Cum să taie țiglă de vinil

Tilele de vinil vine adesea în bucăți pătrate și este posibil să fie nevoie să tăiați plăci pentru a le potrivi la marginea peretelui sau a aparatelor. Tilele de vinil este mult mai ușor de tăiat decât țiglă ceramică și îl puteți tăia folosind un cuțit utilitar sau un tăietor de țiglă de vinil. Deși ideea de tăiere a plăcilor poate părea descurajantă, procesul este de fapt destul de simplu!

Pași

Metoda 1 din 2:
Utilizarea unui cuțit de utilitate
  1. Imagine intitulată tăiat tigla vinilului pas 1
1. Marcați țigla în cazul în care trebuie tăiat. Măsurați spațiul de care aveți nevoie pentru a se potrivi unei plăci în utilizarea unei măsuri de bandă. Marcați locurile de care aveți nevoie pentru a tăia țigla cu un creion. Aveți nevoie doar de un mic marcaj, deoarece veți folosi o altă țiglă ca marginea dreaptă pentru tăiere.
  • Dacă nu puteți vedea marcajele creionului, încercați să utilizați un stilou sau un marker lavabil.
  • Imagine intitulată Tăiere Tile Vinyl Pasul 2
    2. Scor țiglă de vinil cu un cuțit de utilitate. Utilizați o bucată de plăci ceramice pentru a întări în jos plăcile de vinil și utilizarea ca o simplă. Faceți un "x" pe el în marcator permanent, astfel încât să nu îl instalați accidental, deoarece acesta poate fi scos sau a lovit. Aliniați marginea plăcii suplimentare cu marcajul pe cealaltă placă unde trebuie să faceți o tăietură. Ridicați cu fermitate cuțitul în jos pe marginea plăcii suplimentare pentru a înscrie piesa care are nevoie de tăiere.
  • Dacă nu tăiați tot timpul prin țiglă, repetați procesul care are grijă să facă a doua linie de scor direct în partea de sus a primului. De asemenea, puteți înmuia țigla cu o armă de căldură pentru a face tăieri precise.
  • Purtați mănuși de lucru în timp ce lucrați cu un cuțit utilitar și tăiați încet departe de mână.
  • Imagine intitulată Tăiere Tile Vinyl Pasul 3
    3. Întrerupe excesul. Pur și simplu îndoiți țigla la marcajul de scor pentru a sparge cu ușurință țigla. Păstrați excesul în cazul în care trebuie să-l utilizați mai târziu.
  • Metoda 2 din 2:
    Folosind un tăietor de țiglă de vinil
    1. Imagine intitulată Tăiere Tile Vinyl Pasul 4
    1. Plasați țiglă în cutterul de vinil. Utilizați măsura de bandă care rulează în jos marginea tăietorului de tiglă pentru a alinia țiglele în cazul în care aveți nevoie pentru a face tăierea.
    • Tăietoarele de vinil pot fi de obicei închiriate din magazinele de hardware, astfel încât nu trebuie să cumpărați unul pentru un singur loc de muncă. Sunați-vă magazinul local pentru a vedea dacă aceasta este o opțiune pentru dvs.
  • Imagine intitulată Tile de vinil Vinyl Pasul 5
    2. Reglați adâncimea lamei prin rotirea șuruburilor. Răsuciți șuruburile de pe ambele părți ale vârfului tăietorului pentru a ridica sau coborî lama, astfel încât placa să se potrivească perfect sub ea. Blade nu trebuie să atingă țigla în acest moment, deoarece mișcarea mânerului va coborî lama.
  • Imagine intitulată TIME TILE Vinyl Pasul 6
    3. Apăsați mânerul în jos. Mișcați ferm mânerul din poziția verticală în jos spre baza tăietorului. Puteți face acest pas rapid sau încet, asigurați-vă că apăsați mânerul până la poziția coborâtă, astfel încât lama tăiată prin întreaga țiglă.
  • Imagine intitulată Tile de vinil Vinyl Pasul 7
    4. Scoateți țigla de la tăietor. Mutați ambele bucăți de țiglă tăiată de la tăietor. Ridicați mânerul dacă aveți o altă piesă pentru a tăia, apoi repetați procesul.
  • sfaturi

    Tăiate bucăți de placă poster sau carton subțire ca șablon pentru zone complicate, deoarece acestea sunt mai ușor de lucrat.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar