Cum să curățați un cuțit

Cuțitele de toate tipurile trebuie curățate în mod regulat pentru a le menține ascuțite, fără rugină și fără bacterii. Acestea necesită manipulare și îngrijire specială, în funcție de tipul de cuțit și de diferitele lor utilizări.

Pași

Metoda 1 din 3:
Curățarea unui cuțit de bucătărie
1. Ștergeți cuțitul curat imediat după fiecare utilizare. Cuțitele de bucătărie vor fi mai greu de curățat dacă permiteți resturilor să se blocheze. După ce ați folosit un cuțit, executați rapid cuțitul sub apă. Permiteți oricăror alimente sau resturi să perceapă și să se scurgă chiuveta. Dacă există ceva blocat pe cuțit, ștergeți-o repede cu un burete sau un prosop. Setați cuțitul deoparte până când sunteți gata să faceți feluri de mâncare.
  • 2. Curățați cu lama arătată departe de dvs. Odată ce sunteți gata să curățați cuțitul, utilizați un săpun blând. Aveți grijă să curățați cuțitul cu lama îndreptată departe de dvs. pentru a evita rănirea.
  • Spumă un burete în apă caldă și cu săpun. Cu lama îndreptată spre tine, curățați ușor cuțitul până când îndepărtați toate alimentele și petele.
  • Aveți grijă să nu curățați prea repede. Dacă vă curățați viguros sau rapid, cuțitul ar putea să alunece și ați putea ajunge să vă tăiați. Unii oameni se simt mai confortabili așezați cuțitul pe un vârf plat și curățând părțile la un moment dat. Acest lucru poate face un prejudiciu mai puțin probabil.
  • 3. Înmuiați cuțitul timp de un minut sau două dacă alimentele sunt blocate. Uneori, alimentele se vor termina blocate pe un cuțit de bucătărie, în ciuda eforturilor dvs. În acest caz, înmuiați lama în apă puțin adâncă pentru un minut sau două. După aceasta, ar trebui să puteți curăța alimentele. Nu înmuiați un cuțit mai mult decât unul sau două minute, deoarece acest lucru poate provoca rugină.
  • 4. Uscați cuțitul. Întotdeauna uscați cuțitul cu un prosop uscat și curat imediat după curățare. Cuțitele nu trebuie să se usuce cu aer, deoarece acest lucru poate provoca rugină. Uscați cuțitul cu lama orientată spre tine, așa cum ați făcut când spălați cuțitul.
  • Metoda 2 din 3:
    Curățarea unui cuțit de buzunar
    1. Imagine intitulată Curățați un cuțit Pasul 5
    1. Purtați mănuși de cauciuc. Când curățați un cuțit de buzunar, trebuie să purtați întotdeauna mănuși de cauciuc. Ei vă protejează mâinile de a fi tăiate de lama. De asemenea, veți folosi anumite uleiuri sau curățători care pot provoca iritarea pielii. Puteți cumpăra mănuși de cauciuc la cele mai multe supermarketuri.
  • Imagine intitulată Curățați un cuțit Pasul 6
    2. Adunați materialele necesare. Veți avea nevoie de anumite consumabile pentru a curăța un cuțit de buzunar. Obțineți materialele pregătite înainte de a începe procesul de curățare.
  • Pentru spălarea inițială, utilizați detergent ușor de farfurie. Săpunul pe care îl utilizați pentru spălarea fisurilor de zi cu zi este probabil bine. Doar nu utilizați săpunul de mâncare destinat să fie utilizat într-o mașină de spălat vase, deoarece este prea aspru pentru cuțite și poate provoca rugină și alte daune.
  • Veți avea nevoie de un fel de lubrifiant de uz casnic pentru a elimina rugina. WD-40 tinde să funcționeze bine pe cuțitele de buzunar. De asemenea, veți avea nevoie de ulei de uz casnic pentru a lubrifia cuțitul după spălare. Ar trebui să puteți găsi lubrifianți și ulei de uz casnic la un magazin de hardware.
  • Veți avea nevoie de un burete moale sau o periuță de dinți pentru spălarea inițială. Pentru a face față ruginei, este necesar un tampon de nailon. De asemenea, veți avea nevoie de o cârpă moale și curată pentru a usca cuțitul când terminați curățarea.
  • 3. Deschideți cuțitul complet. Când sunteți gata să curățați un cuțit de buzunar, deschideți complet cuțitul. Unele cuțite de buzunar, cum ar fi cuțitele armatei elvețiene, ar putea avea mai multe ustensile atașate. Asigurați-vă că cuțitul este complet deschis, astfel încât toate porțiunile sunt curățate.
  • 4. Curățați cuțitul cu detergent de farfurie. În primul rând, spot curat cuțitul cu detergent obișnuit și un burete. Acum spulberul în apă caldă, cu săpun și curățați lamele cuțitului. Dacă observați ceva blocat pe cuțit, detergent de farfurie direct pe loc, lăsați-l să stea câteva minute și apoi să reia spălarea.
  • 5. Îndepărtați rugina. Dacă aveți rugină care necesită eliminarea, utilizați lubrifiantul de uz casnic. Spray toate zonele ruginite și lăsați lubrifiantul să stea pe un minut. Apoi, luați tamponul de nailon și curățați lama până când rugina dispare. Este posibil să fie necesar să adăugați un lubrifiant de uz casnic suplimentar pe pete încăpățânate. Odată ce ați terminat, clătiți cuțitul cu apă curată.
  • 6. Uscați cuțitul și aplicați lubrifiant. Uscați cuțitul cu o cârpă curată. Apoi, adăugați câteva picături ale lubrifiantului de uz casnic la cuțit. Frecați cu o altă cârpă uscată până când cuțitul este strălucitor și curat în aparență.
  • Metoda 3 din 3:
    Cunoașterea întreținerii de cuțit de bază
    1. Imagine intitulată Curățați un cuțit Pasul 11
    1. Nu lăsați cuțite în chiuveta de bucătărie. Nu trebuie să lăsați niciodată un cuțit în chiuveta de bucătărie. Este o problemă de siguranță pe care ați putea fi tăiată atingerea în apele de mâncare. Cuțitele sunt, de asemenea, susceptibile la deteriorare și rugină dacă sunt scufundate în apă timp de prea mult timp. Puneți cuțite murdare lângă chiuveta de bucătărie.
  • Imagine intitulată Curățați un cuțit Pasul 12
    2. Cuțite uscate imediat după spălare. După cum sa afirmat, cuțite umede pot crește probabilitatea de rugină. Întotdeauna uscați cuțitele imediat după curățarea acestora.
  • Imagine intitulată Curățați un cuțit Pasul 13
    3. Evitați mașina de spălat vase, în special pe cuțite scumpe. Cuțitele nu fac bine în mașina de spălat vase. Lama poate fi deteriorată și deteriorată în timpul ciclului de spălare. Detergentul de spălat vase este, de asemenea, foarte acid și poate provoca rugină prematură.
  • Imagine intitulată Curățați un cuțit Pasul 14
    4. Stocați cuțite de calitate în spațiul propriu separat de sertarul de ustensile. Cuțite de bucătărie de calitate nu trebuie depozitate în sertarul de ustensile. Ei pot să se prăbușească împotriva altor argintărie, provocând zgârieturi și alte daune. Investiți într-o placă de bucătărie pentru a vă păstra cuțitele sau pentru a le păstra într-un sertar separat. Dacă vă stocați cuțitele în sertarul de ustensile, acoperiți-le în tei de piele.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Cuțite care au rugină, atunci pot fi foarte greu de curățat, și vă puteți răni.
  • Un cuțit de buzunar este dificil de a păstra curat, deoarece este folosit în momente ciudate și apoi închis rapid, fără a lua timp să o curățească. Faceți timp pentru a vă curăța cuțitul în mod regulat.
  • Cuțitele bucătarului și alte cuțite de tăiere a utilităților trebuie să rămână ascuțite și netede. Ascuți în mod regulat cuțitele tale.
  • Pentru cuțitele antice, ar putea fi mai bine să le curățați profesional, deoarece acestea sunt adesea făcute din materiale mai vechi care necesită îngrijiri speciale. Dacă nu aveți cunoștințe foarte specifice despre cuțitele antice și înțelegeți cum să le curățați în mod corespunzător, luați antichități pentru curățarea profesională.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar