Cum de a detecta malware-ul

Malware, scurt pentru "software rău intenționat", are capacitatea de a infecta computerul la punctul în care colectează datele dvs. personale, câștigă acces la programe sau sisteme din rețeaua dvs. și împiedică funcționarea eficientă a computerului. Există mai multe semne care pot indica dacă computerul dvs. a fost infectat de malware și anumiți pași pe care îi puteți lua pentru a detecta și a elimina toate programele malware de pe computer.Toți te-ai făcut cum să detecteze malware pe computer.

Pași

Metoda 1 din 2:
Detectarea malware-ului bazat pe comportamentul calculatorului
  1. Imagine intitulată Detect Malware Pasul 1
1. Verificați dacă sistemul dvs. de operare este actualizat.Actualizarea sistemului dvs. de operare poate fi enervantă.Cu toate acestea, actualizările sistemului conțin adesea patch-uri de securitate vitale.Dacă bănuiți că aveți malware pe computer, asigurați-vă că sistemul dvs. de operare este actualizat.
  • Poti Actualizați ferestrele sub "Actualizare și securitate" În setările Windows.
  • Pe Mac, vă puteți actualiza Mac cu clic Preferințe de sistem În meniul Apple, apoi făcând clic pe Actualizare de software.Pe versiunile mai vechi ale MacOS, vă puteți actualiza Mac în App Store.
  • Imagine intitulată Detect Malware Pasul 2
    2. Verificați dacă primiți o mulțime de ferestre pop-up-uri.Dacă computerul dvs. a fost infectat de malware, este posibil să primiți o mulțime de pop-up-uri și reclame.Nu descărcați niciun fel de software publicat printr-un pop-up, chiar dacă este publicitate antivirus sau software antimalware. Descărcați întotdeauna software-ul de la site-urile de încredere.
  • Imagine intitulată Detect Malware Pasul 3
    3. Căutați noi articole și pictograme de bare de instrumente.Dacă vedeți noi articole de bara de instrumente, extensiile de browser sau pictogramele pe care nu vă amintiți instalarea, calculatorul dvs. poate fi infectat de malware.
  • Imagine intitulată Detect Malware Pasul 4
    4. Notă dacă sunteți redirecționat către pagini web neașteptate.Dacă browserul dvs. web modifică pagina dvs. de pornire sau vă redirecționează către pagini neașteptate în timp ce navigați pe Internet, calculatorul dvs. poate fi infectat cu programe malware.
  • Imagine intitulată Detect Malware Pasul 5
    5. Verificați dacă computerul funcționează mai lent decât de obicei. Majoritatea malware-ului vor rula sarcini în fundal care consumă un procent mai mare din resursele computerului dvs. Dacă calculatorul dvs. rulează lent, chiar și fără alte programe care rulează, calculatorul dvs. poate fi infectat cu programe malware.
  • Imagine intitulată Detect Malware Pasul 6
    6. Verificați dacă software-ul antivirus și firewall-urile au fost dezactivate. Unele programe malware au capacitatea de a dezactiva temporar software-ul antivirus și firewall-urile de pe computerul dvs. fără consimțământul dvs.Verificați dacă software-ul antivirus și software-ul de firewall funcționează.
  • Imagine intitulată Detect Malware Pasul 7
    7. Rețineți dacă computerul dvs. sa prăbușit foarte mult. Unele programe malware vor corupe sau șterge anumite fișiere necesare pentru ca computerul dvs. să funcționeze eficient. Dacă sistemul dvs. de operare sau anumite aplicații înghețați, rulați încet sau se prăbușește la întâmplare și în mod neașteptat, este posibil să aveți malware pe aparat.
  • Imagine intitulată Detect Malware Pasul 8
    8. Verificați dacă hardware-ul dvs. de calculator răspunde comenzilor. În unele cazuri, infecțiile malware vă vor împiedica să utilizați mouse-ul, imprimanta și tastatura și ar putea chiar să dezactivați anumite caracteristici.Dacă nu puteți utiliza funcții normale pe computer, calculatorul dvs. poate fi infectat cu programe malware.
  • Imagine intitulată Detect Malware Pasul 9
    9. Urmăriți mesajele de eroare neobișnuite pe care le-ați primit. Uneori malware-ul vă va corupe calculatorul și va determina să afișeze mesaje de eroare ciudate sau neobișnuite atunci când încercați să utilizați sau să accesați anumite programe. Mesajele de eroare frecvente pot indica faptul că computerul dvs. este infectat cu programe malware.
  • Imagine intitulată Detect Malware Pasul 10
    10. Verificați dacă ați fost hacked conturile dvs. personale de e-mail și social media. Dacă observați mesaje de e-mail ciudate în căsuța dvs. de ieșire că nu ați compus sau postări și mesaje directe în conturile dvs. media sociale pe care nu le-ați trimis personal, atunci sistemul dvs. ar fi putut fi infectat cu programe malware.
  • Metoda 2 din 2:
    Detectarea malware-ului utilizând instrumente și software terță parte
    1. Imagine intitulată Detect Malware Pasul 11
    1. Nu introduceți parole sau informații personale pe computer.O mulțime de malware are capacitatea de a detecta ceea ce introduceți computerul.Dacă bănuiți că computerul dvs. este infectat cu programe malware, opriți utilizarea computerului pentru Banking, Shopping și nu introduceți parole sau informații personale pe computer.
  • Imagine intitulată Detect Malware Pasul 12
    2
    Boot Windows în modul sigur.Utilizați următorii pași pentru a porni Windows 8 și 10 în modul sigur:
  • Faceți clic pe pictograma Windows Start din colțul din stânga jos.
  • Faceți clic pe pictograma de alimentare.
  • Hold Schimb și faceți clic pe Repornire.
  • Clic Depanare.
  • Clic Opțiuni avansate.
  • Clic Repornire.
  • presa 4 Când ferestrele se repornește.
  • Imagine intitulată Detect Malware Pasul 13
    3. Faceți clic pe pictograma Start Windows
    Imagine intitulată WindowsStart.jpg
    și tip Discul de curățare a discurilor.Pictograma Windows Start se află în colțul din stânga jos al barei de activități de implicit.Aceasta afișează meniul Start.Tip "Discul de curățare a discurilor" Pentru a afișa curățarea discului în meniul Start Windows.
  • Imagine intitulată Detect Malware Pasul 14
    4. Clic Discul de curățare a discurilor.Aceasta lansează aplicația de curățare a discului.
  • Dacă vi se cere să selectați o unitate de disc, selectați unitatea pe care este instalată Windows.Acesta este, de obicei, "C:" conduce.
  • Imagine intitulată Detect Malware Pasul 15
    5. Faceți clic pe caseta de selectare
    Imagine intitulată Windows10regcheked.jpg
    chiar lângă "Fișiere temporare de internet" și "Fișiere temporare".Acestea sunt în "Fișiere pentru ștergere" caseta din aplicația de curățare a discului.
  • Imagine intitulată Detect Malware Pasul 16
    6. Clic Curățați fișierele de sistem.Este în partea de jos a aplicației de curățare a discului. Acest lucru va șterge fișierele temporare de pe computer.
  • Din nou, este posibil să fie necesar să selectați o unitate de pe computer.Începeți cu unitatea de instalare Windows (C :), apoi repetați pentru orice unități suplimentare.
  • Imagine intitulată Detect Malware Pasul 17
    7. Clic O.K.Când computerul a terminat ștergerea fișierelor de internet temporare, faceți clic pe O.K Pentru a închide curățarea discului.
  • Imagine intitulată Detect Malware Pasul 18
    8. Navigați la un site web care oferă un program de scanare malware de la o terță parte. Un scaner malware va scana computerul și va detecta malware-ul existent, inclusiv orice malware care ar fi putut să treacă prin intermediul programului actual antivirus.
  • Experții din industria de securitate al calculatorului recomandă descărcarea software-ului de scanare malware, cum ar fi Malwarebytes, BitDefender Free Edition, Superantispyware, și Avast
  • De asemenea, puteți utiliza instrumentul de eliminare a software-ului malware Microsoft, pentru a face acest lucru Selectați meniul Start Windows și tastați "Securitatea Windows" și faceți clic pe acesta în meniul Start.Asigurați-vă că scanarea malware este activată și faceți clic pe Scanare rapidă.
  • Imagine intitulată Detect Malware Pasul 19
    9. Descărcați programul de scanare malware.Faceți clic pe butonul de descărcare de pe site-ul web pentru software-ul de scanare malware pentru a descărca software-ul.Faceți clic pe fișierul executabil din fișierul de descărcări pentru a instala software-ul.În majoritatea cazurilor, veți fi ghidat printr-un expert de configurare pentru descărcarea și instalarea programului. Urmați instrucțiunile din Expertul de instalare pentru a finaliza instalarea.
  • Dacă nu puteți accesa Internetul pe computerul infectat, descărcați-l pe o unitate USB și transferați-o la computerul infectat.
  • Imagine intitulată Detect Malware Pasul 20
    10. Lansați aplicația de scanare malware.După ce a fost descărcat pe computer, puteți rula aplicația în meniul Windows Start.
  • Imagine intitulată Detect Malware Pasul 21
    11. Actualizați aplicația de scanare malware.Înainte de a rula o scanare malware pe computer, selectați opțiunea de a verifica actualizările în aplicația de scanare malware și asigurați-vă că este actualizată.
  • Imagine intitulată Detect Malware Pasul 22
    12. Selectați opțiunea pentru a rula o scanare rapidă pe computer utilizând scanerul malware. În majoritatea cazurilor, o scanare rapidă va dura până la 20 de minute pentru a căuta și a detecta malware-ul. O scanare completă poate dura câteva ore, dar va face o lucrare mai amănunțită de scanare a computerului.
  • Imagine intitulată Detect Malware Pasul 23
    13. Scoateți malware-ul de pe computer așa cum vi se solicită.Software-ul poate afișa o casetă de dialog care conține toate infecțiile malware, împreună cu opțiunea de ștergere sau eliminare a tuturor malware-ului.
  • Dacă pe aparatul dvs. nu a fost detectat malware, încercați să executați o scanare completă în loc de o scanare rapidă. O scanare completă poate dura până la 60 de minute sau mai mult.
  • Imagine intitulată Detect Malware Pasul 24
    14. Reporniți computerul.Permiteți-i să pornească în mod normal după ce ați eliminat malware-ul de la aparat.
  • Imagine intitulată Detect Malware Pasul 25
    15. Verificați dacă software-ul dvs. antivirus este activat.Asigurați-vă că aveți software antivirus de încredere instalat și rulați în orice moment.Asigurați-vă că faceți antivirus periodic și scanările antimalware ale computerului.
  • Dacă computerul dvs. se confruntă încă cu încetinire, îngheț sau alte probleme pe care le suspectați că poate fi sursa malware-ului, încercați un alt program anti-malware.Dacă tot continuați să experimentați probleme, este posibil să aveți nevoie să contactați un profesionist IT sau să vă copiați fișierele importante și reinstalați ferestrele.
  • sfaturi

    Mac computerele sunt mai puțin susceptibile la malware decât computerele Windows, dar pot beneficia în continuare de aplicațiile antivirus. Pentru computerele Mac, experții din industria de securitate ale calculatoarelor recomandă utilizarea programelor antivirus, cum ar fi Iantivirus de la Norton, Avira Free Mac Security, Comodo Antivirus for Mac, Antivirus gratuit pentru Mac.

    Avertizări

    Înainte de a descărca orice software de scanare antivirus sau malware, verificați dacă site-ul descărcat software-ul este reputat și legitim. Unele site-uri web pot oferi malware-ul deghizat ca software antivirus care va afecta și infecta mașina dvs.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar