Cum să curățați o curea de ceas din piele

Bandele din piele pe ceasuri sunt luxoase de purtat. Spre deosebire de alte benzi de ceas, piele necesită întreținere generală pentru a păstra o textura moale și o strălucire de calitate. Purtând în mod continuu ceasul, și expunându-l în medii diferite, poate murdariza sau deteriora trupa din piele în timp. O modalitate simplă de curățare a pieii este folosind o cârpă și o apă cu săpun. Apoi condiționați pielea după fiecare curățare pentru a-și extinde viața.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătirea ceasului încheieturii mâinii
  1. Imagine intitulată Curățați o curea de ceas din piele Pasul 1
1. Utilizați un instrument de bară de arc pentru a scoate pinii care țin banda de piele în poziție. Cele mai multe ceasuri vor avea știfturi standard de arc, care arată ca niște șuruburi mici pe care le puteți elimina cu un instrument de arc. Acest instrument poate fi achiziționat la un magazin de hardware local sau online cu amănuntul cu amănuntul. Când eliminați pinii, asigurați-vă că le puneți într-un loc sigur unde nu le veți pierde.
  • Unele dintre ceasurile superioare bazate pe tehnologie sau de lux vor avea știfturi sau butoane cu eliberare rapidă, care pot fi apăsate pentru a îndepărta cu ușurință curelele din piele.
  • Ceasuri diferite pot necesita diferite metode de îndepărtare a trupei, iar unele benzi ar putea să nu poată fi îndepărtate deloc. Dacă nu sunteți sigur dacă banda dvs. poate fi eliminată, mergeți online sau sunați la fabricarea ceasului și întrebați un reprezentant.
  • Imagine intitulată Curățați o curea de ceas din piele Pasul 2
    2. Curățați cu atenție ceasul cu atenție dacă banda nu poate fi eliminată. Doar fiți extrem de atenți că lichidul de curățare excesiv nu întâlnește fața de ceas. Dacă vă îngrijorați că veți deteriora mecanismul de ceas sau chiar cureaua din piele, luați ceasul unui centru de reparații și îl curățați profesional.
  • Imagine intitulată Curățați o curea de ceas de piele Pasul 3
    3. Verificați producătorul pentru recomandările oficiale de curățare. Diferitele calități și texturi din piele pot necesita metode sau produse de curățare specifice pentru a preveni deteriorarea pieii. Uită-te online sau sunați la producătorul de ceas pentru a vedea ce produse și metodă de curățare este recomandată.
  • Fiți foarte atenți când curățați pielea care nu are o etanșare impermeabilă sau de ceară. Piele neterminată poate pata foarte ușor dacă este suprasaturată. Pielea sigilată va părea strălucitoare și netedă, în timp ce pielea neterminată va avea o textură brută.
  • 4. Ștergeți pielea cu o cârpă moale, bumbac pentru a îndepărta acumularea de grime. Umiditatea de la încheietura mâinii sau mediul înconjoară ușor pe interiorul cureaua de ceas. Cea mai sigură modalitate de a elimina această acumulare este șters cu o cârpă moale. Acest lucru va asigura că murdăria nu va zgâria pielea atunci când îl curățați mai bine mai târziu.
  • În loc să folosiți o cârpă de bumbac, puteți șterge pielea cu o cârpă de bijuterii microfibră. Acestea pot fi achiziționate de la un magazin de bijuterii locale sau departamente.
  • Dacă observați pete albe pe piele, aceasta ar putea fi de la grăsime în piele care se ridică la suprafață. Aceste pete pot fi, de asemenea, îndepărtate prin ștergerea lor cu o cârpă uscată.
  • Partea 2 din 3:
    Curățarea pieii cu săpun și apă
    1. Pat în jos pe piele cu o cârpă moale, umedă. Umeziți cârpa cu suficientă apă curată pentru a atenua, dar nu înmuiați cârpa. Aceasta va crea o suprafață suficient de umedă pe piele pentru a continua să o curățați.
    • Nu depuneți direct sau pulverizați apă pe curea din piele. Unele benzi din piele nu sunt impermeabile sau nu au o garnitură de ceară, iar prea multă apă poate provoca pete sau pete pe acest tip de piele.
  • 2. Puneți un punct de dimensionare a unui săpun de mână pe pânză. Frecați săpunul de mâncare, astfel încât acesta să fie distribuit uniform pe cârpă înainte de ao aplica pielea. Acest lucru va împiedica globțele concentrate de săpun să coloreze pielea.
  • În loc de un săpun blând, puteți adăuga o cantitate mică de sodă de copt în apă sau părți egale de oțet albă distilat. Procedura de curățare va fi aceeași pentru oricare dintre ele, dar asigurați-vă că testați un mic patch de piele înainte de aplicarea completă a soluției.
  • 3. Utilizați mișcările circulare pentru a curăța ambele părți ale curei. Începeți la un capăt al curei și treceți încet la celălalt capăt. Mișcările circulare vor curăța ușor dispozitivul de umplutură și murdărie în afara pieii.
  • Repetați acest proces de la 1 la 3 ori pentru fiecare parte a ambelor curele până când nu mai puteți vedea reziduul murdar pe acesta.
  • 4. Ștergeți pielea curată cu o cârpă proaspătă umezită cu apă. Nu supraviețuiți cârpa cu apă, deoarece va pata pielea. Continuați să ștergeți fiecare parte a ambelor curele până când toate reziduurile de săpun sunt plecate.
  • Imagine intitulată Curățați o curea de ceas de piele Pasul 9
    5. Lăsați pielea să se usuce peste noapte. Nu readuceți curelele la ceas sau purtați banda în timp ce este încă umedă. Acest lucru se poate întinde și poate deteriora pielea. Când este complet uscat, îl puteți atașa la fața ceasului și puteți relua purtarea ceasului așa cum ați fi în mod normal.
  • Nu vă uscați ceasul în lumina directă a soarelui. Lumina soarelui poate cauza ca pielea să se estompeze, să se usuce și chiar să se spargă în timp.
  • Odată ce curelele sunt uscate, puteți condiționa pielea înainte de a atașa curelele în cazul ceasului. Acest lucru nu este necesar, dar condiționarea pieii va adăuga un strat de protecție la ea.
  • Imagine intitulată Curățați o curea de ceas din piele Pasul 10
    6. Curățați pielea la fiecare 1 până la 2 săptămâni. Aceasta va menține durata de viață a curelelor din piele și va împiedica apariția oricărei acumulări de miros. Dacă nu purtați frecvent ceasul, nu trebuie să curățați curelele de piele de des.
  • Ștergerea piesei zilnice cu o cârpă moale, bumbac va extinde în continuare intervalele de curățare profunde pentru bandă.
  • Partea 3 din 3:
    Condiționarea curelelor
    1. Utilizați o cârpă pentru a frecați o cantitate de piele de piele de piele pe curea. Continuați să frecați curea într-o mișcare circulară până când puteți vedea un reziduu ceară care este transferat la cârpă. Balsamul va înmuia pielea și va împiedica crăparea. De asemenea, puteți utiliza săpun de șa în loc de balsam de piele.
    • Pentru o piele deosebit de dură, lucrați reziduul în fisurile din piele folosind o periuță de dinți moale.
    • Repetați procesul pentru cealaltă parte a curei și pentru ambele părți ale celei de-a doua curete.
    • Balsamul de piele și săpunul de șa pot fi achiziționate la magazinele hardware și departamente locale, iar ambele pot fi achiziționate și online prin intermediul principalilor comercianți cu amănuntul.
    • Dacă sunteți alergic la cele mai multe produse din piele sau sunt îngrijorați că substanțele chimice vă pot irita pielea, aplicați pur și simplu un strat subțire de balsam de buze de înaltă calitate la partea inferioară a benzii dacă devine uscată. Permiteți balsamului de buze să se înmoaie pentru câteva ore sau peste noapte. Balsamul de buze va adăuga umiditate la piele și va împiedica orice crăpătură ulterioară.
  • 2. Ștergeți pielea cu o cârpă uscată pentru a îndepărta excesul de balsam. Orice reziduu de condiționare a balsamului poate deveni lipicios pe piele și poate provoca particule de murdărie să se răcească. Odată ce balsamul este îndepărtat, pielea va fi mai puțin plictisitoare și întineri.
  • Repetați procesul pentru fiecare parte a ambelor curele de piele.
  • Imagine intitulată Curățați o curea de ceas din piele Pasul 13
    3. Lăsați curelele să se usuce peste noapte. Nu așezați curelele din piele în lumina directă a soarelui. Lumina soarelui va cauza ca pielea să se estompeze și, eventual, să se spargă. Odată ce curelele sunt complet uscate, le puteți atașa la cazul ceasului și puteți relua rutina obișnuită de a purta ceasul.
  • Utilizați balsamul pentru a cumpăra pielea o dată pe săptămână sau o dată pe lună, în funcție de cât de des purtați ceasul.
  • Imagine intitulată Curățați o curea de ceas din piele Pasul 14
    4. Atașați curelele de piele uscate la fața de ceas folosind pinii de arc. Utilizați instrumentul de bară de primăvară pentru a înșurubați pinii înapoi în poziție. Acest lucru va necesita o rotație în sens invers acelor de ceasornic. Când faceți acest lucru, știfturile trebuie să stea direct în gaura de pe fața de ceas și curea, în caz contrar, s-ar putea să se îndoaie sau să nu se atașeze corect.
  • Dacă ceasul dvs. a avut un buton de eliberare rapidă, apăsați și țineți apăsat butonul și glisați cureaua în poziție. Odată ce este în vigoare, eliberați butonul și verificați dacă cureaua este sigură.
  • sfaturi

    Pentru a preveni acumularea de miros pe curea de piele, lăsați-o să existe peste noapte printr-o fereastră deschisă sau un ventilator. Acest lucru va da piele o șansă de a respira și de a se usca din orice acumulare de sudoare. Dacă aveți obiceiul de a vă lua ceasul în noapte, acest lucru va prelungi timpul dintre curățenie.
  • Pentru mirosuri cu adevărat încăpățânați, plasați banda de ceas într-o pungă de plastic cu aproximativ 1 lingură (8.5 g) de bicarbonat de sodiu. Soda de copt va absorbi în mod natural orice umiditate sau mirosuri de piele reținută. Lăsați banda de ceas să se odihnească în geantă timp de 12-24 ore.
  • Avertizări

    Nu utilizați nicio loțiune din piele sau balsamuri destinate mobilierului. Aplicarea acestora la banda de ceas poate irita pielea după ce a purtat ceasul pentru o perioadă lungă de timp.
  • Să fie atenți la orice reacții alergice pe care le-ați putea avea de la aplicarea loții din piele sau a unor condiții în banda de ceas. Dacă observați orice niveluri, roșeață sau furnicături la intrarea în contact cu ceasul tratat, opriți purtarea imediat a ceasului.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar