cu pasta, asigurându-vă că ați intrat în colțuri și cranii cu părul.
  • Când argintul este curat, clătiți-l sub apă caldă sau scoateți excesul de pastă cu o cârpă umedă. Aruncați-l cu o cârpă curată.
  • Imagine intitulată Bijuterii curată de argint curat Pasul 8
    3. Utilizați suc de lămâie și ulei de măsline. Într-un castron mic, amestecați împreună 1 linguriță (6 ml) suc de lamaie și 1.5 cupe (327 ml) ulei de măsline. Îndepărtați o cârpă în amestec, strângeți excesul și folosiți acest lucru pentru a vă lustrui argintul.
  • Pentru piese mici care pot fi scufundate, înmuiați-le în ulei și soluția de lamaie și puneți castronul într-o cratiță mică. Umpleți cratița cu suficientă apă pentru a aduce vasul de jos și rotiți căldura la mediu. Aduceți temperatura apei și păstrați-o fierbinte, dar nu fierbeți, timp de 15 până la 20 de minute.
  • Îndepărtați vasul din căldură și scoateți argintul din soluția de ulei și suc de lămâie. Curățați ușor argintul cu o periuță de dinți moale.
  • Pentru baia fierbinte sau metoda de lustruire, clătiți argintul cu apă fierbinte pentru a îndepărta excesul de soluție și uscați-o cu o cârpă moale.
  • Imagine intitulată Bijuterii curată Sterling Pasul 9
    4. Da o încercare de sticlă. Glass de curățare ca WINDEX pot fi de asemenea folosite pentru a curăța argintul. Pulverizați niște cleme de sticlă direct pe o cârpă moale sau o periuță de dinți moale. Utilizați cârpa pentru a curăța argintul și apoi clătiți piesa sub apă caldă, fie ștergeți excesul de curățare cu o cârpă umedă.
  • Uscați și bucurați argintul cu o cârpă moale.
  • Partea 3 din 3:
    Prevenirea pălării
    1. Imagine intitulată Bijuterii curată de argint Pasul 10
    1. Păstrați argintul departe de substanțele care vor provoca. Orice care conține sulf va provoca argint la tăcere. Pentru a preveni acest lucru, păstrați-vă argintul departe de lucruri precum:
    • Sudoare
    • Cauciuc și latex
    • Produse alimentare cum ar fi maioneză, muștar, ouă și ceapă
    • Lână
    • Lotiuni, creme si produse de frumusete
  • Imagine intitulată Clean Sterling Bijuterii de argint Pasul 11
    2. Luați bijuteriile. Deoarece există atât de multe lucruri care pot afecta argintul, este o idee bună să vă îndepărtați bijuteriile atunci când mergeți înotați în apă clorurată sau faceți treburi de uz casnic (pentru a păstra argintul departe de substanțe chimice).
  • Lumina soarelui poate avea, de asemenea, un efect, deci luați bijuteriile în orice moment pe care intenționați să petreceți timpul în Soare.
  • Imagine intitulată Clean Sterling Bijuterii de argint Pasul 12
    3. Păstrați-vă argintul undeva rece, întuneric și uscat. Umiditatea poate provoca argint la tăcere, astfel încât să vă depozitați argintul undeva că nu este prea fierbinte sau prea umed. De asemenea, puteți păstra camfor, pachete de silicagel, cretă sau cărbune activat în zona de depozitare pentru a vă ajuta să eliminați o parte din umiditate.
  • Depozitați argintul departe de lumina directă și indirectă a soarelui pentru a împiedica soarele să-l provoace.
  • Imagine intitulată Clean Sterling Bijuterii de argint Pasul 13
    4. Înfășurați-o. Pentru a stoca argint, etanșați piesele individuale în saci de plastic sigilabil. Împingeți cât mai mult aerul după cum puteți înainte de închiderea sigiliului. Acest lucru va împiedica celelalte metale în argintul sterling de la oxidare.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    În timp ce unele recomandări spun pentru curățarea argintului sterlină cu pastă de dinți sau în mașina de spălat vase, aceste metode nu sunt sfătuite. Atât pasta de dinți, cât și detergentul pot zgâria metalul, iar căldura de pe mașina de spălat vase poate face metalul plictisitor.
  • Polonia de argint comercială există, dar ar trebui evitată: Fumurile sunt periculoase, solvenții din poloneză sunt în detrimentul mediului, iar utilizarea polonezului va elimina acoperirile speciale, rezultând în argint care se strecoară mai repede.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar