Cum să curățați monedele de argint

Când întrebi un colector de monede pentru consiliere de curățare, reacția intestinală este de obicei "Nu o faceți!" Aproape toți colectorii vor plăti semnificativ mai mult pentru o monedă rară dacă suprafața sa este lipsită de lipsa și tarina este lăsată ca-este. Acestea fiind spuse, există câteva modalități de a elimina cel mai rău murdărie fără a deteriora argintul. Monedele non-colective au de obicei valoare numai din cauza costului argintului și le puteți lustrui cât doriți, fără a afecta prețul lor.

Pași

Metoda 1 din 2:
Metode de curățare blândă
  1. Imagine intitulată Monede curată de argint Pasul 1
1. Manipulați cu atenție monedele rare. Manipulați monedele de argint rare sau neidentificate cât mai puțin posibil. Țineți-le numai de margine, nu fața și, în mod ideal, purtați mănuși de bumbac fără scame. Chiar dacă moneda este murdară sau vă deteriorată, un colector poate plăti mai mult dacă îl lăsați în starea sa naturală și evitați deteriorarea ulterioară.
  • Depozitați monede rare în flipe de monede plastice mylar sau întrebați un dealer de monede pentru alternative. Fluxurile de monede din PVC vă pot deteriora monedele.
  • Imagine intitulată Monede curată de argint Pasul 2
    2. Înmuiați monedele în apă distilată caldă și săpun. Adăugați câteva picături de săpun ușor (nu detergent) la un pahar de apă distilată caldă. Puneți monedele în mod ușor și lăsați-le să se înmoaie, întorcându-le peste câteva ore. Aceasta este singura modalitate sigură garantată de a curăța monedele placate cu argint (deși argintul pur este puțin mai aproape).
  • Apa de la robinet conține clor care poate duce la decolorare.
  • Tarnish (un strat subțire de gri, negru sau irizcent, de asemenea, numit "tonifiere") nu este același lucru cu murdăria. Dacă moneda este rară, tonifierea poate fi chiar o caracteristică dorită care ridică valoarea monedei.
  • Imagine cu titlu curat Monede de argint Pasul 3
    3. Înlocuiți zilnic apa. A doua zi, dacă monedele sunt încă murdare, înlocuiți apa cu apă distilată proaspătă și săpun. Repetați zilnic până când monedele sunt curate (dar încă mai au tonifierea lor).
  • Imagine intitulată Monede de argint curat Pasul 4
    4. Uscați cu atenție. Paturile uscate cu un prosop de hârtie sau le lăsați pe o cârpă absorbantă pentru uscarea aerului. Frecarea monedelor este foarte riscantă, deoarece se poate zgâria prin tonifiere. Îndepărtarea atentă cu o periuță de dinți cu o periuță moale este, de obicei, în siguranță, dar funcționează încet și ușor, cu monede valoroase. Scopul este de a distruge murdăria liberă, pentru a nu peria direct suprafața monedei.
  • Imagine intitulată Monede curată de argint Pasul 5
    5. Umed și înghețați monedele. Dacă monedele sunt încă murdare, se înmoaie din nou în apă distilată. Transferați monedele umede într-un recipient din plastic în congelator. Apa se va extinde pe măsură ce îngheață, sperăm că ruperea o parte din murdăria de dedesubt. Ușor pat sau periați murdăria odată înghețată. În majoritatea cazurilor, va trebui să repetați înmuierea și înghețarea de mai multe ori.
  • Imagine cu titlu curat Monede de argint Pasul 6
    6. Îndepărtați acumularea de murdărie grea cu ulei de ulei pe termen lung. Dacă monedele sunt acoperite de noroi sau murdărie și nu răspund la metodele de mai sus, înmuiați-le în ulei mineral sau ulei de măsline. Uleiul mineral nu ar trebui să vă rănească niciodată moneda, ci trebuie spălat cu acetonă după aceea. Uleiul de măsline va funcționa, de asemenea, dar există o ușoară șansă de deteriorare. Oricine poate dura luni pentru a curăța monedele extra-murdare. Pentru cele mai bune rezultate, susține monedele pe o bucată de plastic, astfel încât ambele părți sunt expuse la ulei.
  • Uleiul de măsline non-virgin funcționează mai bine decât virginul sau extra-virgin, deoarece este mai acidă.
  • Dacă monedele nu sunt valoroase ca elemente ale colectorului, puteți sări peste metodele de curățare dure pentru a economisi timp. Dacă monedele sunt rare sau neidentificate și nu doriți să așteptați luni, luați-le la un colector de monede pentru sfaturi.
  • Imagine intitulată Monede curate de argint Pasul 7
    7. Verificați uleiul la fiecare două săptămâni. Clătiți monedele în apă caldă, cu săpun pentru a elimina tegea. Dacă murdăria nu se stinge cu ea, lăsați monedele să se înmoaie mai mult. Dacă utilizați ulei de măsline, înlocuiți-l ori de câte ori se transformă verde închis. Odată ce monedele sunt curate, clătiți-le în apă caldă, cu săpun. Dacă ați folosit uleiul mineral, ștergeți-le cu un tampon înmuiat în acetonă pură.
  • Imagine intitulată Monede curată de argint Pasul 8
    8. Utilizați o mașină de curățare cu ultrasunete. Aceste mașini vibrează rapid moneda pentru a distruge murdăria. Mașinile mici pentru uz casnic sunt sigure pentru curățarea monedelor, dar vor elimina doar acumularea moale, minoră. Mașinile profesionale mari sunt mai eficiente, dar trebuie utilizate cu atenție. Pentru cele mai bune rezultate, suspendați o ceașcă dintr-un șir, astfel încât acesta stă la jumătate scufundat în baia mașinii, fără a atinge baza. Umpleți paharul cu apă distilată ușor săpun și atârnați moneda suspendată în această soluție. Umpleți baia principală cu apă distilată pură, executați mașina doar câteva minute, periați moneda și repetați.
  • Puteți rula mașina fără ceașcă, dar murdăria sau obiectele de pe baza tăvii vor interfera cu vibrația Pan și scurtează durata de viață a mașinii.
  • Metoda 2 din 2:
    Metode de curățare dure
    1. Imagine intitulată Monede curată de argint Pasul 9
    1. Utilizați o atenție deosebită cu monede valoroase. Curățarea unei monede rare, colectoare poate reduce valoarea acestuia cu peste 50% din cauza zgârieturilor mici sau a îndepărtării tărâței. Dacă metodele de curățare blândă de mai sus nu funcționează, este mai sigur să o curățați profesional sau să acceptați un aspect imperfect. Simțiți-vă liber să utilizați metodele de mai jos pe monedele comune, neconforme dacă preferați un aspect mai luminos pentru colecția dvs.
    • Un aur chiar de aur, gri sau irizat (tonifiere) este de dorit și crește valoarea monedei.
    • Un pălărie neagră sau blotchy nu este ideal, dar curățarea aspră poate scădea în continuare valoarea. Continuați foarte atent sau luați-o la un profesionist.
  • Imagine intitulată Monede de argint curat Pasul 10
    2. Alegeți murdăria din crevii mici. După spălarea monedei în apa de săpun, puteți vedea în continuare zonele întunecate care prezintă litere sau imagini detaliate. Spălați din nou și alegeți murdăria lent și cu atenție folosind o scobitoare sau bambus bambus. Aveți grijă să nu zgâriați moneda, deoarece pick-ul poate zgâria departe de tarină.
  • Ustensilele din plastic sunt mai lente, dar mai puțin probabil să zgârie moneda.
  • Imagine intitulată Monede de argint curat Pasul 11
    3. Freca cu poloneză de argint. Silver lustruit metalul curat folosind acid și abrazivi, ambele mănâncă departe un strat mic de metal. Aceasta este o modalitate ușoară de a lumina monede neconforme, dar aproape sigur va afecta valoarea colecțiilor:
  • Puneți un dollop de dimensiuni mari pe o cârpă moale.
  • Pliați cârpa în jumătate pentru a transfera polonezul la două părți.
  • Așezați moneda între pliul pânzei.
  • Frecați pe scurt.
  • Ștergeți moneda pe o parte curată a cârpei.
  • Imagine intitulată Monede curată de argint Pasul 12
    4. Ștergeți cu o pastă de sodiu și apă de coacere. Această alternativă mai ieftină la poloneză de argint abrazivă, de asemenea, moneda de argint, provocând zgârieturi care vor fi vizibile sub o lupă. Minimizați daunele prin utilizarea apei distilate și amestecând doar o sodiu puțin de copt pentru a face o pastă apoasă. Îndepărtați întreaga monedă, frecați între degete pentru un minut, apoi clătiți cu apă. Repetați de două sau trei ori, dacă este necesar. Pat uscat.
  • Imagine cu titlu curat Monede de argint Pasul 13
    5. Îndepărtați depozitele din greu cu amoniu. O acumulare groasă pe monedele antice este probabil "corn de argint" (clorură de argint). Acest lucru poate fi în valoare de eliminare, mai ales dacă împiedică identificarea. Scoateți moneda într-o soluție de amoniac 10% într-un recipient etanș etanș. Scoateți-l după câteva minute, clătiți imediat în apă, apoi periați cu o periuță de dinți moale. Repetați după cum este necesar.
  • Avertizare: Amoniacul lichid și fumul sunt corozive. Purtați mănuși neopren și lucrați într-o zonă ventilată.
  • Unele acumulări dure sunt rezultatul unei reacții chimice diferite, care pot necesita alte tratamente. Consultați mai întâi un dealer de monede dacă moneda ar putea fi valoroasă.
  • Imagine intitulată Monede curată de argint Pasul 14
    6. Utilizați tratamente extra-aspre ca o ultimă soluție. Următoarele tratamente sunt deosebit de riscante. Fără supravegherea experților, aceștia pot elimina suprafața de coafură sau groapă a monedei. Acestea sunt utilizate mai des pe monedele antice, unde acumularea grea poate împiedica identificarea sau scăderea sever a valorii. Monedele relativ moderne, fabricate de mașini, ar trebui tratate numai în acest fel dacă au valoarea colectorului mic și un pălărie neatractiv:
  • Înmuiați moneda într-un amestec de 50/50 de apă distilată și suc de lămâie timp de o oră.
  • Înmuiați moneda în 1 lingură (5 ml) Suc de lămâie amestecat în 1.5 cupe (360 ml) ulei de măsline. Se încălzește acest lucru într-un recipient de căldură în interiorul unei băi de apă, dar păstrați-l sub fierbere.
  • "Dipping" Tratamentele pot returna o monedă la un aspect de argint alb îngheț, care o valoare colectorilor. Cu toate acestea, aceasta este o procedură extrem de riscantă care poate provoca apăsarea petelor. Închirierea unui profesionist este recomandat, dar puteți cumpăra o soluție de scufundare pentru a utiliza acasă.
  • sfaturi

    Dacă moneda dvs. este acoperită în lac sau acoperită într-o substanță verde subțire (o reacție la PVC în anumite materiale plastice), îndepărtați-le cu acetonă pură. Ștergeți slimul cu un tampon de bumbac înmuiat în acetonă. Scoateți lacul prin înmuierea monedei în acetonă într-un recipient non-plastic. Lucrați într-o zonă ventilată pentru a proteja împotriva fumului și păstrați acetonă departe de foc și de căldură. Dacă moneda este valoroasă, luați-o la un profesionist în schimb.
  • Necirculate și bine conservate "Dovada" Monedele ar trebui să aibă o suprafață strălucitoare, de argint fără. Nu curățați sau nu manevrați aceste, deoarece lipsa zgârieturilor și deteriorării le face valoroase. Praful cu un bulb de stoarcere de aer, nu prin frecare.
  • Monedele puternic corodate sunt, de obicei, prea deteriorate pentru a fi salvate, chiar și după scoaterea coroziunii.
  • Avertizări

    Nu fiți tentați să utilizați instrumente metalice pe monede, deoarece acest lucru poate zgâria finisajul.
  • Fiți foarte atenți cu orice monede care par a fi placate cu zone placate care lipsesc, deoarece înmuierea poate face bronzul sub decolorarea plăcii finisajului de argint.Fii răbdător.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar