Cum de a construi un skimmer de proteine

Un skimmer proteic este un dispozitiv utilizat pentru a îndepărta compușii organici cum ar fi particulele alimentare, deșeurile solide și alți poluanți din acvariile și rezervoarele de pește. Puteți construi propriul dvs. skimmer DIY Counter-curent la domiciliu, folosind țeavă PVC obișnuită, o pistă de lemn și câteva cești de aspirație din cauciuc. Odată instalat, skimmer va elibera bule de aer mic în acvariul dvs., care va trage particule libere din apă și va depuneți-le în ceașcă de colectare încorporată.

Pași

Partea 1 din 3:
Fămând Cupa de colectare
  1. Imagine intitulată Construiți un skimmer de proteine ​​Pasul 1
1. Tăiați două sticle de apă din plastic 16fl Oz (470 ml) în jumătate. Îndepărtați etichetele de pe ambele sticle, apoi scoateți capacul și goliți conținutul lor în chiuvetă (sau beți-le astfel încât nu pierdeți apă). Utilizați o pereche de foarfece pentru a elimina partea de sus a uneia dintre sticlele goale, unde începe să conștientizeze. Faceți același lucru cu cea de-a doua sticlă, apoi tăiați capătul inferior astfel încât să formeze un tub.
  • Fă-ți cel mai bine să nu zdrobești sau să mănânci sticlele în timp ce le tăiați.
  • Veți monta sticlele de apă împreună pentru a crea o ceașcă de colectare improvizată. Dacă doriți ca Cupa dvs. de colectare să țină mai multe resturi, pur și simplu tăiați piesa de tub ușor mai lungă.
  • Imagine intitulată Construiți un skimmer de proteine ​​Pasul 2
    2. Se potrivesc jumătatea superioară a primei sticle în jumătatea inferioară a celui de-al doilea. Rotiți piesa de sus cu susul în jos și glisați gâtul direct în tub. Continuați să împingeți piesa până când marginile de jos ale ambelor piese sunt aliniate sau până când nu vor mai merge mai departe. Împreună, aceste două piese de sticlă vor servi ca ceașcă de colectare.
  • Când vă activați skimmerul finit, proteinele rătăcite în apa acvariului dvs. vor fi prinși de bule generate de pompa dvs. de aer, trase în camera de skimmer și forțată prin gura piesei de sticlă de sus, unde " se acumulează pe interiorul piesei de tuburi.
  • Imagine intitulată Construirea unei proteine ​​Skimmer Pasul 3
    3. Lipiți cele două piese de sticlă împreună cu silicon de acvariu. Strângeți un glob de dimensiuni dime de silicon pe cusătura în cazul în care marginile celor două bucăți de sticlă se conectează. Utilizați tamponul degetului sau al unui alt instrument, cum ar fi un prosop de hârtie pliat, pentru a răspândi siliconul într-un strat subțire.
  • Nu uitați să vă spălați bine mâinile cu săpun și apă caldă când ați terminat să îndepărtați orice urme de silicon.
    1. 1
    2. Acvariu silicon este un tip de adeziv de înaltă rezistență, care este conceput special pentru lipirea subacvatică. Puteți ridica o sticlă mică de silicon de acvariu la orice magazin de animale de companie sau magazin de aprovizionare cu acvariu pentru aproximativ 3-5 dolari.
    3. Bacsis: Asigurați-vă că întreaga cusătură este acoperită uniform tot drumul. Pentru ca skimmer să funcționeze corect, este important ca ceașcă de colecție să fie etanșă.

    4. Imagine intitulată Construiți un skimmer de proteine ​​Pasul 4
      2. Permiteți siliconului să se vindece timp de cel puțin 24 de ore. Siliconul de acvariu se usucă, de obicei, într-o chestiune de minute. Cu toate acestea, se va apropia de o zi întreagă pentru ca materialul să se întărească complet. În acest moment, va fi capabil să furnizeze o etanșare impermeabilă.
    5. Unele formule de silicon de acvariu pot dura până la o săptămână întreagă pentru a vindeca. Asigurați-vă că citiți specificațiile de pe produs pe care le utilizați pentru a determina dacă se potrivește timpului pe care l-ați setat pentru proiectul dvs.
    Partea 2 din 3:
    Asamblarea camerei de skimmer
    1. Imagine intitulată Construiți o pagină de skimmer de proteine ​​5
    1
    Tăiați o bucată de țeavă din PVC 1-3 inci (2.5-7.6 cm) mai scurt decât rezervorul dvs. Pentru a face un skimmer pentru un rezervor de pește standard care deține 40 de galoane (150 L) sau mai puțin, PVC cu pereți subțiri cu 2 în (5.1 cm) Diametrul va funcționa cel mai bine. Utilizați un tăietor de țeavă sau un hacksaw pentru a tăia PVC până la specificațiile necesare.
    • De asemenea, puteți vedea prin țeavă PVC utilizând o lungime a șirului de nailon dacă nu aveți acces la unul dintre celelalte instrumente.
    • Tăierea camerei de reacție a lui Skimmer ușor scurt vă va permite să vă ajustați poziția o dată în interiorul rezervorului pentru a genera cantitatea maximă de flux de aer.
  • Imagine intitulată Construiți un skimmer de proteine ​​Pasul 6
    2. Drill două găuri paralele pe o parte a PVC. Setați găurile 2-3 inci (5.1-7.6 cm) spre capetele țevii. Marcați poziția fiecărei găuri cu un creion, făcând tot ce este mai bun pentru a le linia cât mai exact posibil. A purtat o gaură curată, dreaptă prin fiecare marcare la un unghi de 90 de grade.
  • Veți monta aceste găuri cu cești de aspirație pentru a monta scufundarea terminată la peretele rezervorului de pește. Selectați un burghiu puțin mai mic decât Nubs de pe partea din spate a ceștilor de aspirație, utilizând cupele specifice pe care le-ați cumpărat pentru referință.
  • Aveți grijă să nu vă antrenați accidental prin partea opusă a țevii, astfel încât vă va face să vă scufundați în mod inoperabil.
  • Imagine intitulată Construiți o Pasul 7 Protein Skimmer
    3. Face oa treia gaura 1-2 inci (2.5-5.1 cm) de la capătul celeilalte părți. Întoarceți țeava din PVC în jurul și rotiți-o cu 180 de grade. Găuriți o gaură suplimentară chiar deasupra capătului părții goale. Această gaură va servi ca admisie de aer pentru proteinele dvs. Skimmer.
  • Mai târziu, veți folosi gaura de admisie a aerului pentru a fi înfășurați furtunul de pe Airstone, care este un dispozitiv utilizat pentru a genera bule mici în apa unui acvariu.
  • Imagine intitulată Construiți un skimmer de proteine ​​Pasul 8
    4. Introduceți cești de aspirație din cauciuc în cele două găuri paralele. Aliniați cupa de aspirație cu găurile, apoi apăsați pe ele ferm până când acestea sunt complet așezate. Acestea ar trebui să se potrivească perfect și să rămână puse, cu condiția ca tu să folosești un burghiu de dimensiuni adecvate.
  • Orice tip de ceașcă de aspirație ar trebui să facă trucul, deoarece skimmerul dvs. va fi atât ușor, cât și suspendat sub apă. 22 mm (0.87 in) Cupele sunt o dimensiune destul de standard.
  • Dacă vă îngrijorați că ceștile voastre de aspirație ar putea să vă pună liberă de skimmer sau să interfereze cu fluxul de aer, puteți sigila marginile folosind siliconul de acvariu rămas.
  • Imagine intitulată Construiți un skimmer de proteine ​​Pasul 9
    5. Închideți furtunul de-arii dvs. prin admisia de aer. Ghidați furtunul în capătul deschis al țevii și prin orificiul de găurit. Continuați să hrăniți furtunul până când alarea în sine se sprijină în interiorul țevii. Restul furtunului trebuie să se extindă în afara conductei.
  • Rețineți că Airstona pe care o utilizați trebuie să fie de 2 inci (5.1 cm) sau mai scurte pentru a se potrivi în interiorul tubului din PVC.
  • Bacsis: Dacă este posibil, utilizați o pistă făcută din lemn de limewood sau basswood. Aceste materiale produc bule ultra-fine, care vă vor face mai eficient mai eficient.

    Partea 3 din 3:
    Instalarea skimmerului
    1. Imagine intitulată Construiți o scândură de proteine ​​Pasul 10
    1. Conectați-vă Airstone la pompa de acvariu submersibilă. Asigurați-vă că opriți pompa înainte de a atașa Airstone. Sfârșitul furtunului din fața pietrei trebuie doar să alunece pe montarea pompei corespunzătoare. Unele modele ar putea fi necesare pentru a fi asigurate printr-o supapă separată sau un zăvor.
    • Citiți prin manualul de instrucțiuni pentru modelul specific pe care îl utilizați pentru a vă asigura că Airstone este conectată corect.
  • Imagine intitulată Construiți o skimmer de proteine ​​Pasul 11
    2. Glisați cupa de colectare peste partea de sus a țevii. Odată ce ați pus Cupa de colectare în poziție, skimmer-ul dvs. de casă va fi oficial complet. Tot ce a lăsat să facă este să-l adăugați în rezervorul dvs!
  • O sticlă de 16fl oz (470 ml) ar trebui să se potrivească doar peste o secțiune din 2 în (5.1 cm) țeavă din PVC.
  • Imagine intitulată Construiți un skimmer de proteine ​​Pasul 12
    3. Ajustați plasarea scufundării în interiorul rezervorului pentru un flux optim de aer. Coborâți partea inferioară a skimmerului (capătul cu orificiul de admisie a aerului) în rezervor, apoi porniți pompa. După cum faceți, veți observa o cascadă de bule care scapă din gura sticlei. Ridicați sau coborâți pompa de câteva ori până când bulele încep să apară în mod constant.
  • De asemenea, puteți juca în jur cu poziția Cupa de colectare, dacă doriți să mergeți mai departe și să montați skimmer, deoarece nu este fixat.
  • Bacsis: Plasarea ideală poate varia în funcție de dimensiunea, volumul și presiunea de suprafață a acvariului. Doar asigurați-vă că Cupa de colectare rămâne deasupra nivelului apei în orice moment.

  • Imagine intitulată Construiți un skimmer de proteine ​​Pasul 13
    4. Montați-vă scumitorul în rezervor utilizând cupele de aspirație atașate. Când sunteți mulțumit de plasarea skimmerului dvs., apăsați cupele de aspirație în peretele rezervorului pentru ao menține în poziție. Utilizați-vă cealaltă mână pentru a vă lega de partea exterioară a rezervorului pentru a preveni înclinarea sau schimbarea acestuia.
  • Cupele de aspirație vor face ușor eliminarea și repoziționarea dvs., dacă este necesar,.
  • Imagine intitulată Construiți un skimmer de proteine ​​Pasul 14
    5. Eliminați și clătiți cupa de colectare după cum este necesar. După câteva zile, probabil că veți observa apa din ceața de colectare devenită tulbure. Aceasta înseamnă timpul său de golire. Glisați paharul de pe partea superioară a scufundării și turnați apa murdară în jos. Apoi, spălați-l bine cu apă curată și glisați-o înapoi deasupra camerei de skimmer.
  • Dacă Cupa dvs. de colectare are nevoie de o curățare mai detaliată, înmuiați-o într-un amestec de 10-1 de oțet albă distilată și apă. Acidul va ajuta la dizolvarea algelor, a depozitelor minerale și a altor picturi blocate.
  • Frecvența exactă a curățării dvs. va fi determinată de volumul rezervorului dvs. și de cantitatea de viață acvatică pe care o conține.
  • sfaturi

    De asemenea, puteți face un skimmer de proteine ​​super-dimensionate pentru rezervoare mari mari folosind două 2 L (68FL OZ) și 4 in (10 cm) PVC.
  • Dacă sunteți îngrijorat de peștii mici găsirea drumului în camera de scânteie, tăiați o bucată de spumă poroasă pentru a acoperi deschiderea.
  • Dacă aveți un acvariu deosebit de mare și skimmer colectează cantități semnificative de materie organică, încercați să rulați o linie din ceașcă de colectare într-un rezervor separat de depășire.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Fămând Cupa de colectare

    • Două sticle de apă din plastic 16fl oz (470 ml)
    • Acvariu silicon
    • Foarfece

    Asamblarea camerei de skimmer

    • Țeavă din PVC cu pereți subțiri cu 2 în (5.1 cm) diametru
    • Cutter de țevi sau ferăstrău
    • Drill fără fir
    • Cupa de aspirație din cauciuc
    • Airstone din lemn și furtun (de preferință, lemn de limewood sau bass)
    • Nylon String (opțional)

    Instalarea skimmerului

    • Pompă de acvariu submersibilă
    • Apă curată
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar