Cum să curățați un cuptor de convecție

Pentru mulți entuziaști de gătit, cuptoarele de convecție sunt o adevărată binecuvântare. Din moment ce folosesc fanii pentru a circula aer cald, ei pot încălzi alimentele mai repede și mai ușor, în timp ce se utilizează mai puțină energie globală. Cu toate acestea, ingeniozitatea designului lor le face, de asemenea, un pic mai dificil pentru a curăța. În timp ce multe cuptoare mai noi includ o caracteristică automată de auto-curățare, care vă poate salva timpul și efortul de a face singuri, unii vor trebui să fie detaliați manual pentru a slăbi reziduul blocat care devin cimentate în cursul nenumăratelor utilizări. Pentru a tăia prin Goop, Gunk și Grime, utilizați o soluție alcalină puternică sau un detergent chimic comercial și dați-i mult timp să stați înainte de a bate-o cu un pic de grăsime cot.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind funcția de auto-curățare a cuptorului
  1. Imagine intitulată Curățați un cuptor de convecție Pasul 1
1. Scoateți rafturile din cuptor. Înainte de a începe, asigurați-vă că glisați rafturile detașabile aranjate în centrul cuptorului. Acest lucru le va scoate din calea voastră și vă va oferi mai mult spațiu pentru a lucra confortabil. De asemenea, va face ca rack-urile să fie mai ușor de curățat separat mai târziu.
  • Scour rafturile cuptorului în chiuvetă folosind apă caldă, săpun lichid și un burete abraziv sau o perie de spălare.
  • Dacă rafturile cuptorului au văzut o mulțime de scurgeri și deversări, le puteți înmuia în timp ce cuptorul se curăță pentru a slăbi orice reziduu se întâmplă să se agațe de ele.
  • Imagine intitulată Curățați un cuptor de convecție Pasul 2
    2. Activați ciclul de auto-curățare al cuptorului. Programați cuptorul la setarea dorită și la temperatura dorită. Asigurați-vă că ușa cuptorului este complet închisă și blocată înainte de inițierea procesului de curățare. În caz contrar, căldura și fumul nociv pot scăpa în bucătăria dvs. și s-au răspândit prin restul casei dvs.
  • Cuptoarele de auto-curățare folosesc temperaturi extreme pentru a arde particulele alimentare de pe suprafețele interioare netede.
  • Nu utilizați alte substanțe chimice sau produse de curățare în cuptor în timp ce rulați caracteristica de auto-curățare.
  • Imagine intitulată Curățați un cuptor de convecție Pasul 3
    3. Părăsește camera. Din cauza căldurii intense generate în timpul ciclului de auto-curățare al cuptorului, cel mai bine nu este în jur în timp ce curățarea este în desfășurare. Setați un cronometru separat sau utilizați numărătoarea inversă de pe afișajul cuptorului pentru a vă informa când ați terminat curățarea.
  • Păstrați copii mici și animalele de companie din bucătărie în timp ce cuptorul este curățat. Fumurile eliberate ca reziduuri chimice și alimente arse sunt incinerate pot fi periculoase.
  • Dacă este posibil, păstrați ușile și ferestrele deschise și ventilatoarele de evacuare pentru a oferi o ventilație adecvată în cameră.
  • Cuptoarele de auto-curățare durează de obicei între 2-4 ore pentru a finaliza un ciclu complet.
  • Imagine intitulată Curățați un cuptor de convecție Pasul 4
    4. Ștergeți reziduul rămas cu mâna. După ce ciclul de auto-curățare sa încheiat, deschideți ușa cuptorului pentru a elibera excesul de căldură. Dați cuptorului câteva minute să se răcească până la o temperatură sigură înainte de a curăța interiorul. În acest moment, puteți folosi pur și simplu o cârpă umedă sau un prosop de hârtie pentru a ridica cenușa care se întinde în partea de jos a cuptorului. Este atât de ușor!
  • Interiorul ușii cuptorului poate fi dus cu un detergent de curățare sau lichid de lichid și curățați separat.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind soda de copt și apă
    1. Imagine intitulată Curățați un cuptor de convecție Pasul 5
    1. Amestecați soda de copt și apa împreună pentru a forma o pastă. Agitați o ceașcă de sodiu de copt într-un recipient mare și adăugați suficientă apă pentru ao îngroșa. Se toarnă treptat apa, amestecând în timp ce mergeți. Amestecul rezultat ar trebui să fie aproximativ aceeași consistență ca și înghețarea tortului.
    • Măsurătorile exacte nu sunt importante - pasta de sodiu de copt trebuie doar să fie suficient de groasă pentru a rămâne pe pereții cuptorului.
    • În cazul în care se întâmplă să fugi la bicarbonat de sodiu, puteți utiliza, de asemenea, o combinație de cremă de tartru și peroxid de hidrogen.
  • Imagine intitulată Curățați un cuptor de convecție Pasul 6
    2. Smear amestecul de sodiu de copt peste interiorul cuptorului. Utilizați o spatulă, un burete moale sau un obiect similar pentru a răspândi pasta într-un strat subțire peste fiecare suprafață accesibilă. Puteți aplica amestecul de bicarbonat de sodiu mai liber în zone cu pete de grăsime grele sau o cremă crud, blocată.
  • Nu uitați să acoperiți partea superioară a cuptorului.
  • Păstrați amestecul de sodă de copt departe de ventilatoarele interne și elementele de încălzire.
  • Imagine intitulată Curățați un cuptor de convecție Pasul 7
    3. Lăsați amestecul să stea câteva ore. Pe măsură ce se stabilește, sifonul de copt va începe să descompună reziduul încăpățânat, astfel încât să poată fi șters cu puțină dificultate. Pasta ar trebui să rămână în loc de minimum de o oră. Lăsați ușa cuptorului închisă.
  • Pentru cele mai bune rezultate, lăsați pasta să stea peste noapte sau între 8-12 ore.
  • Dacă aveți de-a face cu mese deosebit de supărătoare, pulverizați pasta de sodă de copt cu o cantitate mică de oțet. Aceasta va produce o reacție chimică naturală care va ajuta la dizolvarea murdăriei întărite.
  • Imagine intitulată Curățați un cuptor de convecție Pasul 8
    4. Curățați bine cuptorul. Folosind o cârpă umedă sau un burete de bucătărie abrazivă, treceți peste interiorul cuptorului de sus în jos. În urma tratamentului de sodiu de copt, orice particule de alimente rămase ar trebui să vină imediat.
  • Săpați și să fiți persistenți la chip departe la mesele persistente.
  • Aplicați o sodă suplimentară de copt și apă (sau oțet) și să continuați curățarea la fața locului după cum este necesar până când cuptorul este PRISTINE.
  • Imagine intitulată Curățați un cuptor de convecție Pasul 9
    5. Ștergeți cuptorul cu apă curată. Acum că cel mai rău dezastru a fost ridicat, veți dori să vă asigurați că nu există urme de bicarbonat de sodiu sau de reziduuri libere să nu fie lăsate în urmă. Umezi oa doua pânză și folosește apa proaspătă pentru a clăti cuptorul. Repetați încă o dată cu ajutorul unui prosop curat pentru a vă îndepărta apa în picioare sau lăsați ușa cuptorului deschis pentru a permite să se usuce la aer.
  • Scoateți pânza umedă ocazional pentru a-l curăța de apă murdară.
  • Pornirea cuptorului la o temperatură scăzută pentru câteva minute o va ajuta să se usuce mai repede.
  • Metoda 3 din 3:
    Folosind un cuptor comercial curat
    1. Imagine intitulată Curățați un cuptor de convecție Pasul 10
    1. Pulverizați interiorul cuptorului cu cuptor curat. Aplicați generos soluția, concentrându-vă pe zonele cu cea mai groasă acumulare sau decolorare. În timp ce pulverizați curățarea cuptorului, aveți grijă să nu lăsați să intre în contact cu ochii sau cu pielea - acest lucru poate provoca iritație severă.
    • Produsele tradiționale de curățare a cuptorului sunt adesea formulate utilizând substanțe chimice toxice. Pentru propria dvs. protecție, purtați o pereche de mănuși de bucătărie din cauciuc gros, păstrați-vă nasul și gura acoperită și lucrați într-un spațiu bine ventilat pentru a minimiza expunerea la fum. Dacă dețineți o capotă de fum, utilizați-o.
    • Eliminați toate obiectele din apropiere, inclusiv vase și tigăi, ustensile de gătit și recipientele de depozitare a bucătăriei, pentru a evita obținerea cuplului cu cuptor pe ele.
    Sfat de experți

    Întotdeauna răciți complet cuptorul înainte de ao curăța și deconecta-l dacă este posibil, și scoateți rafturile din cuptor.

    Raymond Chiu

    Raymond Chiu

    Curățarea casei ProfessionalRemond Chiu este directorul operațiunilor pentru Maidsailori.COM, un serviciu de curățenie rezidențială și comercial, cu sediul în New York City, care oferă servicii de curățenie la domiciliu și de birou la prețuri accesibile. Are un burlaj în administrarea și managementul afacerilor de la Colegiul Baruch.
    Raymond Chiu
    Raymond Chiu
    Curățenie Curățenie profesională
  • Imagine intitulată Curățați un cuptor de convecție Pasul 11
    2. Permiteți curățătorului cuptorului să stea timp de 30 de minute. Închideți ușa cuptorului pentru a preveni scurgerea fumului. Setați un cronometru timp de o jumătate de oră și relocați în altă cameră a casei pentru a aștepta timpul să treacă.
  • Produsele chimice puternice din curățătorii cuptori comerciali se pot topi mai eficient decât cele mai eficiente decât cele mai multe alte soluții.
  • Imagine intitulată Curățați un cuptor de convecție Pasul 12
    3. Ștergeți interiorul cuptorului. Lucrați cu atenție și asigurați-vă că ați eliminat fiecare ultimă urmă a reziduului alimentar cu un cuptor. Porniți capota de ventilație sau ventilatorul de sus în timp ce curățați astfel încât gazele chimice nu depășesc depășirea. Până când ați terminat, cuptorul dvs. va străluci ca nu a fost folosit niciodată înainte!
  • Utilizați o cârpă sau un burete de unică folosință pentru a șterge cuptorul și a le arunca odată ce proiectul a fost finalizat.
  • În general, curățătorii chimici a cuptorului ar trebui să fie angajați numai atunci când alte metode nu produc rezultate satisfăcătoare. După curățarea profundă a cuptorului, încercați să o mențineți folosind ingrediente naturale Gentler.
  • Sfat de experți
    Raymond Chiu

    Raymond Chiu

    Curățarea casei ProfessionalRemond Chiu este directorul operațiunilor pentru Maidsailori.COM, un serviciu de curățenie rezidențială și comercial, cu sediul în New York City, care oferă servicii de curățenie la domiciliu și de birou la prețuri accesibile. Are un burlaj în administrarea și managementul afacerilor de la Colegiul Baruch.
    Raymond Chiu
    Raymond Chiu
    Curățenie Curățenie profesională

    Expertul nostru este de acord: Odată ce cuptorul este curat, ștergeți-l de două ori cu o cârpă umedă sau un prosop de hârtie pentru a vă asigura că tot mai curățitorul este plecat. Curățați și rafturile, clătiți-le cu atenție. Apoi, uscați rafturile și interiorul cuptorului, înlocuiți rafturile și conectați cuptorul înapoi.

    sfaturi

    Cea mai simplă modalitate de a vă menține cuptorul curat este să o dați o ștergere bună după fiecare puține utilizări. În acest fel, grăsimea și murdăria nu vor avea niciodată șansa de a se acumula.
  • Începeți întotdeauna cu soluția de curățare blândă. Dacă acest lucru nu reușește, puteți lucra până la metode mai intense.
  • O soluție de apă caldă și sucul din fructele proaspete de citrice (lămâie, var sau grapefruit) pot face o pre-tratament la îndemână pentru cuptoare care necesită o mulțime de atenție.
  • Pentru locuri de muncă deosebit de grele, luați în considerare să vă spălați cu o piatră de piatră ponce sau o lână de oțel.
  • Avertizări

    Cuptoarele chimice de curățare pot agrava calitatea aerului în casa dvs. și pe mediul larg. Ori de câte ori este posibil, căutați alternative mai blânde și salvați curățarea cuptorului pentru situațiile de ultimă instanță.
  • Nu încercați să acoperiți fundul cuptorului de convecție cu o foaie de folie de aluminiu pentru a prinde scurgerile. Acest lucru va interfera cu capacitatea cuptorului de a circula în mod corespunzător căldura.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Cuptorul de convecție cu funcție de auto-curățare
    • Bicarbonat de sodiu
    • Apă
    • Oțet alb distilat (opțional)
    • Cuptor comercial Cleaner
    • Burete abraziv sau perie de spălare
    • Mănuși de mănuși din cauciuc
    • Protecția ochilor și a căilor respiratorii
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar