Cum să curățați recipientele din plastic

Când vine vorba de păstrarea rămășițelor dvs. proaspete, containerele de alimente din plastic sunt un salvator. Dacă ați încercat vreodată să vă curățați după ce a fost așezat în frigider pentru o vreme, știi cât de greu poate fi pentru a elimina complet mirosurile persistente și petele inestetice care rezultă din obiecte cum ar fi sosul de grăsime și de paste. Dar înainte de a le arunca în coșul de gunoi, încercați să le salvezi folosind una dintre soluțiile de curățare simple prezentate aici. Mai des decât nu, chiar și cea mai gnarly bucată de Tupperware va străluci după ce a fost tratată cu un articol obișnuit de uz casnic, cum ar fi soda de copt, oțet sau înălbitor.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind oțet
  1. Imagine intitulată Containere de plastic curate Pasul 1
1. Scoateți capacul din container. După ce ați deschis-o, verificați pentru a vă asigura că nu există rămășițe de alimente rămase în interior. Dați recipientului o clătire preliminară rapidă cu apă caldă. Scurgeți și agitați excesul de apă și plasați recipientul pe contorul de bucătărie.
  • Dacă în interiorul recipientului există un reziduu uscat sau lipicios, acesta poate ajuta la ștergerea cu un prosop de hârtie înainte de a începe curățarea.
  • Imagine intitulată Containerele de plastic curate Pasul 2
    2. Umpleți recipientul cu oțet. Pentru cele mai bune rezultate, utilizați oțet albă distilată pură. Dacă majoritatea petelor sunt concentrate în jurul fundului, va trebui doar să adăugați într-un centimetru sau două - dacă ajung în sus, umpleți-l în partea de sus. Așezați capacul înapoi pe recipient pentru a păstra oțetul de la vărsare.
  • Oțetul este suficient de puternic pentru a face un efectiv de curățare și dezinfectant, dar nu atât de puternic încât trebuie să fie tăiat cu apă.
  • Dacă nu se întâmplă să aveți oțet la îndemână, încercați să utilizați un alcool mic diluat sau un dezinfectant de mână. Alcoolul din aceste produse va produce un efect similar cu oțetul.
  • Imagine intitulată Containere de plastic curate Pasul 3
    3. Lăsați oțetul să se înmoaie timp de 30 de minute. Întrucât se înmoaie, aciditatea oțetului va ajuta la descompunerea oricărei decolorări prezente în timp ce neutralizează mirosurile persistente. De asemenea, va ajuta la îndepărtarea depozitelor de apă din spălătorii anterioare. Pentru mese mai grele, puteți părăsi oțetul în recipient timp de o oră sau mai mult înainte de ao curăța cu mâna.
  • Oțetul este în mod natural antimicrobian, ceea ce îl face util pentru uciderea bacteriilor care au avut timp să înceapă să crească pe alimente vechi.
  • Adăugarea unei stoarcere de suc proaspăt de lămâie poate ajuta la strălucirea plasticului plictisitor, decolorat și lăsați-l mirosind mai plăcut.
  • Imagine intitulată Containere de plastic curate Pasul 4
    4. Curățați viguros recipientul. O dată pe jumătate de oră a trecut, ridicați capacul și turnați oțetul. Apoi, squirt câteva picături de detergent lichid de farfurie în recipient și mergeți peste interiorul folosind un burete de bucătărie sau o perie de farfurie cu nylon rigid. Suprafața brută a scruberului ar trebui să fie suficientă pentru a face față tuturor petelor rămase.
  • Este posibil să nu puteți șterge în întregime anumite pete (cum ar fi sosul infamous de roșii). Odată ce acestea au înființat în plastic, poate fi aproape imposibil să le scoateți.
  • Evitați spălarea recipientului cu ceva mai abraziv decât un burete. Un dispozitiv cum ar fi vată de oțel sau piatră de piatră ponce poate lăsa în urmă zgârieturi în plastic.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind bicarbonat sifon
    1. Imagine intitulată Containere de plastic curată Pasul 5
    1. Faceți o pastă de la soda de copt și apă. Se presară două linguri de sodă de coacere în jumătate de ceașcă (120 ml) de apă caldă. Se amestecă cele două ingrediente împreună cu o lingură până când sunt în jurul aceleiași consistențe ca untul de arahide. Dacă pasta pare prea subțire, adăugați un baston mai mic de coacere. Dacă este prea gros, amestecați într-o altă jumătate de uncie de apă la un moment dat până când atingeți textura dorită.
    • Soda de copt este apreciată pentru capacitatea sa de a tăia pete și de a absorbi mirosurile nedorite. Este, de asemenea, ușor astringent, care va veni la îndemână când vine timpul de curățare a recipientului.
    • Poate fi necesar să se amestece un lot mai mare de pastă de sodiu de copt dacă încercați să curățați mai multe containere (sau mai ales mari).
  • Imagine intitulată Containere de plastic curate Pasul 6
    2. Răspândiți pasta peste interiorul recipientului. Acoperiți pereții recipientului cu un strat subțire de pastă de sodă de copt. Scoateți tot ce este lăsat în partea de jos. Încercați să utilizați tot amestecul.
  • Pasta va avea un timp mai ușor de lipit dacă interiorul recipientului este complet uscat.
  • Imagine intitulată Containerele de plastic curate Pasul 7
    3. Permiteți pasta să funcționeze peste noapte. Puneți capacul pe recipient și găsiți o ieșire din calea locului pentru ao lăsa. Așa cum se întâmplă, combinația de bicarbonat de sodiu și apă va începe să scape la mesele care au luat-o în plastic fără a fi nevoie de spălare sau spălare. Dimineața, puteți reveni și observați rezultatele sifonului de coacere.
  • Asigurați-vă că dați pasta cel puțin o oră sau două pentru a intra în vigoare.
  • Imagine intitulată Containere de plastic curate Pasul 8
    4. Clătiți cu apă caldă. Scoateți capacul și ștergeți recipientul, utilizând colțul unui prostii pentru a elimina restul sifonului de copt. Containerul ar trebui să fie acum pată și fără miros. Dacă doriți, puteți merge mai departe cu un pas și spălați-l cu apă cu săpun.
  • Păstrați clătirea recipientului până când apa rulează clar.
  • Utilizați periodic soda de copt pentru a restabili recipientele vechi și ușor utilizate.
  • Imagine intitulată Containerele de plastic curate Pasul 9
    5. Uscați complet recipientul. După curățare, scurgeți toată apa din recipient și ștergeți-o în interior și în afară cu un prosop absorbant. Puteți, de asemenea, pur și simplu să lăsați-o așezat cu capacul oprit și lăsați-l să se usuce la aer. Indiferent de metoda pe care o alegeți, capacul ar trebui să rămână oprit până când toată umiditatea sa evaporat din interior.
  • Înlocuirea capacului pe un recipient din plastic în timp ce este încă umed poate provoca mucegai și mucegai să se dezvolte.
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind bleaca de clor
    1. Imagine intitulată Containere de plastic curate Pasul 10
    1. Amestecați împreună o cantitate mică de înălbitor și apă caldă. Rulați o ceașcă (240 ml) de apă într-o ceașcă de măsurare a sticlei, apoi pâlnie într-o lingură de albire. Scoateți lichidele împreună ușor. Pentru propria dvs. siguranță, asigurați-vă că purtați mănuși de cauciuc în orice moment lucrați cu Bleach.
    • Bleachul de clor este o chimică foarte toxică care poate fi extrem de dăunătoare dacă este ingerată accidental sau intră în contact cu pielea.
    • Datorită pericolelor pe care se prezintă Bleach, această soluție este cea mai bună rezervată ca un ultim efort de șanț atunci când alte metode de curățare nu pot să le taie.
  • Imagine intitulată Containere de plastic curate Pasul 11
    2. Se toarnă soluția de înălbire în recipient. Faceți acest lucru cu atenție pentru a evita scurgerile sau stropile. Odată ce ați luat înălbitorul înăuntru, închideți capacul și dați recipientului un shake blând. Apoi, lăsați-l deoparte și permiteți substanțelor chimice de luptă pentru a începe să lucreze magia lor.
  • Lăsați recipientul umplut de albine undeva că nu va fi confundat pentru altceva.
  • Nu amestecați niciodată înălbitorul cu alte agenți de curățare, chimici sau naturali.
  • Imagine intitulată Containere de plastic curate Pasul 12
    3. Lăsați recipientul să se înmoaie timp de 1-2 ore. Bleach este deosebit de puternic, astfel încât acest lucru va fi probabil tot ce este necesar pentru a elimina chiar și cele mai grave mirosuri și decolorare. Evitați să vă deplasați sau să manipulați altfel recipientul în mod inutil în timp ce există înălbitor înăuntru.
  • Setați un cronometru, astfel încât să nu uitați să goliți recipientul. Dacă lăsați înălbitorul acolo prea mult timp, poate să mănânce în cele din urmă la plastic.
  • Dacă capacul recipientului este, de asemenea, colorat, îl puteți plasa în chiuvetă și se toarnă o cantitate mică de soluție de înălbire peste ea.
  • Imagine intitulată Containere de plastic curate Pasul 13
    4. Spălați complet recipientul. Turnați înălbitorul în jos și clătiți recipientul cu apă proaspătă și curată. Strângeți în unele săpunuri de mâncare și lucrați cu un burete de bucătărie moale sau de spălare până când nu sunteți mulțumit că nu rămâne reziduu uleios sau bleach. Când ați terminat, recipientele din plastic ar trebui să strălucească ca noi!
  • Cele mai multe materiale plastice sunt oarecum poroase. Din acest motiv, este important să spălați recipientul ca de obicei după ce îl tratați cu înălbitor pentru a vă asigura că niciuna dintre aceste substanțe chimice rămâne.
  • Continuați să spălați recipientul până când nu mai puteți detecta mirosul de înălbire.
  • sfaturi

    Mașina de spălat vase este de obicei descurajată pentru materiale plastice delicate, deoarece le poate determina să se topească, să urzee sau să ia un aspect tulbure. Dacă decideți să vă spălați containerele în acest fel, așezați-le pe suportul de sus pentru a le păstra cât mai departe de apa caldă posibil.
  • Încercați să vă uscați containerele alimentare reutilizabile în afara. Lumina soarelui este mare pentru eliberarea mirosurilor și poate lumina apariția materialelor plastice plictisitoare.
  • Dacă depozitați resturile pe care le credeți că poate provoca pete, acoperiți interiorul recipientului cu spray de gătit nonstick mai întâi pentru a păstra alimentele să decoloreze plasticul.
  • După spălarea containerelor, depozitați-le cu o bucată de ziar zdrobită în interior. Dacă orice mirosuri reziduale au supraviețuit procesului inițial de curățare, acestea vor fi absorbite de ziar, pe care le puteți dispune de data viitoare când utilizați recipientul.
  • Cele mai multe tipuri de recipiente din plastic sunt destul de ieftine. Dacă aveți un container care este dincolo de salvare, știți când să numărați pierderile și să o aruncați departe.
  • Încercați să utilizați comprimatele de curățare a protezelor amestecate cu apă pentru a obține pete încăpățânate din plastic.
  • Dacă trebuie să curățați Petele bazate pe tomate, Puteți să vă îmbinarea recipientelor din plastic în oțet și apă pentru a le elimina.
  • Avertizări

    Lucrați întotdeauna într-un spațiu bine ventilat când utilizați Bleach. Dacă aveți orice ardere, udare sau amețeli, părăsiți camera imediat.
  • Nu faceți microunde rămase în recipientul de depozitare din plastic. Acest lucru va infuza petele direct în plastic, făcându-le în mod esențial permanent. În schimb, transferați alimentele într-un vas separat înainte de încălzire.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Oțet albă distilată
    • Bicarbonat de sodiu
    • Inalbitor cu clor
    • Apă
    • Săpun lichid de săpun
    • Burete de bucătărie abrazivă
    • Perie de nylon cu coastă
    • Ceașcă de măsurare
    • Ziar (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar