Cum să prindeți un șarpe

Fie că aveți nevoie de un dăunător de grădină, sau doriți doar o privire mai atentă la aceste creaturi fascinante. Prinderea unui șarpe este posibilă, chiar și pentru non-profesioniști. Șerpii pot fi periculoși, dar luând măsuri de precauție de bază, puteți să prindeți unul cu un pericol minim.

Pași

Metoda 1 din 3:
Cum să prindeți un șarpe
  1. Imagine intitulată prinde un pas de șarpe 1
1. Coaxial șarpele într-o plasă. Puteți prinde un șarpe folosind un obiect lung subțire, cum ar fi un badminton sau un rachetă de tenis sau un mâner lung de mătură atașat la o plasă de țânțari. Când vedeți șarpele, veți dori să obțineți rapid la scenă. Puneți-vă plasa în fața capului șarpelui și coaxi șarpele în plasă. Obiectul lung subțire pe care îl atașați la rețea ar trebui să fie suficient de lung pentru a vă menține corpul o distanță sigură de șarpe, în timp ce încercați să o plimbă. Odată ce șarpele intră în plasă, ridicați plasa imediat pentru a preveni ieșirea șarpelui.
  • Asigurați-vă că plasa dvs. este suficient de mare pentru șarpele pe care intenționați să o prindeți.
  • Plasa în fața capului șarpelui este eficientă, deoarece șarpele îl va interpreta ca un loc de siguranță și o va introduce de bună voie.
  • Abordați șarpele cu atenție și liniștit. Dacă fugiți la șarpe cu voce tare, îl veți provoca să se îndepărteze repede sau mai rău, mușcă.
  • Imaginea intitulată prinde un pas de șarpe 2
    2. Utilizați o cutie de gunoi și mătură. Aceasta este o modalitate simplă de a prinde un șarpe fără a fi nevoie să o manevrați direct. Ia un gunoi mare poate și o pune pe partea sa. Coax șarpele, folosind mătură, în gunoi. Puteți să mutați gunoiul de gunoi la locul în care doriți să eliberați șarpele.
  • Imagine intitulată prinde un șarpe 3
    3. Fixați șarpele. Faceți acest lucru prin plasarea unui baston furculit direct în spatele capului și aplicarea presiunii. Cantitatea de presiune pe care va trebui să o aplicați, depinde de dimensiunea șarpelui, dar ar trebui să fie suficientă pentru ao menține de la mișcarea capului fără a răni animalul.
  • Există furci speciale de șarpe care pot face acest lucru mai eficient decât un stick comun.
  • Imaginea intitulată prinde un pas de șarpe 4
    4. Utilizați elemente în jurul casei dvs. pentru a prinde un șarpe. Dacă un șarpe intră în casa dvs. și doriți să o eliminați rapid, este posibil să trebuiască să acționați rapid cu elementele la îndemână. Utilizați o cămașă veche sau un prosop de baie și un caz de pernă. Aruncați cămașa de tee zdrențată sau prosop peste capul șerpi și corpul superior. Șarpele se va teme, în general, și se învârte sub pânză.
  • Fără întârziere, puneți perna în jos peste tricou. Glisați marginea ferm de-a lungul podelei, scoopând cămașa și șarpele împreună. Acest lucru se poate face cu o pungă de lenjerie dacă este suficient de mare și nu sunteți squamish și știți că șarpele nu este veninos.
  • Chiar dacă șarpele este înăuntru sau în afară, puteți arunca un prosop mare mare peste el și îl apucați imediat și plasați-l într-o cutie goală suficient de mare pentru ao transporta. Scoateți prosopul. Închideți rapid caseta și așteptați ca acesta să se stabilească înainte de ao deschide din nou. Asigurați-vă că partea inferioară a cutiei este bine sigilată cu bandă și are pe cineva să țină caseta închisă până când îl puteți elibera la cel puțin 5 mile de la domiciliu. Dacă aveți nevoie să transportați șarpele în cutie, asigurați-vă că este bine sigilat și nu poate ieși în interiorul mașinii sau trunchiului.Asigurați-vă că locația este departe de alte case și într-un mediu bun de viață sălbatic, unde poate face o nouă casă.
  • Metoda 2 din 3:
    Cum să faci și să folosești o capcană pentru a prinde un șarpe
    1. Imagine intitulată prinde un șarpe Pasul 5
    1. Utilizați o capcană de lipici. Aceasta este o capcană obișnuită și ieftină disponibilă la cele mai multe magazine hardware. Capcana va fi o cutie cu adeziv pe fund. Cutia va avea momeală și va atrage șarpele în cutia în care adezivul va împiedica să părăsească. Pentru momeala puteți folosi șoareci înghețați disponibili la magazinele de animale de companie sau ouăle comune din magazinul alimentar.
    • Asigurați-vă că ați verificat regulat capcana lipiciului. Șarpele va fi în continuare viu și imobil și după câteva zile ar putea risca să moară de foame de foame.
    • Alegeți o capcană suficient de mare pentru șarpele pe care doriți să le prindeți. Dacă capcana este prea mică, șarpele încă ar putea să scape, tragând capcana de lipici. Acest lucru va ucide, de asemenea, șarpele.
    • Utilizați un ulei de legume sau de măsline pentru a scoate șarpele din capcana de lipici. Se toarnă uleiul de măsline sau vegetal pe șarpe într-o zonă pe care o doriți să o elibereze. Acest lucru va elimina lipirea adezivului și va permite șarpelui să se desprindă de nevătămat.
  • Imaginea intitulată prinde un pas de șarpe 6
    2. Asigurați-vă propria capcană de șarpe. Puteți face acest lucru folosind o sticlă de plastic, cum ar fi un gol de două litri, momeală și foarfece. Curățați sticla, astfel încât nu există mirosuri care să sperie un șarpe. Tăiați o gaură mică, suficient de mare pentru șarpe pentru a intra, în sticlă. Odată ce șarpele se hrănește pe momeală, va fi prea mare pentru a pleca înapoi prin aceeași gaură pe care a intrat-o.
  • Imaginea intitulată prinde un pas de șarpe 7
    3. Utilizați o capcană minnow. Capcanele cu fir folosite pentru capturarea minnows sunt minunate. Puneți niște ouă în capcană pentru a atrage șarpele. Ei vor putea să-și găsească drumul, dar nu vor putea ieși după ce mănâncă ouăle.
  • Metoda 3 din 3:
    Cum să prindeți un șarpe cu mâna
    1. Imagine intitulată prinde un șarpe Pasul 8
    1. Asigurați-vă că șarpele este în siguranță pentru manipulare. Toți șerpii pot mușca dacă sunt provocați, dar unii ambalați mai mult de un pumn și sunt veninoși. Poate fi greu pentru cineva fără o expertiză în șerpi să spună că doar privirea unui șarpe, deci continuați cu prudență. Dacă bănuiți că un șarpe este veninos, nu încercați să o prindeți cu mâinile. Unele dintre cele mai frecvente u.S. Șerpii veninoși bazați sunt:
    • Șerpii din Copper. Acestea se găsesc cel mai frecvent în statele estice și de sud-sud. Ei își dau numele de la scalele unice de culoare cupru pe capul lor, care se estompează încet pe tot restul corpului.Marcajele lor sunt adesea triunghiulare în formă.
    • Șarpele Cottonmouth.Acestea sunt de obicei de patru până la șapte picioare în lungime. Ele sunt, în general, o nuanță întunecată de maro sau un negru plictisitor. Ei au elevi care sunt în formă de fante și au un corp voluminos. Ele se găsesc predominant în sudul U.S., De-a lungul Floridei și regiunea râului Mississippi.
    • Diamondback Rattlesnake. Acestea pot crește cu zece metri lungime. Ele sunt recunoscute de modelele lor distincte de diamant negru sau maro pe corpurile lor prezentate într-o nuanță ușoară de galben. Ele sunt un rattlesnake și, așa cum sugerează acest nume, au o serie de segmente goale la capătul povestii, care creează un zgomot de zgomot când sa scuturat. Ei locuiesc în părțile sudice și sud-vestice ale U.S. și unele din Mexic.
    • Coral șarpe. Aceste șerpi pot fi dificil de recunoscut, deoarece seamănă cu alte specii similare. Ele se găsesc în porțiunile de est, sud-vest și sud-estice ale U.S. Ei pot crește să fie în jur de treizeci de centimetri. Ele sunt universal un model roșu-galben-negru-galben, cu capete negre. Ele sunt veninoase, deci ar trebui să fiți foarte atenți dacă credeți că vă aflați pe cineva.
  • Imaginea intitulată prinde un pas de șarpe 9
    2. Apucați un șarpe cu prudență. Prinderea unui șarpe cu mâna este puțin mai dificilă și trebuie făcută cu prudență. Cu toate acestea, dacă nu aveți unelte sau plase la îndemână, puteți prinde un șarpe folosind mâinile. Utilizați un obiect pentru a distrage capul șarpelui, ca un băț. Prinde ferm coada și ridică șarpele în sus, lăsând partea din față a corpului pe pământ, dar păstrându-ți picioarele și corpul cât mai departe posibil. Plasați șarpele într-un caz de pernă sau un sac imediat.
  • Dacă știți cum să apropiați în siguranță un șarpe, puteți să luați și șarpele de la partea din spate a capului pentru a neutraliza șansele de a vă mușca. Cu toate acestea, obținerea atât de aproape de capul șarpelui poate fi riscantă. Dacă utilizați această metodă, poate fi cel mai bine să aveți un instrument, cum ar fi o furcă de șarpe, care poate fixa capul în jos înainte de a ajunge la el.
  • Imaginea intitulată prinde un pas de șarpe 10
    3. Utilizați mănuși pentru a manipula șerpii. Pe lângă riscul de mușcătură, șerpii pot purta, de asemenea, bacterii dăunătoare. Asigurați-vă că utilizați mănuși pentru a preveni riscul de a prinde o infecție bacteriană din șarpe.
  • Dacă nu aveți mănuși, asigurați-vă că vă spălați bine mâinile după atingerea șarpelui. Nu manevrați alimentele sau atingeți pe nimeni altcineva înainte de a vă spăla bine mâinile.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă intenționați să vă păstrați șarpele ca un animal de companie, asigurați-vă că păstrați un obiect greu pe partea de sus a terrariului, deoarece șerpii sunt artiști de scăpare teribil. Sau, puteți obține un capac de ecran alunecător cu o încuietoare sau poate chiar unul cu o filă pe care plasticul se alunecă și îl puteți ridica pentru a fi deschis.
  • Șerpii pot fi prinși fără a folosi o distragere a atenției, dar este mult mai ușor și mai sigur să distragă un șarpe înainte de ao apuca. Să nu mai vorbim de faptul că se ridică capul departe de dvs., ceea ce este modul în care trebuie să-l luați.
  • Woods of South Wisconsin sunt minunate pentru a prinde șerpi în timpul verii.
  • Nu ucideți șerpii decât absolut necesar, cum ar fi dacă este o amenințare imediată pentru un animal de companie sau un copil. În loc de ucidere, încercați să apelați o organizație locală de captură și eliberare.
  • Dacă vă este frică de a fi mușcat, purtați mănuși de piele groase, deoarece majoritatea șerpilor vor avea un timp greu de mușcat prin pielea întărită. Cu toate acestea, în funcție de tipul de șarpe, ar putea fi capabil să muște, iar mănușile îți vor împiedica dexteritatea.
  • O modalitate de a vă aminti cum să identificați șarpele de corali, un șarpe veninus găsit în sud-estul U.S., În special Florida și Georgia, este această rimă: "Roșu și galben: ucide un coleg.", "Roșu și negru: lipsa de venom.". Această regulă devine nesigură în timp ce călătoriți în sud spre America Centrală.
  • Luați în considerare obținerea de formare profesională dacă șerpii veninoși sunt o problemă frecventă. Există cursuri de manipulare a șarpelor veninoși, cum ar fi cursul de manipulare a șarpelui australian, care poate ajuta, mai ales dacă vă gândiți să deveniți un handler de reptile veninoase.
  • Când manipulați un șarpe, va dori să vă strecură prin mâini, ceea ce este natural.După ce ați ridicat un șarpe, unele specii cum ar fi garterul comun de șarpe încearcă să sari de pe mâna ta.Ar trebui să o ocupi prin păstrarea mâinilor în jur de 10-12 inci (25.4-30.5 cm) și rotiți-le astfel încât șarpele să aibă undeva unde să meargă în loc să scadă la pământ. De asemenea, lăsându-l să ruleze prin degetele separate este acceptabil.
  • Fi întotdeauna foarte blând cu șerpi și evitați să le mângâiați dacă este posibil. Ei sunt speriat de tine, și de cele mai multe ori le poți scoate din curte fără să le atingi vreodată deloc.
  • Spălați-vă bine mâinile - șerpi și alte reptile, uneori purtați bacterii.Deși, de obicei, o preocupare minoră, au existat exemple de boli grave și chiar deces la om care au manipulat reptilele care poartă bacteriile
  • Nu este sigur și copiii nu ar trebui să încerce acest lucru.
  • Dacă nu aveți o zonă pentru a elibera șarpele, puteți să o puneți într-o pernă veche și să o transportați într-un loc de montaj. Dacă călătoriți cu mașina, amintiți-vă să legați un nod strâns la sfârșit sau puteți avea un șarpe în mașină!
  • Avertizări

    Amintiți-vă că șerpii sunt animale sălbatice și pot reacționa imprevizibil când sunt amenințate. Și în apropierea dvs. îl amenință. Exercitați întotdeauna o atenție deosebită când prindeți șerpi.
  • Sfaturile incorecte pot fi fatale. Dacă aveți îndoieli, nu.
  • Poate fi ilegal să păstrați un șarpe sălbatic ca un animal de companie în jurisdicția dvs. Un șarpe sălbatic poate fi, de asemenea, speriat de casa pe care o oferiți și să nu mâncați. Dacă păstrați un șarpe în captivitate de mai mult de 30 de zile, va avea un timp greu să supraviețuiască în sălbăticie, dacă vă decideți că nu doriți. Deci, asigurați-vă că sunteți gata să acceptați responsabilitatea îngrijirii și menținerii unei reptile cu sânge rece.
  • Încercați să evitați alegerea șerpilor în sus numai prin coada lor.Majoritatea șerpilor nu-și pot curăța trupurile pentru a-ți mușca mâna, dar pot să-ți muște ușor piciorul sau chiar să-ți spargă. Utilizați un stick lung sau alt obiect lung pentru a le suporta primul picior sau așa de corp.Dacă trebuie să alegeți un șarpe numai de coada sa, obțineți o înțelegere fermă, dar blândă și țineți-o cât mai mult posibil din corpul vostru.
  • Capetele șerpilor sunt remarcabil de flexibile.Evitați apucarea șarpelui de către cap ca niște șerpi (in mod deosebit anumite tipuri veninoase) vă pot mușca chiar și atunci când sunt ținute în acest mod.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Şarpe
    • Starke-Stick
    • Transport-nave pentru șarpe
    • Loc pentru a elibera șarpele
    • Gunoi mare poate cu capac, mătură
    • Un baston gol, o lungime de frânghie
    • Tricoul de tee, perna și sigură recipientul sau sacul de lenjerie
    • Recipient de plastic mare cu găuri de aer
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar